Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#701 21. 1. 2010 6:07

kiwi
♥♥♥♥---

Re: Pro vsechny ceske dusicky zijici v cizine...(i doma)...

Ahoj stomisto,
my s Yarkou budeme jen rady, ze se k nam nekdo prida wink
Me je 34 let a jsem vdana, zatim bez deti. smile

http://lb5m.lilypie.com/bLkjp10.png
http://lb2f.lilypie.com/yHoip2.png

Není tady

#702 21. 1. 2010 16:22

Stomisto
♥------
Místo: Norimberk

Jeee ahoj, Novy Zeland to je teda dalka :-)

Ja jsem v Nemecku nedaleko od CR, bydlime v Norimberku. Puvodne jsem z Brna, takze mamka to za nami nema vlakem neschudne, my to jedeme tak 7hodin, normalne tak 5, ale s detmi se zastavuje porad.

Tak zatim ahoj, jdu utesovat synka, dneska jsem ho ze skolky vyzvedla nemocneho, no teplotu ma celkem nizkou, ale kasle jako tuberak a rika, ze ho to boli. Tak ho jdu utesovat, no je to chlap :-)

Není tady

#703 23. 1. 2010 18:54

Yarka
♥♥♥----

Ahoj
Tak jsem si precetla v novinach, ze na Cechy se riti sibirske mrazy, dnes namerili nekde na pardubicku -20 stupnu. Brrrr. Zacatkem tydne se ma ochladit i u nas, ovsem max. do -10ti. Momentalne to jde, neprsi, nemrzne a nefouka.
Bydlime (pod rekou Maas) provincie Brabant, ta je katolicka, takze slavi karneval. Dnes jsem byla ve meste a vsude uz se delaji pripravy. Jdu se rada podivat na pruvod, ale kdyz je pekne pocasi, jinak me ven nikdo nedostane. Zrovna to krepceni nekolik dni, nemusim. Nastesti ani muj muz o to nestoji, takze karneval nas nechava v klidu. Letos to vychazi na polovinu unora. Na co se ale chystam, tak to je, ze si na konec karnevalu upeceme koblihy.
Stomisto, tyhle starosti s nemocnymi detmi uz nemam, muj syn je studujici, strasne rychle to uteklo.   Zdravim

Není tady

#704 30. 1. 2010 21:07

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj holky

Takze zima v CR radi.
My mame dnes BBQ s Ceskym klubem a venku samozrejmne prsi a fouka vitr. Manzel je nadseny, nedele je den kdy ma volno, tak uz jel windsurfovat. Tak jsem zvedava, jestli do odpoledne prestane prset. Nemusi svitit slunce. Nejake maso jsem vcera nalozila a na panvicce se mi ho  delat nechce wink
Mam na navsteve tchyni s tchanem. A tentokrat moc nadsena teda nejsem, s tchanem pohoda, sranda, ale s tchyni ne. Do vseho mi mluvi a rozumuje. To ja primo nesnasim, protoze kazdy si dela veci po svem a co je neco dobreho pro jednoho,nemusi vyhovovat druhemu, ze jo wink Takze do kuchyne jdu, az kdyz mam jistotu, ze neni v dome. No a nepotrebuju se stale citit jako nejake dite, ktereho stale upizornujete, ze to a to dela spatne.
Jak jsem rikala, venku prsi a konecne v patek po 2 mesicich nam spravili strechu, takze ted se otestuje, jestli dore. Pokud mi nepotece v kuchyni ze stropu voda, tak dobre.
Jo holky, nevim jestli rady varite, ale pokud jo a nebo treba hledate inspiraci co uvarit, tak vam muzu napsat na soukromou zpravu stranky jedne pani, ktera vari a ma to natocene na video. Ja uz na ty stranky chodim nekolik let a muzu rict, ze recepty ma dobre.
Pekny den preje......kiwi

Není tady

#705 31. 1. 2010 16:57

Yarka
♥♥♥----

Ahoj
U nas taky po trech tydnech napadl snih, uz jsme s manzelem museli nekolikrat odhazovat, ale to beru jako spas, trochu jako gymnastiku a navic to bilo kolem dokola je hezke. Konecne po dlouhe dobe,  opravdova zima. Myslim, ze Cesi ale uz toho snehu maji dost i mrazu, uz ho nemuzou ani videt. Dnes jsem cetla v novinach, ze i unor zacne mrazem a bude pekne zimni. Ale vsechno spatny pro neco dobry, rika se prece "unor bily, pole sili". Dneska je posledniho ledna. Zda se mi, ze strasne rychle cas leti.
Jo, kiwi, nektere tchyne jsou takove. Bud diplomat, dej ji za pravdu, jednim uchem tam, druhym ven a mysli si.......
Ty stranky na recepty s videem jsem taky objevila, pekla jsem podle ni medovnik, povedl se a sklidila jsem uspech. Zitra se chystam udelat plnene papriky, ty ja miluju. BBQ si pripravime az za nekolik mesicu, ale vam preji dobrou chut.
Jinak jdu zitra rano cvicit, protoze je prvni pondeli v mesici, tak si po cviceni vsichni sedneme na kafe a pokec. Tak to delame jednou za mesic. Je zajimave, ze ja jsem tam jedina cizinka.
Stomisto ma asi nemocne deti, ze neni videt, nebo se pripravuje na karneval. Nemci to hodne slavi, potrpi si na to. U nas pouze katolicka provincie Brabant a Limburg, nektere lidi chodi v maskach po ulici cely karneval, deti i do skoly a pak maji tyden prazdniny. Vetsinou jezdime na karnevalove prazdniny do Cech, ale letost radeji ne. Na silnich jsou kalamity, kamiony dost komplikuji provoz a je hodne bouracek. Pojedeme az bude lepsi pocasi.
Takze uz mas po dovolene a chodis do prace? Zdravim ze zasnezeneho Holandska

Není tady

#706 5. 2. 2010 13:40

Stomisto
♥------

Ahojky,
tak uz jsme vsichni zdravi, ale zase se polamal pocitac, a tak jsem byla uplne "mimo".
No strasne rada koukam na Vypravej, takze to mi chybelo.

Jojo, karneval se tu slavi, hlavne male deti, neco bude pristi tyden ve skolce. Koblihy mam rada, v pekarnach je neskutecny vyber, fakt desitky ruznych druhu naplni, prichuti...... Ja ale se uz opet musim krotit, mam po porodu ( mala se narodila 29.9.08 ) stale nejaka kila navic, a uz me to stve. Pred vanocemi jsem se opravdu zrekla sladkeho, nebo nejakou drobnost snedla maximalne dopoledne a 7 kg je dole, ale jeste bych chtela tak 5kg, ale ted nejak nejsem schopna se do toho dostat. Takze to s koblihami nemuzu prehanet :-)

Tchyni jsem ani nepoznala, manzelova maminka umrela jeste nez jsem ho poznala. Ale je fakt, ze ti rodice maji proste tendenci to veci mluvit. Moje mamka je super a funguje to mezi nami senzacne, ale je to taky tim, ze jsem daleko :-)

No nic, jdu tu trochu uklidit, odpoledne mame anglickou skolku.
Hezky vikend !!

Není tady

#707 10. 2. 2010 14:18

Yarka
♥♥♥----

Ahoj.
Tak u nas se zase trochu ochladilo, v noci mrzne a pres den kolem nuly. Lehce poletuji malinke snehove vlocky. Objevila jsem minuly tyden na zahradce, jak slezl snih, snezenky s malilinkymi bilymi poupatky, takze bude lip....
Noveho nic, o vikende zacne karneval, takze se bude ctyri dny krepcit, my ne. V nedeli pak maskarni pruvod.
Stomisto, gratuluji k hubnuti a preji i tech 5kg pryc. Taky se snazim, jenze nemam pevnou vuli....a v tom to je!!!

Není tady

#708 24. 2. 2010 21:13

Tigergina
♥------

Ahojky zensky, hledam kamaradku v Nürnbergu. Je mi 30let, jsem skoro rozvedena a nemam deti. Chybi mi cestina, skoro zapominam a nemam s kym poradne kecat. Mam tu sice spoustu znamych, ale to neni cesky:(

Upravil(a) Tigergina (24. 2. 2010 21:16)

Není tady

#709 1. 3. 2010 20:48

Stomisto
♥------

Tigergino ahoj, tak to je nahoda, ja jsem zrovna v Nbg :-) Kde bydlis ? My kousek od Rathenauplatz.

Yarko,
tady taky uz byly snezenky, ale snad ma pry byt zase zima, tak nevim.
Nas ted opet zkolila nemoc, nejaka strevni chripka nebo co, takhle zrovna hubnout nepotrebuju :-)

No nic, jdu si sednout ke knizce, kdyz uz nemam Olympiadu :-)
Ctete neco ? A co ctete a v jake reci ?

Není tady

#710 3. 3. 2010 15:34

Tigergina
♥------

Stomisko :  ne vazne, Rathenauplatz? Ja bydlim na Rennweg, to je asi tak 5 min. pesky od Rathenauplatz:) Pekna nahoda. No strevni chripka se tady potuluje, me se zatim vyhyba, musim zaklepat.

Není tady

#711 3. 3. 2010 20:26

Yarka
♥♥♥----

No vidite, jak jste se nasly. Ted uz jen staci dat si rande a..... hlavne si padnete do oka, to je dulezite. Tak at to dobre dopadne!!!
Ja jsem celou zimu nebyla nemocna, ani sebemesi nachlazeni nebo rymicka a ted se potykam s chripkou uz nekolik dni. Navic se mi udelaly v puse na vnitrku tvari afty, je to desne bolestive. Tak se snazim jist hodne ovoce a byt v teple.
Je pravda, ze mam snezenky, ptaci zpivaji jak zblazneni, ale je stale zima a fouka. Ovsem jaro uz je na dosah a to je dobra zprava. K nam prijde jaro o trosku driv nez k vam. Ja se chystam koncem dubna do Cech a tak mam v planu zajet i do Prahy, tu ja miluju. Uz se tesim.
Tak se mejte, hlavne at se vsichni dobre a brzo uzdravime!

Není tady

#712 4. 3. 2010 20:07

Tigergina
♥------

Yarka: A byly stastni do konce zivota:)))

Ja taky celou zimu nebyla nemocna i kdyz jsem mela okolo sebe jenom nemocny, minuly tyden jsem chytla jenom tridenni rymu, tu jsem vykuryrovala myma erkältung Bädern a je mi fajn. Co je dobry,kdyz mas horecku, teply caj s rumem, hned do pelechu,rano jsi sice promocena potem,ale nemas horecku,proti bolesti v krku kazdy vecer kloktat vlaznou vodu se soli,je to hnusne,zvedne se i zaludek ale po trech dnech jsou bolesti pryc a to na cely rok a proti tomu eee v puse pomuze byliny cajicek. Papa a brzke uzdraveni

Není tady

#713 5. 3. 2010 14:59

Yarka
♥♥♥----

Diky za rady. Neni to tak hrozny. Minulou nedeli (to mi bylo nejhur) jsem zustala cely den v posteli a to mi docela pomohlo. Klid, spanek a teplo. Dneska uz jsem byla venku na nakupech.  Ale protoze meteorologove slibuji studeny vikend, mozna i se snehem a nocni mrazy, tak zustanu pekne doma. Caj s rumem je OK, chutna mi s hodne cukrem, ale vseho s mirou.
Mame dnes vyroci svatby, ty roky uz radeji ani nepocitam, tak zajdem nekam na dobrou vecu a nechame se obskakovat cisniky........
Myslim, ze i v Nemecku budete mit studeny vikend, je dost mozny, ze budete stavek snehulaka, tak si to pekne uzijte. Ahoj z Brabantska

Není tady

#714 8. 3. 2010 11:49

Stomisto
♥------

Ahoj,

no tak strevni chripka je pryc, ale aby toho nebylo malo, tak Misa chytil nejakou virozu nebo co, kasle jako tuberka, vcera mel 39 horecku. Dneska nesel do skolky a to je desny, oba tady uz radi....no sand uz bude zitra nebo pozitri ok.
Ja od nej chytam celkem vsechno, co prinese ze skolky. Desny.

To je hrozny to pocasi, uz je tu zase bilo, ja uz chci jaroooooooooo.

Yarko, na afty mne zabira lekorice, treba i haribo bonbony lekoricove :-)

Rennweg vim, ja mam rada na Rennwegu tu italskou zmrzlinarnu :-) Sem tam chodime do Stadtparku na hriste :-)

tak jdu chystat obed, nechce se mi, ale musim....

Není tady

#715 15. 4. 2010 7:30

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj holky
Ja vzdycky ztratim nekde heslo a nez to najdu to trva. Tak myslim,ze jaro uz doslo ke vsem. Ke me dosel podzim wink No a poprve v zivote jsem tehotna. Tak jsem zvedava jak to tady na Novem Zelande zvladnu, bez anglictiny, jeste, ze mam hodneho manzela. Tak ja jdu mrknout na tehulky, at se neco priucim.
Tak co,uz byla nejaka spolecna schuzka?......kiwi

Upravil(a) kiwi (15. 4. 2010 7:32)

Není tady

#716 20. 4. 2010 18:38

Yarka
♥♥♥----

Kiwi, zdravim a gratuluji !!!! Pekne si ten cas uzivej. U vas zacina podzim, takze mimco prijde na svet asi pristi jaro? Pekne do teploucka. Parada....
My odjizdime pristi tyden do Cech, zustaneme asi 10-14 dnu. Uz se strasne moc tesim, nebyli jsme tam uz osm mesicu. Doufam, ze bude pekne pocasi a zajedu do Prahy. Budeme na chalupe, je jaro, vsechno pokvete.....

U nas je skoro sedm vecer, za chvili prijde syn ze skoly, jdu delat neco k veceri, tak ahoj, zdravim z Holandska.

Není tady

#717 21. 4. 2010 10:48

Stomisto
♥------

Kiwi gratuluju !!!

My byli na velikonoce v Brne, v pondeli jsme prijeli zpet. Krasne jsem si odpocinula, mamka se starala o deti a ja nabrala novou energii. Kdyz jsem sla vcera pro Misu do skolky, ucitelka rikala, vy mate i jinou barvu v tvari, odpocata, co ? :-)
Kiwi neboj, to zvladnes v pohode, no ono ti nic jineho nezbyde, ze ? :-)

Pocasi se zase umoudrilo, je hezky, ale jeden tyden v Brne komplet cely proprsel, tak to byla hruza, bylo to i tady v Norimberku. No sand uz bude jenom lip a lip, i kdyz trosku si myslim, ze zacne byt hned leto a vedro.

tak se mejte a kiwi tesim se na zpravy.

Není tady

#718 22. 4. 2010 10:31

kiwi
♥♥♥♥---

Yarko moc diky. No asi se to narodi ke konci zimy sad coz nejsem moc nadsena, protoze ty domy tady . . .hruza. Koupili jsme si lepsi topeni a premyslime, ted nevim jak se tomu rika, ale bere to vodu a vlhkost z pokoje. Tady na oknech voda uvnitr tece.Vylet do Cech jen v dobrem zavidim. Trochu jsem snila,ze bych na Vanoce jela domu, ale to jsem jeste nebyla tehotna
Stomisto,diky taky za gratulaci. Presne jak pises, clovek to nejak musi zvladnout. Nastesti mam hodneho manzela a ten chodi po doktorech se mnou, protoze ja moc anglicky neumim. Prave jsem v polovine a bricho se mi zvetsuje. Zatim pracuju (umyvam nadobi v jedne kavarne) Doufam,ze tam vydrzim co nejdele, protoze potom uz zustanu bez penez. Zadna materska,nic takoveho.
Mamca mi poslala balicek. Netrpelive na neho cekam a stale nic. Doufam,ze mi poslala tatranku, nic podobneho tady neni. Tak treba zitra dojde,bude patek, to by slo smile
Pekny vikend preji......kiwi

Upravil(a) kiwi (22. 4. 2010 10:36)

Není tady

#719 22. 4. 2010 12:09

Yarka
♥♥♥----

Ja jsem odchazela do NL v roce 1983, to jeste se souhlasem naseho soc. statu. Takze bylo bezpredmetne zadat o materskou. Vlastne me to ani nenapadlo. Ale ted jsem nasla stranku Cechu zijicich v Holandsku a k memu velkemu prekvapeni jsem zjistila, ze vetsina Cesek pobira v Cechach materskou. ???? Nevim jak je to mozne a co je k tomu nutne - tedy jake podminky splnovat.......podivat se na to muzes, clovek nikdy nevi. Tedy az budes mit cas, prociti si veskere reakce a dotazy, ktere si tam maminky mezi sebou vymenuji nebo se dotazuji.
Ahoj

Není tady

#720 22. 4. 2010 12:30

Yarka
♥♥♥----

Ja se pokusim to najit, ale ted nemam zrovna cas.       www.tsjechie.net

Není tady

#721 22. 4. 2010 20:37

Yarka
♥♥♥----

Kiwi, tak jeste jednou ahoj. Nasla jsem tu stranku, ale zrejme se jedna o trvaly pobyt. Jsou trvale hlaseny v Cechach, ale ziji v Holandsku.  Bude v tom asi figl, ze jsme v Evrope a v Evropske unii. Takze www.tsjechie.net
Tuknes na fora, sjedes az dolu na Ceska mistnost, pak na ostatni a tam uz si to najdes.....

Není tady

#722 28. 4. 2010 7:43

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj Yarko,diky za informace,ale bohuzel,zdravotni ani socialni si momentalne v CR neplatim. Ja si myslim, ze to nejak tady zvladneme. Ikdyz manzel studuje. Bude to narocne, ale co uz. Kdyby bylo nejhur, tak vzdy muzu poprosit o pomoc me rodice. Oni jsou zlati wink
U nas se zacina ochlazovat, na tu zimu se netesim. Jeste mam na zahradce plno rajcat a nevim co s nima, na okurky jsem se radeji nedivala. Uz je nemam do ceho zavarovat.
Tak jdu do hajan. Ahoj. . . kiwi

Není tady

#723 10. 5. 2010 22:25

Yarka
♥♥♥----

Ahoj Kiwi. Tak uz jsem zpet v NL. O nekolik dni jsme nas pobyt v Cechach zkratili, protoze pocasi bylo spatne. Sede smutne dny, prselo denne a teploty do 10 stupnu. Letosni jaro je chladne. Podle predpovedi ma byt cely kveten destivy a studeny. V Holandsku ale neni lepe. Jenze to je jine, jsme doma, pohodli. Mne osobne by to tak nevadilo, ale manzel se otravoval. Dulezite je, ze jsem videla tatinka, sestru a pratele, navstivila hrob maminky....Prahu si necham az na priste. Za dva mesice pojedeme znovu, doufam, ze bude pocasi moudrejsi.

Rajcatka muzes otrhat a dat za okno a oni ti pomalu dojdou. Obcas, kdyz mi nejake zbydou a zmeknou, tak je hodim do mrazaku. Pak kdyz potrebuju, vyndam, oloupu, narezu a hodim do jidla. S okurkama dojdi na trh...

Tak ahoj, uzivej si cekani na miminko a zase nekdy...

Není tady

#724 16. 6. 2010 9:43

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj Yarko, tak vidim, ze za chvili pojedes na druhy vylet do Cech. To uz budes mit jine pocasi. Stejne se divim jake jsou v CR extremy. Z povodni hned na 30 stupnu. To musi byt pro starsi lidi dost tezke.
U nas je podle kalendare zima, takze rano tma a kolem pate tma taky. Uz se nemuzu dockat na ucet za elektriku lol
Jinak u me vse v normalu. Jsem rada, ze me me tehotenstvi necha pracovat. Chtela bych vydrzet co nejdele. Samo, ze kvuli penezum ( kdyz skoncim nebudu mit zadny prijem tady), ale taky proto, ze jsem aspon v nejake spolecnosti a ne sama v domku. Zjistila jsem, ze to mi moc dobre nedela.
Po dlouhe dobe, mam akcni vikend. Hlavne jsem zvedava na nedeli. Jdu na nejake setkani s Cechoslovaky, tak doufam, ze tam budou ty novopecene maminy a ja z nich vymamim nejake uzitecne informace a rady pro me. Treba jak to chodi v nemocnici atd.
Pekny den preji.... kiwi

Není tady

#725 21. 6. 2010 20:25

Yarka
♥♥♥----

Kiwi
No, ja Ti drzim palce, aby vsechno dobre dopadlo a hlavne podle tveho planu. Muj syn zrovna oslavil sve 25.narozeniny, pristi mesic dostane diplom a tim mu konci studijni zivot. Chce jeste neco dal, ale to uz bude studovat pri zamestnani. Ted je nejvetsi umeni najit dobrou praci, ale zrovna neni prihodna doba. Snad ta protivna krize, co vsechno ovlivnuje zacne ustupovat, uz je nacase.
My pojedeme do Cech na prazdniny uz kolem 20.cervence a mame v planu zustat 3-4 tydny. Verim, ze tentokrat bude pocasi priznivejsi. letosni jaro a ted uz i leto provadi velke a dost neprijemne vykyvy. Mame vzdy tolik planu, ale pak nejak odkladame a prekladame, atd. Jsme proste od prirody lenivi. Ja si rada pospim....
Hezky si uzivej cekani na miminko a zase nekdy priste, ahoj

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí