21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Chcem sa spytat ci nie je problem ked je tehotna zena v jednej domacnosti zo zajacom a dvoma papagajmi. Totiz planujema babo a bojim sa, ci zvierata nemozu mat negativny vplyv na tehotenstvo a dieta. Ja jedina sa o ne staram, kazdy den ich cistim a krmim a preto mam trochu obavy. Budem vdacna za kazdu radu a pomoc. Dakujem. K.
Není tady
Nevím jestli to vadí, nebo ne, ale kdy jsem na genetice vyplňovala dotazníky, vypisovala jsem i zvířata, se kterýma jsem přila v těhotenství do styku a v závěrečné zprávě stálo:" Pacientka vyetření odmítá, doma má dva psy a morče. "
Pokud jsou zvířátka pravidelně očkována, neviděla bych v tom ádné nebezpečí. Alespoň od králíka. Na papouky jsem alergická, take jsem se o ně nikdy nezajímala.
Není tady
Ahojky tak já jsem těhuhle a máme doma 2 králíčky a psa,jeden králík u je očkovanej a druhá jen co povyroste tak půjde taky
pokud jsou zdraví a je o ně dobře postaráno tak v tom nevidím ádný problém,hlavní je čistit klec
vím e těhotné by se měli vyhýbat kočkám a jejich výkalům
Není tady
I kdy je to trochu stará diskuse, nutí mě to přispět. Jsem ta poslední, která by měla radit, co je zakázané a co povolené. Jsem těhotná, bydlíme v 1+1 a máme doma 2 hady, 3 jetěrky, 3 osmanky (veverky), veliké akvárko a 3 kočky (manel se taky počítá do zvířeny? ) Shrnu to takto- plazi přenáejí salmonelózu a kočky toxoplasmosu, (a jetě na ně mám alergii) take kdy to řeknu nějakému zdravotníkovi, jdou na něj mrákoty. ALE! Kočka přenáí toxoplasmosu, pokud loví venku myi nebo ere syrové maso. Kdy máme kočku na superpremiových granulích a nepřekročí práh bytu, nemocí se opravdu bát nemusím. A záchůdek uklízí pan manel.
Co se plazů týče, stačí, kdy budu dodrovat zásady hygieny. Zadek jim nelíbám a ruce si meju
A k těm králíkům- jsou to taky významní přenaeči toxoplasmosy (nemusím tady doufám zmiňovat nebezpečí této nemoci v těhotenství), take by těhotná neměla přijít do styku s bobky a třeba spát s králíkem v posteli. Ale pokud si normálně budete mýt ruce a chovat se rozumně, tak těhotenství určitě není důvod dávat nějaké zvíře pryč
Není tady