6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mashanka napsal(a):
Nikdy jsem nechodila se ženatým chlapem, ani s rozvedeným, pokud jsem nebyla také a ani se k tomu nechystám - bylo by to pro mě potupné. A to není všechno - dokonce jsem tak zkostnatělá a staromódní, že bych nechodila ani se svobodným, kdybych byla vdaná já
Tak jestli je tohle myšleno vážně, nemám k tomu co dodat.......
Není tady
Nikdy jsem nechodila se ženatým chlapem, ani s rozvedeným, pokud jsem nebyla také a ani se k tomu nechystám - bylo by to pro mě potupné.
Dokážu pochopit, že se ženatým ne... že bys to (možná) dokázala. Ale proč ne s ŕozvedeným? To je nějaké stigma nebo co ti na rozvedeném vadí?
Není tady
helena napsal(a):
Nikdy jsem nechodila se ženatým chlapem, ani s rozvedeným, pokud jsem nebyla také a ani se k tomu nechystám - bylo by to pro mě potupné.
Dokážu pochopit, že se ženatým ne... že bys to (možná) dokázala. Ale proč ne s ŕozvedeným? To je nějaké stigma nebo co ti na rozvedeném vadí?
Já si myslím, že tvým slovům dosti rozumím. Jsem rozvedená-syn z prvního manželství a žiji s rozvedeným se 2 dětmi.....a šťastná nejsem. Je to prostě jiné.....chtěla jsem rodinu a dítě......! On má 2 holky a on i ony chtějí cestovat.
Už nebudeš ta žena, co se o ni chlap bude starat po všech stránkách, budeš až na druhém místě, záleží na tobě, jestli to zvládneš. Já jsem vdaná byla a vím o čem mluvím. A mě se líbí, když 2 lidé spolu vychovávají dítě, tak je to správné, tak to má být.
Za sebe můžu říct, když máš jedno dítě a druhý partner také, tak je to v pohodě. No a když ty nemáš a on má dítě, tak je to problém. No a můj případ....to jsou 2 rodiny!!!
A za sebe můžu říci,pokud bych byla bez dítěte a on měl 2 děti tak beru nohy na ramena!!!!!!!
Závěr: JÁ BYCH SE CHTĚLA JEŠTĚ STARAT O SVÉ DÍTĚ A NE O CIZÍ!!!! Zní to hnusně, ale píši to z pozici matky.
Není tady
Sáro, jestli takhle nejsi šťastná, tak s tím musíš něco udělat. Ale ty.
Třeba někde na tebe čeká rozvedený chlap, který by další dítě chtěl.
Není tady
A mě se líbí, když 2 lidé spolu vychovávají dítě, tak je to správné, tak to má být.
Sáro, jestli se to tobě líbí ještě neznamená, že je to správně a má to tak být. Předpokládám, že myslíš "vychovávají vlastní dítě" - ale proč by stejně dobře nemohli vychovávat moje/tvoje děti? U otce 2 dětí + třetího vyženěného se celkem dá předpokládat, že o další už moc stát nebude - kdyby jen proto, že si nechce celý ten cyklus opakovat. Děti jsou konečně odrostlé, dá se s nimi leccos podnikat (třeba to cestování) a mimi by to zas na nějaký čas "zatrhlo". celkem si dovedu představit, jak bys "z pozice matky" měla výhrady k tomu, že s dalším prckem nevytáhneš paty, zatímco on se svými dětmi chce dělat to, co jeho i je baví.
Není tady
helena napsal(a):
A mě se líbí, když 2 lidé spolu vychovávají dítě, tak je to správné, tak to má být.
Sáro, jestli se to tobě líbí ještě neznamená, že je to správně a má to tak být. Předpokládám, že myslíš "vychovávají vlastní dítě" - ale proč by stejně dobře nemohli vychovávat moje/tvoje děti? U otce 2 dětí + třetího vyženěného se celkem dá předpokládat, že o další už moc stát nebude - kdyby jen proto, že si nechce celý ten cyklus opakovat. Děti jsou konečně odrostlé, dá se s nimi leccos podnikat (třeba to cestování) a mimi by to zas na nějaký čas "zatrhlo". celkem si dovedu představit, jak bys "z pozice matky" měla výhrady k tomu, že s dalším prckem nevytáhneš paty, zatímco on se svými dětmi chce dělat to, co jeho i je baví.
tedy podle mě je lepší když vlastí rodiče vychovávají své dítě a hlavně je to nejlepší pro to dítě, že má oba rodiče doma. a já nevidím problém v tom cestovat s prckem, sama jsem to zažila a vidím to kolem sebe., např. jede se na hory, jeden hlídá, druhý lyžuje.
Není tady
podle mě je lepší když vlastí rodiče vychovávají své dítě a hlavně je to nejlepší pro to dítě, že má oba rodiče doma
Nojo - ale jak sama znáš, někdy se to nepovede.
jede se na hory, jeden hlídá, druhý lyžuje
Vedle si stěžuješ právě na to, že on jezdí sám (nebo se svými dětmi?) a společná dovolená nebo tvoje sólo hory jsou problém. Tak si nemyslím, že by ti zrovna tahle představa vyšla.
Není tady
helena napsal(a):
podle mě je lepší když vlastí rodiče vychovávají své dítě a hlavně je to nejlepší pro to dítě, že má oba rodiče doma
Nojo - ale jak sama znáš, někdy se to nepovede.
jede se na hory, jeden hlídá, druhý lyžuje
Vedle si stěžuješ právě na to, že on jezdí sám (nebo se svými dětmi?) a společná dovolená nebo tvoje sólo hory jsou problém. Tak si nemyslím, že by ti zrovna tahle představa vyšla.
špatně jsem to napsala, on si stěžuje na sólo mých hor (poprvé), od jezdí pořád...
A s tím dítětem jsem měla na mysli, že jedou všichni i s prckem, buď se s malým sáňkuje nebo proházky, či na pokoji a ten druhý lyžuje a pak se vymění, tak jsem to myslela, že z domu na čerstvý vzduch vypadnou všichni.
P.S. já si neztěžuji že jezdí sám (jezdí 1x do roka), mě to vůbec nevadí, ale docela mě ranilo, jak se mu to u mě nelíbí...
Upravil(a) Sára6 (28. 1. 2009 10:14)
Není tady
Sára, mylsím, že je ančas epriznať si, že problém je v TVOJOM konkrétnom partnerovi, zrejme, nie v "detnom rozvedenom" ako takom. Inak, keď obaja majú deti, je krásne mať ešte spoločné, ale nakoľko je to ráelne a rozumné - to je druhá vec. A neviem, či sa k tomu neupínaš a neprojektuješ si do toho aj veci, ktoré s dieťaťom a materstvom nemajú veľa spoločného(možno niečo ako truc voči JEHO deťom alebo tak...)
P.S. Čítala si "Dovolená a jeho děti z rpvního manželství" od Ladybird? A myslíš si, že TO je šťastné riešenie?(jej muž mi veľmi pripomína toho tvojho..)
Upravil(a) Selima (28. 1. 2009 11:09)
Není tady
Alyssa napsal(a):
mashanka napsal(a):
Selima napsal(a):
Tých bychov tu už bolo... Keby si bola slobodná v 37, možno BY si sa čudovala aj ušami. Ale a, sýty hladnému neverí b, v čiernobielom svete nemorálnych neverníkov a morálnych okrúžkovaných sa asi žije jednoduchšie. Opäť: Každému, čo jeho jest...Nikdy jsem nechodila se ženatým chlapem, ani s rozvedeným, pokud jsem nebyla také a ani se k tomu nechystám - bylo by to pro mě potupné. A to není všechno - dokonce jsem tak zkostnatělá a staromódní, že bych nechodila ani se svobodným, kdybych byla vdaná já
Co je potupnýho chodit s rozvedeným?? To je v podstatě stejný, jako bys řekla, že nebudeš chodit s tím, kdo měl před Tebou vztah.. Manželství je v tomhle ohledu jen papír.. Kolik je rozvedených ne vlastní vinou a třeba nechtěli, ale partner je opustil? Proto už si nezaslouží nikoho dalšího, jsou pro druhý potupou??
neříkám "pro druhý" říkám pro mě. Jako svobodná bych chtěla svobodného. Prostě to tak je. Aby jsme si všechno důležité prožili spolu.
Není tady
...."všechno důležité" myslíš svatbu? Protože všechno ostatní "důležité" už může mít i svobodný prožité, včetně společného bydlení s někým, nebo i včetně regulérního partnerského vztahu...nebo?
Může, ale nemusí. A vůbec, je zbytečné o tom polemizovat. Každý to má v sobě nasteveno jinak. Důležité je, a to tady je často na paškále, aby se nikdo nenechal dotlačit k ničemu, co mu nesedí. Kdyby to tak bylo, nebylo by na Babinetu o čem diskutovat.
Já jsem prostě sortář - svůj k svému - a je mi úplně jedno, co si o tom kdo myslí.
Znám pár holek i kluků, kteří šli do podobných svazků a šťastni nejsou - i tady se o tom dá dost číst - jsou s tím prostě problémy ................ jeho bývalá ho chce asi zpátky, upřednostňuje děti z prvního manželství, jak velké alimenty jsou odpovídající.......... toho všeho se člověk může ušetřit
Není tady
mashanka napsal(a):
Alyssa napsal(a):
mashanka napsal(a):
Nikdy jsem nechodila se ženatým chlapem, ani s rozvedeným, pokud jsem nebyla také a ani se k tomu nechystám - bylo by to pro mě potupné. A to není všechno - dokonce jsem tak zkostnatělá a staromódní, že bych nechodila ani se svobodným, kdybych byla vdaná jáCo je potupnýho chodit s rozvedeným?? To je v podstatě stejný, jako bys řekla, že nebudeš chodit s tím, kdo měl před Tebou vztah.. Manželství je v tomhle ohledu jen papír.. Kolik je rozvedených ne vlastní vinou a třeba nechtěli, ale partner je opustil? Proto už si nezaslouží nikoho dalšího, jsou pro druhý potupou??
neříkám "pro druhý" říkám pro mě. Jako svobodná bych chtěla svobodného. Prostě to tak je. Aby jsme si všechno důležité prožili spolu.
Ale určitě jsi taky slyšela o mužích, kteří se ženili ještě jako kluci, dělali spoustu blbostí, rodině se moc nevěnovali, protože byli sami ještě děti. Teď už mají něco za sebou, jsou vyřáděný a dovedou si užít každou chvíli s miminem a starají se o ně. A to "důležitý" opravdu prožívají a neutíká jim to jen mezi prsty..
Není tady
Jo, slyšela - kolem miminka poskakují a na své děti z první manželství kašlou
Není tady
mashanko
Není tady
Taky souhlasím s Mashankou. V téhle oblasti jsem dost konzervativní a nestydím se za to. I když se mi zdá, že lidé, kteří věří na původní hodnoty, jsou odsuzováni a jsou ostatním jen pro smích. Nelíbí se mi, když ženatý nebo vdaná mají vztah či poměr mimo manželství. A nejsem schopna sympatizovat ani s jejich milenci či milenkami.
Není tady
mashanka napsal(a):
Jo, slyšela - kolem miminka poskakují a na své děti z první manželství kašlou
Nemáš kolem sebe ani jeden jedinej pozitivní příklad? Vážně si myslíš, že jsou všichni stejný a u všech to dopadá stejně blbě??
Není tady