|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj holky, chodíte některá na noční služby???? A jak je snášíte? Já jsem z toho vždy tak vyřízená, že si říkám, zda mi to stojí za to. Mám těch nočních 8 do měcíce, někdy osmičky, jindy dvanáctky, někdy šestnáctky. Úplně nepravidelně. Mám z toho narušený biorytmy, rozhozenou psychiku, v noci špatně spím. Jsem skoro pořád unavená. Zbytek směn jsou denní, takže já z jedné třeba v 7 ráno přijdu a druhý den v 7 ráno zas musím být v práci. Problém je v tom, že nevím, zda bych sehnala jinou práci, resp. jsem si zvykla na svůj příjem, v čistém mám o několik tisíc víc než je průměrná hrubá mzda. A tak dobře placenou práci jinde neseženu. Jsou to prima peníze, ale někdy opravdu krutě vykoupené. Myslíte si, že nadprůměrný plat stojí za poškození zdraví???
Není tady
Snáším výborně - protože nemám noční směny a nedovedu si je představit. Obdivuji všechny, kteří je zvládají.
Není tady

Já dělávala noční a ranní dvanáctky jako strážná.Sice jsem chodila na pravidelné pochůzky,ale jinak jsem podřimovala u televize.Doma jsem padla jak zabitá,ale stačilo mi tak 4 hodiny a byla jsem vyspalá.Měla jsem chodit 2 denní,2 noční a 4 dny volno,ale pořád byli změny,takže žádná pravidelnost.Párkrát se stalo,že někdo odpadl a musela jsem zůstat po denní rovnou na noční,čili 24hodin nebo dokonce z noční na denní,tak to bylo krutý,ale nedalo se nic dělat.A plat jsem měla necelých 10.000 čistá ruka,ale nemohla jsem si moc vybírat.Takže to záleží asi na tom kdo má jak velkou motivaci.Když jsem přišla po noční v sobotu,rovnou jsem jela na nákup a vařila a šla spát až večer,pokud jsem neměla další noční.
Není tady
Ivča K. napsal(a):
Já dělávala noční a ranní dvanáctky jako strážná.Sice jsem chodila na pravidelné pochůzky,ale jinak jsem podřimovala u televize.Doma jsem padla jak zabitá,ale stačilo mi tak 4 hodiny a byla jsem vyspalá.Měla jsem chodit 2 denní,2 noční a 4 dny volno,ale pořád byli změny,takže žádná pravidelnost.Párkrát se stalo,že někdo odpadl a musela jsem zůstat po denní rovnou na noční,čili 24hodin nebo dokonce z noční na denní,tak to bylo krutý,ale nedalo se nic dělat.A plat jsem měla necelých 10.000 čistá ruka,ale nemohla jsem si moc vybírat.Takže to záleží asi na tom kdo má jak velkou motivaci.Když jsem přišla po noční v sobotu,rovnou jsem jela na nákup a vařila a šla spát až večer,pokud jsem neměla další noční.
Ivčo, to je právě ono. Moje motivace jsou peníze, co jiného. Ale vydržím to ještě pár let a budu moct jít tak akorát do důchodu, protože budu uplně vyřízená. (a to mi bude teprve 30)
Tak nevím. Mohla bych odejít a jít někam "do kanclu přerovnávat papíry" (nechci se urazit nikoho, kdo to dělá, to vůbec), u nás v regionu o práci nouze není, ale nedovedu si představit brát poloviční plat jako většina mých kamarádek (byť z práce chodí krásně odpočaté a dobře naladěné) ... Ale v tomhle oboru mám vzdělání a do vzdálenějších let i perspektivu, že snad bude líp. Ale do vzdálenějších let se mi občas nedaří vidět, když se po noční po třech hodinách spánku probudím jak přejetá parním válcem a už nemůžu zabrat. Ale jak říkáš, je to o motivaci...
Není tady
Jo a jinak, já v práci bohužel podřimovat nemůžu
. A neznám nic těžšího, než se ve 4 ráno po třeba 12 hodinách v práci přinutit k nějaké intelektuální a zároveň fyzické činnosti.
Není tady

Já ji měla,protože jsem si uhnala tenisový loket a tenkrát jsem neměla na výběr.Dneska mám daleko víc peněz na jednu směnu(tedy dočasně)Od pondělka dělám znovu na dvě ale jsem ráda a brala bych klidně i ty noční.Asi mám přizpůsobivější organismus.Byla jsem půl roku na pracáku a vylítl mi cukr,tlak,tuky.Co zas chodím do práce a nevím co dřív,tak jsem v pořádku.Někdo to holt snáší a někdo ne.Jo a dělal se mnou ženská(blázen)jen na noční a jinak měla celý týden denní v jiným podniku jako uklizečka na 8 hodin.Odpoledne ještě chodila na brigádu vypeckovávat ovoce.Spala jen po chvilkách na té noční.To byla snad převtělený čert,ten nikdy nespí.
Není tady

Kamílek napsal(a):
Jo a jinak, já v práci bohužel podřimovat nemůžu
. A neznám nic těžšího, než se ve 4 ráno po třeba 12 hodinách v práci přinutit k nějaké intelektuální a zároveň fyzické činnosti.
No ono to podřimování taky nebylo nic moc.Sotva mi klinkla hlava už troubil náklaďák s novinama.V areálu byla třídírna novin a časopisů a když skončila odpolední našim zaměstnancům začli nejdřív přivážet noviny a za chvíli rozvážet.
Není tady
Asi si našetřím a ve 30 půjdu do důchodu 

Některým kolegům a kolegyním ty noční a směny taky nevadí a někdo ani nemá potřebu jít ráno po práci spát. To absolutně nechápu. Chtěla bych být v jejich kůži. Párkrát jsem nemohla jít hned spát, protože bylo nějaké vyřizování, a to jsem se ploužila jak po maratónu a čekala, kde zkolabuju nebo usnu za volantem.
Není tady
Kamílek napsal(a):
Některým kolegům a kolegyním ty noční a směny taky nevadí a někdo ani nemá potřebu jít ráno po práci spát. To absolutně nechápu. Chtěla bych být v jejich kůži. Párkrát jsem nemohla jít hned spát, protože bylo nějaké vyřizování, a to jsem se ploužila jak po maratónu a čekala, kde zkolabuju nebo usnu za volantem.
Kamílku můžeš prozradit co asi tvá práce obnáší?Je smutný že dnes hodně žen maká na nočních i za pár korun.Před revolucí byly noční třeba v továrnách že tam se to ve 2 h zapíchlo a spalo do 6do rána.To pak člověk po noční mohl stavět ještě barák(viz můj soused)ale nikomu to nevadilo ale dnes máte noční u soukromníka a tam sotva dýcháte a ještě vám nechce zaplatit noční příplatek.Já po noční se pravidelně probudím po 10hod a pak jsem hotová a již neusnu v kuse.Je rozdíl mít noční a makat na normy ve fabrikách a nebo noční třeba jako hasič kde když není výjezd je to OK.nebo policie na malých městech .....
Není tady
Bea napsal(a):
Kamílek napsal(a):
Kamílku můžeš prozradit co asi tvá práce obnáší?Je smutný že dnes hodně žen maká na nočních i za pár korun.Před revolucí byly noční třeba v továrnách že tam se to ve 2 h zapíchlo a spalo do 6do rána.To pak člověk po noční mohl stavět ještě barák(viz můj soused)ale nikomu to nevadilo ale dnes máte noční u soukromníka a tam sotva dýcháte a ještě vám nechce zaplatit noční příplatek.Já po noční se pravidelně probudím po 10hod a pak jsem hotová a již neusnu v kuse.Je rozdíl mít noční a makat na normy ve fabrikách a nebo noční třeba jako hasič kde když není výjezd je to OK.nebo policie na malých městech .....
No, ta moje profese se ani nijak nejmenuje, ale je dost specifická, mám v tom oboru vš, jezdím často na školení a musím na sobě makat, aby mě nevyrazili. Tzn. práce u pásu to není (nic proti práci u pásu). Nechtěla bych rozebírat ten vyšší plat. Ten jsem nastínila jen proto, že z důvodu toho platu s tou prací hned neseknu, i když mi ty noční vyloženě nedělají dobře, ačkolkiv s tou prací skončit by byla ideální možnost jak nezhuntovat tělo. Spíš by mě zajímalo, jak řešíte ty stavy, kdy je po noční člověk jak přejetej parním válcem (tam a ještě zpět). Hektolitry kávy, silné prášky prášky na spaní, energetické drinky, sport, autosugesce, akupunktura, ledová sprcha.....?? Co já vím. Zajímalo by mně, jak dočasně ošálit tělíčko, aby si myslelo, že je všechno v poho :-) I když to je asi iluze.
Není tady
Kamílku já jsem taky po noční jak praštěná.Taky nechápu lidi /např.můj muž/,kteří si po noční nejdou lehnout.Před noční se nedokopu,abych si chrupla na pár hodin a v noci by si člověk omlátil čelo o stůl.Po noční spím tak 3-4 hod,ale jsem jako prdlá.Nejhorší je když se jde z noční na noční to je krvák.Taky se mi nechce z práce odejít,když to slyším okolo jaký mají platy a myslím si,že je to jenom o zvyk.A taky proč,když mě ta práce i baví.Každá práce má něco asi si Kamýlku nevybereš.Vždyť tam se mnou dělají ženský,který dělají noční od 18 let a je jim dneska padesát.A jsou za to rádi.Taky dělám nepravidelné směny od osmiček,deseti hodin až dvanáctky.
Kamýlku já to beru tak,že jiný by byl za tohle rád a bohužel sedí doma,protože nemá možnost sehnat práci a třeba by i rád ty noční dělal.
Není tady
Dělám noční směny pravidelně.Nevadí mi,snáším je lépe jak denní.Dříve jsem mívali i dennní,teď už jen noční dvanáctky.Směna nabitá,takže relax nehrozí.Ráno se musím uspávat televizí 
Ale to ten krásný pocit že mám celý den pro sebe,to je k nezaplacení 
Není tady
Janilo, děkuji za povzbuzení
Taky si to takhle myslím. Jen si prostě říkám, že za pár let budu vypadat o deset let starší, budu mít ještě větší problémy se spaním a únavou než mám teď atd. Prostě co to udělá s mým tělem. Ted jsem ještě mladá, ale co pak??
Taky mám občas problém při komunikaci s kamarádkama, já jem po 16 hodinoívé noční v totálně "prdlém" stavu, kamarádka jde ze své běžné denní osmičky, kdy čtvrt pracovní doby prosedí u kafe, půl pracuje a čtvrt serfuje na na netu a říká mi, že je unavená a jak má málo peněz, že nevyjde. V tuto chvíli jaksi nevím, co jí mám říct....
Ale stejně si říkám, že můžu být ráda...
Není tady
Já jsem dělala noční směny dva roky a řeknu vám nebylo to nic pěkného.Ony to vlastně nebyly noční v pravém slova smyslu já chodila do práce od jedné ráno do devíti před svátky i dýl třeba do dvanácti.A to každý den od pondělí do soboty.Ráno jsem přišla domu tak kolem půl desáté lehla na gauč a před polednem jsem musela vstát a jít pro dceru do školky,pak něco uvařit trochu poklidit pak připravit dceru do postele udělat večeři a svačinu.Tak kolem osmé jsem si šla lehnout a spala do půl jedné a mazala zase do práce.Bylo to fakt šílený trpěla jsem nejen já (nevyspáním a stresem) ale taky celá moje rodina tím,že jsem nebyla plnohodnotná matka.Když jsem přišla do jiného stavu tak jsem to musela vydržet ještě pět měsíců protože prostě nebylo kam mě přeložit na denní směnu pak jsem naštěstí přemluvila mudra a dal mi neschopenku.A po mateřské se tam určitě vrátit nechci,i když je to nádherná práce ale jen ve dne.
Není tady
Tak ty 16ti hod. šichty musí být krutý.Mě už jenom štve cesta do práce a z práce to už se taky načítá k tomu,že je závislý jak mi jede dopr. prostředek atd.
Kamýlku právě,kdyby si asi začla jíst a pít tyto povzbuzovače to by asi teprve tělo začalo vadnout.Takže prosím tě nic takovýho.Po práci rovnou do postele a v klidu se vyspat.Neboj až budeme starší,tak toho moc nenaspíme.I když já u sebe pochybuji já tak ráda spím.
Ale zase je dobře vidět svojí odvedenou práci než kafrat 8 hod o ničem a při tom surfovat po internetu.Já když vidím obchůdky /butiky/,kde to zeje prázdnotou a holky tam sedí a nic se neděje,tak takováhle práce by mě vůůůůbec nebavila.Prostě se musí něco dít i to rychleji utíká.I když kolikrát nadávám,že musím soboty,neděle svátky a nesvátky a jiný si ještě spí v posteli.Ale musíme to vzít zase z té druhé strany buďme rádi,že jsme ještě zaměstanané.
Ano Kamýlku musíme to vzít z té druhé strany
Není tady
Světluško,tak to ti řeknu to je záhul.I blbá pracovní doba to neuděláš vůbec nic.Tohle si neumím představit ani já.To už je lepší denní a noční nějaký to pravidlo.
Jinak koukám Světluško,že bydlíme skoro kousek od sebe já jsem z K.Varů,takže zdravííím.
Není tady
Janilo taky zdravím.Záhul to opravdu byl a nejen v tom,že to byly jen noční směny ale taky v té práci samotné protože cukrařina je dřina.Každej si řekne jé cukrářka to je hezká práce ale ono to není jen zdobení dortů jak si kde kdo představuje, ona je to práce i fyzicky náročná a pokud se k tomu přidá šéfka která je děsná mrcha a kouká jen aby člověka sepsula tak pak je to teprve nářez.No jak jsem psala výše už nikdy více.
Není tady
Kamílek napsal(a):
Ahoj holky, chodíte některá na noční služby???? A jak je snášíte? Já jsem z toho vždy tak vyřízená, že si říkám, zda mi to stojí za to. Mám těch nočních 8 do měcíce, někdy osmičky, jindy dvanáctky, někdy šestnáctky. Úplně nepravidelně. Mám z toho narušený biorytmy, rozhozenou psychiku, v noci špatně spím. Jsem skoro pořád unavená. Zbytek směn jsou denní, takže já z jedné třeba v 7 ráno přijdu a druhý den v 7 ráno zas musím být v práci. Problém je v tom, že nevím, zda bych sehnala jinou práci, resp. jsem si zvykla na svůj příjem, v čistém mám o několik tisíc víc než je průměrná hrubá mzda. A tak dobře placenou práci jinde neseženu. Jsou to prima peníze, ale někdy opravdu krutě vykoupené. Myslíte si, že nadprůměrný plat stojí za poškození zdraví???
připojuji se k vaší diskuzi ohledně noční směny.Stálou noční mám již čtyři roky a musím říct že mi to vyhovuje.Ráno když přijdu z práce vypravím děti do školy,do jedné hodiny spím ve dvě vyzvednu děti ze školy a pak mám celé odpoledne na školu,domácnost a vaření.Od 19.hodiny mám klídek a ve 21.00hod odcházím do práce ,tak že pohoda.Když jsem měla ranní a odpolední tak jsem toho stačila míň a navíc mne ubíjelo ranní vstávání .
Není tady
dlouhou dobu jsem mela jen nocni a vyhovovalo mi to lepe nez denni
)) hned bych zase brala nocni (pracovala jsem v baru )
Není tady
Taky dělám na směny už od 18. Vystřídala jsem snad všechny typy turnusů, a nejhorší bylo střídání ranní, odpolední noční. Jen si tělo zvyklo na vstávání na ranní, přišla odpolední, noční...a než jsem se přes volno otřepala, zas jsem vstávala ve 4. Ale ze všech šichet jsem ty noční snášela nejlíp. Jsem spíš sova, takže vstávání před nějakou rozumnou (aspoň šestou) hodinou, mě vraždí. (Zřejmě proto můj drahý synáček vstává pravidelně kolem páté!
).
KAždý to snáší jinak, myslím, že zaručený recept, jak se postavit na nohy po noční asi není.
TeĎ dělám 24, a někdy mám ráno pocit, že jsem oživlá mrtvola, někdy jsem čilá, občas mě probere sprcha, někdy kafe, někdy nestojím celej den za nic. Ale neměnila bych, ty dva dny volna jsou k nezaplacení, udělám spoustu práce, a někdy se i dospím... 
Není tady

Můj muž dělá 12-ky, denní, noční, tři dny volna a tak dokola.
Jemu to vyhovuje, i já musím říct, že je s námi celkem hodně doma a peníze jsou moc fajn.
Teď dostal nabídku na povýšení, samé denní, osmičky.
A dost manža váhá. Takhle mu to vyhovuje daleko víc, plat by byl stejný, protože o co by měl víc oproti současnému základu, to má nyní na příplatcích za noční a za svátky.
Tak nevím. Mě třeba vadí, že o Vánocích pracuje, předloňské Vánoce měl noční. Příští rok ( a další 3 ) bude mít noční na Silvestra.
A pak taky, když má noční, tak mám doma bobek 
Jednou pes okolo 4-té ráno začal řvát, tak jsem ho šla zpražit a venku někdo byl, na zahradě. V jedné ruce baterku, ve druhé kladivo jsem šla ven. Srnka byla na návštěvě, a já na mrtvici.
Takže já noční snáším špatně, manžel skvěle, je za ně rád, nemá s nimi vůbec žádný problém.
Není tady
Já dělám na směny, jeden týden noční a druhý denní.
Zvládám docela v pohodě. Na noční směnu chodím na šestou a domů se vracím okolo půl třetí, takže ve tři ráno zalézám do pelíšku a vstávám tak okolo 10-11 hod, což si myslím není tak nejhorší.
Noční můrou je mi to ranní vstávaní, na denní směnu vstávám v půl páté a dělá mi to VELKÉ, VELKÉ problémy.......br......horor!!!
Není tady
Já dělala noční po škole-operátorka(hlásila jsem vlaky...)a snášela jsem to dost dobře-jo mládí! Jen mi vadily soboty, neděle , vánoce...... Dnes (42) už bych je nemohla dělat, jak nejdu do 23hod. spát, je mi divně.
Není tady
Jo-teď tu čtu, že některé berete jako noční i směnu od 18-2hod. To by ještě šlo, já tenkrát dělala dvanáctky a kolikrát jsem v létě přišla z noční v 7.30hod, hodinku jsem si četla, uklidila a pak šla na 9hod na otvíračku koupaliště. Tam byla celý den a večer jsem se najedla a zase na noční (hrůza-dnes tohle udělat, kantnu se).
Není tady
Dělám 12. noční, denní, jak to příjde. Někdy vážně nemůžu a kolikrát ani nemůžu usnout, když mám volno, ale ve zdravotnictví to jinak nejde.
Není tady