Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 2. 2007 14:01

Adamíra
♥♥♥♥---

Pojištění auta proti krádeži

Budeme kupovat ojeté auto VW Passat 1,9 TDI Variant, r.v.2002 a vzhledem k "oblíbené" značce chmatáků dumbom uvažujeme o pojistce proti krádeži. Ještě nemáme rozhodnuto,zda-li připojit i havarijní poj. (dost peněz). Máte někdo zkušenosti s podobným typem pojištění a zejména plněním? Kterou pojišovnu doporučujete? (dopředu odmítám českou pojišovnu-mám všechny zkušenosti s ní špatné).

Není tady

#2 26. 2. 2007 16:21

rogersova
♥♥♥♥♥--

Re: Pojištění auta proti krádeži

my máme stejné auto a havarijku máme u Podnikatelské pojišovny.Pojistili jsme krádež + živel. Platíme za ní čtvrtletně cca 2000Kč + povinné ručení. S plněním zkušenost nemáme,ale za ten klid to stojí.

Není tady

#3 27. 2. 2007 12:19

Kamílek
♥♥-----

Pokud máte na Passata, určitě budete mít i na pojistku. Já kdybys si koupila Passata a neměla pojištění all risk (havárko, odcizení, živel), nemohla bych v noci spát. Zkuste se zeptat v České podnikatelské (nejsem jejich agent) smile jsou prý nejlevnější a služby dobré. Slevu dostanete i pokud si u jednoho ústavu pořídíte povinné ručení i all risk.

Není tady

#4 27. 2. 2007 13:01

Adamíra
♥♥♥♥---

Kamílku,děkuji za  odpověď. Každopádně v noci můžu spát dobře, mám garហ... A jezdím opatrně, takže havarijko je otázkou ... Jinak koupit dnes super vybaveného Passata, který stojí stejně jako Octávia v nižší výbavě, není žádný problém a člověk nemusí být milionářem hmm Navíc existují poměrně výhodné půjčky (v horším případě leasing). U čpp se budu informovat, ještě jednou díky.

Není tady

#5 27. 2. 2007 13:06

Kamílek
♥♥-----

No já jsem starý paranoik a ani na garហbych nespoléhala. Jak máte tu farហzabezpečenou? A co když ti ho někdo ukradne na dovolené, nebo prostě když nebudete doma a auto nebude v garáži??? Třeba od supermarketu?

Každý se snaží jezdit opatrně, ale stačí ZLOMEK VTEŘINY nepozornosti a nehoda je tu.

Můj názor je, že bez all risk ani ránu smile (Pokud mám auto dražší než 150 tis.)

Není tady

#6 27. 2. 2007 13:07

Kamílek
♥♥-----

Navíc 1,9 TDI je "velmi žádaný" motor. Taky záleží, kolik máte kilowatt. Ale o toho bych se bála smile sad

Není tady

#7 27. 2. 2007 13:16

Kamílek
♥♥-----

Pokud chcete auto, které vám nikdo neukradne, kupte Opel astra combi. Je to něco podobného jako ten passat a tohle vám fakt nikdo neukradne (tedy pravděpodobně). smile Promiň za tu nevyžádanou radu. smile

Jediné, co se ve větší míře krade jsou Škodovky, Volkswageny a Audiny. Tam je podle mě pojištění nutnost. Ale už mlčím, jsem ńějaká přemoudřelá roll

Není tady

#8 27. 2. 2007 14:32

Adamíra
♥♥♥♥---

Díky Kamílku, taky pořád hledám něco "méně žádaného" než passata, ale už jsme jich pár měli (tedy naposledy B4) a tak nějak nemůžu sehnat něco,co by nám vyhovovalo víc. Navíc manža do aut tak trochu dělá, většinu věcí opraví sám a na VW máme k dispozici počítač. Astra je mnohem menší (máme dítě, psa, plno věcí potřebujeme pořád převážet atd ...) a hlavně prostor u zadních sedaček je bezkonkurenčně lepší u passata (měli jsme i Chrysler Voyager,ale ve městě se mi hůř parkovalo vissla ).Dost se mi líbí Opel Omega kombi,ale zrazují nás,že dost "hnije". Pořád hledám, ale pořád vyhrává passat...

Není tady

#9 27. 2. 2007 14:49

Kamílek
♥♥-----

Je pravda, že když se určitá značka auta krade, svědčí to něco o kvalitě apod.
Taky bych šla do Passata, ale s komplet pojistkou. smile
Jinak ty Opely (jsem slyšela) fakt asi trochu hnijou, pokud nejsou garážované, což je blbé kvůli bezpečnosti.
Papa

Není tady

#10 27. 2. 2007 14:50

rogersova
♥♥♥♥♥--

Astru v kombíku jsme měli před Passatem je to něco jiného. Passata má hodně lidí, je to skvělý rodinný auto a když koukneš na statistiky, kradou se i jiný značky aut. Když ho pojistíš, můžeš být v klidu.My ho máme už druhým rokem.

Není tady

#11 27. 2. 2007 14:55

Adamíra
♥♥♥♥---

Díky, díky...Teď koukám na čpp-all risk se spol 10% za 8000 Kč to je prozatím fakt nejlepší cena. Ale nevíte, jak je na tom s případným plněním?

Není tady

#12 27. 2. 2007 17:58

Adamíra
♥♥♥♥---

Ještě jeden dotaz: na stránkách čpp uvádí u pojištění proti odcizení "maximální limit plnění 50 000 Kč". Nemůže se to vykládat, že uhradí jen 50 tis. (i když auto má mnohem vyšší hodnotu)? Samozřejmě jim zavolám, ale toto mě dost zarazilo yikes

Není tady

#13 15. 3. 2007 19:12

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

pro pojištění proti krádeži je docela důležité si zjistit obvyklou cenu kupovaného auta, protože i když si dáte pojistku na krádež větší, než je cena auta v tom roce, tak to stejně nedostanete a zbytečně platíte vysokou pojistku..
Mám u kooperativy, havarijko, ale jen na krádež a platím necelých osm ročně.  Nyní jsem si nechala přepočítat, zda by nešlo dát dohromady povinné a krádež a vyšlo mi to dráž, než momentálně platím.  Auto jsem pojistila před rokem touhle dobou a při placení čtvrtletně mi už sami od sebe snižovali platby.
Je docela dobré, sehnat nějakého pojišovacího makléře, který vám zjistí, kolik u které pojišovny zaplatíte. On si za to nic nebere, dostává provizi od pojišovny.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#14 4. 7. 2007 22:19

alenam
♥♥-----

S ukradením Passata 1,9 Tdi mám i osobní zkušenosti, stalo se nám to loni v dubnu. V pondělí jsme na něj koupili úplně nové hliníkové disky s letními koly a v pátek bylo fuč. Přímo před barákem...pojištěné jsme ho měli, ale na to, že jsem ho měli 3 měsíce, přišli jsme o 40 tis. a to jsme měli jen 2 % spoluúčast. Také právě u té vaší české podnikatelské. Ihned jsme od ní běželi pryč, tam nám ho ocenili na 200 tis. a po 3 měs. měl podle nich jen 160 tis. hodnotu. Zvláštní, že?Nyní jsme u Uniquy a jsme spokojeni.

Není tady

#15 6. 7. 2007 23:01

Adamíra
♥♥♥♥---

TAkže nakonec to dopadlo tak, že nejvýhodněji vyšla pojistka kupodivu od České pojišovny (krádež+živly vč.čelního skla za cca 5300 Kč). Jen pro zajímavost. fuckyou

Není tady

#16 16. 11. 2010 9:30

Vavroch
♥------

Cenově zajímavý nepovolená reklama má Alianz. Sám jsem nehodu neměl, ale kamarád, který boural byl s rychlostí vyplacení peněz celkem spokojen...

Upravil(a) Ronja (16. 11. 2010 12:37)

Není tady

#17 23. 11. 2010 10:45

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Alianz nikdy víc. Platili jsme za Opel astru caravan 1080,- čtvrtletně. Přešla jsem k Generali a platím 460,- čtvrtletně. Sice to kleslo tím, že tam máme úrazovku, ale pořád by to bylo výhodnějš i plné platbě. Na jaře chceme kupovast novou Astru a zjišovala jsem cenu pojištění. Havarijní, krádež, živly - cca na 1700 čtvrtletně. To se mi zdá slušné.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#18 23. 11. 2010 11:08

clavel
♥♥♥♥♥--

samozrejme ze zaplatis mene, ale taky zalezi, co od te pojistovny ocekavas... levne pojisteni je proto, ze napr nema tak rozsahlou asistenci, vysi plneni, nema zadnou sit smluvnich servisu, pri reseni pojistnych udalosti jsou problemy atd... jasne, generali, uniqa, direct apod. maji levne pojisteni, jenze za jakou cenu....

Není tady

#19 23. 11. 2010 11:48

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

No, s generali mám jen dobré zkušenosti třeba u úrazovek. Žádný problém i s vyšším plněním. Smlouva na auto je na stejné parametry jako byla u Alianz a sí servisů fakt nepotřebuju, pže nijak moc nejezdíme. Naskákaly tam slevy při ZTP, při sečtení více pojistek ... Vím, že tady radíš lidem s pojištěním, tak mi poraď, jak pojistit levně a slušně po novém roce auto cca 4 roky staré.
Nemyslím to ironicky, myslím to vážně.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#20 23. 11. 2010 13:31

clavel
♥♥♥♥♥--

ja mam zkusenosti se vsemi pojistovnami a generali mi z toho vychazi bohuzel nejhur, pokud se tedy s vozidlem neco stane...  komunikace s nimi je silena, mam pocit, ze tam snad pracuje pet likvidatoru, protoze porad jednam s temi samymi lidmi...  nam skody nevyplati treba dva roky, protoze nejsou schopni sdelit, jake podklady potrebuji, a nebo to proste odlozi a nevsimnou si...
a co se tyka pojisteni, opravdu zalezi na tom, co od te pojistovny ocekavas. protoze levna pojistka samozrejme nema tolik sluzeb okolo, abys byla v klidu, kdyz se neco stane. Ja osobne doporucuji Kooperativu, v podstate pro ne i  pracuju, ale zase uznavam, ze je to na trhu druha nejdrazsi pojistovna. ono takhle tezko rict, kterou si vybrat, kdyz neznam podrobnosti o aute, a jaky mas bonusy.
Pokud ti jde pouze o to, aby byla pojistka levna, tak si ji sjednej klidne u Generali, Uniqy, tyhle pojistovny maji nizke ceny. ale nejlepsi spoluprace z techto malych pojistoven se mi zda u Directu, tam problem s nicim nikdy nebyl. a z tech levnych, co nedoporucuji vubec, je Triglav.
Kazdopadne kdyby se ti libila Kooperativa, dej vedet, muzu ti tam dat bonusy 120 mesicu na pov i hav big_smile

Není tady

#21 3. 12. 2013 18:01

Lívina
♥------

ne vždy to nejlevnější je to nejlepší a naopak. člověk přece musí vybírat i podle toho jak jezdí, jaké má auto a další parametry. dobré je si to srovnat ve srovnávačích a pak vědět co za jakou cenu můžu chtít. klidně si to nechám od operátora vysvětlit, poradit. Nabízejí víc pojišoven, tak nějaký přehled mají. mně pomohli v inpojisteni www.inpojisteni.cz, poradili, trpělivě odpovídali na dotazy :-D a hlavně netlačili, že si to musím sjednat. A to se jen tak nevidí.

Není tady

#22 2. 12. 2014 20:44

TyFany
♥------

Zdravím, už je to sice starší diskuze, ale dle mého názoru hodně užitečná.
Co jsem zatím načerpal informace, tak se bere hranice stáří automobilu pro Havarijní pojištění 6-7let. Pak už to ztrácí smysl. Takže pokud jste měli 4 roky starého Passátka, tak určitě ano.
S krádeží do bude obdobné. Nejvíce kradené jsou německé vozy + škodovka big_smile (pořád ji beru za naše auto).
Když mě zajímalo na co to výjde, tak jsem vyzkoušl tuhle kalkulačku http://www.pojisteni-auta.com/ . Mají tam i pár dobrých článků.

Upravil(a) TyFany (2. 12. 2014 20:50)

Není tady

#23 14. 1. 2015 16:26

Radkka
♥♥♥----

Pojisteni je dobre, ale podle me je lepsi zabezpeceni vozidla od zederu, jsem s nim nadmiru spokojena, na sidlisti se mi trikrat dostali do auta ale nikdy s nim neodjeli protoze zamek vozidla je na sloupku rizeni smile

Není tady

#24 24. 2. 2015 13:41

MartinkaH8
♥♥-----

Souhlasim s radkka, zeder je neprekonatelny smile mam radost z tohoto zabezpeceni .)

Není tady

#25 23. 4. 2015 9:48

Kajjka
♥♥♥----

Já mám zase vyhledávač aut, sice to není ochrana proti ukradení, ale jakmile se mi někdo dostane do auta bez čipu, tak to hlásí ukradení na centrále a mně. Navíc pokud odjedou, tak ho najdou.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí