29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Už tři roky chodím s o 17 let starším přítelem.Náš vztah má poslední dobou pár trhlin,ale oba se snažíme je vyřešit,protože se máme rádi.Náš problém spočívá v bydlení.žijem v 1+1 v Praze.Dlouho jsme něco hledali,ale pořád nic.Nedávno přítel přišel s nápadem nastěhovat se do domu,který vlastní dohromady se svou mámou.Problém je,že ten dům je 35 km od Prahy:rolleyes:.Plánuje nastěhování za rok a zároveň bychom založili rodinu.Bojím se ale,že se tam zblázním.Je tam všude krásná příroda,ale nemám tam žádné přátele.Jezdíme tam na víkendy,takže je mi jasné,že tam ani žádné nikdy nenajdu.Mateřská by tam asi byla hezká,ale přítel by jezdil díky dojíždění o hodinu později domů(asi ve 20h) a já si nedokážu představit být tam celý den sama.Asi ale nemám jiné řešení,on si nechce brát hypotéku na byt v Praze.
Prosím poraďte mi,co byste udělali vy?
Není tady
Já bych šla do domku,kamarádky si tam najde a akort na mateřské dovolené,to víte maminky s dětmi mají společné témata.A že váš přítel by jezdil zž okolo 20hod,to ještě není tak tragické,co maj říkat jíné když manžel je pryč třeba celí týden a ženská je doma s dvouma capartama,tak to má moje kamarádka,nic jiného jim nezbývá.Lepší v domovku 35km od Prahy než se zadlužit!!!!
Není tady
Myslíte?Je mi 24 let a mám spoustu zájmů,které bych tam musela omezit,jelikož je to spíš větší vesnice.Ráda třeba dělám tanec a aerobik,což tam v okolí není.Musela bych dojíždět 10 km do Benešova.
Není tady
Ja tak čtu ten tvůj příspěvek, tak ty už teď víš, že tam nechceš Nemám pravdu ?
Já bych se ani tak nebála vzdálenosti od Prahy a toho, že si nenajdeš přátelé,ale nikdy bych se nestěhovala ke tchýni do baráku !! Ale, to jsem já, třeba to máš jinak
Není tady
Já bych to brala, apoň jako dočasné řešení (na pár let), pak uvidíte. Dítě je lepší mít jako miminko v přírodě, než ve smogu. Bude i zdravější a bude věčně na vzduchu v zeleném-to v praze jaksi nehrozí. Na mateřské stejně není až tolik času chodit po kámoškách a věř, že by sis našla časem i tam. Já šla jako už těhotná z Prahy do chalupy na samotu v Beskydech (bez tekoucí vody), neměla jsem tam ani živáčka, manžel jezdil domů v 21.30hod. Porodila jsem tam a do asi půl roku dítěte jsme tam přežili. Pak jsme sehnali byt ve městě-pro mně cizím. Nikoho jsem neznala, město jsem neznala...a dnes po pár letech bych odsud nešla ani za nic, mám spoustu kamarádů a kamarádek a nedokážu si představit už žít jinde. Na samotu v chaloupce taky moc ráda vzpomínám-to už se nevrátí.
Není tady
Jo a bylo mi v té době (chalupa) 21let.
Není tady
No já taky tak bydlím, ale můžu říct, že mi trvalo hodně dlouho, než jsem si tu zvykla a nakonec jsme se stejně rozvedli. Pracuju v Praze a jsem tam vždy týden a druhý mám volno. Ale já mám už dospělé děti.
Není tady
10km není žádná vzdálenost.....všichni nemají vše u "nosu"!!
taky se chceme asi za rok s přítelem sestěhovávat. Co ta jeho máma - ta by tam bydlela taky s váma? ? To by mohl být lehce problém, nemluvíš o jejím manželoj, samotná tchýně je ještě asi horší než tchánovci dva:)!! Ta moje manžela má a k tomu kupu práce, je zvláštní, ale docela si rozumíme, já se nebojím o to, že bych s ní nevyšla...chce to ty pravidla lehce už od začátku - hlavně nenápadně, když budeš vlastně v "cizím"
Ten můj přítel je shodou okolností taky starší, o 12 let.....a stěhovat se budeme taky k nim - taky je to vesnice (cca 10km na všechny směry je větší město)...
zezačátku jsem si to taky neuměla moc představit, navíc vlastně tchýni u nosu ( i když v jiném samostatném bytě)....ale myslím že všechno jde vyřešit (a pokus se to nevyhrotí do jiných katastrof jak se píše v pár jiných článcích zde na babinetu o tchýních a podobně, tak si myslím že ta vzdálenost od "civilizace" by v dnešní době aut nemel být problém - zajedeš si za aerobikem, kamarádkama.....)
Upravil(a) misha88 (1. 3. 2007 15:22)
Není tady
Ještě mě napadlo - ty už chceš ve svém věku děti ?
Není tady
Ani nevím,ta představa bydlet v domečku v přírodě je krásná,ale bojím se,že mi tam bude smutno a že se budu nudit.Tady kdykoliv mi je smutno,tak zavolám kamarádce a jdem si někam sednout,což tam nebude možné
Jeho máma tam jezdí asi 3x týdně,patřilo by jí spodní patro a my bychom měli celé horní.
Přítel chce do renovace toho domu vrazit veškeré peníze,takže to bohužel nemůžu brát jen jako dočasné bydlení.
Není tady
Káča napsal(a):
Já bych to brala, apoň jako dočasné řešení (na pár let), pak uvidíte. Dítě je lepší mít jako miminko v přírodě, než ve smogu. Bude i zdravější a bude věčně na vzduchu v zeleném-to v praze jaksi nehrozí. Na mateřské stejně není až tolik času chodit po kámoškách a věř, že by sis našla časem i tam. Já šla jako už těhotná z Prahy do chalupy na samotu v Beskydech (bez tekoucí vody), neměla jsem tam ani živáčka, manžel jezdil domů v 21.30hod. Porodila jsem tam a do asi půl roku dítěte jsme tam přežili. Pak jsme sehnali byt ve městě-pro mně cizím. Nikoho jsem neznala, město jsem neznala...a dnes po pár letech bych odsud nešla ani za nic, mám spoustu kamarádů a kamarádek a nedokážu si představit už žít jinde. Na samotu v chaloupce taky moc ráda vzpomínám-to už se nevrátí.
Tak to tedy obdivuju!!
Není tady
Ty tchýně jsou ale někdy docela dobré v místě bydliště-když už máte děti (malé na hlídání). Pak nevidím problém si jít i někdy vyrazit...
Není tady
jasný že rekonstrukci to asi potřebuje....veškerý peníze ted...ale třeba se za deset let rozhoupete ještě k němčemu vlastnímu - myslím domečku.
jsme na tom docela podobně, akorát já si přijdu že se toho teda nebojim.Když tak mi písni Sz...M
Není tady
Santala napsal(a):
Ještě mě napadlo - ty už chceš ve svém věku děti ?
No jelikož jemu je už 42,tak asi už budem muset.Nechce být starý táta.Ale těším se na to,jo brala bych to,navíc za rok mi bude už 25 let.A my plánujem až za rok.
Není tady
spíš než tohle mi ovšem přijde jako větší problém to co jsi psala v jiných příspěvcích - o tom předhazování krásek...a o jeho chování k tobě!!
Není tady
takže ty děti jdou spíše z jeho strany...nebo už FAKT chceš i ty?Je mu 42,ano,ale ohlížet se jen na jeho věk taky nejde...má už jiný děti nebo ne?
Není tady
misha88 napsal(a):
spíš než tohle mi ovšem přijde jako větší problém to co jsi psala v jiných příspěvcích - o tom předhazování krásek...a o jeho chování k tobě!!
To máš pravdu Misho.V tom je tedy opravdu nesnesitelný.Když jsem se s tím problémem o předhazování holek svěřila kamarádce,tak mi říkala,že jsem příliš žárlivá,tak tedy nevím.Nemyslím si,že bych byla žárlivá.
Není tady
Já jsem ještě za dob přítele taky myslela, že na založení rodiny je lepší být někde kousek za městem ve vesnici v domečku (teda nejdřív to byla přítelova idea, já ji pak časem převzala). Ale pak jsem si uvědomila, že bych musela omezit svoje zájmy, nemohla bych se s přáteli vídat kdykoliv bych chtěla a tak. Ve městě pomalu stačí vyběhnout na ulici a kamarádky jsou na dosah. Na vesnici není jednak jisté, že člověk zapadne mezi domorodce, navíc už není tolik vyžití - a s představou, že budu třeba (třeba taky ne) sama v domku zavřená s dětmi a manžel bude celé dny v práci a vracet se jenom večer... Ono se někdy těžko hledá okruh známých úplně odznovu... Ellischko, pokud máš pocit, že tam nechceš, poslechla bych asi intuici a zařídila se podle toho. Ono to opravdu je "něco za něco". Pokud jseš "městský" typ, abys za pár let nelitovala. Aby se z tebe nestala domácí pipina co jen čeká na manžela až se dovalí z práce a přes den je v područí tchyně...
Není tady
misha88 napsal(a):
takže ty děti jdou spíše z jeho strany...nebo už FAKT chceš i ty?Je mu 42,ano,ale ohlížet se jen na jeho věk taky nejde...má už jiný děti nebo ne?
On už má 13 letého syna.No říkal mi,že později už děti nechce.Já bych klidně ještě tak 2 roky počkala,ale to už mi připadá jedno.
Není tady
Andromeda napsal(a):
Já jsem ještě za dob přítele taky myslela, že na založení rodiny je lepší být někde kousek za městem ve vesnici v domečku (teda nejdřív to byla přítelova idea, já ji pak časem převzala). Ale pak jsem si uvědomila, že bych musela omezit svoje zájmy, nemohla bych se s přáteli vídat kdykoliv bych chtěla a tak. Ve městě pomalu stačí vyběhnout na ulici a kamarádky jsou na dosah. Na vesnici není jednak jisté, že člověk zapadne mezi domorodce, navíc už není tolik vyžití - a s představou, že budu třeba (třeba taky ne) sama v domku zavřená s dětmi a manžel bude celé dny v práci a vracet se jenom večer... Ono se někdy těžko hledá okruh známých úplně odznovu... Ellischko, pokud máš pocit, že tam nechceš, poslechla bych asi intuici a zařídila se podle toho. Ono to opravdu je "něco za něco". Pokud jseš "městský" typ, abys za pár let nelitovala. Aby se z tebe nestala domácí pipina co jen čeká na manžela až se dovalí z práce a přes den je v područí tchyně...
No já nejsem vyloženě městský tip,ale jsem sportovkyně a toto by mi opravdu chybělo.Ale vím,že by tam byl šťastný.Jeho mama nemá muže,je sama,je totiž víceméně nesnesitelná a pochybuju,že by mi hlídala mimčo,navíc bych jí ho raději asi ani nesvěřila.
Není tady
To je blbý, blbé vyhlídky na tchýni ještě před napůl společným bydlením....no....
To já té své bych je klido svěrila...vidím to u švagryně..bydlí tam taky a vše v poho (samozřejme v rámci možností)
Já bydlím v melém 10tisícovém městě...a spíš ještě kus za ním...takže na kraj civilizace taky přes kilometr...tak mi ta vesnice jako problém nepřijde....pač nejsu z velkoměsta.....
Není tady
Ellischka napsal(a):
Andromeda napsal(a):
No já nejsem vyloženě městský tip,ale jsem sportovkyně a toto by mi opravdu chybělo.Ale vím,že by tam byl šťastný.Jeho mama nemá muže,je sama,je totiž víceméně nesnesitelná a pochybuju,že by mi hlídala mimčo,navíc bych jí ho raději asi ani nesvěřila.
Já myslím, že teď sis sama odpověděla. Mysli víc na sebe, nepodřizuj se mu, když to sama nechceš. Sama píšeš, jaký máš zájmy... Mě přijde, že to chceš udělat jenom kvůli němu... A bydlet s nesnesitelnou tchýní, co by ani nepohlídala děti?
Není tady
misha88 napsal(a):
To je blbý, blbé vyhlídky na tchýni ještě před napůl společným bydlením....no....
To já té své bych je klido svěrila...vidím to u švagryně..bydlí tam taky a vše v poho (samozřejme v rámci možností)
Já bydlím v melém 10tisícovém městě...a spíš ještě kus za ním...takže na kraj civilizace taky přes kilometr...tak mi ta vesnice jako problém nepřijde....pač nejsu z velkoměsta.....
A ty už tam máš rodinu?Bydlíte v jeho domě?
Není tady
přečti si článek číslo 8- ta jsem to psala.......
právě že ještě nebydlím - takže moje jakštakš růžové představy se nemusejí 100% uskutečnit!!!
Není tady
Máš pravdu Estelle,převážně bych to udělala kvůli němu,ale stejně tady nemůžem sehnat rozumné bydlení.Navíc mám pocit,že už potřebuju změnu,znáte to také?Například se odstěhovat,vdát se,dítě,...Po třech letech známosti už chci být i něco jiného než jen přítelkyně.Bojím se,že by to spělo ke konci,mám pocit,že jsme se zastavili na mrtvém bodě.
Není tady