Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 24. 3. 2007 13:27

Adamíra
♥♥♥♥---

Re: Důchodové pojištění

Takže já hlásím za sebe (29 let) 100 kč, manža (46 let) 200 kč (+600 zaměstnavatel) a na naši babičku 1500 (bohužel neodepíšu si to z daní, ale potřebuji za 5 let tak 100 tis.,takže proto tak) rock

Není tady

#27 24. 3. 2007 16:03

Blanka1
♥♥♥♥---

Penzijní připojištění je "spoření na důchod" se státním příspěvkem + úroky. Spořit můžu pravidelně měsíčně od 50 Kč a více max. 1500 Kč (můžu i víc, ale nedostatnu větší st. přísp. ani daň odpočet). Nebo můžu vložit jednorázově větší částku, kterou mi bude fond tzv. rozpouštět.
St. příspěvek dostávám, když spořím 100-500 Kč měsíčně, na 500 Kč je maximální a to 150 Kč, spořím-li od 501-1500 Kč měsíčně, mohu si odečítat z daní (př. spořím 1500 - mohu odečítat na dani max. 12000 za ro a na tuto částku dostanu potvrzení z penzijního fondu) a to vše za splnění daných podmínek.
Podmínky: pokud je mi 55 a více - spořím 5 let a pokud lhůtu dodržím, dostanu st. příspěvek, popř. mohu uplatnit odpočet na daň - vše záleží na výši měsíční úložky.
Pokud jsem mladší - st. příspěvek je stejný, odpočet na daň si mohu uplatnit pokud spořím do 60 let a 60 měsíců.
Když si zaškrtnu výsluhovou penzi, mohu po 15ti letech vybrat 1/2 z vlastních naspořených prostředků. Pokud nedodržím podmínky - přicházím o státní podporu a musím tzv. dodanit.

Přidejte prosím další informace, popř. mně opravte.

Není tady

#28 24. 3. 2007 17:26

pavluša
♥♥-----
Místo: Frýdek-Místek

Je to přesně tak Blanko. Podrobněji a přesněji už to snad popsat nejde smile

Není tady

#29 25. 3. 2007 22:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

pavluša napsal(a):

Co to máš za smlouvu poznáš, aniž by ses na ni díval podle toho, zda ti chodí potvrzení o daňovém odpočtu. Jestli ti přišlo potvrzení, tak máš důchodové pojištění u některé z pojišťoven a máš nárok si celou částku odečítat z daní,  pokud dospoříš do 60-ti let albert Jestli ti nechodí nic, tak máš a na to bych sázela víc-penzijní fond, u kterého máš nárok, pokud dospoříš do 60- ti let albert  na státní příspěvek. Oba typy smluv mají něco do sebe stolt

Ne. Nebudu reagovat. Tohle OPRAVDU, ale OPRAVDU nemá cenu godlike

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#30 13. 6. 2007 0:40

Lu*
♥♥-----

Hezky den..

Penzijni pripojisteni je sporeni se statni dotaci, kam se ukladaji finance prostrednictvim penzijniho fondu. Fondu je v soucasne dobe 10. Zalezi na veku klienta,aby financni poradce vybral ten optimalni, nebot se fondy lisi ve zpusobech vypovedi, vyplate statnich podpor v pripade umrti, apod. Ne vzdy fond s nejvetsim vlastnim vytvorenym urokem musi byt pro klienta nejoptimalnejsi.

Statni dotace cini : na 100,- Kc mesicniho platby klienta 50,- Kc
                            na 200,- Kc                                    90,- Kc
                            na 300,- Kc                                   120,- Kc
                            na 400,- Kc                                   140,- Kc
                            na 500,- Kc                                   150,- Kc

Penzijni propojisteni neni terminovano na urcitou dobu, ale konci vypovedi klienta a to nejdrive bud :

a) u smluv uzavrenych do konce r. 1999 v padesati letech
    nebo po peti letech u klienta,kteremu bylo v dobe uzavreni napr. 51 let, nektere
    starsi fondy mely napr. pro duchodce kratsi vypovedni lhuty, ale tyto fondy jiz
    zanikly bud fuzi nebo jinym zpusobem

b) u smluv uzavrenych po r. 1999 v sedesati letech nebo dtto

Klient muze prestoupit z fondu do fondu, pokud se domniva,ze je tento lepsi, nebo pokud jiz fond nema jeho duveru. U noveho fondu musi uzavrit smlouvu a na ni se prevedou veskere financni prostredky a bude pokracovat dale. Doba, kterou klient  setrval u prvniho findu se zapocitava do pripadne doby vypovedni.

Pokud je klient mladsi, muze si po 15ti letech sporeni pozadat o  tzv. vysluhovou penzi,ktera obnasi 50% dosud nasporenych financnich prostredku. Tyto prostredky nejsou ucelove zamereny a klient je muze pouzit pro jakoukoliv vlastni potrebu.

V pripade, ze klient spori vice jak 500,- Kc/mes., lze tuto castku nad 500,- Kc odecitat z danoveho zakladu. Pro tyto ucely poskytuji fondy potvrzeni, ktere lze uplatnit pri predani danoveho priznani nebo u zamestnancu u svych mzdovych ucetni. Tato odecitatelna polozka je limitovana 12 tis./rok, takze financne nejvyhodnejsi je u bonitniho klienta sporit 1 500,- Kc/mes.

Sporici mesicni castky lze kdykoliv menit, tj. snizovat nebo zvysovat na zaklade pisemneho oznameni fondu. Od toho se pak odviji i vyse mesicni statni dotace.Z toho vyplyva, ze kdyz uzavrete smlouvu na urcitou castku, neni tato castka zavazna na celou dobu trvani penzijniho pripojisteni.

V pripade, ze klient ukonci penzijni propojisteni drive, nez jak je stanoveno zakonem, neobdrzi statni podpory, ale pouze sve uspory a uroky, vytvorene fondem. Pozor rovnez u danove odecitatelnych polozek, protoze v pripade ukonceni penzijniho pripojisteni jinak, nez jak je stanoveno vyse, klient nedodrzel podminky a musel by vracet danove ulevy.

Pripadne osobni dotazy mi muzete posilat mailem, uvedenym na hlavni strane Babinetu.

Zdravim, Lu*

Není tady

#31 14. 6. 2007 12:44

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Prosím vás, jak je to s tou obmyšlenou osobou? Penzijní mi uzavírala dnes už bývalá švagrová. Mám ho uzavřený od 22 let na dobu 38 let, v srpnu mi bude 24. Spořím měsíčně 500,- a vím, že na něj strašně dlouho nelze sáhnout, nezkoumala jsem jak dlouho, to nebylo vůbec podstatný. Teď jsem ovšem procházela smlouvu znova a stojí tam, že v případě nesplnění podmínek (takhle nějak to je, nevím přesně), což chápu jako třeba úmrtí dřív než za těch 38 let, dostane obmyšlená osoba, v tomto případě mí rodiče, 2.000 Kč!!! To je jako normální, že třeba budu 15 let spořit, pak mě srazí auto a naši dostanou 2.000? To si můžou ten zbytek nechat? Prosím o radu. A taky by mě zajímalo, jestli se můžu "naštvat", zajít jinam a chtít převést současný spoření od Generali jinam. Jsou to přece pořád moje peníze, ne? Díky.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#32 14. 6. 2007 15:46

Lu*
♥♥-----

Hezky den...

pro ADFka2: [/b]

Obmyslena osoba je v pojistnych smlouvach a jedna se o osobu nebo vice osob, ktere klient urci jako dedice v pripade umrti. Mozna bys mela cist, co tu pisu, tam by ses dozvedela odpovedi i na nektere sve dotazy. Podle formulace obmyslena osoba, coz je novy termin v oblasti pojistovnictvi po zmene zakona, mas spise asi duchodove pojisteni. Rozdil mezi nim a penzijnim pripojistenim je zde jiz vysvetlen prave u tohoto tematu.

Takze :

a) pokud jsi uzavrela penzijni pripojisteni, je ve smlouvach definovana opravnena osoba pro pripad umrti ucastnika. Ta potom dostane VZDY Tve nasporene finance + úroky, vytvorene fondem a podle penzijniho planu fondu a delky trvani smlouvy i vyplacene statni podpory. Opravnenou osobu muzes kdykoliv v prubehu trvani smlouvy zmenit pisemnou formou s overenim podpisu.

Neni pravda, ze jsi vazana po celych 38 let, precti si vyse me vysvetleni tzv. vysluhove penze.

b) obmyslena osoba je definovana v pojistnych smlouvach, a tak to vypada, ze mas spise duchodove pojisteni. Zde ovsem neni zadna statni dotace a tato pojistka se chova obdobne jako pojistky zivotni.  Jakym zpusobem je zde v diskuzi k tematu take jiz receno. V pripade umrti by mela pojistna smlouva  svymi podminkami jasne definovat pojistne plneni.Takze pro zodpovezeni Tveho dotazu by bylo treba znat typ pojistky a pojistovnu, u ktere je smlouva uzavrena.Pokud bys mela dalsi dotazy, obrat se na mne mailem na uvodni strane Babinetu a muzeme probrat konkretne cely Tvuj pripad, abys nemela starosti a mela jasno.

Mej se moc hezky, zdravim, Lu*

Není tady

#33 15. 6. 2007 12:02

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Lu*, já Ti teda asi napíšu na mail. Protože já normálně nejsem zrovna blbá, ale tyhlety věci prostě moje hlava nebere. Já jak vidím papír, tak omdlívám a smlouvy jsou pro mě něco jako noční můra... big_smile Díky!

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#34 15. 6. 2007 20:01

Blanka1
♥♥♥♥---

ADFka2 napsal(a):

Prosím vás, jak je to s tou obmyšlenou osobou? Penzijní mi uzavírala dnes už bývalá švagrová. Mám ho uzavřený od 22 let na dobu 38 let, v srpnu mi bude 24. Spořím měsíčně 500,- a vím, že na něj strašně dlouho nelze sáhnout, nezkoumala jsem jak dlouho, to nebylo vůbec podstatný. Teď jsem ovšem procházela smlouvu znova a stojí tam, že v případě nesplnění podmínek (takhle nějak to je, nevím přesně), což chápu jako třeba úmrtí dřív než za těch 38 let, dostane obmyšlená osoba, v tomto případě mí rodiče, 2.000 Kč!!! To je jako normální, že třeba budu 15 let spořit, pak mě srazí auto a naši dostanou 2.000? To si můžou ten zbytek nechat? Prosím o radu. A taky by mě zajímalo, jestli se můžu "naštvat", zajít jinam a chtít převést současný spoření od Generali jinam. Jsou to přece pořád moje peníze, ne? Díky.

Jestli máš penzijní připojištění, tak můžeš přejít k jinému penzijnímu fondu, provádí se tzv. odkup. A naspořené peníze ti tam zůstanou.

Není tady

#35 26. 6. 2007 22:53

Lu*
♥♥-----

pro ADFka2

Hezky den...

Cekam na Tvuj mail:-)Muzeme to potom probrat i po telefonu, aby Tve informace byly kompletni.

Zdravim, Lu*

Není tady

#36 22. 7. 2007 14:28

hanina
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Heh... to tady, milá Pavlušo, plácáš úplné nesmysly. Když o nějakém produktu víš absolutní prdlajs, nehraj si na chytrou a nevynášej tady svoje úsudky. Kdo o penzijku něco ví, už ho dopředu skácela do kolen Tvoje úvodní moudrost a dál nepotřeboval nic číst.
Pavlušo, jsi něco jako Brouk Pytlík. Ten byl taky strašně chytrej jenom díky tomu, že se vylíhnul jako larva v sedadle biografu lol

Kiaro, já na 100 % souhlasím s Pavlušou-ona má pravdu. Možná máš uzavřeného něco uplně jiného, jen se neumíš vyjadřovat.
Seš strašně jedovatá. Asi to nemáš v životě moc lehké, co? Nebo vystrkuješ růžky jenom tady na Babinetu?lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí