6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Budeme kupovat ojeté auto VW Passat 1,9 TDI Variant, r.v.2002 a vzhledem k "oblíbené" značce chmatáků uvaujeme o pojistce proti krádei. Jetě nemáme rozhodnuto,zda-li připojit i havarijní poj. (dost peněz). Máte někdo zkuenosti s podobným typem pojitění a zejména plněním? Kterou pojiovnu doporučujete? (dopředu odmítám českou pojiovnu-mám vechny zkuenosti s ní patné).
Není tady
my máme stejné auto a havarijku máme u Podnikatelské pojiovny.Pojistili jsme kráde + ivel. Platíme za ní čtvrtletně cca 2000Kč + povinné ručení. S plněním zkuenost nemáme,ale za ten klid to stojí.
Není tady
Pokud máte na Passata, určitě budete mít i na pojistku. Já kdybys si koupila Passata a neměla pojitění all risk (havárko, odcizení, ivel), nemohla bych v noci spát. Zkuste se zeptat v České podnikatelské (nejsem jejich agent) jsou prý nejlevnějí a sluby dobré. Slevu dostanete i pokud si u jednoho ústavu pořídíte povinné ručení i all risk.
Není tady
Kamílku,děkuji za odpověď. Kadopádně v noci můu spát dobře, mám gará ... A jezdím opatrně, take havarijko je otázkou ... Jinak koupit dnes super vybaveného Passata, který stojí stejně jako Octávia v nií výbavě, není ádný problém a člověk nemusí být milionářem Navíc existují poměrně výhodné půjčky (v horím případě leasing). U čpp se budu informovat, jetě jednou díky.
Není tady
No já jsem starý paranoik a ani na gará bych nespoléhala. Jak máte tu fará zabezpečenou? A co kdy ti ho někdo ukradne na dovolené, nebo prostě kdy nebudete doma a auto nebude v garái??? Třeba od supermarketu?
Kadý se snaí jezdit opatrně, ale stačí ZLOMEK VTEŘINY nepozornosti a nehoda je tu.
Můj názor je, e bez all risk ani ránu (Pokud mám auto draí ne 150 tis.)
Není tady
Navíc 1,9 TDI je "velmi ádaný" motor. Taky záleí, kolik máte kilowatt. Ale o toho bych se bála
Není tady
Pokud chcete auto, které vám nikdo neukradne, kupte Opel astra combi. Je to něco podobného jako ten passat a tohle vám fakt nikdo neukradne (tedy pravděpodobně). Promiň za tu nevyádanou radu.
Jediné, co se ve větí míře krade jsou kodovky, Volkswageny a Audiny. Tam je podle mě pojitění nutnost. Ale u mlčím, jsem ńějaká přemoudřelá
Není tady
Díky Kamílku, taky pořád hledám něco "méně ádaného" ne passata, ale u jsme jich pár měli (tedy naposledy B4) a tak nějak nemůu sehnat něco,co by nám vyhovovalo víc. Navíc mana do aut tak trochu dělá, větinu věcí opraví sám a na VW máme k dispozici počítač. Astra je mnohem mení (máme dítě, psa, plno věcí potřebujeme pořád převáet atd ...) a hlavně prostor u zadních sedaček je bezkonkurenčně lepí u passata (měli jsme i Chrysler Voyager,ale ve městě se mi hůř parkovalo ).Dost se mi líbí Opel Omega kombi,ale zrazují nás,e dost "hnije". Pořád hledám, ale pořád vyhrává passat...
Není tady
Je pravda, e kdy se určitá značka auta krade, svědčí to něco o kvalitě apod.
Taky bych la do Passata, ale s komplet pojistkou.
Jinak ty Opely (jsem slyela) fakt asi trochu hnijou, pokud nejsou garáované, co je blbé kvůli bezpečnosti.
Papa
Není tady
Astru v kombíku jsme měli před Passatem je to něco jiného. Passata má hodně lidí, je to skvělý rodinný auto a kdy koukne na statistiky, kradou se i jiný značky aut. Kdy ho pojistí, můe být v klidu.My ho máme u druhým rokem.
Není tady
Díky, díky...Teď koukám na čpp-all risk se spol 10% za 8000 Kč to je prozatím fakt nejlepí cena. Ale nevíte, jak je na tom s případným plněním?
Není tady
Jetě jeden dotaz: na stránkách čpp uvádí u pojitění proti odcizení "maximální limit plnění 50 000 Kč". Nemůe se to vykládat, e uhradí jen 50 tis. (i kdy auto má mnohem vyí hodnotu)? Samozřejmě jim zavolám, ale toto mě dost zarazilo
Není tady
pro pojitění proti krádei je docela důleité si zjistit obvyklou cenu kupovaného auta, protoe i kdy si dáte pojistku na kráde větí, ne je cena auta v tom roce, tak to stejně nedostanete a zbytečně platíte vysokou pojistku..
Mám u kooperativy, havarijko, ale jen na kráde a platím necelých osm ročně. Nyní jsem si nechala přepočítat, zda by nelo dát dohromady povinné a kráde a vylo mi to drá, ne momentálně platím. Auto jsem pojistila před rokem touhle dobou a při placení čtvrtletně mi u sami od sebe sniovali platby.
Je docela dobré, sehnat nějakého pojiovacího makléře, který vám zjistí, kolik u které pojiovny zaplatíte. On si za to nic nebere, dostává provizi od pojiovny.
Není tady
S ukradením Passata 1,9 Tdi mám i osobní zkuenosti, stalo se nám to loni v dubnu. V pondělí jsme na něj koupili úplně nové hliníkové disky s letními koly a v pátek bylo fuč. Přímo před barákem...pojitěné jsme ho měli, ale na to, e jsem ho měli 3 měsíce, přili jsme o 40 tis. a to jsme měli jen 2 % spoluúčast. Také právě u té vaí české podnikatelské. Ihned jsme od ní běeli pryč, tam nám ho ocenili na 200 tis. a po 3 měs. měl podle nich jen 160 tis. hodnotu. Zvlátní, e?Nyní jsme u Uniquy a jsme spokojeni.
Není tady
TAke nakonec to dopadlo tak, e nejvýhodněji vyla pojistka kupodivu od České pojiovny (kráde+ivly vč.čelního skla za cca 5300 Kč). Jen pro zajímavost.
Není tady
Cenově zajímavý nepovolená reklama má Alianz. Sám jsem nehodu neměl, ale kamarád, který boural byl s rychlostí vyplacení peněz celkem spokojen...
Upravil(a) Ronja (16. 11. 2010 12:37)
Není tady
Alianz nikdy víc. Platili jsme za Opel astru caravan 1080,- čtvrtletně. Přela jsem k Generali a platím 460,- čtvrtletně. Sice to kleslo tím, e tam máme úrazovku, ale pořád by to bylo výhodněj i plné platbě. Na jaře chceme kupovast novou Astru a zjiovala jsem cenu pojitění. Havarijní, kráde, ivly - cca na 1700 čtvrtletně. To se mi zdá sluné.
Není tady
samozrejme ze zaplatis mene, ale taky zalezi, co od te pojistovny ocekavas... levne pojisteni je proto, ze napr nema tak rozsahlou asistenci, vysi plneni, nema zadnou sit smluvnich servisu, pri reseni pojistnych udalosti jsou problemy atd... jasne, generali, uniqa, direct apod. maji levne pojisteni, jenze za jakou cenu....
Není tady
No, s generali mám jen dobré zkuenosti třeba u úrazovek. ádný problém i s vyím plněním. Smlouva na auto je na stejné parametry jako byla u Alianz a sí servisů fakt nepotřebuju, pe nijak moc nejezdíme. Naskákaly tam slevy při ZTP, při sečtení více pojistek ... Vím, e tady radí lidem s pojitěním, tak mi poraď, jak pojistit levně a sluně po novém roce auto cca 4 roky staré.
Nemyslím to ironicky, myslím to váně.
Není tady
ja mam zkusenosti se vsemi pojistovnami a generali mi z toho vychazi bohuzel nejhur, pokud se tedy s vozidlem neco stane... komunikace s nimi je silena, mam pocit, ze tam snad pracuje pet likvidatoru, protoze porad jednam s temi samymi lidmi... nam skody nevyplati treba dva roky, protoze nejsou schopni sdelit, jake podklady potrebuji, a nebo to proste odlozi a nevsimnou si...
a co se tyka pojisteni, opravdu zalezi na tom, co od te pojistovny ocekavas. protoze levna pojistka samozrejme nema tolik sluzeb okolo, abys byla v klidu, kdyz se neco stane. Ja osobne doporucuji Kooperativu, v podstate pro ne i pracuju, ale zase uznavam, ze je to na trhu druha nejdrazsi pojistovna. ono takhle tezko rict, kterou si vybrat, kdyz neznam podrobnosti o aute, a jaky mas bonusy.
Pokud ti jde pouze o to, aby byla pojistka levna, tak si ji sjednej klidne u Generali, Uniqy, tyhle pojistovny maji nizke ceny. ale nejlepsi spoluprace z techto malych pojistoven se mi zda u Directu, tam problem s nicim nikdy nebyl. a z tech levnych, co nedoporucuji vubec, je Triglav.
Kazdopadne kdyby se ti libila Kooperativa, dej vedet, muzu ti tam dat bonusy 120 mesicu na pov i hav
Není tady
ne vdy to nejlevnějí je to nejlepí a naopak. člověk přece musí vybírat i podle toho jak jezdí, jaké má auto a dalí parametry. dobré je si to srovnat ve srovnávačích a pak vědět co za jakou cenu můu chtít. klidně si to nechám od operátora vysvětlit, poradit. Nabízejí víc pojioven, tak nějaký přehled mají. mně pomohli v inpojisteni www.inpojisteni.cz, poradili, trpělivě odpovídali na dotazy :-D a hlavně netlačili, e si to musím sjednat. A to se jen tak nevidí.
Není tady
Zdravím, u je to sice starí diskuze, ale dle mého názoru hodně uitečná.
Co jsem zatím načerpal informace, tak se bere hranice stáří automobilu pro Havarijní pojitění 6-7let. Pak u to ztrácí smysl. Take pokud jste měli 4 roky starého Passátka, tak určitě ano.
S krádeí do bude obdobné. Nejvíce kradené jsou německé vozy + kodovka (pořád ji beru za nae auto).
Kdy mě zajímalo na co to výjde, tak jsem vyzkoul tuhle kalkulačku http://www.pojisteni-auta.com/ . Mají tam i pár dobrých článků.
Upravil(a) TyFany (2. 12. 2014 20:50)
Není tady
Pojisteni je dobre, ale podle me je lepsi zabezpeceni vozidla od zederu, jsem s nim nadmiru spokojena, na sidlisti se mi trikrat dostali do auta ale nikdy s nim neodjeli protoze zamek vozidla je na sloupku rizeni
Není tady
Souhlasim s radkka, zeder je neprekonatelny mam radost z tohoto zabezpeceni .)
Není tady
Já mám zase vyhledávač aut, sice to není ochrana proti ukradení, ale jakmile se mi někdo dostane do auta bez čipu, tak to hlásí ukradení na centrále a mně. Navíc pokud odjedou, tak ho najdou.
Není tady