|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj lidičky, mám takový problém - neproblém. Nevím, jestli si koupit auto nebo ne.
Na dojíždění do práce ho v současné době nepotřebuju, na nákupy taky ne, nepotřebuju nic ani nikoho nikam vozit. Ale na druhou stranu ......, občas by se hodilo na výlet, na dovolenou, za kamarádkou do vedlejšího města..... absolutně se neumím rozhodnout. Ale nevím, jestli si kupovat auto, aby mi stálo venku na ulici a já se s ním projela jednou týdně na výlet a jednou týdně na druhý konec města. S tím spojené platby na pojištění, opravy apod. Navíc teď nemám chlapa, takže bych na to všechno zařizování byla sama. Penízky už na to mám vyhrazené, ale nevyšlo by mě nakonec levněji jezdit občas taxíkem, i třeba do toho vedlejšího města??
Co myslíte? Budu moc ráda za všechny vaše názory.
Není tady
No já nevim nechci být chytrá ale aby stálo před barákem nevyužité a vlastně ztrácelo hodnotu a platit pojistku a případnéé opravy i když to asi ne když by se s ním moc nejezdilo,ale zase přes zimu aby bylo venku a nikdo to ani neprotočil....
Druhá strana věřím že pokud ho budeš mít budeš ho i potřebovat zvykneš si že je tam a pojedeš...je to dobrý pocit kdykoliv sednou a jet...
Náklady finanční samozřejmě první investice na pořízení záleží jestli ojeté nebo nové když nové tak servisní prohlídky jsou ppvinné aby byla uznaná záruka...pak pojistka
...u ojetého riziko co s ním bude rozvody cca 5000,- jak u čeho a pak zase pojistka na 1,3 3000,- a víc.čím větší obsak tím víc peněz taky podle města...
Závěrem já být sama a nepotřebovat být mobilní co se nákupů týče a dojíždění za rodičema jak mýma tam manželova a s klukem do Prahy k lékaři tak jezdím taxíkem....
Není tady
Keny, dík moc za odpověď. Já mám totiž úplně všechno, co potřebuju běžně k životu v dosahu stovek metrů. Ale když už bych to auto měla, určitě bych jezdila jak drak
Asi do toho nepůjdu.
Není tady
Já se v autech a ve věcech s tím spojených celkem vyznám, tak si dovedu představit ty finanční náklady, to by neměl být větší problém, zdroje jsou.
Ale pak si zas říkám, není blbost, aby si samotná ženská kupovala auto, když ho vlastně nepotřebuje??? Trošku se v tom plácám, co dva dny, to jiný názor. To jsou problémy, co ... 
Není tady
No vidíš jsem asi stejná protože zrovna před týdnem jsme doma řešili jestli si koupit nové auto nebo .máme formana,ale jezdí bez problémů je v dobrém stavu je sice starší ale nemá airbagy a po dálnici sice jede 130,ale trvá mu to než se na to vyškrábe.. po plzni je supr vše se tam vejde pes kočár a vše prostě spousta místa...ale je už prostě starší ale stojí nás akorát pojistku jinak šlape jak hodinky...jenže teď jsme začli jezdit do tý prahy k doktoru a mám strach kdyby se něco stalo tak jsme semletý jak kulička z modelíny...jenže my by jsme se na auto zadlužili jsem na mateřský a penízky moc nejsou...
No na závěr vyprdli jsme se na to po dlouhých debatách do noci a podobně + objíždění bazarů jsme zjistli že na auto kolem 100 000 by jsme za 1. přeplatili asi +/-40 000,- a bylo by to možná ještě horší než teď máme a zahraniční auto zase drahé díly takže zase investice a chtěli by jsme už aspoň 1,6 takže i pojistka by byla větší...no prostě do doplácáme ještě v tomhle a až půjdu makat tak pak možná...
Jen se modlím aby se něco nestalo...je to adrenalínovej sport jet do tý prahy ale snad to přežijem já se vždy tak bojím že nás někdo sestřelí ono to sice jede 130 ale těm okolo to jede 160 takže....no snad to přežijem
Není tady
Keny: Nevím, mně se zase airbagy moc výhodné nezdají, ale to je věc názoru ... Spíš by to chtělo "bytelné" auto - např. aspoň fabii. Ale prostě když nejsou penízky, nedá se nic dělat. Já jsem si kdysi často půjčovala škodu 120, jezdila jsem moc ráda, ale prostě jsem se bála. A sestřiny malé děti jsem v tom odmítla vozit. Hlavně po té dálnice jezděte opatrně (taky nechci být chytrá)
, snad bych ani nejezdila těch 130, stačí botatě 100. Lidi si podle mě vůbec neuvědomujou, co se všechno může stát. Viděla jsem už několik nehod (např. škodu 120 omotanou kolem sloupu). Hlavně mít pro malýho HODNĚ DOBROU autosedačku a na tý nešetřit, dát ho dozadu za spolujezdce. Ideální je prý taková ta sedačka, kde má dítě před sebou takový pultík, je vlastně chráněné ze všech stran.
HLAVNĚ NEDÁVAT DÍTĚ V AUTOSEDAČCE NA SEDADLO SPOLUJEZDCE vpředu, KDE JE NEVYPINATELNÝ AIRBAG (A TO ANI ZÁDY KE SMERU JÍZDY - ČELEM S SEDAČCE). Přestože to vyhláška umožňuje. Síly vzniklé při nárazu a airbag by dítě mohly zabít. To není z mé hlavy, říkal to na školení "odborník na dopravu".
Není tady
jo sedačku máme doufám opravdu bytelnou a jezdí za mnou tedy za spolujezdcem...snad aspoň pro tohle jsme se snažili udělat maximum....jinak těch 130to sice umý ale nejezdíme tak pravidelně držíme tam těch 100 110 aby jsme taky neohluchli ono tak pak docela slušně řve...zase se musí aspoň trochu ject aby se až tolik nepřekáželo..
Jsem zdr.sestra z chíry takže ty konečný fáze po těch bouračkách jsem dost často viděla a dodnes se z toho budím v noci...
No tak dobře promysli co a jak a já bych volila taxíka jen se zavolá a pak se vezeš žádný starosti když říkáš že máš vše po ruce..jednou budeš mít třeba rodinu chlapa a pak zainvestujete do pořádnýho...stejně by jsi si asi koupila něco menšího ,malýho a co pak z chlapem a dítětem kočár a spousta věcí i na malej výlet..kdyby se nahodoui děckou poblinkalo,počůralo a pod...já toho vždy sebou tahám....
no a pak prodávat relativně dobré auto neprodáš ho za slušnou cenu...já bych asi počkala....kldyž jsi sama
Tak hodně štěstí a dobré rozhodnutí........
Není tady
Keny, já mám tu práci trochu podobnou, takže ty důsledky znám taky hodně dobře. Je to hrozný, co všechno se může stát.
Já jsem právě přemýšlela nad 3 roky starou fabií, kvůli bezpečnosti (takže i pojištění proti krádeži a havárko). Asi to budu řešit občas taxíkem, a na několik dnů v roce třeba autem z autopůjčovny. Bude to bez starostí a náklady zlomkové. Ale červíček v hlavě stejně pořád vrtá...

Není tady

ahoj záleží jaký auto cchceš..jestli ojeté a nebo úplně nové. a s jakým obsahem .Začínala jsem se škodovkou,kterou má dnes děda,když chce někam náhodou odvézt..tak hrůza nedá se s ní jezdit..My máme s manželem Forda a běžně po dálnici jezdíme 130 po městě ho taky využijem..Pokud chceš jezdit jen po městě,tak ti stačí opravdu jen nějaké malé s obsahem 1,3 nebo 1,4 i po dálnici to jede....Menší platba za pojistku....A u nových aut některé firmy dávají první servisní prohlídky zdarma a nebo za nižší cenu..V bazaru by sis taky určitě vybrala,ale chce to mít někoho sebou,víc očí víc vidí....No a když už to auto budeš mít,tak si myslím,že jezdit budeš... i po té dálnici,,
Není tady

Ta fábie...do té bych šla ....
Není tady
Sisi, já se nerozhoduji nad druhem auta. Vím, že pokud auto, tak 3 roky stará fábie. Jen prostě nevím, jestli to auto potřebuju. 
Není tady

No to je těžká věc,,,ptřebuji - nepotřebuji, já už bych si to bez auta ani neuměla představit..Jsem ne něj hodně zvyklá..Záleží jestli s autem ráda jezdíš (nebo bys jezdila pokud bys ho měla)..,..pokud si myslíš,že ho v současné době nevyužiješ..(nákupy,výlety,do práce apd..) tak si ho opravdu nekupuj..to nemá cenu...Jen ti bude hnít před barákem!!! Třeba za čas poznáš,že se ti hodí a přemýšlet o tom už nebudeš..prostě ho půjděš koupit..
Není tady
No Kamílku trochu mě zaráží proč by jako samotná ženská nemohla mít auto ? To si jako bez chlapů neporadíme ? Jaký je problém objednat auto do servisu nebo natankovat ?
Spíš si myslím, že tak jak to popisuješ ( všechno blízko atd ) bys ho asi moc nevyužila a mít ho proto, aby stálo většinu času před domem a použila si ho jednou týdně, to za to asi nestojí.
Jo a holky FABII SI NEKUPUJTE! ani náhodou a nikdy, i kdyby vás mučili. Měla jsem tu věc 14 dní půjčenou a stačilo.
Není tady
Tiino,
já s fabií jezdím v práci a jsem s ní spokojená. Ale o tomto debatovat nechci.
Můžu tě ujistit, že jako samotná ženská si koupím klidně kamion s návěsem, pokud ho budu chtít a pokud budu mít pocit, že ho využiju. Tankovat
umím a jezdit taky.
Jen si říkám, jestli je a nebo není luxus koupit si auto na to, abych jela např:
1 x týdně na výlet tam a zpět cca 150 km (jen tak, pro radost)
2 x ročně týdenní dovolená
2 x měsíčně návštěva kamarádky ve vedlejším městě.
Když už to auto člověk má, začne pochopitelně jezdit i do obchodu 30 metrů, ale ...
No já nevím, co tu vlastně řeším... 

Kamílku, v takovém případě bych se na to asi vybodla....... pokud nemáš akutní potřebu, že ho k životu potřebuješ.......není důvod, aby stálo před barákem, ztrácelo hodnotu, rezlo, sousedi Ti ho objeli pětikorunou......................
jak jednou přivykneš na to, že "proč bych vlastně nejela když už to auto mám", je setsafra těžké si pak vzpomenout, jaké to bylo bez něj 
jo a já osobně a Fabie ---- nikdy...... kamarád má jednu novou na leasing.... a nic poruchovějšího jsem snad neviděla ....brrrr

Není tady

jo a zapomněla jsem, mít auto, to neobnáší jen platit benzín, pojistku atd..... ale já osobně jsem takový antitalent, že něco ve stylu "kudla, jedu do servisu, mám pokaženou spojku, ručku nebo něco jiného" u mě nepřipadá do úvahy..... připadala bych si tam jako idiot, protože kdyby na mě ten servisák spustil, asi bych padla....
totéž s technickou,
ale já jsem fakt marná, co se techniky týče
jak říkám mladému --- já tam umím nalít benzín, vodu do ostřikovačů....... a na ženskou dobré, ne ? 

Není tady
yellow ale jo, ale Kamílek tady rozvíjel teorii, že samotná ženská a všechno zařizovat sama atd. To mě jaksi zarazilo. I když jsou mezi námi i tací, kterým tankování problémy fakt dělá, taková moje matka například :-)
Není tady