Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 22. 3. 2007 12:27

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Re: Tarot - zkušenosti a výklad

spunt napsal(a):

Salvatore, děkuji moc za odpověď. pussa
Naštěstí jsem hodně četla že Ďábel není špatná karta, takže mě to nevyděsilo. Vlastně mě jen utvrdila v tom že je to jen ve mě a že s tím mohu něco udělat. Že se zbavím špatně zajetých kolejí....
Ale přecijen to bylo poprvé co jsem se karet na něco zeptala, mám je "už" od úterka, tak jsem tak nějak chtěla jestli mi někdo potěší že jsem to pochopila správně (ach ty panny, máme to v něčem těžké smile roll ).

Ještě jsem chtěla poprosit o radu ohledně snímání karet. Jsem asi tupá, nebo puntičkář big_smile
Karty zamíchám a nechám sejmout levou rukou ( nebo sejmu) na tři hromádky. Ale jak? To z jedné vezmu a položím vedle a pak z té první zase vezmu a udělám třetí, nebo vezmu z té druhé? dumbom

V tom si nejsem jist, nevykládám karty aktivně, spíše jenom někdy spolupracuji s kartáři. Podle mého názoru uchopíš část první hromádky a rozložíš na dvě další. Ale snad se zde najde někdo povolanější...

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#127 22. 3. 2007 12:30

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Spunt, naozaj nezáleží na tom, ako a ktorou rukou ťaháš karty... môžeš si, ako píše aj Divous, vytvoriť vlastný spôsob ťahania kariet...

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#128 22. 3. 2007 13:21

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Já si karty tahám tak, že rozprostřu hromádku a z ní nahodile tahám, kde se mi zlíbí. Podle mě si to může udělat každý jak chce, stejně si nakonec vytáhne ty správné karty. Podle předepsaných postupů to nedělám, přijde mi to, že se to dělá jenom "na efekt" smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#129 22. 3. 2007 15:00

Somaia
Host

Jako kartářka souhlasím s výše uvedeným.  (viz Marek a Andromeda) já taky karty rozhodím-rozložím , pak se soustředím na otázku lehce se jich dotýkám, snažím se koncentrovat na vesmírné síly, které se mnou spolupracují, poprosím a poděkuji.Je dobré si vytvořit nějaký vlastní rituál. Pokud jde o větší a složitější výklady a meditace , tak je dobrá i očista těla nebo minimálně rukou. To je takový můj rituálek, odzkoušený a funguje spolehlivě.
Co působí naprosto rušivě, je nedostatek času , klidu a soukromí.

Upravil(a) Somaia (22. 3. 2007 15:40)

#130 23. 3. 2007 17:31

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Ahoj, už jsem tu zase se spoustou otázek. Moc se omlouvám, ale potřebuji trochu nakopnout od zkušenějších a buďto potvrdit že jsem to pochopila dobře, nebo poopravit. Až vám polezu na nervy že pořád otravuji, tak mi to napište..... já trochu uberu, ju?

Včera jsem měla docela divný den a vztahy jsou také nic moc a tak když jsem listovala ve své knize o výkladu, nalezla jsem tam způsob výkladu "krize" se čtyřmi kartami jako snadný způsob vykládání.  Zkusila jsem to a dnes i mamince, která má v manželství krizi víc než dlouho a hodně velikou.
První dvě karty co se týkají co ztroskotalo a co zůstalo zachováno ( pomáhá dál) jsou mi dá se říct jasné, hodně i trefné(rytíř pohárů, čtyřka holí). Jen nechápu cíl a východisko.
Mě jako cíl vyšla dvojka holí .  To mám jako cíl z krize lhostejné žití vedle sebe, neutralita, lhostejnost, vlažné sliby?

A jako východisko trojka holí. Takže cesta k cíli je sebejistota, důvěra.....

Pomůžete mi? Protože mě to připadá že mám důvěřovat, být sebejistá, prozíravá a dostanu se k tomu že si budeme s manželem lhostejní a budeme mít tím pádem doma klid? To určitě špatně chápu.

A mamince vyšla jako cíl 7 mečů - záludnost, podvod, past neupřímnost
A jako východisko 2 holí.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#131 23. 3. 2007 18:44

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Ja by som to asi chápal tak, že "dvojka holí" Ti hovorí, že máš vo vzťahu zaujať jasné stanovisko. Buď so súčastným partnerom zostaneš, alebo ho opustíš. Pre niečo by si sa mala rozhodnúť. "Trojka holí" hovorí, že keď sa rozhodneš vo vzťahu vytrvať, nemáš sa čoho obávať, dopadne to dobre... Tarot radí, voľba je na Tebe... smile

Tomu druhému výkladu nerozumiem ani ja. Keď nerozumiem, čo mi chce Tarot povedať, tak poprosím, aby na svoju radu použil iné karty, ktoré ľahšie pochopím a ťahám znovu... smile

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#132 24. 3. 2007 10:52

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Marku děkuji, koukla jsem se do jiné knihy a tam byla dvojka holí jako rozhodnutí. Asi budu muset koukat do obou knih. To pak chápu výklad jak jsi to napsal ty smile

Ještě jsem se chtěla zeptat zda při výkladu používáte kvintesenci? Co jsem psala o těch dvou vyložení mě a mamince, oboum vyšla 9. Poustevník. Zvláštní náhoda smile

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#133 24. 3. 2007 10:59

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Podle té druhé knihy co mám (tajemství tarotu- A.Lionnetová) by se daly ty maminky karty vyložit tak že se musí rozhodnout, a jako cíl je použít lstivosti, taktu a diplomacie jak lze čelit obtížné situaci. Strategie může být nepříjemná, ale přímá konfrontace by byla kontraproduktivní ( což musím říct je naprostá pravda). Vidím že musím pracovat raději s více knihami .
Mám Universal White Tarot.
Doporučíte mi ještě nějakou dobrou další knihu ( kromě té co byla u karet a tajemství tarotu)? Karty jsem nakonec dostala dříve, a tak bych prosila o nějaký tip, maminka by hned věděla co mi koupit k svátku za dva měsíce, nebo k narozeninám v létě. Moc děkuji za veškeré rady co jsem zde dostala, bez Vás bych se k výkladu neodvážila a ani bych to nezvládla. Jste moje zlatíčka pussa

Také nevím proč, ale stále mě láká výklad keltským křížem. Dokonce jsem ke kartám jako další poňouknutí dostala látku s předmalovaným keltským křížem. Zatím si tedy na výklad s 10 kartami netroufnu, dávají mi zabrat i 4 karty, ale čase bych se k tomu ráda dostala, až se s kartami lépe seznámím. Prodávají k tomu nějakou knihu?

Upravil(a) spunt (24. 3. 2007 11:03)

Není tady

#134 25. 3. 2007 19:38

Divous
♥♥-----
Místo: Loučka

Marlies Burghardt: Tarotové karty nikdy nelžou
Evelin Bürgerová & Johannes Fiebig: Tarot v praxi

V druhé jmenované najdeš více způsobů výkladu tarotu od těch nejjednodužších (1 karta)
až po velmi složité (49 kret).

Hodně štěstí  :-)

Život je pes ... vím to ... nedávno jsem si s ním podal tlapu stolt

Není tady

#135 30. 3. 2007 11:52

evca1
♥♥♥♥---

Potřebovala bych poradit, chtěla bych si koupit Základní tarot od Alana Okena - obsahuje karty + knihu s popisem výkladu. Aby to nebyly vyhozené peníze.

Není tady

#136 30. 3. 2007 13:21

Somaia
Host

evca1 napsal(a):

Potřebovala bych poradit, chtěla bych si koupit Základní tarot od Alana Okena - obsahuje karty + knihu s popisem výkladu. Aby to nebyly vyhozené peníze.

V jakém ohledu máš na mysli, že by to mohly být vyhozené peníze??? . Nevyhovující autor, nevyhovující karty....?  Taky nevím co rozumět pod pojmem: "základní tarot". Jestli jen to jen Velká arkána, tj. 22 karet, tak to na nějakou systamatickou hlubší práci s Tarotem stačit nebude. Pokud je to soubor 78 karet, tak záleží na tom, jak na tebe působí vizuálně, barvy tvary, náměty atd.
V případě, že je koupíš a po seznámení odložíš do šuplíčku, tak to budou vyhozené peníze v každém případě..lyssna

#137 31. 3. 2007 17:19

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Holky a kucí, tak jsem si včera pořídila ten Rider Waite tarot a jiný knížky a to se nedá srovnat. Ten Crowley je fakt hrozně složitý pro začátečníka a hodně pocitový, Waite mi přijde hodně jednoznačnější tummenupp Navíc v Crowleyho knize není moc druhů výkladů. No jsem ráda, že jsem si pořídila tyhle, Crowleyho nechám až na vyšší level smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#138 1. 4. 2007 8:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Prosim muze mi nekdo poradit?kartarka me rekla,ze si nesu karmu svych rodicu.Jenomze ja nevim co to je.Dekuji

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#139 2. 4. 2007 9:17

evca1
♥♥♥♥---

Andromeda napsal(a):

Holky a kucí, tak jsem si včera pořídila ten Rider Waite tarot a jiný knížky a to se nedá srovnat. Ten Crowley je fakt hrozně složitý pro začátečníka a hodně pocitový, Waite mi přijde hodně jednoznačnější tummenupp Navíc v Crowleyho knize není moc druhů výkladů. No jsem ráda, že jsem si pořídila tyhle, Crowleyho nechám až na vyšší level smile

Ahoj, mohla by jsi mi napsat přesný název knížky (karet), které jsi si pořídila. U nás mají od Waita - knížku + 78 karet za 399,- Kč, jmenuje se to Základní Tarot a ten mě zaujal. Děkuji

Není tady

#140 2. 4. 2007 13:14

Nick3594
Host

Anromedko a sehnala jsi tu mojí knížku? Nebo sis pořídila něco jiného?

#141 2. 4. 2007 14:17

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zatím mám dvě nové od Hajo Banzhofa (ty mi poradila Alena), tu tvou jsem zatím v reálu nikde neviděla. Zatím to nechám tak, vypadají dobře, jedna je o významech karet a druhá o technikách výkladu včetně příkladů konkrétních výkladů. No, jde to o moc líp smile

Jen jsem se chtěla zeptat (všech), kdo používá tyto knihy, jaký je rozdíl mezi "tradičním výkladem" a "Waitovým výkladem"... Který použít..? Např. u karty dvojka kalichy (poháry) jsou zde uvedeny naprosto opačné výklady, láska vs. rozchod, který je "ten pravý"..?

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#142 2. 4. 2007 14:55

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Andromedo a jaké máš ty knihy? Já mám jednu od Hajo Banzofa co byla ke kartám. Já mám Universal Rider-Waite tarot. A ta je pouze s různými technikami výkladu,žádné příklady. Asi proto v tom dost tápu. Můžeš mi prosím napsat název? A také přibližnou cenu? Děkujuuuu.

Není tady

#143 3. 4. 2007 22:18

Fatima
♥♥♥♥♥--

Co si myslíte o tom, že na někoho tarot "nefunguje"?
Vykládála jsem tarot několika lidem, všichni se docela divili, že to sedí a dává smysl, ale když vykládám sobě, tak to skoro nikdy smysl nedává. Totéž, když mi vykládá kamarádka - u ostatních ji to sedí, u mne ne. Čím to??

Není tady

#144 4. 4. 2007 7:06

watavala
♥♥-----
Web

No já když vykládám sama sobě, tak mi to taky nesedí - nedokážu se tak odpoutat sama od sebe, pak mi vychází je to, co chci, nebo z čeho mam naopak strach.
No a pokud se ti to stane i u jinýho člověka, tak to může být taky tvoje podvědomá ochrana.

SUBHAM ASTU SARVADŽAGATAM

Není tady

#145 4. 4. 2007 15:57

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Fat, napadlo mě, že buďto se od toho nedokážeš oprostit a nevědomě ovlivňuješ karty, že ti vychází spíš co chceš a nebo mají pravdu ale ze svého úhlu pohledu tam tu objektivní věc nevidíš, protože ji subjektivně vnímáš jinak (snad je to k pochopení big_smile)

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#146 4. 4. 2007 19:02

Fatima
♥♥♥♥♥--

Nevím, k tomu podvědomí - to je samo možné, ale protože to je podvědomí, nemůžu vědět jestli jo nebo ne wink a k tomu, že nerozluštím "poselství" - to si myslím, že spíše ne, koumaly jsem nad tím dvě a nic jsme nevykoumaly grater

Není tady

#147 4. 4. 2007 21:28

Divous
♥♥-----
Místo: Loučka

Řešení je jednoduché. Zkus si vyložit karty s dotazem, "proč se ti nedaří na sebe vykládat karty". tummenupp
Tuhle odpověď by jsi mohla dostat i v případě, že jseš blokovaná psychicky nebo karmicky.

Život je pes ... vím to ... nedávno jsem si s ním podal tlapu stolt

Není tady

#148 5. 4. 2007 8:00

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

spunt napsal(a):

Andromedo a jaké máš ty knihy? Já mám jednu od Hajo Banzofa co byla ke kartám. Já mám Universal Rider-Waite tarot. A ta je pouze s různými technikami výkladu,žádné příklady. Asi proto v tom dost tápu. Můžeš mi prosím napsat název? A také přibližnou cenu? Děkujuuuu.

Od Hajo Banzhafa mám Praktický tarot (výklad jednotlivých karet) a Techniky výkladu, tam jsou ty příklady, cca 5 příkladů k jednotlivým druhům výkladu, je to zhruba stejně tlustá kniha jak ta první.

Upravil(a) Andromeda (5. 4. 2007 8:01)

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#149 7. 4. 2007 21:34

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Divousi, Andromedo, moc Vám děkuji pussa  postupně si je objednám v našem knihkupectví. Paní je zde moc hodná a co nemá sežene. Bratr bude nadšený, že mu předám už zabalený dárek a nebude mi muset nic shánět big_smile lol

Není tady

#150 7. 4. 2007 22:50

Fatima
♥♥♥♥♥--

Divous napsal(a):

Řešení je jednoduché. Zkus si vyložit karty s dotazem, "proč se ti nedaří na sebe vykládat karty". tummenupp
Tuhle odpověď by jsi mohla dostat i v případě, že jseš blokovaná psychicky nebo karmicky.

Divousi,

to mně vážně nenapadlo. Děkuji, až bude nálada, zkusím to dumbom

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí