|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Koupili jsme novou autosedačku pro miminko, Chicco synthesis X plus. Zdála se nám cenově přijatelná a bezpečná.Dneska jsme ji zkusmo dali do auta. Jenže..Na přední sedadlo vůbec nejde dát - jsou krátký samonavíjecí pásy..
Když ji dáme dozadu,tak zas budu mít mimčo daleko, pokud budu v autě sama a řídit. Navíc, vůbec se mi nelíbí, jak špatně tahle autosedačka v autě sedí, budu muset pod ní nacpat nějakou srolovanou deku,nebo něco takového, abych měla jistotu, že se autosedačka v autě nesklopí. Fakt jsem tím otrávená. Tahle sedačka má nejnovější atest pro bezpečnost, ale přitom v autě pořádně nesedí, i když je upoutaná přesně podle návodu.Navíc se mi nelíbí pás přes nožičky dítěte.
Před 5 lety jsem zrušila starou autosedačku po starších dětech, protože neodpovídala bezp.normám. Dnes toho lituju. Byla prostornější, pás nevedl přes nožičky dítěte ale nejhlavnější bylo, že v autě seděla pevně, spodek měla jinak tvarovaný, nikoliv jako kolíbku...Nemusela jsem ji v autě ničím podkládat a sedačka se nepřevracela.
Jak to máte v autě Vy ostatní ? Máme starou Felicii .
Není tady
My máme taky autosedačku Chicco, tu kolíbku, ale ten starší model, taky jsme měli Felicii, taky neseděla, teď máme Ford MOndeo, a protože máme vepředu airbagy, musím malou vozit vzadu, tudíž na ní nevidím
a taky nesedí. Blbě se poutá a vážně nevím, kdyby do nás někdo ťukl, jestli by se jí nic nestalo.
Zkus jí vyměnit za nějakou jinou.
Upravil(a) Heli (1. 3. 2007 21:58)

Není tady
My maáme taky starou Felicii, a sedačku jsme koupili teda dtrochu dražší, Peg perego s tím podstavcem a sedí dobře, pásy stačí. Pravda dopředu jsem ji dávat nezkoušela.
Tak to bych tu sedačku být vama vyměnila, protože pokud není bezpečn i přes všechyn atesty, nesplní požadovanou službu a to je na 
Není tady
Krásný den,
není to chyba autosedačky(myslím tím kvůli pásům)ale je to dáno tím,že některá auta mají kratší pásy!!
Zkuste posunout sedadlo dozadu,někdy to pomáhá.
Není tady
sudina napsal(a):
tak mi jsme neměnili autosedačku,ale rovnou auto:D.Měli jsme favorita a ten byl blbej ajk s těma pásama ale i s malým kufrem...ted máme větší auto a je to paaráda..
Taky varianta...hodně lidí to tímto způsobem musí nebo chce řešit.
Většinou muži proti tomuto nic nemají,páč se jedná o auto a néé třeba nový závěsy či kočárek:)
Ale opravdu nejsou na vině autosedačky,ale auto....
Není tady
Tak my nemame s autosedačkou problem,vajíčko i ted ta větší nam do felicie vešly,ikdyž je pravda že to je naknap. Ale větší kufr nebo nove auto by se taky šiklo 
Není tady
My máme taky Chicco a tak Felicii - no je pravda, že upínání je takovej malej horror, ale už jsme si na to zvykli. Musíme sedačku vždycky trochu naklonit - víc položit a pak to zapnout jde. Až je pás zapnutej, tak teprve upravujeme do normální polohy.
Není tady
No, nevím, jestli Vám pomůžu, asi ne. Máme octavii, tak tam je to v pohodě. Ale máme taky fiat uno, to mám doma, kdybych někam nutně potřebovala jet. A tam broučka v sedačce rvu snad 15 minut. Vždycky spocená až na pr.... . Jsou krátký pásy!!!
Takže to není jen u felicií.
A sedačku máme z Lidlu. A má taky spodek takovou kolébku.
Iva
Není tady
Nojo, nové auto by se šiklo...ale kde na něj vzít a nekrást, že???Máme felicii combi, tak jsem měla za to, že nám ještě nějaký čas vydrží...spíše budeme asi pátrat po tom, jestli v jiném autě nejsou pásy delší , že by se aspoň ten přední pás přehodil z jiného auta.
Není tady