Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 2. 3. 2007 9:59

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 2. 2006
Příspěvky: 5114

Mezinárodní kuchyně

Tak po včerejšku, kdy jsem byla v řecké restauraci, mně napadlo založit toto téma. Hodně z vás je tady z ciziny, tak pište, co vám chutná za jídla a když připojíte i recepty, bude to super tummenupp
Já jsem už zkusila musaku a kokinisto, bylo to opravdu výborné, vím však jen zhruba, co tam bylo, tak pokud někdo máte originál recepty, napište prosím. O musace se tu už psalo, o kokinistu myslím ne a ani na internetu jsem nenašla český recept.

Není tady

 

#2 2. 3. 2007 10:11

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 9213

Re: Mezinárodní kuchyně

CHOUCROUT Alsaska specialita, ktera se basti hlavne u nas - okolo Strasbourgu.

Sacek kysaneho zeli se uvari s bobkovym listem, novym korenim a cernym peprem, osoli a podlije se namisto vody bud pivem, nebo vinem. (Ja mam radsi vino, chut je vyraznejsi)
Stranou uvarime kus uzeneho, k tomu ohrejeme parky a paprikovou (nebo jinou ) klobasu, neuzene veprove koleno a brambory ve slupce, tak 2 na osobu. na talir nakladame co kdo snese, nejlepe od vseho trochu, zapijime jak jinak nez storstark


Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

 

#3 2. 3. 2007 10:32

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Mezinárodní kuchyně

Kokinisto

Omyté kuře rozsekněte na čtvrtky, osolte, opepřete a opečte ze všech stran na oleji, přidejte na osminky nakrájené cibule, podlijte vodou a pečte skoro doměkka. Podle potřeby podlévejte, pak přidejte uvařený, drobně nasekaný bílek, na kostičky nasekaná rajčata, stroužky česneku a dopečte. Opravdu mohu doporučit - jak pro dietáře, tak pro ty, kteří se nebojí jíst vydatná jídla.

Ingredience:
česnek   
rajčata 150 g
cibule 2 ks
bílek 1 ks
kuře 1 ks
olej olivový


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#4 2. 3. 2007 11:16

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 2. 2006
Příspěvky: 5114

Re: Mezinárodní kuchyně

To je tvůj recept, Oto? Taky vypadá dobře.
V té restauraci bylo to kokinisto trošku jiné, bylo to určitě vepřové maso, v rajském protlaku, s takovými speciálními řeckými nudlemi a zapečené se sýrem. No prostě mňam smile

Není tady

 

#5 2. 3. 2007 12:44

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: Mezinárodní kuchyně

Babucho není, to jsem našel na netu.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#6 2. 3. 2007 13:11

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Mezinárodní kuchyně

Oto ,už jsi ho zkoušel???

Není tady

 

#7 30. 3. 2007 13:16

arabela77
♥♥♥----
Registrovaný: 13. 9. 2006
Příspěvky: 167

Re: Mezinárodní kuchyně

Thai curry s kokosovym mlekem.
Vyborny recept
Potrebujeme: kureci prsa na kosticky, cibuli na kosticky, zelenou papriku na kosticky, zelenou curry pastu (koupime uz jako polotovar ve svetove kuchyni v obchodnich domech, u nas se totiz podomacku vyrobit neda), plechovku kokosoveho mleka, cerstvy koriander.
Na tuku osmahneme cibuli, papriku a pastu, asi 2 min, pridame kureci maso, nechame obalit v paste a ihned prilejeme kokosove mleko, varime, dokud maso neni mekke, na konec pridame nasekany certvy koriander.
Podavame s ryzi.
Pozn. maso se nesnazime opect, tim, ze ho uvarime v mlece krasne natahne chut a neni vysusene!

Není tady

 

#8 30. 3. 2007 16:54

kukusa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Humpolačka
Registrovaný: 23. 4. 2006
Příspěvky: 2507

Re: Mezinárodní kuchyně

jako zena marocana jsem se naucila par vecicek z tradicni marocke kuchyne, mam i spoustu knizek na toto tema, tak cas od casu neco vyzkousim

Nejradeji delam vonavou polevku HARRIRU

500g hoveziho masa nakrajeneho na male kousky
2 cibulky na drobno nakrajene
cerstvou petrzel a koriandr na drobno nasekat
safran a mlety zazvor (muze byt suseny prodavany v pytlikach nebo cerstvy strouhany - je ostrejsi)
sul, pepr
200g cizrny (konzervovanou, nebo z pytliku prez noc namocenou)
250g cocky (taky prez noc namacim, ale pry to vyplavuje vitaminy)
1kg pevnych zralych rajcat
100g nudlicek (staci hrstka)
hladka mouka
citronova stava
olej

Cibulku osmazite na oliv oleji a pridate i polovinu pripravenych bylinek a zazvor, az bude cibulka dozlatova, pridejte maso, osmazte a nechte mihotat ve vlastni stave cca 10-15minut. Pridejte sul a pepr a safran
zalijte cca 3-4litry vody a az privedete k varu pridejte cocku a cizrnu a varte dokud lusteniny nezmeknou.
Do misky naskladejte rajcata, prelijte horkou vodou, nechte chvilku stat, scedte a oloupejte je. Potom nakrajet na drobno a pridat do polevky.
Pridejte zbytek nasekanych bylinek
Ke konci pridejte nudlicky
az bude vse provarene, umichejte si mouku s vodou a kapkou citronove stavy a zahustete polevku.

Polevka se podava pri tradicnim svatku ramadamu, je hodne aromaticka, hutna a vyzivna.

Dobou chut

PS dneska zkousim masove kolacky SHEFA tak kdyz se zadari poslu recept


http://lilypie.com/pic/090312/7zB3.jpghttp://b3.lilypie.com/Bbt9p1/.png

http://lilypie.com/pic/081130/UxM5.jpghttp://bd.lilypie.com/DrzCp1/.png
kontrola u gyndr 16.3.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů