29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ale ona to ještě ani nezkusila to je rozdíl ...
Není tady
Vím, jaké to je nedostávat v manželství něžnost a cit.
A pak najednou potkáš někoho, kdo ti dá porozumění, cit, něžnosti a povídání, smích, krásu, chvění a lásku a ty nevíš, co s tím, víš že je to osud a že už se to nikdy nebude opakovat. A můžeš se rozhodnout , jestli klid, jistota a smutek a nebo milování. Jenže obětí se stávají děti. Moje rada je zkusit současně oboje a čas ukáže. A být velmi opatrný. Mě se to bohužel nepovedlo.
Není tady
to je ale hodně zrádný ...
Není tady
Najednou bude mít citu přehršel nejen ty krásné, ale i ten strach z prasknutí
Zkus to opravdu si s ním popovídej, myslím manžu, třeba to u tebe zabere, nebo alespoň budeš vědět že ti za to nestojí
Není tady
Pro Salome, Vaška: Máte pravdu, vypadá to jako kdybych s ním nikdy nemluvila.Mluvím, říkám, snad i dávám najevo. Nejde to. Odměnou mi je, že nechává být mě. Taková jaká jsem.
Etien- Nepovedlo? Přečetla jsem si tvůj příběh. Sevřelo se ve mně úplně všechno, třeba mě taky takhle nějak cítí můj muž. Pro mně je to klid, neromantika od přírody, pro něj můžu být osoba nevzbuzující poryvy větru v duši. Nechci nic zkoušet po straně, nechci dráždit hada bosou nohou. Tím by byl cit vůči všem tak nějak devalvován. Třeba by stačilo být upřímný v tom, co chci od partnera. Tím jsi totiž vystihl to co cítím, když se na něj dívám jinýma očima. Třeba jen není ke mně upřímný a domácí buchtu hraje jen tak. Víš, kdyby si tvůj příspěvek přečetla tvoje žena, tak si stopro myslím, že by jí ani tolik nezranil tvůj mimomanželský vztah. Ale hlavně tvůj pohled na ní jako mámu a ženskou.
Můj úlet mě nemrzí, byl krásný. Jedno vím jistě, není to úlet jako odskočení z domova za dobrodružstvím a ani hledání nového vztahu. Přijde mi fér odejít, když už nemůžu v manželství dál. Nemůžu dál a v té chvíli nepotřebuju lano v podobě dalšího partnera.
Nebo je to hovadina?
úlet tě mrzet nemůže, protože jsi asi o ic nepřišla, ale třeba kdyby to prasklo a bylo by doma zle, možná by bylo vše jinak už to tady taky párkrát bylo, že najednou si to uvědomily a bylo pozdě a ta jistota jim najednou chyběla. Ale samozřejmě pokud to doma nejde dál ... tak je to pak opravdu těžký.
Není tady
Judita napsal(a):
Hrošánku, mám doma podobného muže jako ty a úplně tě chápu. Občas se stane, že cítím velké souznění s jiným člověkem, stane se, že mě někdo začne přitahovat. Nechávám si to pro sebe jako tajemství a těším se těmi pocity, protože vím, že vznikly v mém nitru a že s dotyčným, který zafungoval jako roznětka, mají často pramálo společného.
Vím, že kromě oddané partnerky a spořádané hospodyňky mám v sobě spoustu jiných ženštin, které mají různé spády, a já jim věnuju odpovídající pozornost a ventiluju jejich vrtochy a svou touhu po divokosti a svobodě, aby mi nepřerostly přes hlavu a nezničily to nejcennější, co v životě mám, reálný vztah s člověkem, se kterým jsme si byli souzeni a se kterým snad už brzy založíme rodinu.
Neodcházej od muže a nenech odejít ani svou lásku. Opakuju: nenech odejít svou lásku, svou touhu a svou nespoutanost. Kolegu pusť, aby si mohl najít ženu pro život, udělej si třeba nějaký symbolický odlučovací rituál (předměty připomínající vztah doporučuju svěřit zemi, vodě nebo větru, žádný oheň, nemáš zapotřebí nic rozdmýchávat; v meditaci si představuj, jak rozvazuješ vlákna, která tě k němu poutají).
A pokus si uvědomit, které struny to v tobě rozeznělo, co ses o sobě díky tomu naučila, poděkuj za všechno a najdi si cestu, jak dát průchod všem stránkám své přirozenosti a přitom zůstat věrná té části sebe sama, která nade vše miluje tvého manžela.
Přeju ti hodně štěstí![]()
![]()
Díky, moc krásně jsi to napsala. Každá z nás racionálně uvažujících a zodpovědných občas v sobě objeví "tu druhou", popřeje jí sluchu a pak... trpí.
Ale, ruku na srdce , byly bychom raději, kdyby nás to nepotkalo?
Upravil(a) Graen (4. 3. 2007 13:48)
Není tady
Hrošánku - nejde mi, abych nereagovala. Holky Ti tady napsaly spoustu krásných a pravdivých slov.
Já mám spíš z toho pocit, že Ti to vadí, že to proběhlo nebo jako by jsi zklamala sama sebe?
Přijmi sebe i tuto zkušenost jako dar, nebo takový malý dáreček. Objevila jsi kus sama sebe a jdi dál tou cestou, kterou sis vybrala. Pa
Není tady
Asi to bude tím, že jsem nikdy nikomu nebyla nevěrná. Nezklamala, ale otevřela Pandořinu skříňku. Dokud nevíš, co Ti chybí, ani netušíš, že to k životu potřebuješ.
Jari napsal(a):
O tom to je drogy-ráno se probudíš a víš,že to není to pravé sametové( já sama bojuji s alkoholem).
S alkoholem zásadně nebojuji, já se mu sprostě oddávám .......... s mírou, no co jdu si nalít, hned.
Není tady
hrosanek napsal(a):
Dokud nevíš, co Ti chybí, ani netušíš, že to k životu potřebuješ.
Není tady
Mně ten příběh nepřijde zrovna krásný, jak tu někdo napsal.
Je to pro mě spíš bolestně krásné a možná jen zaslepené emocemi.
Připadá mi, že Hrošík asi dlouho potlačoval či nedostával uspokojené své potřeby (lásky, projevu citů, své energie apod.) a pak je samozřejmě každý druhý chlápek jako vodopád, co si budeme říkat.
Hrošíku, myslím, že to je asi hodně bolestivý pocit, dívat se na manžela jinýma očima a s novým poznáním "vodopádu" se smiřovat s tím, že tvůj život bude až do skonání jen pomalu tekoucí řeka...
Vzhledem k tomu, že dnes nejsem schopen napsat souvětí, zmohu se na pár hesel a klišé:
1. I energeticky odlišné páry mohou spolu být a být "štastní", když si najdou prostor, kde svoji energii vybít či ji nějakým způsobem pretvořit. A není nutné to vše dělat spolu.
2. Dokud nevíš, co ti chybí, netusíš, ze to k životu potřebuješ. Je to trapné klišé, zavánějící romantikou (sex s více muži, opíjet se s fanoušky Slavie, být královnou divokých večírků, pobíhat nahá po lesích a dosad si cokoli)...ale myslím, že to může taky znamenat upřímný pohled sama do sebe a zjistit, co vlastně postrádáš...ono, vlastně to už víš
3. Úlet ti ukázal, co ti ted hodně chybí a je dobré nepanikařit a rozdýchávat to.
4. Upřímně komunikovat s partnerem a dát tomu chvíli času.
5. Domnívám se, že máš právo na to být štastná a mít uspokojenou většinu tvých potřeb - a přál bych ti, aby to bylo se současným partnerem. Reknete si znovu sve sny a touhy. Treba i on se casem meni, tak jako vsichni lidi.
PS: mám přítelkyni, která je tak trochu bosorka a divoška. Resp. něco takového, co ona občas dělá, jsem viděl jen v televizi a ve filmech. Casto přemýšlím o tom, jestli jsem vhodný partner (doposud jsem si myslel, že jsem plný energie, nápadů a inspirace - ale ve srovnání s přítelkyní jsem reklama na nudu) pro takovou ženu a jestli je ona spokojena a štastná. O to víc, když čtu takové příspěvky, jaké píšeš ty. Náš vztah byl na začátku taky vodopád a po roce už je to "normálnější". Pritelkyne chce travit cas doma, dokonce u TV! :-). Tim chci rict, ze vodopad je skvela vec, ale mam pochybnosti, ze vydrzi cely zivot....myslim ta intenzita. Spis se prohlubuje intimita a vzajemne poznani. A je to nekdy tezke, navic, kdyz pomine ta euforie ze zamilovanosti.
Není tady
Nicolas: sex s více muži, opíjet se s fanoušky Slavie, být královnou divokých večírků, pobíhat nahá po lesích a dosad si cokoliv
Jsem ráda, že existujou chlapi. Právě proto, že umí vysvětlit, že je to v podstatě blábol a nesmyslná romantika. Dík Nicolasi, máš ve všem pravdu. A dlouho mě nikdo takhle nerozesmál
Vieš, ja si tiež myslím, že ten chlap skrátka v tebe niečo otvoril, ale možno je to len nejaká dosiaľ neprebádaná krajina tvojej fantázie, nejaká túžba po činnosti(ktorú ale snáď môžeš uspokojiť aj sama...) - skrátka nejakú tvoju doteraz netušenú stránku. Veď to je krásne, nič z toho nezaniklo so vzťahom, je to v tebe a je len otázkou, čo s tým ďalej urobiť...
Upravil(a) Selima (6. 3. 2007 10:49)
Není tady
Kdoví, do jaké míry spočívalo kouzlo toho románku v jeho novosti (prvních pár týdnů/měsíců je to vždycky dechberoucí) a třeba i v pocitu zakázaného ovoce?
Tiše se přiznávám, že je na mě asi něco vidět, ze mě cítit. Zatím je to doma o oťukávání, krůčků k rychleji tekoucí řece. I díky vám věřím, že zázraky se dějí.
Hrošánku - dlouho přemýšlím jestli napsat. Já jsem potažmo asi skončila na druhé straně. Měli jsme s manželem 9 let spokojený vztah, než on potkal jí, prý je tak jiná ale vlastně stejná. Jinak zájmy máme společné, o tom to nebylo, ale on si vedle ní uvědomil, že ona mu vyhovuje líp, že ho to s ní tolik naplňuje. To naplnění budiž mu přáno, i jí..... ale výsledek toho, že se do toho pustily je na druhé straně u ní asi už rozvedené manželství - bezdětné, a já sama (už půl roku) dnes s 11-ti měsíčním synem. Vztah trval od 3-tího měsíce mého těhotenství - velmi chtěného!!!!!!!
Můj manžel nemá problém žít se mnou, ale má problém žít bez ní - je pro něj, jak tu někdo velmi trefně označil drogou. Dokud jí nepotkal, neuvědomoval si, že mu na soužití se mnou něco vadí, a ta jeho to asi měla podobně.
Takže já v tomto případě nemůžu být objektivní, ale jako matka jednoznačně hlasuju pro zachování rodiny..... Opakuju, že nejsem a nemůžu být objektivní, ale zkus si srovat risk nejistého vztahu s tím, že ublížíš svému manželovi, ale hlavně asi dětem!!!!!
Rozhodně si s manželem promluv - proboha nic nepřiznávat!!!!!!!!!!!!!, že Ti to a to nevyhovuje. Můj manžel nemluvil a jen mlčel a na mě se utrhoval. Mimochodem velmi záchy jsem to vycítila - ale chlapy nejsou tak empatický.....
Držím pěsti ať se to vyřeší co nejmíň bezbolestné pro Vás pro všechny....(protože nejen mě,ale i mou a manželovu rodinu to bolelo a bolí dodnes.....)
Bohužel nikdo nemáme kouzelnou věšteckou kouli, kde bychom se dočetli jak to dopadne, a tak je rozhodnutí, ale i odpovědnost jen na nás samých....
Hodně sil!!!
Upravil(a) Zet (5. 3. 2007 22:51)
Není tady
Díky Zet, snažím se zachovat chladnou hlavu. Nejsem taky nijak mladé ucho a svojí rodiny si velmi vážím. Děkuju i proto, že vím, jak je těžké napsat reakci, když je někdo z druhého břehu...
Hrošánku - jo do toho druhého břehu se zde pouštím velmi nerada , už se mi to párkrát vymstilo....
Takže hodně sil!!!!!!!!!!
Není tady
Ojoj, babky, tie brehy k sebe majú bližšie, než myslíte... Sú to len dve strany jednej a tej istej mince...
Není tady
Hrošíku,
ještě jednou pro shrnutí. Co ti doma vlastně chybí?
PS: ted jsem četl knížku Láska a její kat a je tam jedna kapitola o poblouznění, které trvalo cca 21 dní a dotyčná říkala, že šlo o nejúžasnější 3 týdny v jejím životě. Pak jí trvalo 8 let, než pochopila, že realita byla jiná.
Mně osobně se na jednu stranu zvedá žaludek (ale ne proto, že bych to chtěl hodnotit, ale protože mám špatnou zkušenost a je mi špatně z toho, že bych si představil, že by moje žena či partnerka takhle prožila něco intenzivního mimo náš vztah a pak už byla tak trochu neštastná se mnou), ale na druhou stranu jak říká Judita, je to něco co může otevřít nové horizonty tobě a muži. Nebo taky nové horizonty jen tobě samé.
PS: musí to být fakt asi peklo, ten tvuj vnitrni stav tedka. Stejen si myslim, ze ti muze spousta holek zavidet (svym zpusobem). Casto kafraji, ale nikdy to nerisknou. A pokud to risknou, tak zjisti po 3 letech, ze Cerny myslivec, ktery byl prvni pulrok pan Bozsky a Bajecny je stejny jako puvodni model :-)
Cetl jsem nekde u jine diskuse, ze jedna holka takhle obcas sve "potreby" (energie, vitalitu a priznejme si, i ten nerestny sex..) resi mimo manzelsky svazek. Ale je s tim vyrovnana a zvlada to. I jeji manzel. (samozrejme si asi nevykladaji navzajem po vecerech, co zazili v naruci jinych osob).
PS2: Kdybych byl tvuj programator, tak bych asi ocenil nasledujici:
- nasmerovat, kam chces vztah posunout
- co ti chybi a mela bys rada
- polechtani muzskeho ega a ohromujici oralni sex s bourlivym orgasmem (muzes ho klidne predstirat se slovy, takhle to chci casteji)
- uprimnost (ne zrovna vybalit detaily setkaveni s panem Vodopádem, ale co te nekdy trápí, jaké jsou tvé sny a co by se postupně mohlo udělat)
- ujištění, že nikam neodcházíš, ale ráda bys zkusila i nové věci
- pár hraček ze sexshopu
- předplatné časopisu o nových trendech z vývoje SW
Není tady
Přiznám se, že jsem moc ráda za všechny příspěvky, které tady jsou. Rozšiřujete mi obzory, umožňujete mi vidět svět nejen černobíle mýma očima, ale přímo paletou barev. Co názor, to jedna barvička.
Je těžké něco radit. My ženské už jsme takové, když se zamilujeme, máme tendence "pálit mosty". Otázkou je, máš doma šťavnatý steak, který ale časem oschl a okoral, protože ho klidně necháváš denně na lince coby flákotu, kterou máš jistou, nebo si od začátku měla bůček? Fakt nechápu, že od svého partnera očekáváte, že vás bude po celý život na 100 % uspokojovat, a to i v sexu.
Pokud bych cítila, že potřebuji sex s více muži, opíjet se s fanoušky Slavie, být královnou divokých večírků, pobíhat nahá po lesích, tak to prostě udělám, pro sebe. Byla jsem poměrně dlouhou dobu sama a naučila jsem se být sama se sebou šťastná. Vlasně se svým vnitřním dítětem, takže nejsem sama, jsme dva. Já a ten můj prcek uvnitř. Citlivý, hodný, uplakaný, prskající zmetek. To všechno dohromady.
Při brouzdání archivem jsem narazila na úžasný příspěvek pro zpestření fádního vztahu: jedna babinetka nakoupila barevné papíry a každý měl za úkol napsat do papírových srdíček, co mu udělá radost: orální sex, chroupání brambůrků u TV, drbání na zádech...... . Všechno, na co si vzpomenou. Srdíčka pak nasypali do misky a večer si každý vytahli jedno a "přání" partnerovi splnili.
Moc se mi to líbilo. Zkus to, třeba svůj vztah oživíš. A taky si nezapomeň dělat radost sama !!!!!!!
Neočekávej, že Tvůj partner musí tvou citovou nádrž neustále dotankovávat...... Včera jsem si vytahla jednu z kartiček Hovorů s Bohem: OČEKÁVÁNÍ NIČÍ VZTAHY........ Nu, k zamyšlení......
lvice,veľmi pekné
Není tady
Ale ho :-)!!
Jsem tak trapnej!! Mam objednanou taky knihu Hovory s Bohem (teleshoping od Avalonky :-) ) a jeste jsem si ji nevyzvedl. Takze dnesni karticka od Lvice, ze ocekavani nici vztahy je opravdu trefa do cerneho. Moje očekávání jsou jak seznam romantických slátanin 14leté holčičky. Fuj :-)
A srdíčka s přáními jsou skvělá!! :-))
Není tady
Díky, ale jen díky Vám a hodně velkým "sračkám v minulosti" si tyhle věci uvědomuji.