19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Nevím, co se stalo, nikdy mne nic takového nebralo, ale poslední dobou jsem úplně fascinovaná výklady karet, sama jsem si je i s knihou objednala, ale jetě je nemám. Zatím jsem přečetla snad vechno , co jsem nala na netu, ale osobní zkuenosti reálných lidí, jsou určitě lepí, můete mi něco k tomu napsat? Moc mne ve kolem zajímá, třeba jestli se Vám splnilo, co bylo v kartách a jaký typ výkladu se Vám zdá nejlepí.
Není tady
No mě by spí zajímalo, jak to reálně probíhá, kdy zkuená kartářka předpovídá věci hodně konkrétně, e to vlastně ani ve výkladu těch karet není... Jestli se jí to při pohledu na vykládané karty "objeví" v hlavě nebo jak..?
Není tady
Jednou kdysi před lety jela moje vagrová ke kartářce a poprosila mne, abych ji tam zavezla, ta paní řekla, e mi také vyloí, viděla tam něco, co já jsem povaovala za blbost, řekla mi to trochu jinak, ne se to stalo, ale stalo se to a liilo se to fakt jenom trochu, byla jsem po letech v oku, e se to fakt stalo, bylo to toti tenkrát dost nepravděpodobné.
Není tady
Já budu mít chytrou knihu přítí týden, karty asi později (u vím kde je koupit, jen aby bylo nějakou sobotu hezky a manel chtěl utrácet dřív ne budu mít svátek), ale zajímalo by mě s kolika kartami vykládáte. A také do jakého rozloení.
Není tady
vykladani karet je jeden ze stredovekych a tmarskych zpusobu, jak vydelat na lidske blbosti... a to jak pro samotne kartare (coz jsou jen profesionalni lhari a komedianti) tak i pro vydavatele nejruznejsich "odbornych" knih... kdyz ty penize misto za karty a knihy spalite, efekt bude uplne stejny...
Andromedo, probiha to tak, ze Ti kartarka nakeca par nic nerikajicich frazi a zkasne Te o tucny poplatek...
ostatne, kdyby Ti kartari fakt umeli vycist budoucnost, tak prvni co si vyctou je nejblizsi tah sportky a jsou vysmati...
Není tady
Mgr., kožkokrát Ti u boli vykladané Tarotové karty?
Není tady
mě jednou ano, skoro před necelými devítí lety. Řekly mi o rozvodu, soudních tahanicích(stalo se po 7 letech), o potratu(po 9 letech), o tom, e se mi zabuje kamarád, o tchýni, která bude v zajetí lakhoholu - tenkrát jsem ji jetě neznala. O velké sumě peněz, o tom, e si postavím dům s druhým manelem, o tom, e můj první mů bude voják, e se rozvedeme kvůli válce v daleké zemi, která ho změní...
Dále mi přepověděli, e mé děti(holka a klu) mi budou dělat celý ivot radost a z jednodo dítětě vyrostě doktor - uvidíme čeho...
Zatím mám pouze holčičku, loni jsem prodělala potrat, a dnes jsem opět těhotná - tak uvidíme zda karty nelou...
Není tady
Mgr. já myslela e kartářka můe říct e tě čeká výhra, ale ne e můe zjistit jaká čísla vsadit. Jestli to jde, tak to se začnu učit vykládat hooodně rychle
Jinak jeden pán, astrolog ti za nějaký ten peníz spočítá vhodný den na sázení a za dalí peníz i astná čísla. Nikde ale není psáno e musí vyhrát první. Vím o paní, která za ním la a zaplatila si i astná čísla i zjitění správného dne. A kdy odečetla co do toho vloila zůstalo jí pár stovek. Ale rozhodně to byla paní co výhru nepotřebovala.
Ale jinak jsou různé věci mezi nebem a zemí. Mě se jednou zdálo e jsem si la lehnout a usnula jsem a zdály se mi čísla ve sportce. Kdy jsem se probudila tak jsem la vsadit. Tím končil sen a já se opravdu probudila. Samozřejmě e jsem to la zkusit, jene jsem si pamatovala jen 3 čísla . A oni je opravdu vytáhli !!!!!
Tes, bahopřeji, doufám e to vyjde
Není tady
Oázo, u má karty?
Já u mám konečně kníku, tak začnu pomalu studovat.
Není tady
Karty i kníku mám na potě, zítra je vyzvednu, dnes jsem přila pozdě z práce, hned se do toho zakousnu, zatím jsem zkouela podle návodů vykládat mariáovky několika způsoby, světe div se pokadé mi vylo skoro to stejné a trochu jsem se toho lekla, byla tam nehoda a nějaký úraz, musím jezdit opatrně autem a dávat si pozor, jinak mi vdy vyla jedna nepřátelská due v těle starí eny, která se mi bude snait ublíit a to já vím , kdo to je, jenom mne to zase upozornilo, e nemám jenom přátele, jinak to bylo docela pozitivní.
Není tady
Holky a jaké kníky máte, chci vyrazit do obchodu se na nějakou juknout.Jsou k tomu i karty a nebo se kupují zvlá?
Není tady
Romčo, v jiné diskuzi mi tady někdo doporučil knihu Tajemství tarotu od Annie Lionnetové z nakladatelství svojtka. Cena je okolo 120 Kč
Ta je bez karet. Jinak se karty větinou prodávají s knihou. Ale jsou docela drahé. Záleí odkud si. Já ti mohu poradit kam v Praze, v té starí diskuzi radili kde Brně.
Není tady
Romča napsal(a):
Holky a jaké kníky máte, chci vyrazit do obchodu se na nějakou juknout.Jsou k tomu i karty a nebo se kupují zvlá?
Romčo,jestli můu doporučit, kup si karty, ke kterým existuje výkladová kniha. Před lety jsem si koupila nádherné tarotové karty, jene kdy jsem pak pátrala po knize, dozvěděla jsem se, e kniha v četině není. A protoe jsem tarot neuměla, tak mi ty karty jsou na houby, teda byly ...sice na ně můu hledět, můu je i nějak "vnímat", jeslti jsou mi příjemné nebo ne a tak podobně, ale prostě ten význam v nich nevidím...
Jinak obejdi obchody a vyber si takové karty, které tě nějak "osloví"...Kadého toti osloví karty jiné
Není tady
Keito, mám asi hloupý dotaz, já myslela e jsou karty stejné, jen s trochu jinými obrázky (tedy jiná grafická úprava), e si koupím karty s knihou a pak dalí knihu s trochu jiným výkladem, ale e budu mít jen ty jedny karty. Samozřejmě ty co mě osloví.
Není tady
spunt napsal(a):
Keito, mám asi hloupý dotaz, já myslela e jsou karty stejné, jen s trochu jinými obrázky (tedy jiná grafická úprava), e si koupím karty s knihou a pak dalí knihu s trochu jiným výkladem, ale e budu mít jen ty jedny karty. Samozřejmě ty co mě osloví.
Jo, ty karty jsou v podstatě stejné. jene ten obrázek něco znamená, vlastně díky němu chápe význam té karty. A kdy s kartama začíná, tak se v tom jetě neumí orientovat, prostě jim jetě tak nerozumí, proto k tomu potřebuje výkladovou knihu.... Teda já jsem ji aspon potřebovala a stále jetě potřebuji.... A kdy má karty jednoho druhu a knihu k jinému druhu, tak to prostě nějak nejde dohromady... je to takhle srozumitelné?
Není tady
U se na to moc těím, třeba se mi bude dařit, uvidíme. já jsem si to objednala na internetu.
Upravil(a) Oáza (5. 3. 2007 20:55)
Není tady
Keito , děkuji moc za odpověď. Dolo mi to. Já si zatím prostuduji tu knihu co mám.Tam toho o výkladu moc není spí věci tak kolem a různé rozloení karet při výkladu.
U se těím na svátek a dostanu karty s výkladovou knihou. ALe to si jetě počkám.
Není tady
Bohuel jsem z opačné stany republiky, mrknu někde na net a pak se podívám ve městě.Jde mi právě o to aby kniha i karty patřily k sobě.
spunt napsal(a):
Romčo, v jiné diskuzi mi tady někdo doporučil knihu Tajemství tarotu od Annie Lionnetové z nakladatelství svojtka. Cena je okolo 120 Kč
Ta je bez karet. Jinak se karty větinou prodávají s knihou. Ale jsou docela drahé. Záleí odkud si. Já ti mohu poradit kam v Praze, v té starí diskuzi radili kde Brně.
Upravil(a) Romča (5. 3. 2007 21:29)
Není tady
Na internetu si můe koupi přímo kanihu s martami. Zadej do vyhledávače tarot výklad kniha+karty.
Není tady
tes1 napsal(a):
mě jednou ano, skoro před necelými devítí lety. Řekly mi o rozvodu, soudních tahanicích(stalo se po 7 letech), o potratu(po 9 letech), o tom, e se mi zabuje kamarád, o tchýni, která bude v zajetí lakhoholu - tenkrát jsem ji jetě neznala. O velké sumě peněz, o tom, e si postavím dům s druhým manelem, o tom, e můj první mů bude voják, e se rozvedeme kvůli válce v daleké zemi, která ho změní...
Dále mi přepověděli, e mé děti(holka a klu) mi budou dělat celý ivot radost a z jednodo dítětě vyrostě doktor - uvidíme čeho...
Zatím mám pouze holčičku, loni jsem prodělala potrat, a dnes jsem opět těhotná - tak uvidíme zda karty nelou...
Tes, prosila bych jméno té paní, která ti tak skvěle vyloila.
Teda pokud ti to nevadí mi ho sdělit.
Díky mooooc.....
Není tady
Oáza napsal(a):
Karty i kníku mám na potě, zítra je vyzvednu, dnes jsem přila pozdě z práce, hned se do toho zakousnu, zatím jsem zkouela podle návodů vykládat mariáovky několika způsoby, světe div se pokadé mi vylo skoro to stejné a trochu jsem se toho lekla, byla tam nehoda a nějaký úraz, musím jezdit opatrně autem a dávat si pozor, jinak mi vdy vyla jedna nepřátelská due v těle starí eny, která se mi bude snait ublíit a to já vím , kdo to je, jenom mne to zase upozornilo, e nemám jenom přátele, jinak to bylo docela pozitivní.
Oázo, poraď mi, jak se jmenuje ta kníka podle, které vykládá mariáky.
Zajímalo by mě to.
Díky.
Není tady
Oázo, také se přidávám. To by zajímalo určitě mojí mamku, do tarotů by se asi nepustila, ale ty mariáky by jí zajímaly. Kdysi prý nějaké základy znala.....
Jetě jsem se chtěla zeptat, u ve dvou kníkách jsem četla o uloení karet. Kde je máte vy? A vykládáte je na jemném hedvábí? Někde psaly e je vhodné černé hedvábí.
Není tady
Osobne bych doporucila knizku "Zakladni vyklady Tarotu". Napsal to Hajo Banzhaf. Me teda vyhovuje nejvic. Zkousela jsem i nejake jine, ale vratila jsem se zase k tehle knizce.
Není tady
Já jsem měla starou po babičce, ale na internetu jsem si nala na www.sybila.cz docela dobrý návod, jak co vykládat / co znamenají/ i způsoby výkladu, na potě byůa jiná kníka, co jsem si objednala, ale katry jetě ne, to mne dopálilo.
Raději zadej do vyhledávače, jenom výklad karet a narazí na ten odkaz, dívám se, e u přesně nevím, jak se to jmenovalo.
Upravil(a) Oáza (6. 3. 2007 19:34)
Není tady
Tajemství karet
Vydáno dne 26. 08. 2005
Věříte, e čertovy obrázky v sobě nosí skrytý význam a mohou vám pomoci zorientovat se v současné situaci? Pokud ano, můete si zkusit vyloit karty podle naeho návodu. Pokud ne... zkuste si je vyloit stejně. Třeba vás výsledek překvapí.
Pro výklad budete potřebovat 32 mariáových karet. Důleité je vytvořit si k nim vztah, aby se s nimi spojilo vae nevědomí a vy pak při výkladu tahali přesně ty symboly, které odpovídají vaemu problému. Denně karty míchejte, prohlíejte si jednu po druhé a uvědomujte si přitom její symboliku. Někteří kartáři radí ukládat je před spaním pod poltář. A budete mít pocit, e si na vás karty "zvykly", můete přejít k samému výkladu.
Čekáte-li odpověď na konkrétní otázku, např. Povede se mi zítřejí obchodní jednání? nebo Co si o mně myslí můj kolega?, doporučuji vytáhnout jen tři karty, přičem první je výchozím bodem, předpokladem, druhá jádrem problému a třetí naznačuje výsledek, resp. vhodné řeení.
Je-li vá dotaz obecný (Jaký bude následující rok? Co mě čeká v novém zaměstnání?), je lepí vytáhnout karet víc. Oblíbený je kří sloený z pěti karet:
1. střed problému, aktuální stav, vae osobní vnímání problému
2. naznačuje, jakým způsobem hodnotí situaci vá rozum; mylenky, plány
3. nevědomé cítění; to, co si neuvědomujete; vazba do minulosti
4. vědomí; to, co je očividné; vazba do budoucnosti
5. podstata, hnací síla událostí
Pro rozbor vztahu můete zvolit metodu devíti karet:
1. řádek hovoří o postoji tazatele/tazatelky
2. řádek vypovídá o postoji a citech partnera/partnerky
3. řádek ukazuje, co mají oba společné, případně kde budou konflikty
Existuje mnoho systémů výkladu karet, kadý vykladač si časem sám najde, co mu nejvíc vyhovuje. Symbolika je takté rozmanitá, v základních principech ovem panuje shoda. Srdcovým kartám je odnepaměti přisuzována oblast citů a intuice, káry vypovídají o materiálních hodnotách a penězích, kříe znamenají vůli, energii a dynamiku a piky představují rozum, který nás vyvádí ze snění a připomíná nae limity.
Podle naeho výkladu karty nikterak nevětí, spíe rozeberou situaci a ukáou vae monosti. Jestli je vyuijete, záleí na vás.
Srdce
Káry
Kříe
Piky
Není tady