29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Yarko
S tou praci je to vsude bida a uz to trva hodne dlouho. Ja prave cekam,az manzel dostuduje a potom zalezi, kde by nasel praci. Takze nemam poneti, kde se ocitneme. Ale rada bych nekde do Evropy. Manzel potrebuje k zivotu more, ja zelene kopce a na vrsku hospodu. Je, ja jsem taky od prirody lina, ale nekdy me to chytne a jsem i aktivni Manzel me stale posila, at zajedu sama do CR na 3 tydny, ale ja vim, ze by to pro me bylo tezke odjizdet a pochybuju, ze bych se vratila. Znas to, nekdy je tak smutno, kdyz to cloveka chytne. Jeste, ze je ten Skype
Není tady
Ahoj Kiwi.
K nam dosla desna vedra, teploty nad 30 stupnu nemusim, primo nesnasim. Na obloze ani mracek, slaby vetrik. Je i strasne sucho, zemedelci dostali zakaz kropit v urcitych hodinach.
Jsem z toho na mrtvici, ma to trvat jeste cely pristi tyden a pak?....Kdo vi.
My mame dum s terasovou strechou, takze v loznicich je sauna. Cely den jsou okna zavrena a zatazena a az vecer delam pruvan, ale jen tak lehce vane, dnes sel vetrak celou noc. Urcite se neco deje s klima, bud jsou deste a vsechno plave, nebo ted vse uschne nastojato....
Uz abychom jeli do Cech, nase chalupa ma silne zdi a dvojita okna, vedro zachyti puda, tam je jako v raji, musim jeste dva tydny pockat. Tento tyden je naplanovana oprava sifonu u vany v koupelne a pak 12.7. je predavani toho diplomu na ukonceni skoly. Doufam, ze se to pocasi znormalizuje. Bud rada, ze u vas je chladno, protoze s briskem ke konci tehotenstvi by to nebylo prijemne.
Jeste ti musim napsat, ze jsem se vcera pokusila o jahodove knedliky. Jeste jsem je nikdy nedelala, takze tvarohove testo bylo trosku tuzsi, ale ucel to splnilo, nemohla jsem se dockat az je budu mit na jazyku. Holandani tyhle veci neznaji a nedelaji, Holandanky v podstate velmi malo pecou, zajdou k pekari a je to.
Je mi tady u computeru vedro a zacinam citit pot pod vlasy...des, takze ahoj, zdravim
Není tady
Ahoj Holky,zdravim Vas vsechny ;-) dlouho jsem tu nebyla a tak si ty Vase prispevky musim procist abych vedela co je noveho ;-)..pa Hana
Není tady
Ahoj holky.
Hani,tady dlouho nebylo vice lidi
Yarko,ja a jidlo Zrovna vcera jsem nadavala, ze kivaci (tak my Cesi rikame Novozelandanum
) vi prd o jidle. Oni ji vse smazene, nebo ty jejich paje a mafiny. Takze kdyz jdu jednou za ctvrt roku do restaurace, hned me prejde chut na jidlo. Me tu chybi tzv. tepla jidla. Ja se stale ucim varit, ale taky se snazim na tom jidle usetrit nejake penizky. Celkove si myslim, ze jim lepsi jidla nez oni. Ty jejich polivky nesnasim, neni nad dobry vyvar. Zeleninu vetsinou pecou, coz neni zas tak spatne. Jehneci nejim, smrdi mi. apd
S tim pocasim mas pravdu, jsou to teda velke vykyvy. Doufam, ze si dalsi dovolenou v Cechach uzijes lepe nez minule.
Ja jdu zitra k doktorovi na kontrolu, manzel se me pta, jestli si nechame rict pohlavi. lovek na jednu stranu chce a na druhou stranu je zas tak zvedavy. Doufam,ze to vydrzime nevedet. U toho prvniho ditete muze byt prekvapeni, ze jo.
Pro dnesek se loucim, jdu do postele. Ikdyz to ted neni zrovna me oblibene misto.
dobrou noc......kiwi
Není tady
Jehneci take nemam rada, ale jednou jsem jedla v "chic" restauraci jehneci panenku na tymianu s medem a bylo to strasne dobre. Kdyby mi nerekli, ze to bylo jehneci, tak jsem to vubec nepoznala.
Jinak ja varim hodne zeleninu jako prilohu, tj. takove holandske, ale davam tomu ceske konce. Oni jenom vse uvari ve vode, sul a muskat, ten taky moc nemusim. Takze pridam cesnek, cibuli, kmin.....ten Holandani vubec nepouzivaji, jenom ten rimsky kmin a ten zase nechutna mne. Protoze v Holandsku zije strasne moc narodnosti, je tu i hodne obchodu s temi exotickymi produkty, clovek se porad uci. Ted strasne rychle vznikly polske obchody. Tam se daji koupit uzeniny podobne tem nasim ceskym, zamrazene br. knedliky i plnene, makove buchty a dalsi specialitky.
Ja myslela, ze na NZ se ji take hodne ryby. Zrovna jsem se koukala na mapu, maji ji obrovskou na zdi v jedne cukrarne. Clovek ma predstavu kde NZ je, ale kdyz to vidis, tak to je dalka a navic tam chodite hlavou dolu !!!
U nas se trosinku ochladilo, prisly mraky, ale v druhe pulce tydne se opet vrati vedra. Je desne sucho, pocitam, ze se zase vsechno zdrazi, protoze se neurodi zelenina, ovoce, brambory. Nechame se prekvapit.
Jinak cele Holandsko zije momentalne fotbalem, vsechno je oranzove, dokonce i poleva na dortech a sypani na houskach......blazinec !!!!! Dnes vecer hraji halbfinale, tak se nechame prekvapit, pokud vyhrajou, tak je ceka bud Nemecko nebo Spanelsko. Me je to ovsem fuk...
Není tady
Ahoj Yarko
po delsi dobe jsem prihlasena. S tim chodenim hlavou dolu si me pobavila, ale neni to jedina opacna vec. Kdyz treba manzelovi rikam, dnes venku fouka severak, tak si vezme tricko Kdyz jsem neco sroubovala, taky opacne, zamky na zamykani taky. Jo a jezdi se vlevo, ze jo. Ale to mi zas tak nevadi. Cestovani po Asii jsem si zvykla pri prechazeni cesty hledet na vsechny strany naraz.
Tento tyden jsem prezila sve 35 narozeniny a jeste ten porod. Mam na to necele dva mesice.
Trochu me tesi, ze je tady nejak vice mladych ceskych maminek. Minuly tyden se narodilo tady dalsi ceske miminko. Za posledni 3 mesice jsou to 3 miminka a maminky se budou chtit schazet, takze pry od zari se budou konat asi tak co 14 dni nejake schuzky. Musim rozhoupat svoji linou pr... a zacit byt trochu aktivni.
Stale jeste pracuji, doufam, ze mimco me jeste tak 3 tydny necha, ale uz zacinam pochybovat. Nejde jen o penize, ale vyhovuje mi lip, kdyz jsem mezi lidma a v pohybu, nez sama ve studenem dome.
Tak musim vypnout pocitac a jit neco delat.
Pekny den....kiwi
Není tady
Ahoj kiwi, tak ja jsem po vic jak mesici zase doma. Ted se musim aklimatizovat, zacit denne premyslet co uvarit, doplnovat lednici a dalsi prijemne aktivity jako prani, zehleni, likvidovat vsude pritomny prach, atd.
V Cechach jsme meli pocasi vseho chut, nastesti u nas v Tabore nebyly zadne potopy i kdyz Luznice byla rozlita. Navstivila jsem mou milovanou Prahu, zajeli jsme do C.Budejovic - byli jsme mile prekvapeni, cisto, kolem dokola namesti restauracni zahradky, jidlo bylo chutne, vsude plno kvetin. Jen na Cernou vez jsme nesli, je tam pres 740 schodu a k tomu nam chybela kondice. Den predtim jsme sekali nasi obrovskou zahradu, takze jsme doporucovany nadherny vyhled odlozili na nekdy priste.
Moc ti preji, aby ten kontakt s ceskymi prateli rostl a hlavne abyste si rozumeli, tim nemyslim jazyk. V takove mensine si muzes tezko vybirat. Ja jsem tady mela kamaradku, byla to manzelka kolegy meho muze, takze jsme se vidaly casto, ale musim konstatovat, byt to jinde, asi bychom se nepratelily. Spojovalo nas, ze jsme pochazely ze stejne zeme, kultury, zvyku, mely stejny jazyk, vekove k sobe a presto to nebylo pratelstvi. Doufam, ze chapes co chci vyjadrit.
Strasne moc ti preji pohodovy porod, zdrave a krasne miminko a vsechno stesti co k tomu patri. A hlavne se neboj, vsechno bude OK. A doufam, ze si pak najdes chvilku a podas zpravu !!!
Vcera jsem shledla dokument o NZ. Uzivas si vlastne vseho chut. Hory, niziny, vsude krasne zeleno, cista mesta, more, ovce, atd........krasna zeme.
Posilam pozdravy, ahoj Jarka
Není tady
Yarko, krasna zeme az na ty lidi. A to me dost dostava. Jo a vubec me tu nehreje slunicko, ktere nutne potrebuju k zivotu. Tak mam 2 tydny do porodu, no uvidim, kdy to prijde, zatim zadne priznaky nepocituju. Jen to bricho me obtezuje, hlavne pri lezeni a vstavani, no stacilo. Ted jsem prvni tyden doma a vubec me to nevyhovuje.
Je super, ze jste si uzili v Cechach
Dik za prani k porodu a az se neco narodi, to vis, ze dam vedet.
Není tady
Ahoj kiwi, moc zdravim. Doufam, ze jsi v poradku a mas strechu nad hlavou ( i cela tvoje rodina). Nevim v ktere casti NZ zijes, snimky ktere byly ve zpravach jsou smutne. Snad jsi z toho predcasne neporodila.....kazdopadne drzim palce !!!
Není tady
Ahoj Yarko, tak to zemetreseni me probudilo, potom jsme cekali dalsi vlnu, ta neprisla, rekli jsme si, to bylo nejake slabe a usnuli. Druhy den jsme byli pekne prekvapeni o sile a dopadu toho zemetreseni. Ja jsem ted momentalne na severnim ostrove ve Wellington. Jeste jsem neporodila, naopak, dnes mam prvni den po terminu. Takze na porod cekam kazdy den. Uz aby to bylo za mnou.
Není tady
Ahoj kiwi .....kdy uz se to dite narodi?........
Porad zadna zprava.
Není tady
Ahoj holky, ted bydlime v Barcelone, mam 16-ti mesicniho syna, 28 let. V CR vicemene nezijeme od roku 2007, kdy jsme jeli na rok na Novy Zeland. Po navratu z "raje" jsme se po nejake dobe prestehovali do Spanelska, manzel tady pracuje, ja jsem na materske. Je tady krasne, teplicko, slunicko, ale porad mame v hlave, ze bysme radi zili v nasem raji, na Zelandu. Cesta tam vsak neni jednoducha, snad se nam to casem podari.
Kiwi at vse dobre dopadne a jste s miminkem v poradku
Není tady
Kiwi, vidim, ze jsi si zmenila metrik, ale bohuzel se nezobrazuje. Blahopreju k narozeni miminka a tesim se na vice zprav od tebe!
A zdravim Paulinu , fajn, ze ses pridala.
Upravil(a) sunyata (10. 10. 2010 21:03)
Není tady
Ahojte,
taky jsem tu nebyla silene dlouho, tak v prve rade vsechny zdravim !!
Kiwi blahopreju k miminku !!! Holcicka ? Kluk ? Jak se jmenuji ?
Musim uklizet, deti mi tu snad hodily bombu, je to tady hrozne.
Není tady
Ahoj vsem.
No teda ja jsem ale ostuda Moc se omlouvam, ze jsem nenapsala, ale je to tim, ze jsem tady zacla chodit do skupiny maminek cekatelek podzim 2010 a ony se prestehovaly na novy babinet, tak jsem to tady nejak opomnela.
Takze 16.zari se nam narodil kluk Samuel, ma uz 3 mesice a uz je z neho sesti kilovy cvalik. Asi po tydnu jeho narozeni jsem supala zpatky do nemocnice, na operaci zanetu v prsu a jeste do ted nosim naplast a kojim pouze z jednoho prsu.
Paulo, prosim te napis mi neco o tom vasem raji. Protoze ja chci od tud utikat. Spanelsko by se mi na chvilku asi libilo.
Holky a co celkove Vanoce. Jak to zvladate, mate napeceno, uklizeno, nakoupene darky? Ja se priznam, ja nemam nic. Mela jsem upecene linecke, ale vsechno jsem ho sama snedla. Nikdy jsem takove veci nedelala, ale po porodu jsem ulitla na sladke. Ikdyz bych nemela, mam co zhazovat. Ale rikam si 9 mesicu jsem pribirala, tak muzu i 9 mesicu hubnout. Pro manzela nemam zadny darek, pro maleho taky ne. Ikdyz je mu se stale neco kupuje, podle potreby.
Co Holansko, je tam snih?
Není tady
Kiwi, ty vostudo...tak za 1) gratuluji k miminku, Samuel je hezke jmeno, tak at je zdravy, pekne roste a dela vam jenom radost.
Holandsko je zasypane snehem, konecne bile Vanoce, hura, me se to naramne libi a mam radost, ale tech 20cm zpusobuje denni kolaps. Spatne nebo vubec nejezdi vlaky a autobusy, letadla maji
velka zpozdeni nebo jsou zcela zrusena, na silnicich bylo dneska rano 400km popojizdejicich nebo stojicich kolon aut a kamionu, hruza !!! Ale konecne poradna zima a v noci mrzne. Ja jsem rada, ze jsme se rozhodli, ze letos do Cech na Vanoce nepojedeme, protoze ani v Nemecku nejsou dalnice lepsi a o Cechach ani nemluvim, tam musime po silnici 2.tridy, kdovi, jak bychom tam dopadli. Takze doma v teploucku, pohadky, klid a pohoda. Upekla jsem nejake cukrovi, vanocni stolu koupila, od vseho mame doma neco, takze muze padat a mrznout, hlady neumrem. Stromecek jsem si uz ustrojila, takze Vanoce muzou zacit, jen toho kapra nemam, ale to mi vubec nevadi, stejne o nej moc nestojim. Koupim morske jazyky, ty jsou chutnejsi. Jo, a nejake darecky mame take.
Tak a za 2) preji Tobe a vsem, co sem obcas nakouknou, hezke Vanoce s rodinou a prateli, do noveho roku hodne zdravi, protoze bez toho to nejde a to ostatni prijde samo.....
PS: jaky novy babinet???
Není tady
Yarko moc dekujeme. Dnes balim kufry, jedeme na jizni ostrov k manzelovym rodicum. Rodinne Vanoce. Uprimne,moc se mi tam nechce. Sam popluje poprve na lodi. On to zvladne podle me dobre, ma rad houpani na rozdil ode me. Hlasi skarede pocasi a hlavne velky vitr. Nikdy nezapomenu jak jsem na te lodi mela 2 hodiny v kuse hlavu v zachode a 3 dny se z toho dostavala. Co v Holansku, zustane snih na Vanoce?
Novy babinet, to je otazka, ani nevim proc to udelali. Na vrchu najdes nejaky odkaz na to. www.novy.babinet.cz spatne se me tam orientuje. Codim tam cist jen tu nasi skupinu, holky, co porodily stejne jako ja. Aspon se mam koho zeptat, kdyz neco nevim.
Preju krasne Vanoce i Stastny Novy rok. Jak pises, hlavne to zdravi. Rika se, ze pristi rok by mel byt lepsi nez byl tento tak uvidime.
Není tady
Holky, kde jste tak dlouho, jakoby se po vas zem slehla....co je????
Není tady
Ahoj Yarko,
tak co, mrkáš tady ještě někdy?
My jsme se přestěhovali do Austrálie a narodila se mi tady holčička.
Jak ten čas letí.
Není tady
jééééé, ahoj Kiwi. V podstate sem vubec nechodim, protoze se tady nic nedeje. Nevim, kam se vsechny podely. Dneska jsem jen tak nahledka (snad po roce) a koukam, nova zpravicka.
Tak ty mas kloucka a ted holcicku, gratuluji. Citis se v Australii lepe?
U nas nic noveho, letosni zima se neda nazvat zimou, jeste jsem nevidela ani jednu vlocku snehu, teploty jsou porad hodne vysoke, leden byl casto kolem +10, dokonce az +15, zacal unor a dneska bylo take +10, slunecno a modra obloha. Na moji zahradce uz kvetou snezenky a krokusy. Kazdopadne je to letos divne. Zeme kolem nas mely mraz i snih a u nas jen prsi. Ja se chystam az na jare do Cech, konec dubna. Neter ceka zacatkem kvetna kloucka. Je to po dlouhe dobe prvni mimco v nasi rodine a ja mam byt snad pozadana o kmotrovstvi. Tak se vsichni strasne moc tesime. Vsechno probiha v poradku a tak to urcite dobre dopadne.
Ja te srdecne zdravim z Holandska a zase nakouiknu. Ahoj
Upravil(a) Yarka (3. 2. 2014 22:53)
Není tady