Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 2. 2007 13:46

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

kočka a potkan?

Psala jsem dotaz na zvěřinec, ale chodí tam málo lidí a proto píšu sem.
Máte někdo zkušenosti se soužitím kočky a potkana?
Minulý týden dceřina kamarádka přišla na návštěvu se svým potkanem a dcera od té doby nemluví o ničem jiném.
Máme ale skoro dvouletého kocourka a mám strach, aby nezačal třeba značkovat. Tady je taky spousta lidí , kteří mají zvířata, tak prosím o názor. Dík.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#2 28. 2. 2007 14:54

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Re: kočka a potkan?

Tak zrovna s potkanem a kocourem zkušenosti nemám..Ale měli jsme 2 kocoury, kterí spolu spokojeně žili 2 roky. Poté jsme se přestěhovali a jednomu z nich se najednou prostě přestalo chtít chodit na stejný hajzlík. I když jsme pořídili 2. záchod, vždycky se stalo, že si tam ten druhý cvrkl a milého Mourka už nikdo nepřinutil k tomu, aby tam šel taky..Vytrvala jsem hodně dlouho, ale když se nám v kuchyni začala v jednom místě zvedat plovoucí podlaha ( z práce chodím kolem 5., takže měl ten "smraďoch" volné pole působnosti) a mně začaly mezi prsty rašit plovací blány od neustálého vytírání, byl Mourek vyexpedován ke tchánovi, do domova důchodců..Vypadá teď jak vepř, páč ho neustále něčím cpou.

Není tady

#3 28. 2. 2007 15:40

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Asi ti neporadím, protože doma řešíme téměř to samé. Máme dva křečky a psa a syn se zbláznil do potkana. Zatím jsme nepovolila. Mám obavu, aby mu ho pes neslupnul ke svačině. Jestli to má někdo vyzkoušené, tak by mě to taky zajímalo.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#4 28. 2. 2007 16:03

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Se psem by to nemělo být tak složité. Problém je, že kočka je teritoriální zvíře a mám obavu, aby se nám z toho nezbláznila a "nezapoměla", kde má záchod.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#5 28. 2. 2007 16:03

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

luetko, mela jsem kdysi doma bile potkany a ted zase kocku a neumim si predstavit, ze by se to dalo zkombinovat.
Kocka vyjede po vsem, co se hybe - tata ma kocoura a piskomily a kocour se tak dlouho snazil je ulovit, az se mu to podarilo. Nejak se dostal do akvaria a bylo po nich. grater
Potkani mi zase kazdou chvili z akvaria utekli, jsou to potvory chytre a obratne. big_smile
Takze pokud bych v te dobe mela doma i kocku, tak by urcite bylo po potkanech. A nebo po kocce   lol

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#6 28. 2. 2007 16:32

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Brrr potkan.....toho leda tak pro kočku na hraní

Není tady

#7 28. 2. 2007 17:26

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj

nechodí tam málo lidí, jen tuhle společnost zvířat doma moc lidí nemá smile

Není tady

#8 28. 2. 2007 17:30

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

ahoj cilko :-))

jak jde život s G. ??

Není tady

#9 28. 2. 2007 17:34

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

bezva, stav se smile

Není tady

#10 28. 2. 2007 17:35

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

jsi mi ještě neřekla kde to je :-))

Není tady

#11 28. 2. 2007 17:49

cilka
♥♥♥♥♥♥♥

už jo...

Není tady

#12 1. 3. 2007 7:37

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

"Se psem by to nemělo být tak složité"
Jenomže my máme jezevčíka, a ten když vidí venku myš, tak se může strhat. Asi počkáme, až dožijí křečci a uvidíme, jestli ho to bude ještě držet. Třeba se zatím zklidní i pes.

Upravil(a) Vlaďka (2. 3. 2007 7:52)

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#13 1. 3. 2007 17:05

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Se psem a ne tak složité, jo? va známá má silky teriéra a ten hodný pejsánek nedávno zakousl mladší dceři křečka spokojeně si hovícího na posteli....v mžiku byl u něj a chramst! ...

S potkanem a kočkou bych neriskovala. Bála bych se, že potkana sežere. Ale je fakt, že já jsem trochu cvok a zvířata nemám ráda v kleci, takže když jsem měla potkana (jako puberťačka), tak potkan chodil dost často mimo klec....ale kocour byl ve vedlejší zavřený místnosti (ale my měli takovýho venkovního, co neměl záchod doma a značkovat doma - to nedělal nikdy a po potkanovi ani nezačal ... )

Není tady

#14 2. 3. 2007 11:29

jana2
♥♥♥----

Potkana a křečci zásadně dohromady nejdou. Pokud se k nim potkan dostane, zakousne je. Měla jsem 5 let potkánka, který volně běhl po bytě, slyšel na jméno a byl moc milý. Taky jsme si pořídila křečka a do týdne bylo po něm. Prostě jsem jednou zapomněla jeho akvárko přiklopit, když měl potkan venčení. A podle chovatelů potkani speciálně křečky nesnášejí.
Na druhou stranu jsem v jednom zverimexu viděla kocoura a potkana pohromadě. Majitel říkal, že se v pohodě snáší. Ale nikdy víc jsem o podobném soužití neslyšela, tekže to podlě mě byla spíš výjimka. Takže také nedoporučuji.

Není tady

#15 2. 3. 2007 11:40

Aqvamarín
♥♥♥♥---

Měli jsme v jedné domácnosti kočku a králíka...no a králíka pak  museli dát pryč - kočka po něm pořád vyjížděla - chtěla si hrát, no prostě tak, jak se kočky kočkují a králík to nezvládal... Nemyslím, že by kočka, pokud neběhá po venku a nechytá myši, potkana zakousla, ale je pravděpodobné, že si můžou vzájemně ublížit - kočka si bude chtít hrát a potkan bude mít nějaký obraný reflex a on má prostě docela silné zuby

Není tady

#16 2. 3. 2007 12:06

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

No když odhlídnu od toho, že nesnáším cokoliv myšovatýho a do mýho domu vkročí potkan jen přes mojí mrtvolu, tak bych řekla, že je to bude kus od kusu. Taky se říká, že kočka a pes se nesnesou, přitom náš pes a naše kočky se snáší docela dobře.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí