29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Když tady čtu Vaše zasvěcené hovory o kartách a jejich významu, mám k Vám velikou prosbu. Nedávno jsem byla u psycholožky, protože řeším doma partnerovu nevěru. Jen vysvětlím - sebe a svůj postoj k situaci mám vyřešenou, ale potřebovala jsem tak trochu objasnit jeho jednání. No a kromě jiného mi psycholožka nabídla, že se podívá na to, co mi k tomu řeknou tarotové karty. Nebyl to výklad budoucnosti, jen mi nechala vytáhnout 3 karty, při míchání jsem měla myslet na všechny situace, které by mohly ve vztahu nastat. Vytáhla jsem si císaře (ten byl uprostřed, lásku (nebo milence?, to bylo vpravo) a vlevo jsem měla poustevníka. Psycholožka jásala, jak jsou to krásné karty, sice mi k tomu něco řekla, ale stejně jsem to moc nepochopila. Mohl byste se někdo pokusit mi tak trochu nastínit, co by mi tyto karty mohly povídat???? Prosíííím a děkuji.
Není tady
To je fakt bohovské, ani jedna z těch karet není negativní, a ve vzájemné kombinaci to značí (podle mého kratinkého zatím hóóóodně amatérského seznamování s výkladem) se tu snoubí odstup a osamostatnění s bohatstvím materiálním a zvládnutím problémů až k samotné podstatě lásky.....Hmmmm,jakobys už nemusela nic v té cestě, na kterou jsi s manželem vstoupila, měnit.
Ale ber to s rezervou, jsou tu kompetentní lidé, já s tarotem začla teprve koketovat.
Není tady
Každý má své výklady, já bych to chápala třeba takhle - vlevo Poustevník, jako minulost - osamění, odcizení - to bylo, současnost Milenci - no tady taky není co dodávat - po bouřce je nejčistší vzduch a v budoucnosti Císař - to jsou prostě jistoty, pevnost vztahu, takže dobrý
Není tady
To je krááásný - ještěěě !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Není tady
To neznamená, že ale usneš na vavřínech .
Není tady
Ne ne , neboj, ještě móóóc práce mě čeká, já vím. Ale takováhle berlička, nakopnutíčko, podrbáníčko se cení. Díky.
Není tady
A nomen omen, koukej se rozmazlovat!
Není tady
Já se mám ráda, neboj, jsem Vaše (Tvoje a Pan a dalších) pilňoučká studentka. A myslím, že vzorná a šikovná a tak . A kromě toho taky skvělá a báječná ženská a jen vůl by to nepoznal
. Pa a díky moc za všechno.
Upravil(a) Mazlík (8. 3. 2007 14:39)
Není tady
No tak poraďte aj mne - tiež mám tarotové karty - boli v jednom ženskom časopise
neviem, či sú to tie "pravé" karty... a návod k ich použitiu je v zmysle "požiadajte najskôr karty, či vám niečo povedia" - to ich mám ako poprosiť? a ako mi to povedia?
no a samotný výklad je len o tom, že si mám položiť otázku, na ktorú samozrejme nemôže byť odpoveď áno alebo nie, ale nejakú normálnu. a vytiahnuť si jednu kartu, prečítať si k nej "obkec"... ale pokiaľ viem, kartárky vykladajú tak, že karty dajú do rôznych "pozícií", nie? že ich vykladajú vedľa seba, otáčajú každú kartu, alebo označené... alebo keď sa pýtate na vzťah, tak vám vyberú kartu "muža" a k nej vám vykladajú ostatné...
tak ako to teda je?
Není tady
a ešte by som sa chcela spýtať, či je potrebné kupovať si "celé" karty, alebo stačí malá arkána...
vďaka
Není tady
Tarot je hodně široký a hodně složitý "organismus", to, že o tom přečtu 100 knih, mi nedá glejt na výklad.
Tarotových karet je mnoho druhů a ten, kdo dává výklad, by měl používat karty, které ho nějakým způsoběm oslovují, barvou, papírem, samozřejmě ale i grafickým ztvárněním. Sama jsem schopná jen vykládat si kartu dne a malinkou chvíli si nad ní meditovat, ale viz hořejší výklad Mazlíkovi-byl můj první a na dlouhou dobu poslední výklad pro ostatní, necítím se být povolána a zkušená a dostatečně kompetetní o tom mluvit, natož dávat rady jiným.... Máš pravdu, že karty se vykládají do určitých pozic, jednodušší bude dát sem odkaz na jednu z mnoha odkazů na netu. Chce to čas, soustředění a chuť učit se... Já zatím kolem lehounce našlapuju.
http://ruda.atriumstyl.cz/hratky/hratky.htm
http://www.sweb.cz/dracitarot/
http://www.ranka.cz/
http://www.tarotnet.cz
Určitě komplet velká a malá arkána s knihou!!!!
Upravil(a) Regina (8. 3. 2007 15:31)
Není tady
óóó, já si toho fakt cením a Tvůj výklad mě moc oslovil a hlavně se mi moc líbil - nic není náhoda .
Není tady
Vykládám karty od svých 16-i let, tedy tehdy ještě tarot u nás moc nebyl, tak jsem začala klasické mariášovky. V nějaké knížce našla pár významů a pak už si jela po svým. Chápu to tak, že neexistuje jedna jediná řeč, se kterou s nimi mluvíš, že ty karty jsou jen jakousi berličkou, že se nám prostě díky nim otevře to třetí oko, že prostě dešifrují něco, o čem podvědomě víme...
Není tady
Není tady
Ok, tak ďakujem... kúpim si teda komplet karty aj s knihou a tie z toho časopisu budem mať len tak uložené v šuflíku, aby odpočívali...
Není tady
Potřebovala bych poradit, stojím před rozhodováním, o kterém jsem před týdnem ani nevěděla.
V současné době pracuji na jedné menší pobočce jako vedoucí manažer, mám všechny dodaková vzdělávání pro manažery na mé úrovni i dvousemestrové studiu pro ředitele firem, dojíždím asi 20 km, v zimě, když je sních, mám mizerné spojení, takže jezdívám autem skoro celý rok, dá se říci, že občas mám debku z přepracování, ale pěkný plat, zajišťující rodinu, mi to vynahrazuje. Organizační strukturu a směrnice pro chod takové pobočky mám dávno zmáknuté. Na rok 2007 se mi pro tuto pobočku podařilo zajistit zakázky tak, že zaměstnanci i já si polepšíme na platech.Na nedaleké větší pobočce se brzy uvolní místo vedoucího manažera, je o dost větší, má víc klientů a menší riziko zániku při nedostatku zakázek. Nevím jaký plat bych tam mohla očekávat, je pod jinými nadřízenými, je ovšem blíž k mému bydlišti, asi 10 km. Na jedné straně se mi nechce odcházet od dobře rozjeté práce, ale láká mne vyzkoušet schopnosti ve výběrovém řízení, práce tam je jistější, ale musela bych si budovat jednak pozici, jednak vztahy na pracovišti, přepracovávat organizační řády a vše přizpůsobovat současné legislativě a svým představám, šíleně moc drobné práce, kterou je potom nutné prostřednictvím pracovníků převést do života. ale zase mne to láká, úspěch u toho výběrového řízení není jistý, můj současný zaměstnavatel se o tom určitě dozví, pokud neuspěji, může to buď oslabit moje pozice nebo naopak si mohou uvědomit, že bych mohla odejít. Co byste dělali na mém místě, na práci jsem závislá, střídavě ji miluji a nenávidím, ale být bez ní nemůžu, partner mi říká, že mi do toho nechce mluvit, protože nevidí moc rozdílu, prostě něvím, co mám dělat.
Není tady
Irenka, poradím Ti, aby si nad svojou voľbou nerozmýšľala rozumom, ale aby si sa ju pokúsila precítiť. Sadni si na pokojné miesto, uvoľni sa, vyhoď z hlavy všetky myšlienky, predsudky, predstav si, že zostávaš v súčasnej pozícii a sleduj svoje pocity. Potom si predstav, že ideš skúsiť niečo nové a zase len sleduj pocity. Pri čom sa budeš cítiť lepšie, to sprav... aj to je intuícia...
A čo hovoria karty? Myslel som na Teba a vytiahol mincovú štvorku. Opíšem výklad tejto karty:
Mincová štvorka naznačuje prehnanú potrebu istoty, ktorá sa prejavuje lakomosťou, nenásytnosťou a hlboko zakorenenou obavou zo zmien. Tento postoj má v sebe vždy niečo životu nepriateľského, lebo ukazuje, ako urputne lpíme na súčasnosti a bránime sa takto (ale zbytočne) behu života. Zpravidla naznačuje táto karta, že sme sa dostali do stavu strnulosti... V povolaní ukazuje táto karta, že lpíme na svojej pozícii alebo na istote, ktorú nám domnelo poskytuje. Je výrazom kŕčovito ustrnulého postoja, ktorým blokujeme aj úplne priaznivý vývoj. Často upozorňuje na to, že nás naše utkvelé predstavy zaviedly do slepej uličky, ale my niesme ochotní premýšľať iným spôsobom ani sa orientovať novým smerom. Môže sa tu jednať o zarputilú snahu dostať sa v zamestnaní vpred po starej, známej koľaji, aj keď už máme pred sebou iné cesty a možnosti. My ich však nechceme brať na vedomie, lebo sa nám zdajú príliš neisté a špekulatívne a preto zotrvávame radšej vo svojej "dôverne známej núdzi". Na úrovni vedomia poukazuje mincová štvorka na utkvelé predstavy, ktorými sa bránime novým skutočnostiam a poznatkom. Práve v tejto oblasti je treba brať toto varovanie vážne, lebo sa vystavujeme nebezpečenstvu stať sa obeťou vlastnej umienenosti a tvrdohlavosti. Chápme teda túto kartu ako dôraznú výzvu k dobrovoľnej zmene doterajších názorov a otvoreniu sa novému spôsobu života aj mienke ostatných, lebo inak budeme k tomuto kroku blížiacej sa krízi nepochybne donútení... (a to už bude možno bolieť, poznámka Marek )... výklad je z knihy Základná kniha o Tarote od Haja Banzhafa...
Dosť konkrétna odpoveď Tarotu na tvoju situáciu, čo povieš?
Není tady
Já to cítila, aniž bych kartu vybrala- změna je nutná. Jenže to není jen změna zaměstnání, ale vztahů s okolím. Ale je to dobrodružství, Irenko, nemyslíš?Nebavilo by mě jet ve vyjetých kolejích, a myslím si, že nepatříš k lidem, co jim stačí ke štěstí uvařit kaši a jíst ji pořád.
Změna je život, život je změna. Jen se nesmíš bát.
Upravil(a) Regina (9. 3. 2007 8:57)
Není tady
Už mám karty, andělské a tarot začala jsem číst příručky k nim a zítra vazkouším první výklad.
Není tady
Dnes jsem se bavila s jedním nadřízeným, se kterým se muhu bavit dost narovinu a nikde to nerozkecává, tu druhou firmu zná a říkal, ať se vypravím do jejich centrály a zjistím si jejich představy o dalším fungování, které bych mohla použít při vypracování koncepce rozvoje firmy, kdybych do toho chtěla jít, potom říkal, že mooje atestace stačí bohatě, výsledky načí pobočky vidí jako bezchybně zpracované a spokojenost zákazníků i pracovníků oceňuje, řekl, že si myslí, že bych větší firmu zvládla/ tedy podle jeho názoru/, je ale fakt o dost větší , nyní mám pod sebou 120 lidí a tam by jich bylo 650, myslím na to stále víc, kdybych neuspěla, mohu zůstat , tam, kde jsem, ale otázka je zda by nadřízení na mne potom byli vysazení nebo by nechtěli abych odešla a chovali by se slušněji, nevím. Shodou okolností mi dnes zrovna zvedli plat, ale ne o žádnou závratnou sumu, celý víkend o tom budu rozjímat a do té jejich centrály se asi vydám koncem měsíce, to místo bude volné asi až od července.
Není tady
Spuntíku, už jsem poprvé včera večer s kamarádkou vykládala karty, třem ze čtyřech jsme rozuměly, ale čtvrtá nám vždy jaksi významem nezapadala, asi jsme ji špatně pochopily.
Není tady
Oázo, určitě do toho brzy pronikneš.
Já si zatím pročítám knížku.
I když možná se příští nebo ten další víkend už vypravíme koupit karty. Vypadá to že dárek k svátku dostanu o 2 měsíce dřív . I když asi si ho pak zabalím abych ho mohla ještě jednou dostat. Vzhledem k ceně si vyberu asi i část dárečku k narozeninám
Není tady
Oázo, ono se to časem podá. Chce to víc zkušeností .
Významy karet se dají dohledat, ale intuici musím pocvičit, budu se snažit va chvílích volna.
Není tady
Tak se mi na dnesek zdal divny sen. Sice nebyl primo o tarotovych kartach,ale karty tam taky hraly roli.
Byl to celkem dlouhy sen, nebudu ho tady licit, protoze si ho uz presne nepamatuju, ale koncil tak, ze mi nejaky clovek dal paklik karet a rekl mi, at si predstavim tri nejhnusnejsi veci a pak si vytahnu tri karty.
Tak jsem si v tom snu zacala predstavovat nejaka zverstva a tahala karty. A ty tri karty mely jmena "O demonovi", "O nenavisti" a "O strachu"
A pak jsem se probudila...
Tak nevim, co se mi ten sen snazil rict... ze bych se zase mela vyrovnavat se svymi demony??
Není tady