Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 3. 3. 2007 20:49

fišinka
♥♥-----
Registrovaný: 3. 2. 2007
Příspěvky: 26

Prosba o radu

Dobry den,  chtela bych poradit s volbou stredni skoly. Rozhoduji se mezi hotelovkou v Podebradech( neznate nekdo s touhle skolou zkusenosti? Neznate nekoho kdo tam studoval? Jaky ma uplatneni? Bavi ho ta skola?)
nebo ekonomickym lyceem nebo zdravkou. Kdyz si dam prihlasku do Podebrad mohu asi temer jiste zapomenout na to zdravotnictví, ale kdyz bych preci jen po 4 letech na hotelovy skole chtela jit studovat treba medicinu? Resil by neco nulty rocnik? Diky moc za radu.

Není tady

 

#2 3. 3. 2007 21:43

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Re: Prosba o radu

No - hotelovka a zdravka je velký rozdíl. Obojí je ale práce s lidmi, takže se rozhodni, jestli je chceš obsluhovat v restauraci nebo jim pomáhat v nemoci. Z hotelovky mᚠmožná víc možností co se týče zaměstnání - restaturace, recepce, vedoucí jídelny či provozovny, v cestovním ruchu. Jdou Ti jazyky? Ty tam uplatníš maximálně. Co se týče dalšího vzdělání tak je zase asi víc možností ze zdravky - různé vyšší odborné školy apod. Pro sestřičky je toho myslím hodně. Z hotelovky na medicínu - no to zapomeň. Biologie a chemie na hotelovce moc není. Biologie vůbec. Další vzdělání hotelového typu je asi jen soukromá škola hotelová. Možná pak ještě nějaké vyšší odborné cestovního ruchu. Jinak hotelovka v Poděbradech měla vždy dobrý zvuk a je to škola s dobrou tradicí. Ještě mě napadla jedna věc - myslím, že zdravotních sestřiček moc není a budou vždy potřeba, takže bys asi neměla problém s hledáním zaměstnání. Uf. Přeji hodně štěstí. Každopádně sis vybrala práci s lidmi a to nikdy není lehké.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#3 4. 3. 2007 15:15

Shigella
♥♥-----
Registrovaný: 23. 9. 2006
Příspěvky: 51

Re: Prosba o radu

Měla bys při tom vybírání uvažovat hlavně o tom, co chceš skutečně dělat. Zvážit výhody a nevýhody povolání, na které budeš mít s tím či oním vzděláním vyhlídku. Povolání zdravotní sestry je bezesporu záslužné, ale člověk by měl mít v sobě něco, co mu umožní překonávat všechny ty těžkosti s tím spojené - např. pohled na bolest, těžká práce, pravděpodbně nízký plat a tak dále. Měla bys být hodně silná a hodně to chtít. Pokud bys měla dojem, že tohle bys nezvládla, volila bych spíš hotelovku. Ekonomka je hodně univerzální, ale nesázela bych na to, že mᚠpak mnoho šancí na medicíně. Pokud vím, nulté ročníky už snad ani neexistují (jistá si ale nejsem). Pokud bys kutečně a hodně mířila na medicinu (doporučuju si to opravdu pořádně ujasnit), tak bych doporučila spíš gympl než zdrávku. Pro přijímačky a základní zkoušky je bohužel potřeba hlavně kupa teoretických znalostí než praxe. Zdravotní sestra a lékař, to jsou dost různá povolání, i když se to možná nezdá.

Není tady

 

#4 5. 3. 2007 10:55

love01
♥♥-----
Registrovaný: 26. 2. 2007
Příspěvky: 59

Re: Prosba o radu

já mám kamarádku která tuhle školu dělala i její bratr a myslím i rodiče a byla spokojená sice tu práci nedělá,ale občas na ni ráda vzpomíná a její bratr je docela snaživej takže už probrázdil pár restaurací v praze atd. takže myslím,že je v pohodě.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů