Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 1. 3. 2007 18:33

S_nadeji
♥♥♥♥---

Odesla a nevim, zda se vrati. Poradte.

Dobry den,

tohle tema tu urcite bylo propirano nekolikrat, ale nevim jinak nez sem napsat i svuj pribeh.

Nedavno jsme oslavili vyroci 6 let ja 28 a ona 25 let. Myslim, ze jsme spolu zili pomerne harmonicky vztah i kdyz obcas nejaka hadka a rozbity hrnek, ale to spis ze zacatku vztahu. V prubehu naseho souziti jsem na sobe hodne pracoval a myslim, ze jsem se zmenil k lepsimu. posledni cca rok to ale neklapalo tak, jak bych chtel. Uz jsem proste necitil z jeji strany tolik vasne, ale prilis jsem tomu nevenoval pozornost. Stale jsem se snazil byt pozorny a skoro kazdy tyden jsem ji prinesl alespon kvetinu. Nas intimni zivot uz byl velmi sporadicky i kdyz nevyhasl uplne. Bylo evidentni, ze ji mam radeji, nez ona me a kdyz jsem o tom nedavno zacal vazne mluvit, abychom si ujasnili pozice ve vztahu, navrhla mi rozchod. Rika, ze uz ke me neciti to co driv a nechce abych se kvuli ni trapil. Pred 2 tydny odesla, bydli zpatky u rodicu. Veci si tady nechala skoro vsechny, takze se porad utesuju, ze se vrati. Deti spolu nemame, ale mame spoustu spolecnych zavazku a par zvirat. Neumim si zivot bez ni predstavit, ale pry se uz vratit nechce.

Poradte prosim, nebo vyjadrete svuj nazor.

Diky vam

Upravil(a) S_nadeji (1. 3. 2007 20:03)

Není tady

#2 1. 3. 2007 20:04

S_nadeji
♥♥♥♥---

Re: Odesla a nevim, zda se vrati. Poradte.

To se opravdu nenajde nikdo kdo by poradil ?

Není tady

#3 1. 3. 2007 20:16

Majla
♥♥♥♥---

V tomhle je těžký radit. Asi to chce jenom čas, teď záleží na ní.Tys jí dal jasně najevo, že ji miluješ a chceš s ní ýt.Teď jde jen o to, jestli se chce opravdu rozejít,nebo to přehodnotí a třeba je to jen dočasná krize. Myslím, že ty s tím víc neuděláš. Asi to chce jen čas,ty jí můžeš jen dát najevo, že o ni stojíš a stále ji miluješ. Buď to bude jen dočasná krize a třeba jí to přejde a popřemýšlí, nebo tě opravdu už nemiluje, a pak to prostě musíš akceptovat, i když je to těžký.

Není tady

#4 1. 3. 2007 20:22

Jiněnka
♥♥♥♥---

S_nadeji, já bych Ti tak ráda poradila, ale jediné, co mě po přečtení Tvého příspěvku napadá je, že pokud nebude chtít sama, nedostaneš ji zpět ani párem volů... Snad jen, pokud k tomu ještě nedošlo, vyříkat si s ní pravé důvody, protože to, že už k někomu necítím to co před 6ti lety není důvod, ale přirozený proces v několikaletém vztahu. K tomu aby se vrátila Ti to určitě nepomůže, ale máš naději, že alespoň poznáš příčinu. Taky můžeš čekat a čekat, jestli se jí třeba neuráčí vrátit zpět, až si uvědomí o co přišla. A nebo je tu ještě jedna možnost, sbalit a poslat její věci na její současnou adresu, aby jí došlo, že není jediná na světě, kolem které se točí Tvůj život (ať už to je pravda či není)... Ale jak už jsem psala, pokud sama nebude chtít, Ty s tím nenaděláš nic jiného, než že se s tím budeš muset smířit a začít si užívat života bez ní... Držím palce, ať už s ní či bez.

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#5 1. 3. 2007 20:22

S_nadeji
♥♥♥♥---

No on ten dnesni trend degradace vztahu nicemu nepomaha. Nikdo si nemuze myslet, ze se po 6-ti letech budem samou laskou vznaset v oblacich. Stabilni vztah je predevsim o duvere a o porozumneni. Mozna mam vice trpelivosti, nebo tolerance, ale problemy jsou od toho, aby se resili a ne abychom od nich utikali.

Není tady

#6 1. 3. 2007 20:26

Jiněnka
♥♥♥♥---

S_nadeji napsal(a):

Stabilni vztah je predevsim o duvere a o porozumneni. Mozna mam vice trpelivosti, nebo tolerance, ale problemy jsou od toho, aby se resili a ne abychom od nich utikali.

Jen tak mimochodem.... Co já bych za to dala, kdyby takhle viděl problémy ten můj... Máš můj obdiv, snad ho časem najdeš i u své slečny!

Není tady

#7 1. 3. 2007 20:35

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

S-nadeji, ráda bych ti poradila, ale těžko říct, když nevím, proč vlastně odešla. Je možné, že je to "jen" krize, mohla opravdu dospět k tomu, že k tobě už nic necítí a nechce vás oba trápit v nefunkčím vztahu nebo v tom může hrát roli třeba někdo jiný.
V první případě je možné, že odloučením zjistí, že jí scházíš, pak jí dej čas a klid a občas se jí ozvi, aby věděla, že na ni myslíš, ale ne moc často.
V druhém a třetím případě asi není jiná rada, než že to musíš příjmout a smířit se s tím.

A teď  BABO raď. Viď?!!! hjarta

Není tady

#8 1. 3. 2007 20:42

S_nadeji
♥♥♥♥---

Fanny5 napsal(a):

S-nadeji, ráda bych ti poradila, ale těžko říct, když nevím, proč vlastně odešla. Je možné, že je to "jen" krize, mohla opravdu dospět k tomu, že k tobě už nic necítí a nechce vás oba trápit v nefunkčím vztahu nebo v tom může hrát roli třeba někdo jiný.
V první případě je možné, že odloučením zjistí, že jí scházíš, pak jí dej čas a klid a občas se jí ozvi, aby věděla, že na ni myslíš, ale ne moc často.
V druhém a třetím případě asi není jiná rada, než že to musíš příjmout a smířit se s tím.

A teď  BABO raď. Viď?!!! hjarta

Nikdo treti v tom neni, tim jsem si jisty.

Videli jsme se asi dvakrat, snazil jsem se nenalehat a zdalo se to byt v pohode. Povidali jsme si o vecech, ktere nikomu jinemu, nez tomu komu stoprocentne duveruje nemuze sdelit. I proto verim, ze mam jeste sanci.
A jeste jedna vec: Pro me ma stabilni vztah nevycislitelnou hodnotu. Nikdy jsem ji sice nepodvedl, ale povedlo se mi zamilovat se platonicky do nekoho jineho. Kazdy druhy by to resil rozchodem, ale ja si sve partnerky vazim, obdivuji ji a proto jsem do vzdy dokazal v sobe udusit a udelal jsem dobre. Rozum ma ve vztahu klicovou roli. Mozna vetsi, nez se zda.

Není tady

#9 1. 3. 2007 20:45

S_nadeji
♥♥♥♥---

Jiněnka napsal(a):

S_nadeji napsal(a):

Stabilni vztah je predevsim o duvere a o porozumneni. Mozna mam vice trpelivosti, nebo tolerance, ale problemy jsou od toho, aby se resili a ne abychom od nich utikali.

Jen tak mimochodem.... Co já bych za to dala, kdyby takhle viděl problémy ten můj... Máš můj obdiv, snad ho časem najdeš i u své slečny!

To me tesi.

Bohuzel ta moje to asi tak neoceni. Posledni dobou casto rikala, ze me ma hrozne rada, ale mysli si, ze bych byl stastnejsi s nekym jinym.  Ja si to ovsem nemyslim.

Není tady

#10 1. 3. 2007 21:06

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Vždycky mě fascinuje, že si partner stopro myslí, že v tom nikdo třetí není. Takových příběhů už tu bylo...

S_nadeji, nechovej se vůči partnerce moc servilně, ženské milují rozhodné chlapy, co znají svojí cenu (to platí i obráceně). Být tebou, tak jí sbalím věci a pošlu jí je.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#11 1. 3. 2007 21:15

S_nadeji
♥♥♥♥---

KALIK napsal(a):

Vždycky mě fascinuje, že si partner stopro myslí, že v tom nikdo třetí není. Takových příběhů už tu bylo...

S_nadeji, nechovej se vůči partnerce moc servilně, ženské milují rozhodné chlapy, co znají svojí cenu (to platí i obráceně). Být tebou, tak jí sbalím věci a pošlu jí je.

Chapu, ze te to fascinuje :-)

Ale jistej si sem a je to docela logicke. Co by pro ni bylo lepsi, jak mi dat najevo definitivni konec, nez tak, ze mi rekne ze uz nekoho ma.  Skoro se divim, ze to neudelala, at uz to pravda je ci nikoli. To , ze se chovam az prilis servilne uz jsem si uvedomil a uz to nedelam. Asi uz odpadla ta nejhorsi faze utrpeni. Ale zbalit ji veci proste technicky nejde a nepovazuju to zas az za tak dulezite....

Není tady

#12 1. 3. 2007 21:34

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Málokdo dokáže vybalit pravdu, tak bych se ani nedivil, že někoho má a tobě se to bojí jen říct, aby ti neublížila. Pořád je lepší říct, že už tě nemiluje, že to prostě tak přišlo nežříci, že si našla jiného a tebe už nemiluje. Třeba tě má ráda, ale nemiluje tě.

Sbalil bych jí právě proto, aby viděla, že není jediná na světě a že teda když tě nechce, tak že ty s ní nebudeš strácet čas a začneš hledat jinou, která tě bude chtít, která ocení tvoje kvality. Je to sice jen gesto, ale myslím si, že nic jí tolik nenakopne než tohleto.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#13 1. 3. 2007 21:36

Jiněnka
♥♥♥♥---

S_nadeji napsal(a):

Ale zbalit ji veci proste technicky nejde a nepovazuju to zas az za tak dulezite....

Je to důležité, věř mi, někdy je to hooooodně důležité!!!

Není tady

#14 1. 3. 2007 21:56

S_nadeji
♥♥♥♥---

Jiněnka napsal(a):

S_nadeji napsal(a):

Ale zbalit ji veci proste technicky nejde a nepovazuju to zas az za tak dulezite....

A procpak ? Tim spis utrpi ti co za to nemuzou, zviratka, deti, ...

Ale uz chapu, ze urcita laxnost a nezavislost pomaha dobre. Skoro mam strach, ze to nejhorsi teprve prijde.....

Mozna je to tim, ze uz jsem si uzil sve ve veku, kdy to clovek nejvic pociti a proto moc emoce nepocituji. Nebudete mi to verit, ale naposled jsem brecel, kdyz mi bylo 14. Zivot me proste naucil, ze je lepsi byt neduverivy, pragmaticky a rozumny....

Nicmene cim jsem starsi, tim vim, ze se clovek hur meni, hur prizpusobuje a taky vyber uz neni tak velky...

Není tady

#15 1. 3. 2007 22:01

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

Kalíku to se radí viď ?? Ale ta praxe ...

Není tady

#16 1. 3. 2007 22:18

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

No oba by měli mít rádi, jinak to nemá cenu a budeš ve vztahu ten slabší, to je dost blbá pozice.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#17 1. 3. 2007 22:33

vany27
♥♥♥----

Jiněnka napsal(a):

S_nadeji napsal(a):

no... myslím,že i můj manžel by se mohl od Tebe učit..zvláštní.. většinou takhle chlapi neuvažuji....každopádně... věřím,že pokud něco strašně chceš...tak se to stane.......a držím palce... jsem v podobné situaci sad ale u mě je to naopak...odešle manžel----- sad zvířátka nemáme ..ale máme 2měsíční dceru... sad

měj se hezky a drž se !!!!!!

Není tady

#18 2. 3. 2007 7:48

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Jiněnka napsal(a):

S_nadeji napsal(a):

Je to důležité. Pokud ona bude mít pocit, že v momentě, kdy si vzpomene, může se vrátit - nebude potřeba nad ničím moc uvažovat a ona na nic nepřijde (že jí chybíš). Max. mezitím potká někoho dalšího... Takže to sbalení věcí je vlastně gesto toho, že ona takhle uvažovat nemůže, že ji donutíš nad tím přemýšlet - jestli s tebou chce být (tím že tě ztrácí a uvědomí si to, že by o tebe mohla přijít), v tom případě se vrátí. Nebo přijde na to, že je to dobře, žes tu situaci překonal - v tom případě s tebou stejně nepočítá do budoucna. Aspoň budeš vědět na čem jsi a nebudeš si dělat zbytečné naděje a mařit tak svůj čas...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#19 2. 3. 2007 15:14

S_nadeji
♥♥♥♥---

Chapu, ze to gesto je dulezite, ale nemyslim si, ze tohle je jediny prostredek jak jej sdelit. Zatim jsem ji prestal volat a pockam, zda-li se ozve sama. Navic se tak ci onak budeme vidat pomerne casto, nebot mame spolecne zname....

Není tady

#20 2. 3. 2007 15:19

S_nadeji
♥♥♥♥---

vany27 napsal(a):

Jiněnka napsal(a):

S_nadeji napsal(a):

no... myslím,že i můj manžel by se mohl od Tebe učit..zvláštní.. většinou takhle chlapi neuvažuji....každopádně... věřím,že pokud něco strašně chceš...tak se to stane.......a držím palce... jsem v podobné situaci sad ale u mě je to naopak...odešle manžel----- sad zvířátka nemáme ..ale máme 2měsíční dceru... sad

měj se hezky a drž se !!!!!!

Moc moc dekuju za podporu a divim se tomu, ze tim tak prekvapuji.

Vite..... ja jsem za prve videl jak to chodi jinde i doma a proto nechci opakovat chyby ostatnich. Navic zastavam nazor, ze dnesni spolecnost zenam stale mnoho dluzi a proto by si mely aspon tu a tam zaslouzit rovny pristup. S nami to vzdy tak fungovalo, nebot ja rad varim, tak se delime o vsechny domaci prace a i diky tomu se umim vcitit a poznat jake to je. Ale obecne si myslim, ze uz dnes by to melo byt normou a nevazim si lidi, kteri doma na nic nesahnou a nechaji vse jen na sve partnerce.

Není tady

#21 2. 3. 2007 20:14

Jari
♥♥-----

[Ahoj,podle mne si strašně hodný a citlivý člověk. (Takových kdyby bylo na světě víc!)Nezavírej jí vrátka k návratu,protože tím bys ublížil nejvíc sám sobě. Zatím, co budeš čekat až se vrátí, snaž se udělat i něco pro sebe.Zdokonaluj se,choď mezi lidi( i když se Ti třeba nebude chtít ),nauč se mít rád sám sebe,chval se, odměňuj se.Tu bolest Ti samozřejmě nikdo neodpáře,ale aspoň si o tom pokecej  s nama na Babinetu.
Jinak Ti moc přeji,ať se k Tobě vrátí. On se někdy někdo potřebuje najít napřed sám v sobě. Ato je možná její případ.hjarta
No a když ne,tak Ty jsi pro to udělal vše.tummenupp

Upravil(a) Jari (2. 3. 2007 23:35)

Není tady

#22 5. 3. 2007 10:44

S_nadeji
♥♥♥♥---

Opravdu.......

Budu muset vydrzet. Ono chvili trva, nez clovek zacne premyslet pozitivne.

Není tady

#23 6. 3. 2007 10:33

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

S_nadeji napsal(a):

Rozum ma ve vztahu klicovou roli. Mozna vetsi, nez se zda.

Možná je tento tvůj úpostoj trochu na překážku. I z tvého psaní je cítit, že chceš všechno řešit s chladnou hlavou a rozumem... Pro někoho to může být fajn, však ti to tu holky i psaly... ale třeba mně by tvé rozumné chování (pro mě spíš sterilní a chladné) popuzovalo, chyběly by mi právě ty emoce a impulzivní chování, třeba jen ve formě sbalení a odeslání mých věcí... to by bylo gesto, nad kterým bych zapřemýšlela a možná přehodnotila své rozhodnutí... ale v tomto případě bych se jen snažila rychle uniknout z dosahu tvého "rozumného vyčkávání" ...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#24 6. 3. 2007 10:45

S_nadeji
♥♥♥♥---

No ono to bylo asi trochu spatne pochopeno. Ja se snazim chovat rozumne, snazim se veci pochopit rozumem a rozumne pusobit. Realita je bohuzel naprosto jina Prvni dny co odesla jsem ji denne volal a nebyl jsem ji schopen dostat z hlavy. Ted jsem si rekl , ze spis pomuze ji prestat otravovat, tak ji nevolam. A je to hrozne tezky, byt vim, ze je to to nejlepsi skoro to nezvladam. To cekani je nekonecny........

Není tady

#25 6. 3. 2007 11:26

anye.sa
♥♥♥----

S-naději,100% Ti rozumím prožívám úplně to stejné jenže mi odešel manžel,měl a má doma všechno zařízeno,o děti postaráno,jídlo pod nos... když odešel tak jsem mu pořád volala byla jsem na nervy a jsem stále už rok se v tom plácám chodím na psych.beru prášky,ted se přidaly zdravotní problémy ze stresu.mám kamaráda který mě moc miluje ale já miluji mého manžela i když se tak ke mě a mým dětem chová nechápu to,nechápu totiž vůbec nic a už ani někdy nevím co je správné...Přeji mnoho štěstí a opravdu sama nevím jak dál...asi jsem Ti nepomohla jen abys věděl že Ti někdo rozumí.

S_nadeji napsal(a):

No ono to bylo asi trochu spatne pochopeno. Ja se snazim chovat rozumne, snazim se veci pochopit rozumem a rozumne pusobit. Realita je bohuzel naprosto jina Prvni dny co odesla jsem ji denne volal a nebyl jsem ji schopen dostat z hlavy. Ted jsem si rekl , ze spis pomuze ji prestat otravovat, tak ji nevolam. A je to hrozne tezky, byt vim, ze je to to nejlepsi skoro to nezvladam. To cekani je nekonecny........

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí