Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#676 29. 5. 2009 10:32

kiwi
♥♥♥♥---

Re: Pro vsechny ceske dusicky zijici v cizine...(i doma)...

Ahoj holky
Po delsi dobe mrkam na babinet a hle,nemohla jsem nas najit. Takze taky nechodite tak casto na internet jako ja. big_smile Tady na NZ je vse opacne. Takze mame podzim,spise uz zimu. Domy jsou tady pro me katastrofalni. Zadna poradna izolace. STudene domy. Mame koupene jedono el. topeni. Pouzivam ho v loznici. Byla jsem prekvapena, jak na me ta zima v dome negativne pusobi. Jsem z toho na nervy.Ma to jednu vyhodu. Ze se tesim do prace, tam pomyvam nadobi, takze u mycky je mi teplo. Jo a taky kazde pondeli dostavam vyplatu. Proste pondelky mam rada.Pekne inspirace.
A jak se zije u vas? Fantazie,tobe se blizi odjezd co?
Pekny vikend . . . kiwi

http://lb5m.lilypie.com/bLkjp10.png
http://lb2f.lilypie.com/yHoip2.png

Není tady

#677 9. 7. 2009 10:52

Kokino
♥♥♥----

je tady někdo z Turecka?

100 krát upadneš, 100 krát vstaň.

Není tady

#678 23. 7. 2009 19:50

Yarka
♥♥♥----

Ahoj Kiwi, ja nemam problem sem kazdy den nahlednou, ale protoze se tu nikdo neobjevuje, tak bych si psala sama se sebou, to me nebavi. Kazdopadne te zdravim, koncem tydne odjizdim do Cech na 3-4 tydny na dovolenou.
Tesim se na Prahu, courneme se po Hradcanech a Starem meste. Karluv most je v oprave, tak ten radeji vynecham, chodi se jen polovinou a o to stouchani a narazeni do lidi, slapani po nohou nestojim.
Fantasia je uz asi urcite v Cechach, ani se s nami nerozloucila. Kiwi mej se prima, az se vratim, tak sem juknu.

Není tady

#679 23. 8. 2009 4:47

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj Yarko.
Tak jak vidim,ja uz jsem tady pekne dlouho nebyla dumbom Takze ted si asi na dovolene v CR. Jo tise zavidim.Ja asi drive nez za dva roky se tam nepodivam, protoze kdybych z tadyma odjela, uz by jsem se tady nechtela vratit. Manzel zacal studovat, tak cekam az dostuduje.
U nas asi zacina jaro. Chtela bych si udelat peknou zahradku a nejake kviti zasadit, ale nic o tom poradne nevim. O kvitkach vubec nic. Zeleninu zastrcim,zaleju a s nim,to jde skoro samo wink Potrebovala bych trochu tepla do tela.
Jak pises, Fantasie je uz asi zabydlena doma a zadna radka na rozloucenou.Ale doufam, ze ji nekdy zvedavost neda a mrkne sem a napise jak se ma. A nebo se objevi, az ji vitr zavane do nejake jine zeme.
Peknou dovolenou preji. A urcite sem mrknu casteji...........kiwi stolt

Není tady

#680 11. 10. 2009 19:44

Yarka
♥♥♥----

Ahoj kiwi, je to smutne, ale jsme tu uz jen my dve. Kam se vsechny podely? Skoda.

Tak jak je. Koukala jsem na prehled teplot ve svete, u vas vsechno voni jarem a zacina teploucko. Tady u nas to "babi" leto docela dlouho drzelo, ale ted je konec. Zacal ten pravy podzim, prsi, mlhy, fouka a vsude pada listi. Zacali jsme pomalu pritapet a musim prendat dovnitr choulostive kytky, protoze strasi s nocnimi mraziky. Neda se nic delat. V obchodech zacali vyndavat mikulaske a vanocni veci, fakt blazni, kazdym rokem je to driv a driv. Chodim okolo a delam, ze to nevidim. Premyslim, ze bych jeste do konce roku zajela 1x do Cech navstivit otce a sestru s rodinou. Ten cas tak strasne rychle leti.....

A co ty, uz jsi se zabydlela? Cesi ted jezdi, letaji a bydli po cele svete, nenarazila jsi na spoluusedlika? Docela bych ti to prala, obcas pokecat v materstine je prima. No nic, tak zase jindy, snad sem mrknes.

Není tady

#681 23. 10. 2009 17:21

Hanicka76
♥♥♥----
Místo: NSR

Ahoj Holky,taky se po dlouhe dobe ozivam.Zmenila jsem si emailovou adresu a krome toho,chodim kazdy tyden v utery do kurzu anglictiny,a k tomu par jinych vecicek,hledam nove zamestnani,ktere by me financne pasovalo.A co je u Vas noveho,ja se k tomu jeste nedostala abych to tu vse procetla.Tak zatim pa Hana

Není tady

#682 28. 10. 2009 17:29

ajaE
♥♥♥♥♥--

Ahoj Hanko,kde ze se vyskytujes v Nemecku?

Není tady

#683 28. 10. 2009 20:29

Yarka
♥♥♥----

Ahoj holky
ajaE nechci to cele procitat od zacatku, ale myslim, ze Hanka nebyla daleko od ceskych hranic. Jak si vzpominam, napsala (ale to uz je hodne davno) ze se rozchazeji s manzelem, takze se prestehovala nekam jinam, mozna ze zustala. Ale ona se urcite ozve.
Kiwi, a co ty? Nerikalas, ze sem casteji nakouknes? Jak ti roste zelenina, nebo mas nejakou praci a tim padem nemas cas na pleni...

Není tady

#684 13. 12. 2009 0:05

Hanicka76
♥♥♥----

Ahoj Holky,davam zase o sobe vedet gloria ...Tak ze zamestnanim to klaplo,za par dni mam narozky 20.12...budu mit 33 let,jak ten cas utekl..ja stara baba big_smile  ...odstehovana jeste nejsem ale pracuji na tom..pro me bylo vic dulezite mit nejake dobre zamestnani a pak vlitnout na stehovani;)...jo a taky jsem si koupila nove auticko..budu ho mit primo na narozeniny,tak aspon neco noveho a k poteseni v mem pripade v tomhle roce...to negativni je ze jsem prisla o par pratel i ta nejlepsi kamoska(teda co jsem ja si myslela ze je nejlepsi)...ukoncila se mnou pratelstvi neutral ...ale ja doufam,ze pristi rok bude lepsi..a budu mit i v tomto trochu vic stesti stolt ....Kdybych se tu nahodou neukazala do konce tohoto mesice..tak Vam Vsem preji Stastne a Vesele svatky vanocni a Stastny Novy rok 2010 stolt

Upravil(a) Hanicka76 (13. 12. 2009 0:07)

Není tady

#685 13. 12. 2009 0:10

Hanicka76
♥♥♥----

ajaE napsal(a):

Ahoj Hanko,kde ze se vyskytujes v Nemecku?

Ahojky,ziji v jiznim bavorsku kousek od mesta DEGGENDORF ...je to blizko ceskych hranic..do Domazlic asi hod a pul cesty autem a do Zelezne Rudy 45 min.A kde bydlis ty ? gloria

Není tady

#686 26. 12. 2009 21:21

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj holky

To jsem teda prekvapena, ze Hanka se prisla na nas mrknout wink
No a jak se divam na sebe, tak jsem tu byla pred 4 mesici. Jejda, ten cas nejak rychle leti. Ted uz je po Vanocich. Ja mam poprve udelany Vanocni stromecek,mamka mi ho pro jistotu poslala z Cech smile  Lidi blazni po obchodech i po Vanocich, ja nevim, ze jich to bavi. Ja mam mesic dovolenou. Stacily by me 2 tydny, ale co, aspon si odpocinu.Mam pekny relax v zahradce. Yarko, zelenina roste wink Vcera jsem relaxovala u filmu a dnes prsi, tak jsem si sedla k pocitaci. Mrknu na on-line ceskou televizi.
Tak doufam, ze prozivate doma pohodu.
Zdravi kiwi z Noveho Zealndu

Není tady

#687 27. 12. 2009 20:52

Yarka
♥♥♥----

Vsem vam preji do noveho roku hodne zdravi a kazdemu to, co potrebuje nebo co si sam preje.....
Kiwi, my meli po 30ti letech, tim myslim cele Holandsko bile Vanoce. Dnes je snih uz jen nekde v koutku a ve stinu, protoze prselo. Ale koncem pristiho tydne se ma opet ochladit a snih je opet na programu, tak se nechame prekvapit. Vanoce jsem prozila doma, sem tam nejaka navsteva, pohoda u pohadek a nic nedelani, parada.
Doufam, ze v pristim roce se ozves casteji. Zdravim.

Není tady

#688 1. 1. 2010 6:51

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj, zdravim v tom Novem roce. Ja jsem ani nevydrzela do pulnoci, v jedenact jsem sla spat,ale vim proc. Protoze se tady nestrili rachejtle. Takze me nic nelakalo vydrzet,s manzelem sme si vinkem tukali cely den wink Davate si nejake predsevzeti? Ja na to moc nejsem, ale slibila sem si,ze musim na sobe trochu zapracovat.. . .kiwi

Není tady

#689 2. 1. 2010 19:25

Yarka
♥♥♥----

Ahoj. Docela jsem rada, ze se vsechno vraci do normalnich koleji. Pristi tyden odstrojim stromecek a uklidim veskerou vanocni vyzdobu. Pocasi se snad konecne ustalilo a zustane zimni, posledni dny poletuje snih, je bilo, ale jen jakoby pocukrovano.
Tady se oproti vam rachejtle strili, ale mne prijde skoda penez za neco, co vylitne do vzuchu, to si radeji koupim hezkou knizku, nebo pozvu holky na kafe do cukrarny. Mohli by to zakazat, jen to nici ovzdusi a kazdym rokem prijde nekdo o prsty, oci, atd. Ja jsem v Cechach vyrustala bez rachejtli a vubec jsem to nepostradala. Udelat jeden ohnostroj profesionalni a tim to konci, kdyz uz to musi byt.
Predsevzeti si nedavam, stejne je neplnim a hubnout se mi nedari. Snad jen konecne dokoncit to, co jsem loni zacala a nedokoncila.
Takze do noveho roku hlavne hodne zdravi, bez toho to nejde a to ostatni prijde samo. Zdravim !!!!!

Není tady

#690 2. 1. 2010 20:11

Hanicka76
♥♥♥----

wink Nešťastným štěstíčko, nemocným zdravíčko, chudým konto mastné a všechny dny jen šťastné, slepým světlo, zmrzlým teplo a teplým - aby se to v hlavě přeplo! gloria
PF2010  par

Není tady

#691 2. 1. 2010 20:15

Hanicka76
♥♥♥----

Ahoj Holky,taky davam vedet..Silvestra jsem prezila bez nasledku otravy alkoholem big_smile dala jsem si jednu sklenicku sampusu a to stacilo,kolem pul druhe rano jsem uz byla v posteli..ja totiz musela tento cely tyden pracovat a zitra taky,takze jsem ani poradne neoslavovala neutral ...Jinak preji Vam vse nej do Noveho roku 2010...zatim pa wink

Není tady

#692 4. 1. 2010 17:50

Yarka
♥♥♥----

Kiwi u nas je krasne bilo, mrzne a snezi. Ja nikam nemusim, tak mi to zivot nekomplikuje. Rozvesila jsem zobani pro ptacky, tezko se jim ted neco hneda, jak tak pozoruju, maji z toho radost. Jinak nic noveho, zivot se vratil do normalu. Deti vytahujou sanky a lyzicky, jenze tady nemaji nikde zadny kopec, ale i tak se vyblbnou. Urcite lepsi nez sedet u computeru.
Hani kde pracujes? Vim, ze bydlis nekde blizko cs hranic, ja mam kamaradku v Selbitzu, kousek od Hofu. Je tam nadherna priroda a Hof je taky sympaticky, rada tam pokazde zajedu.
Zatim ahoj...

Není tady

#693 5. 1. 2010 20:38

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj
Yarko, to si hodna na ty ptacky. Ja v CR jsem melakrmitko na balkone a sypala jim slunecnice, ale jednou si sousede pode mnou stezovali, ze maji slupky od slunecnic na balkone taky sad  Za to tady je pro ptaky raj. Sotva okopu kousek zahradky a posunuse, uz tam sou a drabou. Ja jich tu mam 24 hodin denne. Myslim, ze to jsou moji ptaci domaci. Ja mam jeste 2 tydny volno. Ale uz bych sla pracovat, jo kdybych nekam jela, tak by me mesic volna vyhovoval. Posledniho ledna mame BBQ s Ceskym klubem, tak to se tesim. Prosincovy jsem neztihla. Stale ty cechy poradne neznam. Mam tu jednu kamaradku, ale moc se nenavstevujeme,spise telefonujeme. Kazdy mesic mam moznost se s nekteryma setkat.Jeden mlady par promita cesky film, ale jelikoz neridim, tak nejedu a manzelovi ani nereknu, ze je promitani, protoze vim,ze ho to tam nebavi.Na Vanoce to byla Popelka. No mohla by jsem si dat to predsevzeti, ze bych tam zajela vickrat, nez jen 3x do roka.
No,vidim,ze jsem se nejak rozepsala. smile . . . .pekny den...kiwi

Není tady

#694 5. 1. 2010 22:48

Yarka
♥♥♥----

Ja jsem byla na setkani Cechu v Eindhovenu pred Vanocemi. Seslo se nas tam docela hodne, samosebou promichane s Holandany. Nenavazala jsem zadne nove vztahy, nehledam nove pratele, mam docela slusne velky okruh pratel, uz roky a je mi mezi nimi dobre. Vis, potiz je spis v tom, ze na lidi, ktere bys v Cechach z urcitych duvodu, poznani, nesympatie, atd. nezaradila mezi sve pratele, narazis i v cizine, jenze ten vyber je tady maly. Kolikrat si rikam, skoda, pochazime ze stejne zeme, kultury, tradic, mluvime stejnym jazykem a nemuzeme k sobe najit cestu. Z dob studia holandstiny, mam kamaradky z celeho sveta, dobre si rozumime, jsme priblizne stejneho veku, takze na pokec se vzdy nekdo nachomitne. Dokonce jsou mezi nimi i tri Cesky. Jedna je strasne usedla a chybi ji sebevedomi, ta druha je moc do sveta a svym zpusobem trhla, a ta treti je OK.
O Vanocich jsem vetsinou koukala na nemecky program, a tak jsem videla Tri orisky pro Popelku s Libuskou Safrankovou 3x!!! Oni jsou do tehle pohadky uplni blazni. Podle nich je to emancipovana Popelka. Zitra je Tri kralu, takze podle pranostiky se zacne prodluzovat den. Jinak mrzne a je bilo. Cetla jsem v novinach, ze ve stredu ma v Cechach napadnout hodne snehu. U nas to nebude tak hrozne, ale i tak jsou problemy, vlaky jezdi spatne, silnice namrzle......ale hlavne zdravicko.
Mej se hezky, uzivej si dovolene.Ahoj

Není tady

#695 10. 1. 2010 22:24

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj,ten snih v Cechach radi co? Kdyz pises, ze se bude u vas prodluzovat den, tak to u me asi znamena zkracovat sad Musim rict, ze tady jsem druhe leto a tepla jsem si vubec neuzila. 30 stupnu tady ani nebylo. Ja na to leto porad cekam a asi se uz nedockam. I ted jsem si uvarila zazvorovy caj,stale mam studene ruce. Manzelovi to pocasi tady vyhovuje,protoze casto fouka, tak zacal windsurfovat. Nevim jestli jsem to tu psala,ale jednou mu vykradli auto, tak ted jezdim s nim. Dnes jsem si vzpomnela na dobre ceske jidlo.Delam smazak na obed,uz se tesim,nemela jsem ho leta letouci. Pekny den preje.......kiwi

Není tady

#696 15. 1. 2010 20:20

Yarka
♥♥♥----

Ahoj, tak prisla jen lehka obleva a snih je skoro pryc.  V noci jeste slabe mrzne, ale pres den je nad nulou. Zatim nesnezi ani neprsi, tak to neni tak protivne. Tady v NL byva nejstudenejsi mesic unor, uvidime jak bude letos. Noveho nevim nic, politici jak v Cechach, tak tady a asi vsude se prou, nejsou schopni se na necem dohodnout, hlavne, ze vsechno delaji pro lid!!!! jak nam stale pripominaji. Ale nebudu se otravovat politikou...
Upekla jsem tvarohovy dort, ubrala jsem trochu cukru i masla (aby si manzel a syn nestezovali, ze je kaloricky) a ted zase remcaji, ze tomu neco chybi. Clovek se nezavdeci.
Smazeny syr jsem taky roky nejedla, muj muz je na maso. Ale to je napad, jemu rizek z masa a mne ze syra. Budu na to priste myslet. Dokonce mam v lednici tatarku.
Zacal vikend, tak si ho pekne uzij surfovanim, plavanim a slunenim, ja si o tom tady u nas necham jen zdat.

Není tady

#697 15. 1. 2010 20:52

kiwi
♥♥♥♥---

Ahoj Yarko,
pocasi je tady celkem na prd wink Mam posledni tyden dovolene a cely jsem prosedela doma.Jen jeden den bylo pekne,tak honem oprat pradlo a neco zasadit do zahradky. Rikala jsem si,ze by jsem  se protahla na sobotni jarmark koupit nejakou zeleninu.Ale fuci studeny vitr (a to hodne) a prsi. Takze pohodlnost asi vyhraje. V mori jsem vubec nebyla.Za ten rok a pul jen jednou.Proste to pocasi tady nemam rada a domy taky ne. Uz se tesim do te prace.Vzdyt ja cely mesic s nikym nepromluvila,samozrejmne jen s manzelem smile Myslim,ze to bude pro me fuska,az zase vsude uslysim anglictinu.Samozrejmne,ze me predsevzeti jak se pres ten mesic budu ucit,nekam odeslo.No co uz,kdyz ja jsem na to taak lina.Jsem rada,ze jsem zacla chodit opet do posilovny.Dela mi to dobre,kdyz tam mam jit,tak se mi nechce,ale kdyz odchazim,hned se citim lip.Je to pro me lepsi,nez drzet nejakou dietu.
Pohodovy vikend preju

Jo a z 5 smazaku me 3 vytekly sad a to jsem je obalila 2x a poradne

Není tady

#698 16. 1. 2010 13:10

Yarka
♥♥♥----

Ahoj.
Ja sice v lete 30 stupnu mit nemusim, ale vitr a dest taky ne. Je pul ledna, tak bychom se  (my tady) mohli zacit tesit na jaro.
Skoda tech smazaku. Uz se mi to taky stalo, zrejme se musi pouzivat mene tucny a ne tak "mlady"syr. Sort eidam. Tady jsem videla specielne na smazeni, sort hermelinu, uz obaleny a zamrazeny. Podava se s brusinkami. Vyzkousim.
Sport nemam v krvi, ale chodim jednou tydne na calanetic, kde si protahneme cele telo, pokazde venujeme urcite telove partii vice pozornosti. Pokazde se musim nutit jit, ale pak jsem rada, ze jsem sla, jinak bych zatuhla, to vis, nejsem takove mlade jako ty.
Nevim jaky je zivot na NZ, ale doufam, ze najdes dobre pratele a kamaradky, je to dulezite, ver. Ja si stezovat na nedostatek kamaradek nemuzu, nevidame se denne, ale kdyz potrebuji poradit, popovidat, nebo jen tak, tak je pokazde nekdo po ruce.
Predstav si, je jedna hodina a jsem jeste v pyzamu!!! Takze se jdu osprsit, trochu zkraslit a pujdeme s manzelem do mesta, on potrebuje neco koupit v zelezarstvi a taky si trochu provetrame nos. Zdravim

Není tady

#699 20. 1. 2010 14:32

Stomisto
♥------
Místo: Norimberk

Ahojky, muzu se pridat ? Je mi 37, mam dva prcky, kluka4 a holku1 a zijeme v Nemecku.

Není tady

#700 20. 1. 2010 20:03

Yarka
♥♥♥----

Tak te vitam. Ze zacatku nas tady bylo na klaboseni docela dost (dokonce nekolik v Nemecku), nevim proc, ale najednou jsme tady zustaly s kiwi my dve. Skoda. Kiwi zije na Novem Zelande  a ja v Holandsku. Bydlim blizko nemeckych hranic, takze obcas vyjedeme na nakup. Tez mam kamaradku kousek od Hofu, casto se u ni stavime kdyz jedeme do Cech.
Ahoj

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí