Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 3. 3. 2007 22:04

fišinka
♥♥-----
Registrovaný: 3. 2. 2007
Příspěvky: 26

Jaky je vas nazor?

Dobry den,  chtela bych poradit s volbou stredni skoly. Rozhoduji se mezi hotelovkou v Podebradech( neznate nekdo s touhle skolou zkusenosti? Neznate nekoho kdo tam studoval? Jaky ma uplatneni? Bavi ho ta skola?)
nebo ekonomickym lyceem nebo zdravkou. Kdyz si dam prihlasku do Podebrad mohu asi temer jiste zapomenout na to zdravotnictví, ale kdyz bych preci jen po 4 letech na hotelovy skole chtela jit studovat treba medicinu? Resil by neco nulty rocnik? Diky moc za radu.
smile

Není tady

 

#2 3. 3. 2007 23:27

Millie
♥♥-----
Registrovaný: 28. 2. 2007
Příspěvky: 29

Re: Jaky je vas nazor?

Ty jo, fišinko, ty si obešla snad všechny diskuse ne? lol A co zkusit gympl? Když se nemůžeš rozhodnout, tak tím to svoje rozhodnutí o 4 roky oddálíš...a pak můžeš na jakoukoliv vejšku (medicína, ošetřovatelství, ekonomka, cestovní ruch,...)

Není tady

 

#3 4. 3. 2007 12:14

Jessie
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 809

Re: Jaky je vas nazor?

Takže škola v Poděbradech - bývalý přítel tam chodil, takže si leccos vyprávěl. Naučili ho hodně, rád vzpomíná na férového a přátelského třídního. Je to možná zápřah na peníze - nevím jak je to teď, ale dříve chodili na praxi a měli povinné oblečení - např. holky jedině bílé lodičky atd. To zjistíš na dané škole. Škola ho bavila hodně i když studiu nikdy moc nedal (ne, že by nebyl chytrý, ale byl flákač). Uplatnění - jak se to vezme - myslím, že to záleží na každém, jak moc bude pracovat a jak se snažit. Pracoval v hospodě, ale dnes pracuje v docela proslulé restauraci v Praze. Ovšem to jeho flákání bohužel zavinil hlouposti, které v té době prováděl. Bydlel na privátě - rodiče daleko a volnost udělala s mladým klukem své. Nevím odkud jsi a ani jaké jsi povahy a tohle se samozřejmě může stát na každé škole, ale zamysli se nad tím. Počítej, ale s tím, že se mohou najít zaměstnavatelé, kteří tě budou považovat za "obyčejnou servírku", ale zase mᚠvětší šanci postupu.

Ekonomické lyceum - sama studuju poslední rok veřejnosprávního oboru - měla jsem všechny možné ekonomické předměty - samotnou ekonomiku, daňový systém, účetnictví, veřejné finance - ve své době mi z toho šla hlava kolem a tak se zamysli nad tím, zda ti matematika a "čísla" všeobecně nedělají problémy. Já to brala zcela jistě mnohem jednodušeji, na lyceu to půjde do hloubky. Pokud jsi ale na tenhle směr baví a jde ti, tak není problém. Nezapomeň zde na to, že je docela velká pravděpodobnost, že budeš dělat státní maturitu a to znamená tedy zkoušku z matematiky a možná i z dalších ekonomických předmětů.

Zdrávka - teď tě nechci odradit, ale je důležité to připomenout. To že z tebe bude setřička a později doktorka neznamená jen běhání okolo čerstvě narozených malých miminek a dělání příjemných věcí. Budeš muset uklízet po lidech jejich zvratky, exkrementy atd. Navíc můžeš pracovat na úrazovce - uvidíš spoustu velkých otevřených ran, krve. Pak můžeš pracovat u starých lidí - opět je umývat, uklízet po nich atd. Mᚠna tohle všechno žaludek? Možná se časem trochu "otupíš", ale taky nemusíš a podle mě je to to nejdůležitější co bys měla vzít v úvahu. Jistě sestry i doktoři pomáhají ostatním lidem - to je krásné, ale nezapomeň na to, jaké je v současnosti naše zdravotnictví a jaké platy se zde berou za obrovkou práci a obrovskou zodpovědnost. Studium navíc trvá mnoho let a není to procházka růžovým sadem - budeš si muset nasadit na zadek závaží a spoustu věcí umět nazpamě.

Jo a ještě k tomu gymnáziu - jsi si jistá, že chceš jít na VŠ? Jinak by to nemělo smysl - spousta mých známých má gymnázium a mají problémy najít si vhodné zaměstnání, protože sice mají maturitu ale jen všeobecné vzdělání a nikoliv odborné - což, je pro zaměstnavatele "výhodnější".

Teda to jsem se docela rozepsala co, kdyby tě ještě něco napadlo, tak dej vědět a já ti zkusím poradit. Doufám, že jse ti s výběrem alespoň trochu pomohla.


Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

 

#4 4. 3. 2007 15:34

fišinka
♥♥-----
Registrovaný: 3. 2. 2007
Příspěvky: 26

Re: Jaky je vas nazor?

Ahoj! Díky za tvůj názor, pomohl mi a myslím si, že asi nejlepší bude přeci jen ta hotelovka, protože mě bavjej jazyky, ráda cestuju, poznávám nová místa a uvažovala jsem, že bych případně strávila rok v Anglii, naučila se pořádně jazyk a pokud by se mi chtělo dál studovat pokusila bych se o njakou vejšku nebo našla njaky zaměkstnání, kde bych se časem mohla vypracovat. A co by mě lákalo je práce sise vím, že to má svá úskalí, ale naučí to člověka jednat s lidmi. Tak moc díky.

Není tady

 

#5 24. 3. 2007 22:05

fišinka
♥♥-----
Registrovaný: 3. 2. 2007
Příspěvky: 26

Re: Jaky je vas nazor?

osmile

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů