Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » Život je příliš krátký než, abychom ho prožili se špatným mužem?!

#1 4. 3. 2007 17:40

Kate1
♥------

Život je příliš krátký než, abychom ho prožili se špatným mužem?!

Zachraňovali byste manželství, když víte dopředu, že nemá budoucnost jen kvůli dítěti? Nechci tady rozepisovat příliš dlouze svůj životní príběh, ale obecně, ukončili byste raději takovéto manželství, ve kterém si již nerozumíte,nemáte společné zájmy,láska vyprchala o sexu ani nemluvě? Trápí mě dlouho tato otázka, hlavně kvůli synovi, samozřejmě i sobě, protože to beru jako svou největší životní prohru. Zatím je syn malý (1 rok), a právě proto mě ta otázka tlačí, jestli není lepší ukončit vše dříve než bude trochu větší a vše vnímat. Jakým mu půjdeme příkladem, když nás neuvidí se mít rádi? Toho se děsím!
Zároveň když se podívám daleko dopředu a představím si nový šťastný život naplněný láskou a hlavně smíchem s novým partnerem, tak je mi krásně na duši. Možná to zní celé nějak zmateně, ale nadpis příspěvku vše vystihuje nejlépe smile
K.

"Lidské bytosti mohou být nesmírně šťastné i bezmezně nešťastné - a to, jak se rozhodnou, záleží na nich. Tato svoboda je riskantní, je velmi nebezpečná, protože zodpovědnost za to, jak se rozhodnete, spočívá na vašich bedrech."...

Není tady

#2 4. 3. 2007 17:45

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Život je příliš krátký než, abychom ho prožili se špatným mužem?!

no a nemyslíš že syn bude v takovém "manželství" trpět daleko víc než kdybyste se rozešli??? Protože děti tohle sakra dobře vycítí! A někdy se dokonce trápí a myslí že je to jejich vina....

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 4. 3. 2007 17:49

Kate1
♥------

Bety, však právě kvůli synovi bych to chtěla ukončit, ale mám z toho všeho prostě strach, že na všechno budeme sami..... apod. Pro mne to není lehké vše hodit za hlavu a jít dál. Vždycky jsem si malovala život s jedním partnerem na celý život,a zkrátka to nevyšlo a nevím jak dál.

"Lidské bytosti mohou být nesmírně šťastné i bezmezně nešťastné - a to, jak se rozhodnou, záleží na nich. Tato svoboda je riskantní, je velmi nebezpečná, protože zodpovědnost za to, jak se rozhodnete, spočívá na vašich bedrech."...

Není tady

#4 4. 3. 2007 17:51

sykec
♥♥-----

Ahoj...ano život je příliš krátký...jestli to cítíš tak, že nejsi štastná proč zůstávat...nevím jaké máte problémy nebo proč přesně chceš odejít..ale když už ted nejsi štastná tak to už asi jiné nebude...a děti chtějí štastné rodiče..

Pro život to nestačí a na sebevraždu je to málo...

Není tady

#5 4. 3. 2007 17:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Poradit asi nejde, ale piš aspoň si utřídíš myšlenky... možná jsi na to sama už teď? Možná si budete lépe rozumět až se rozejdete a on bude stejně s dítětem pomáhat? Možná bude lepší když ho bude mít hodný šťastný táta občas než mrzout každý den? Je mi jasné že přemýšlíš div ti hlava nepraskne...

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 4. 3. 2007 17:59

Kate1
♥------

Je to přesně tak, přemýšlím až se mi z hlavy kouří. Manžel je v podstatě hodný člověk, jen ta jeho povaha, ale s tím jsem si ho už brala (chyba č.1). Jeho negativní postoj ke všemu a hlavně ke všem.Z toho mám taky obavy, jak bude syna vychovávat alá vzor:všichni lidi jsou zlí,nikomu nevěř, s nikým se nebav,všechno na světě je špatné.... Už teď mě jímá hrůza,jakým vzorem pro něj manžel bude? Ale jako největší kámen úrazu vidím manželovu "nekomunikativnost", prostě je u nás doma hrobový klid,je to strašné,ale to asi nemusím říkat.Jak moc mi chybí si popovídat,ale on prostě nemluví, a to nejen se mnou, ale i s okolím.

Není tady

#7 4. 3. 2007 18:02

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

http://www.gifothon.com/signatures/resultat/?v=0&i=3ae0ee67&d=0 ony špatné vlastnosti se s věkem ještě prohlubují... už teď ti leze na nervy, jaké to bude za 10 let...

Strach je malá smrt...

Není tady

#8 4. 3. 2007 18:13

Kate1
♥------

Situace je o to komplikovanější, že stavíme domeček (společná hypotéka). Také mám dlouholetého kamaráda, který na mne celou tu dobu pořád čeká a stále mne miluje, jenže tenkrát jsem dala přednost manželovi... protože jsem ho milovala a kamarád byl pro mne "jen" kamarád. Tak si říkám, jestli to třeba není nějaký trest z hůry :-)

Není tady

#9 4. 3. 2007 18:15

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

A kde zatím bydlíte? Můžete tu stavbu když tak prodat? Finance jsou vždycky problém....

Strach je malá smrt...

Není tady

#10 4. 3. 2007 18:35

Kate1
♥------

Bydlíme v bytě. O to právě jde, že domeček se zahradou je můj velký sen, i kvůli synovi jsem chtěla jít z města pryč. Vím, že každá situace byť sebetěžší má řešení. Probírala jsem to i s tím kamarádem, a kdyby mělo dojít k nejhoršímu-rozvodu a až čas trošku zahojí rány byl by ochoten prodat svůj dům (bydlí 60 km ode mě) a případně se nastěhovat za námi. Nechci ať to vypadá, že plánuju tak dopředu, ale prostě mezi řečí jsme se o tom už bavili.

Není tady

#11 4. 3. 2007 19:23

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

no ono už to plánvání je ... :-)) ale to neznamená, že je to špatně. Zase na druhou stranu vím, že když se staví tak člověk maká co to jde a na nějaké věci jako povídání už mu sil moc nezbývá a tím spíš pro chlapa ...

Není tady

#12 4. 3. 2007 21:42

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

No, je příliš krátký a není nic horšího, než léta přemýšlet nad tím, že chci něco udělat a nemám k tomu kuráž. Že jsou malé děti, že bych neutáhla samotné bydlení, že...
Za pár let nám napíšeš: Tak lidi, co myslíte, chtěla bych od muže odejít, ale máme spolu dostavěný barák. Neměli jsme si co říct už dávno, ale teď tu je ten dům a tak já nevím..."!
Za pár let si ověříš, že člověk má sice rozum a používá ho, ale že má taky cit a že by se jím měl mnohdy řídit. Je rozdíl být spořádaný a zabezpečený, od toho, být šťastný a silný, že něco dokázal.
Jinak samozřejmě, je správné, že zůstáváš s otcem svého dítěte a že stavíte dům. To Ti nelze neschválit. Ale když si představím fajn život s láskou a mužským, co se s Tebou bude denně těšit z usínání a vstávání, co místo stavění baráku pojede s Tebou na kole, pod stan, na vodu, půjde s Tebou tancovat, na koncert, ....opravdu potřebuješ k životu ten dům? Protože muž bude stavět a Ty budeš sama s děckem. Chlap, co staví, nemívá čas ani náladu, ani sílu na ledacos. Uvědomuješ si to? Je to i nefér vůči němu. On staví, dře se pro Tebe a dítě a Ty ho necháš a víš, že o něj vlastně nestojíš...
Neměla bys tedy utnout nějaké stavění pro stavění, když Tobě i jemu zatím uteče pár let života? Myslíš, že je lepší, rozcházet se s desetiletým, pětiletým dítětem, než s ročním?
Dítěti nedáváš příklad tím, že zůstáváš s otcem pouze proto, aby vás oba mělo pohromadě. To by byla výchova opravdu jednostranná záležitost.

Není tady

#13 5. 3. 2007 7:36

Kate1
♥------

Asi jsem měla napsat hned k tomu stavění, že manžel nestaví, dům stavíme subdodavatelsky přes firmy.Měla bych ještě dodat, že vše zařizuji já sama s mým otcem.
A samozřejmě vím, že dítěti nedávám příklad pouze tím, že nás uvidí pohromadě! Ale zároveň myslím, že kromě mnoha jiného je láska rodičů k sobě (samozřejmě i k němu) je pro dítě tím nejlepším příkladem.

Není tady

#14 5. 3. 2007 7:52

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

tak třeba my když jsem stavěli...tak manžel stíhal všechno...i milenku:-))) a do dvou let jsme byli rozvedení, baráček prodaný...to je pr"příklad" že když se chce jde všechno...je to o KOMUNIKACI, která u vás citelně chybí...dále o toleranci a vzájemném pochopení...bohužel pokud tvuj manžel nechce komunikovat...to je pak těžký cokoliv radit...ale rozhodni se ted jak píšou holky...a nečekej
představa že člověk stráví celý život s jedním partnerem je krásná...ošem...  dopln sama  smile

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#15 5. 3. 2007 8:18

amba
♥♥♥♥♥--

Radu ti dát nemůžu, jen bych ti chtěla dát k úvaze příběh mé přítelkyně: Má tři dcery a kvůli nim setrvala za velkého psychického strádání - čím déle tím hůř- v nefunkčním manželství. Dnes má dcery dospělé a všechny ji  nenávidí za to, že včas  s nimi od otce neodešla. Ani jedna není schopná navázat partnerský vztah. Jejich matka myslela, že se kvůli dcerám obětuje, ale nakonec i ona sama promarnila svůj život. Bez radosti, štěstí  a lásky.

Není tady

#16 5. 3. 2007 8:34

Kate1
♥------

Ambo, to je přesně to, co jsem měla na myslí, když jsem zakládala svůj příspěvek!!! Aby to nedošlo až takto daleko.
Je to opravdu těžké rozhodnutí, ale stále manžela miluji! Někdy je to s tou komunikací lepší, jindy horší. Vždycky si řeknu, na druhé straně mohlo by být hůř, mohl být násilník,alkoholik,gambler. Zase, abych ho jen nehanila,manžel je tak strašně pořádný, že v podstatě doma nic nedělám, vysává, vaří, pere, utírá prach,nakupuje, každý den vytírá (máme plovoučky),je to u chlapa neobvyklé,že?Má nesmírně rád svého syna, se kterým chodí na procházky,hraje si. Třeba mí rodiče zastávají názor, že ta jeho podivínská povaha (já dodávám i ten smysl pro pořádek)vychází z jeho předešlého zaměstnání, kdy dělal bachaře ve vězení.
Je to těžké, ideál zkrátka neexistuje. Někdy si říkám, že to může bydlení v domečku změnit, manžel vyrůstal na vesnici v rodinném domě, a bydlení přímo ve městě (bydlíme na náměstí) je pro něj utrpení, je v bytě nešťastný.
Nechci to utnout po 2 letech manželství (3 roky předtím chození) se možná unáhluji, třeba ještě máme šanci, ale to nezjistím jinak, než že se o tom sama přesvědčím...

Není tady

#17 5. 3. 2007 8:46

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Kate, sama se musíš rozhodnout. Dej na misky vah pro i proti a co bude převažovat.  Píšeš, že láska vyprchala, s tím už asi moc nesvedeš. Nevím, zda jde obnovit, ale zdá se mi, že vyprchala rychle. Pokud se odstěhuješ se synem, nevím, na kolik by byl ten návrat dobrý......myslím, že narušené soužití se jen těžko obnovuje, ale já říkám - rozum i cit ti poradí nebo aspon napoví.

Není tady

#18 5. 3. 2007 9:06

amba
♥♥♥♥♥--

Kate1:
Moje přítelkyně byla denně šikanovaná od svého muže, který ji nic nepomohl, ale chtěl dokonalý servis a úplně všechno dělal špatně.
U tebe je to jiný případ - a  hodně  se zamysli. Pracovitého  a spolehlivého  muže jen tak nenajdeš a v běžném životě je to výhra. Možná potřebuješ muže víc akčního, což on není, ale můžeš to změnit jenom ty. On už asi moc jiný nebude, ale  ty můžeš naplánovat výlety a různé akce, kde si užijete adrenalin. No, někteří muži jsou málomluvní, prostě místo krásných slovíček ti servíruje činy. Možná by poradil psycholog nebo v manželské poradně, jak  zlepšit komunikaci. Ono je docela dobře možné, že tvůj muž o tvém trápení ani neví.

Není tady

#19 5. 3. 2007 9:17

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Z vlastní zkušenosti - jak člověk začne přemýšlet takto, je většinou začátek konce. Rozumem city nepřetlačíš.
Já bych takhle žít asi nechtěla.

Je to z jiného soudku, ale momentálně přemýšlím o změně zaměstnání a točím se v podobném kruhu - zaběhaný stereotyp se stálým průměrným příjmem, který mě moc nebaví a nebo utnout a skočit do změny s trochou nejistoty, slibující víc??

Není tady

#20 5. 3. 2007 9:20

Kate1
♥------

Ambo, máš úplnou pravdu. Samozřejmě se snažím plánovat různé výlety a akce, přivedla jsem ho ke kolu, teď je z něj tak nadšený, že jakmile začne být pěkně jezdíme na výlety na kolech (až na ten háček ohledně mluvení,fakt to mi dost vadí, a někdy, přiznám se vypěním a je zle, on se ještě více zasekne a pak nemluví třeba celý den zhola nic). Také přišel na chuť běžkám,lyžím,moři, což předtím nemusel. Já jsem tady v tom směru hodně podnikavá, a možná to také není dobře, že pořád něco vymýšlím a plánuji...
O psychologovi jsem už také přemýšlela, ale když jsem se pokusila toto navrhnout, bylo z jeho strany zamítnutí, že všichni psychologové jsou blbci a ničemu nerozumí, že nikoho nepotřebuje.
Jinak o mém trápení ví, pokouším se o tom s ním hovořit, ale zatím odezva moc není.

Není tady

#21 5. 3. 2007 9:34

xkisek
♥♥♥♥---

Podle tvých příspěvků mám pocit že on se snaží, chápu jeho negativismus když dělal bachaře, ale třeba v něm to sluníčko rozsvítíš, asi to chce trpělivost. A nenutit ho k tomu,ani nic nerozebírat. Taky jsem někdy v manželství měla pocit že žiju ve vězení, nám to ukončila milenka. A teď s odstupem času - hned bych to vrátila.

Umět se radovat. Ze všeho. Nečekat, že v budoucnu přijde něco, co bude to pravé, protože je možné, že to pravé přichází právě teď a v budoucnu nic krásnějšího už nepřijde. (Ota Pavel)

Není tady

#22 5. 3. 2007 9:56

Kate1
♥------

Xkisek:
Máš moc pěkné motto!
To víš, že nechci hned dělat ukvapené závěry a hned od něj odcházet,příp. se rozvádět. Snažím se v něm to sluníčko rozsvítit, ale někdy je to fakt těžké. Vím,že i on mě má rád, i když mi to třeba neříká.

Není tady

#23 5. 3. 2007 10:25

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Já zkusím úvahu - výslech - v bodech:smile
-zřejmě spolu dlouho nejste, máte 1 roční dítě....
-ten muž se nemohl tolik změnit, respektive takový asi byl stále>...
-proč jste se brali, něco tě na něm přitahovalo...zdá se že je to slušný člověk...
-zřejmě mladé manželství - nestálo by za trochu práce....?
-zdá se mi zjednodušelé a plytké to při prvním nezdaru ukončit, jsou i jiné varianty...(tak -to vyznělo z výše napsaného - je to můj pocit z napsaného - popsaného)
- píšeš, že o lásce už není ani řeč... ta sama z nebe nespadne, na té se musí pracovat....udělala jsi všechno, máš čisté svědomí???? šla jsi muži v tomto směru "příkladem"???´
- jseš si jista, že znáš mužův "jazyk lásky"??????
- chceš zamilovanost nebo lásku ??

Mým cílem nebylo tě urážet, ničit, kritizovat.....vytahovat se na tebe.... vůbec ne.  Takto pracuju i sama se sebou a odhalí mi to mnohé.Poctivě si píšu odpovědi na otázky a někdy zjistím něco, co jsem si nepřipouštěla..........Těch otázek je víc, sama budeš vědět....

Není tady

#24 5. 3. 2007 10:49

Kate1
♥------

Wiki,
k tvému výslechu :-) (vůbec se nezlobím, jsem ráda,že si se mnou o tom někdo povídá)
- jsme spolu 2 roku v manž.svazku, předtím 3 roky chození,
- předtím byl více komunikativní, jako by se to nějak zhoršovalo,někdy má ale dny, kdy třeba nezavře pusu
- proč jsme se brali? Protože to byla velká láska!
- mladé manželství, máš na mysli, že jsme spolu krátce sezdání nebo , že jsme mladí? Mě je 30 leta manželovi 33 let
- chci lásku, ¨je mi jasné, že sama z nebe nespadne, mám čisté svědomí a pracuji na ní

Hlavně mi hodně pomáhá to tady ze sebe dostat a rozebírat! Protože to v sobě dusím dlouho, a nikdo v našem okolí nemá tucha, že mě něco trápí (jen jediná kámoška a trochu něco málo ten kamarád).
Takže moc všem děkuji za všechny názory!

Není tady

#25 5. 3. 2007 11:21

Sára6
♥♥♥♥---

Kate1 napsal(a):

Zachraňovali byste manželství, když víte dopředu, že nemá budoucnost jen kvůli dítěti? Nechci tady rozepisovat příliš dlouze svůj životní príběh, ale obecně, ukončili byste raději takovéto manželství, ve kterém si již nerozumíte,nemáte společné zájmy,láska vyprchala o sexu ani nemluvě? Trápí mě dlouho tato otázka, hlavně kvůli synovi, samozřejmě i sobě, protože to beru jako svou největší životní prohru. Zatím je syn malý (1 rok), a právě proto mě ta otázka tlačí, jestli není lepší ukončit vše dříve než bude trochu větší a vše vnímat. Jakým mu půjdeme příkladem, když nás neuvidí se mít rádi? Toho se děsím!
Zároveň když se podívám daleko dopředu a představím si nový šťastný život naplněný láskou a hlavně smíchem s novým partnerem, tak je mi krásně na duši. Možná to zní celé nějak zmateně, ale nadpis příspěvku vše vystihuje nejlépe smile
K.

Ahoj, tuto otázku jsem také řešila a nebylo to lehké! BM si našel přítelkyni a o nás se nestaral (je to dost dlouhý příběh) a ditě si do 6 let vytváří představu, jak má vypadat - fungovat rodina. Takže.....!! |
Zkus nějakou poradnu než začneš dělat radikální řešení. Jsem rok rozvedená, žiji s příteleme, ale už to není klasická rodina (každý máme své závazky), po které jsem tak vždy toužila. Jestli můžu poradit, dobře si vše rozmysli a udělej pro to maximum, vím, co píšu!!!
P.S. Taky to beru jako svou životní prohru!!

Není tady

• Diskuse
  •  » Psychologická
  •  » Život je příliš krátký než, abychom ho prožili se špatným mužem?!
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí