29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevím, co se stalo, nikdy mne nic takového nebralo, ale poslední dobou jsem úplně fascinovaná výklady karet, sama jsem si je i s knihou objednala, ale ještě je nemám. Zatím jsem přečetla snad všechno , co jsem našla na netu, ale osobní zkušenosti reálných lidí, jsou určitě lepší, můžete mi něco k tomu napsat? Moc mne vše kolem zajímá, třeba jestli se Vám splnilo, co bylo v kartách a jaký typ výkladu se Vám zdá nejlepší.
Není tady
No mě by spíš zajímalo, jak to reálně probíhá, když zkušená kartářka předpovídá věci hodně konkrétně, že to vlastně ani ve výkladu těch karet není... Jestli se jí to při pohledu na vykládané karty "objeví" v hlavě nebo jak..?
Není tady
Jednou kdysi před lety jela moje švagrová ke kartářce a poprosila mne, abych ji tam zavezla, ta paní řekla, že mi také vyloží, viděla tam něco, co já jsem považovala za blbost, řekla mi to trochu jinak, než se to stalo, ale stalo se to a lišilo se to fakt jenom trochu, byla jsem po letech v šoku, že se to fakt stalo, bylo to totiž tenkrát dost nepravděpodobné.
Není tady
Já budu mít chytrou knihu příští týden, karty asi později (už vím kde je koupit, jen aby bylo nějakou sobotu hezky a manžel chtěl utrácet dřív než budu mít svátek), ale zajímalo by mě s kolika kartami vykládáte. A také do jakého rozložení.
Není tady
vykladani karet je jeden ze stredovekych a tmarskych zpusobu, jak vydelat na lidske blbosti... a to jak pro samotne kartare (coz jsou jen profesionalni lhari a komedianti) tak i pro vydavatele nejruznejsich "odbornych" knih... kdyz ty penize misto za karty a knihy spalite, efekt bude uplne stejny...
Andromedo, probiha to tak, ze Ti kartarka nakeca par nic nerikajicich frazi a zkasne Te o tucny poplatek...
ostatne, kdyby Ti kartari fakt umeli vycist budoucnost, tak prvni co si vyctou je nejblizsi tah sportky a jsou vysmati...
Není tady
Mgr., koľkokrát Ti už boli vykladané Tarotové karty?
Není tady
mě jednou ano, skoro před necelými devítí lety. Řekly mi o rozvodu, soudních tahanicích(stalo se po 7 letech), o potratu(po 9 letech), o tom, že se mi zabuje kamarád, o tchýni, která bude v zajetí lakhoholu - tenkrát jsem ji ještě neznala. O velké sumě peněz, o tom, že si postavím dům s druhým manželem, o tom, že můj první můž bude voják, že se rozvedeme kvůli válce v daleké zemi, která ho změní...
Dále mi přepověděli, že mé děti(holka a klu) mi budou dělat celý život radost a z jednodo dítětě vyrostě doktor - uvidíme čeho...
Zatím mám pouze holčičku, loni jsem prodělala potrat, a dnes jsem opět těhotná - tak uvidíme zda karty nelžou...
Není tady
Mgr. já myslela že kartářka může říct že tě čeká výhra, ale ne že může zjistit jaká čísla vsadit. Jestli to jde, tak to se začnu učit vykládat hooodně rychle
Jinak jeden pán, astrolog ti za nějaký ten peníz spočítá vhodný den na sázení a za další peníz i šťastná čísla. Nikde ale není psáno že musíš vyhrát první. Vím o paní, která za ním šla a zaplatila si i šťastná čísla i zjištění správného dne. A když odečetla co do toho vložila zůstalo jí pár stovek. Ale rozhodně to byla paní co výhru nepotřebovala.
Ale jinak jsou různé věci mezi nebem a zemí. Mě se jednou zdálo že jsem si šla lehnout a usnula jsem a zdály se mi čísla ve sportce. Když jsem se probudila tak jsem šla vsadit. Tím končil sen a já se opravdu probudila. Samozřejmě že jsem to šla zkusit, jenže jsem si pamatovala jen 3 čísla . A oni je opravdu vytáhli !!!!!
Tes, bahopřeji, doufám že to vyjde
Není tady
Oázo, už máš karty?
Já už mám konečně knížku, tak začnu pomalu studovat.
Není tady
Karty i knížku mám na poště, zítra je vyzvednu, dnes jsem přišla pozdě z práce, hned se do toho zakousnu, zatím jsem zkoušela podle návodů vykládat mariášovky několika způsoby, světe div se pokaždé mi vyšlo skoro to stejné a trochu jsem se toho lekla, byla tam nehoda a nějaký úraz, musím jezdit opatrně autem a dávat si pozor, jinak mi vždy vyšla jedna nepřátelská duše v těle starší ženy, která se mi bude snažit ublížit a to já vím , kdo to je, jenom mne to zase upozornilo, že nemám jenom přátele, jinak to bylo docela pozitivní.
Není tady
Holky a jaké knížky máte, chci vyrazit do obchodu se na nějakou juknout.Jsou k tomu i karty a nebo se kupují zvlášť?
Není tady
Romčo, v jiné diskuzi mi tady někdo doporučil knihu Tajemství tarotu od Annie Lionnetové z nakladatelství svojtka. Cena je okolo 120 Kč
Ta je bez karet. Jinak se karty většinou prodávají s knihou. Ale jsou docela drahé. Záleží odkud si. Já ti mohu poradit kam v Praze, v té starší diskuzi radili kde Brně.
Není tady
Romča napsal(a):
Holky a jaké knížky máte, chci vyrazit do obchodu se na nějakou juknout.Jsou k tomu i karty a nebo se kupují zvlášť?
Romčo,jestli můžu doporučit, kup si karty, ke kterým existuje výkladová kniha. Před lety jsem si koupila nádherné tarotové karty, jenže když jsem pak pátrala po knize, dozvěděla jsem se, že kniha v češtině není. A protože jsem tarot neuměla, tak mi ty karty jsou na houby, teda byly ...sice na ně můžu hledět, můžu je i nějak "vnímat", jeslti jsou mi příjemné nebo ne a tak podobně, ale prostě ten význam v nich nevidím...
Jinak obejdi obchody a vyber si takové karty, které tě nějak "osloví"...Každého totiž osloví karty jiné
Není tady
Keito, mám asi hloupý dotaz, já myslela že jsou karty stejné, jen s trochu jinými obrázky (tedy jiná grafická úprava), že si koupím karty s knihou a pak další knihu s trochu jiným výkladem, ale že budu mít jen ty jedny karty. Samozřejmě ty co mě osloví.
Není tady
spunt napsal(a):
Keito, mám asi hloupý dotaz, já myslela že jsou karty stejné, jen s trochu jinými obrázky (tedy jiná grafická úprava), že si koupím karty s knihou a pak další knihu s trochu jiným výkladem, ale že budu mít jen ty jedny karty. Samozřejmě ty co mě osloví.
Jo, ty karty jsou v podstatě stejné. jenže ten obrázek něco znamená, vlastně díky němu chápeš význam té karty. A když s kartama začínáš, tak se v tom ještě neumíš orientovat, prostě jim ještě tak nerozumíš, proto k tomu potřebuješ výkladovou knihu.... Teda já jsem ji aspon potřebovala a stále ještě potřebuji.... A když máš karty jednoho druhu a knihu k jinému druhu, tak to prostě nějak nejde dohromady... je to takhle srozumitelné?
Není tady
Už se na to moc těším, třeba se mi bude dařit, uvidíme. já jsem si to objednala na internetu.
Upravil(a) Oáza (5. 3. 2007 20:55)
Není tady
Keito , děkuji moc za odpověď. Došlo mi to. Já si zatím prostuduji tu knihu co mám.Tam toho o výkladu moc není spíš věci tak kolem a různé rozložení karet při výkladu.
Už se těším na svátek až dostanu karty s výkladovou knihou. ALe to si ještě počkám.
Není tady
Bohužel jsem z opačné stany republiky, mrknu někde na net a pak se podívám ve městě.Jde mi právě o to aby kniha i karty patřily k sobě.
spunt napsal(a):
Romčo, v jiné diskuzi mi tady někdo doporučil knihu Tajemství tarotu od Annie Lionnetové z nakladatelství svojtka. Cena je okolo 120 Kč
Ta je bez karet. Jinak se karty většinou prodávají s knihou. Ale jsou docela drahé. Záleží odkud si. Já ti mohu poradit kam v Praze, v té starší diskuzi radili kde Brně.
Upravil(a) Romča (5. 3. 2007 21:29)
Není tady
Na internetu si můžeš koupi přímo kanihu s martami. Zadej do vyhledávače tarot výklad kniha+karty.
Není tady
tes1 napsal(a):
mě jednou ano, skoro před necelými devítí lety. Řekly mi o rozvodu, soudních tahanicích(stalo se po 7 letech), o potratu(po 9 letech), o tom, že se mi zabuje kamarád, o tchýni, která bude v zajetí lakhoholu - tenkrát jsem ji ještě neznala. O velké sumě peněz, o tom, že si postavím dům s druhým manželem, o tom, že můj první můž bude voják, že se rozvedeme kvůli válce v daleké zemi, která ho změní...
Dále mi přepověděli, že mé děti(holka a klu) mi budou dělat celý život radost a z jednodo dítětě vyrostě doktor - uvidíme čeho...
Zatím mám pouze holčičku, loni jsem prodělala potrat, a dnes jsem opět těhotná - tak uvidíme zda karty nelžou...
Tes, prosila bych jméno té paní, která ti tak skvěle vyložila.
Teda pokud ti to nevadí mi ho sdělit.
Díky mooooc.....
Není tady
Oáza napsal(a):
Karty i knížku mám na poště, zítra je vyzvednu, dnes jsem přišla pozdě z práce, hned se do toho zakousnu, zatím jsem zkoušela podle návodů vykládat mariášovky několika způsoby, světe div se pokaždé mi vyšlo skoro to stejné a trochu jsem se toho lekla, byla tam nehoda a nějaký úraz, musím jezdit opatrně autem a dávat si pozor, jinak mi vždy vyšla jedna nepřátelská duše v těle starší ženy, která se mi bude snažit ublížit a to já vím , kdo to je, jenom mne to zase upozornilo, že nemám jenom přátele, jinak to bylo docela pozitivní.
Oázo, poraď mi, jak se jmenuje ta knížka podle, které vykládáš mariášky.
Zajímalo by mě to.
Díky.
Není tady
Oázo, také se přidávám. To by zajímalo určitě mojí mamku, do tarotů by se asi nepustila, ale ty mariášky by jí zajímaly. Kdysi prý nějaké základy znala.....
Ještě jsem se chtěla zeptat, už ve dvou knížkách jsem četla o uložení karet. Kde je máte vy? A vykládáte je na jemném hedvábí? Někde psaly že je vhodné černé hedvábí.
Není tady
Osobne bych doporucila knizku "Zakladni vyklady Tarotu". Napsal to Hajo Banzhaf. Me teda vyhovuje nejvic. Zkousela jsem i nejake jine, ale vratila jsem se zase k tehle knizce.
Není tady
Já jsem měla starou po babičce, ale na internetu jsem si našla na www.sybila.cz docela dobrý návod, jak co vykládat / co znamenají/ i způsoby výkladu, na poště byůa jiná knížka, co jsem si objednala, ale katry ještě ne, to mne dopálilo.
Raději zadej do vyhledávače, jenom výklad karet a narazíš na ten odkaz, dívám se, že už přesně nevím, jak se to jmenovalo.
Upravil(a) Oáza (6. 3. 2007 19:34)
Není tady
Tajemství karet
Vydáno dne 26. 08. 2005
Věříte, že čertovy obrázky v sobě nosí skrytý význam a mohou vám pomoci zorientovat se v současné situaci? Pokud ano, můžete si zkusit vyložit karty podle našeho návodu. Pokud ne... zkuste si je vyložit stejně. Třeba vás výsledek překvapí.
Pro výklad budete potřebovat 32 mariášových karet. Důležité je vytvořit si k nim vztah, aby se s nimi spojilo vaše nevědomí a vy pak při výkladu tahali přesně ty symboly, které odpovídají vašemu problému. Denně karty míchejte, prohlížejte si jednu po druhé a uvědomujte si přitom její symboliku. Někteří kartáři radí ukládat je před spaním pod polštář. Až budete mít pocit, že si na vás karty "zvykly", můžete přejít k samému výkladu.
Čekáte-li odpověď na konkrétní otázku, např. Povede se mi zítřejší obchodní jednání? nebo Co si o mně myslí můj kolega?, doporučuji vytáhnout jen tři karty, přičemž první je výchozím bodem, předpokladem, druhá jádrem problému a třetí naznačuje výsledek, resp. vhodné řešení.
Je-li váš dotaz obecný (Jaký bude následující rok? Co mě čeká v novém zaměstnání?), je lepší vytáhnout karet víc. Oblíbený je kříž složený z pěti karet:
1. střed problému, aktuální stav, vaše osobní vnímání problému
2. naznačuje, jakým způsobem hodnotí situaci váš rozum; myšlenky, plány
3. nevědomé cítění; to, co si neuvědomujete; vazba do minulosti
4. vědomí; to, co je očividné; vazba do budoucnosti
5. podstata, hnací síla událostí
Pro rozbor vztahu můžete zvolit metodu devíti karet:
1. řádek hovoří o postoji tazatele/tazatelky
2. řádek vypovídá o postoji a citech partnera/partnerky
3. řádek ukazuje, co mají oba společné, případně kde budou konflikty
Existuje mnoho systémů výkladu karet, každý vykladač si časem sám najde, co mu nejvíc vyhovuje. Symbolika je taktéž rozmanitá, v základních principech ovšem panuje shoda. Srdcovým kartám je odnepaměti přisuzována oblast citů a intuice, káry vypovídají o materiálních hodnotách a penězích, kříže znamenají vůli, energii a dynamiku a piky představují rozum, který nás vyvádí ze snění a připomíná naše limity.
Podle našeho výkladu karty nikterak nevěští, spíše rozeberou situaci a ukážou vaše možnosti. Jestli je využijete, záleží na vás.
Srdce
Káry
Kříže
Piky
Není tady