Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 18. 4. 2007 8:56

Snezenka
Host

Re: Anorexie....Kdo je na tom jako ja?

Eri napsal(a):

Já se jenom malinko vcucnu, zase chválím..........tummenupp

Božínku, jak já si teď přijdu důležitá, mám příspěvěk....... gloria va lollollol

Cladie je bezva, šikovná, úžasná, za tak kratičkou dobu udělala takové pokroky, že si my ostatní o tom můžeme jenom nechat zdát. Claudie, jsi jednička! tummenupp

Ahoj Eri ! Tak to nejsi sama lol lol lolgloria gloria gloria

Upravil(a) Snezenka (18. 4. 2007 8:56)

#52 18. 4. 2007 9:40

Eri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: sever

Čau Snížku!!!!!!!! pussa

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;49/st/20061031/n/Mariannka/dt/6/k/7cad/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10762;421/st/20020808/n/Mikes/dt/6/k/b03e/age.png

Není tady

#53 25. 4. 2007 11:06

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

Děvčata, co máte anorexii, mám sestru, která anorexií prošla a bylo to peklo pro všechny zúčastněné. Začalo to někdy v jejích 12-i letech a ani dnes, ve 32, to stále ještě není na 100%  dobré. Ale aspoň jí, ikdyž minimum, určitý blok v mozku stále zůstal. Nejvíc to odnesl její syn, který se jí narodil v 18-i letech, protože ač v době těhu se jíst opravdu snažila, zřejmě podvědomí jí velmi intenzivně pracovalo a na synovi to nechalo stopy v té podobě, že ten naopak cítí potřebu jíst stále, vlastně on jí a ani to nevnímá, takže za půl hodiny u PC na posezení sní 15 rohlíků atp., teď je na několikaměsíční odtučňovací kůře, ale problém je v jeho mozku, muselo to vzniknout ještě v prenatálním období.
Jinak teď jsem zrovna četla moc pěknou a zajímavou knížku Vím, jak chutná vzduch (skutečný příběh modelky o boji s mentální anorexií) od Maria Hirse (nakladatelství Fragment, www.fragment.cz). Vřele doporučuju, je tam hodně zajímavých postřehů.
Asi nejvíc se mi líbila předposlední kapitola (v té době vážila 36 kg), kde mj. píše:

"Máma a já jsme si právě lehly do postele. Zvykla jsem si spát u ní.  Často jsem ji držela za ruku, než usnula. Když jsem si přetáhla peřinu, bylo mi divně. Zdálo se mi, že v pokoji je ještě někdo kromě mě a mámy. Cítila jsem přítomnost nějakého člověka, kterého nebylo vidět. Ale kdo by to mohl být ? Neznala jsem nikoho, kdo umřel, takže pokud by to byl duchu, tak kdo vlastně ? Máma mi dovolila zapálit si v ložnici cigaretu, abych se uklidnila. Cítila jsem neklid po celém těle a když jsem po půlhodině zhasla světlo, bylo to ještě horší. Pomodlila jsem se večerní modlitbičku a zavřela oči.
Najednou mi bylo jasné, že umírám. Spatřila jsem ten všeobecně známý tunel orámovaný nádhernou oranžovou zří.
Mami, mami ! Umírám ! Mámu, která už spala, probudilo moje zoufalé volání.
Co to proboha říkáš, Marie ?
Mami, myslím, že umírám, když zavřu oči, tak vidím stále muže na konci tunelu.
Máma vstala a rozsvítila. Co mám dělat ? , zeptala se. Muselo na mně být vidět, že to myslím vážně, protože máma vypadala vystrašeně.
Vím jenom to, že musím zůstat vzhůru, protože jestli usnu, tak umřu.
To budeš vzhůru celou noc ? zeptala se.
Jinak to nejde ! Nechci umřít ! Dala jsem se do pláče a máma, která jinak v ložnici nikdy nekouřila, si zapálila cigaretu.
No, tak to se musíme udržet vzhůru.

Nikdy jí nezapomenu, že mě tehdy v noci brala vážně. Jsem si naprosto jistá, že kdybych tu noc prošla tunelem, byla bych už mrtvá. Několikrát během noci máma málem usnula, ale já jsem na ni neustále mluvila. Dokonce jsem vypila sklenici podmáslí s tabletkami sladidla a snědla půlku housky.
Když ráno vycházelo slunce, rozhodla jsem se, že se vzdám svého hladovění a budu se snažit uzdravit."

PS: překlepy omluvte, píšu ve spěchu gloria

Není tady

#54 25. 6. 2007 17:52

Claudia
Host

Ahoj vsem ! Davam o sobe taky po dlouhe dobe vedet wink A mam pro Vas novinku,nejen,ze jsem se zacala lecit,mojeho pritele jsem do toho zasvetila,takze o tom vy(byl dost v soku  sad ) ale byl to on ktery se mnou sel k lekari,a ja mu za to jsem velice vdecna stolt samozdrejme me i jine osubky tady promluvili do duse,moc moc diky Vam vsem  stolt .Vcera jsem se vazila po dlouhe dobe,co muj pritel vahu zamknul do sklepa lol pri moji vysce 163 cm vazim nyni 50 kg  takze jsem pribrala tummenupp  .....

#55 25. 6. 2007 20:03

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Claudi, to je super. Havně že mᚠoporu a vše se lepší. Jen tak dál.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#56 26. 6. 2007 17:04

Snezenka
Host

Claudia napsal(a):

Ahoj vsem ! Davam o sobe taky po dlouhe dobe vedet wink A mam pro Vas novinku,nejen,ze jsem se zacala lecit,mojeho pritele jsem do toho zasvetila,takze o tom vy(byl dost v soku  sad ) ale byl to on ktery se mnou sel k lekari,a ja mu za to jsem velice vdecna stolt samozdrejme me i jine osubky tady promluvili do duse,moc moc diky Vam vsem  stolt .Vcera jsem se vazila po dlouhe dobe,co muj pritel vahu zamknul do sklepa lol pri moji vysce 163 cm vazim nyni 50 kg  takze jsem pribrala tummenupp  .....

Ahoj Claudi ! wink Jsem rada,ze nam davas vedet jak Ti je a hlavne jake delas pokroky to je fajn,ze Te ten Tvuj pritel  podporuje jen tak dal a uvidis,ze bude zase vse o.k !!!!! Drzim moc moc palce i u nohou tummenupp tummenupp tummenupp

#57 4. 7. 2007 16:25

Hanicka76
♥♥♥----
Místo: NSR

Claudia napsal(a):

Ahoj Claudi ! To je supr drzim ti palecky tummenupp tummenupp tummenupp

Není tady

#58 30. 11. 2007 23:35

airgosh
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Claudia napsal(a):

Ahoj,

Ted jsem narazila na toto forum a ackoliv jsem se s touto nemoci nikdy nesetkala myslim, ze ji trochu znam. Ja jsem si zase prosla sebeublizovanim... A dodnes mam nekdy trosku problem si uvedomit, ze jsem to prave ja to dokonale a krasne v mem svete... Nezapominej na to, ze v tom tvem jsi to ty!!! A to, ze se to nekdy to zrcadlo ukazuje jinak.... asi je taky smutne. Zkus si k nemu sednout a povidat mu jak se mas rada... zkus to, ale je to tezke....hjartahjartahjarta

Drzim palce

Co se ma stat stane se a vse je jak ma byt...

Není tady

#59 2. 2. 2008 19:03

Klíček
♥♥-----
Místo: Benešov u Prahy

S anorexií jsem nikdy problém neměla, ale prošla jsem si bulimií. Když jsem chodila na základní školu. Bylo mi 13 let. Skončila jsem na kapačkách v nemocnici.
A přiznám se, že i dneska, ve třiceti letech, když se nacpu k prasknutí, tak jdu a vyzvracím to dumbom
Zřejmě jsem se poučila málo.

Není tady

#60 10. 1. 2017 13:31

maryenn
Zablokovaný

Claudia napsal(a):

Ahojky ! Jsem uplne normalni holka,jen mam problemi s jidlem a to uz od 13 let,je to zacarovany kolotoc!Hledam tu spriznene dusicky,ktere jsou na tom stejne jako ja!!! smile Momentalne vazim 47 kg u vysky 163 cm.Jak jste na tom Vy????

Ahoj, já sama jsem problém s jídlem neměla, ale má dobrá přítelkyně trpěla mentální anorexií. Během nemoci jsem jí byla velkou oporou a společně s ní hledala nejrůznější formy pomoci. Po nějaké době jsem objevila Centrum Anabell, kde má po Čr 3 poradny. Do té jedné jsem s kamarádkou zašla a byla jsem nadšená. Kamarádku i mě tam vyslechli, společně s kamarádkou sociální pracovnice sdílela její situaci a hledala tu nejlepší možnou formu léčby. Kamarádka nyní dochází k nutriční terapeutce do Centra Anabell, se kterou řeší tvůj jídelníček (díky mentální anorexii měla úplně zkreslenou představu o tom, jak vypadá normální porce). Společně přidávají do jídelníčku kamarádčiny „zakázané“ potraviny (sladkosti, čokoládu..). Dále kamarádka chodí na pravidelnou psychoterapii do Centra Anabell, kde řeší strach z přibírání.. Nově také v centru Anabell navštívila Peer konzultantku. To s je osoba, která si sama poruchou příjmu potravy prošla a je už vyléčená a společně s a kamarádkou probírá to, co třeba jí pomohlo, když začínala s léčbou atd. Věřím, že i tobě by v centru Anabell pomohli a právě v Peer konzultantce, můžeš najít tu spřízněnou duši a začít právě u ní. Držím moc palce!! 

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí