Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 2. 2007 9:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Co pijete?

Napište, co během dne pijete.
U nás je velká spotřeba minerálek. Ale kdo to má pořád tahat. Jsme čtyřčlenná rodina, a na necelý týden máme dvě balení matonek (po šesti), jedno balení poděbradek (6), pak nějaký lacinější tesco džusy.ˇOvocné štávy klukům moc nejedou.
Když to spočítám, docela je to finančně pálka, za den na osobu 2 lahve.
Dá se nějak na pití ušetřit?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#2 25. 2. 2007 10:08

briza3
♥♥♥♥---

Re: Co pijete?

Minerálky pijeme minimálně, kupujeme balenou sycenou vodu (nejlevnější), spotřebu máme taky velkou. V zimě to prokládáme čajem. Zvykli jsme si na vodu kupovanou, tak z té z kohoutku jenom vařím. Pít se má a tak si myslím, že i nám voda v rozpočtu udělá pěknou díru. A jak se dá ušetřit, snad jedině, že začneme pít vodu co nám teče doma, tak jak jsme to dělali před lety.

Není tady

#3 25. 2. 2007 10:17

snehurka
♥♥♥♥---
Místo: Jablonec n.N.

Já mám nejradši vodu z kohoutku a čaj.Děti čaj ,minerálku a džusy,maželovi je to celkem jedno.Ale pití je pro nás docela velká finanční položka,protože kupujem spíš kvalitnější pitivo a hodně se u nás pije.Kupuji ještě dětem actimel a to je vůbec darda,ale holka měla potíže se zácpou a pomohl jí a vyhýbají se jí i virozy,tak něco na tý reklamě asi bude.

Není tady

#4 25. 2. 2007 10:20

Maniše
♥♥♥♥---
Místo: něco jako Hoštice :-)

zrovna nedávno jsme to s přítelem také řešili. Kupujeme Matonky, Poděbradky a levnější džusy. Doma máme už rok starou šťávu a ještě se jí někdo nedotkl:dumbom:smile. Dřív jsme dělali hodně čaje, v létě jsem je dávala do ledničky chladit a pak ještě kostky ledu a bylo. Dneska jsme ale spíš na minerálky a týdně spotřebujeme 1-2 balíky. Nevyjde to zrovna levně, ale oni dneska i ty čaje jsou drahý. Třeba Pickwick, který mám ráda stojí přes 30 Kč dumbom Pamatuju si, když jsem byla malá, jak mamka dělala malinovou šťávu:), ale dneska už na to není nějak čas rodna

http://beta.loga.cz/kategorie/loga_melodie/animace2/happytube/550086.gif

Není tady

#5 25. 2. 2007 10:30

Janulina
♥♥♥♥---
Místo: Praha

No my toho přes týden moc nevypijeme, protože se až v podvečer vracíme domů z práce. V práci máme barely s nesycenou vodou a dělám si čaje, občas si koupím nějakou ochucenou minerálku.
No a domů kupujeme jedno balení nesycené vody na cca 14 dní a cca každý druhý den 2l colu, jelikož jsme na ní trochu závislí smile No a občas si koupíme nějaký džus - ředíme vodou, samozřejmě taky čaje (kafe nepijeme) a v případě nouze i vodu z kohoutku se šťávou (to teda hlavně v létě).
Dříve jsme kupovali každý týden asi 2 balení jemně perlivé vody a musím z vlastní zkušenosti říct, že to opravdu hodně leze do peněz. Nu ale pít se musí, takže se nedá holt nic dělat. A v dnešní době není opravdu nic levné - bohužel ani ta voda.sad

http://lb3f.lilypie.com/mrtHp2.png
http://lb1f.lilypie.com/Q3vRp2.png

Není tady

#6 25. 2. 2007 10:31

Hannah
♥♥♥♥♥--

My pijeme čaj. Černý, zelený i ovocné čaje. Pořád. Občas minerálky a coly. Na čaj máme každý svou konev. Společný čaj je v konvi u sporáku (černý. slazený s citronem). Čaje jsou také oblíbený dárek od dětí (nejsou drahé). V létě je pijeme studené. Rozhodně to není drahé a  ovocné čaje jsou pro děti "pitné" i bez slazení.

Není tady

#7 25. 2. 2007 10:49

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

tak přítel většinou vodu z kohoutku a pak taky slazené minerálky...... ale ty tak 2-3 láhve týdně....
já si hned ráno před sebe postavím 0,7l hrnek ovocného čaje (pickwick) a jinak někdy Tang, někdy rozpustný vitamín, přes den obvykle ještě jeden ten čaj......
v létě ho zchladím a dám do něj led, takže je to i příjemné osvěžení smile

Maniše, Pickwick kupuju nejrůznější a téměř všechny jednou za čas obchodní řetězce slevní na 24,90, pak si koupím třeba 4 druhy a střídám je

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#8 25. 2. 2007 11:02

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Balenou vodu kupuji jen,když jedu na větší nákup...Když dojde,pijeme vodu z kohoutku..Nevadí nám.Máme taky velkou sptřebu a v ruce bych to teda netahala....a jestli se dá ušetřit?? To nevím,Já si třeba k té vodě koupim i džus....

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#9 25. 2. 2007 12:01

Maniše
♥♥♥♥---
Místo: něco jako Hoštice :-)

mala.popelka napsal(a):

tak přítel většinou vodu z kohoutku a pak taky slazené minerálky...... ale ty tak 2-3 láhve týdně....
já si hned ráno před sebe postavím 0,7l hrnek ovocného čaje (pickwick) a jinak někdy Tang, někdy rozpustný vitamín, přes den obvykle ještě jeden ten čaj......
v létě ho zchladím a dám do něj led, takže je to i příjemné osvěžení smile

Maniše, Pickwick kupuju nejrůznější a téměř všechny jednou za čas obchodní řetězce slevní na 24,90, pak si koupím třeba 4 druhy a střídám je

je, tak to jsem nevěděla. Tak díky, budu to víc sledovat tummenupp

http://beta.loga.cz/kategorie/loga_melodie/animace2/happytube/550086.gif

Není tady

#10 25. 2. 2007 12:12

Petr10
♥♥♥♥---

Nejraději Chivas Regal a australské červené. smile

Není tady

#11 25. 2. 2007 12:16

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Balenou vodu nekupuju, četla jsem ( a věřím tomu ), že voda z kohoutku je kvalitnější. Pijeme džusy ředěné vodou, minerálky bez příchutě - občas a hodně čaje - zeleného a ovocného.

Není tady

#12 25. 2. 2007 12:24

dajka
♥------
Místo: Ostrava

Hlavně čaje. Na zpestření občas minerálku a kvalitní ovocnou šťávu.

Není tady

#13 25. 2. 2007 12:27

Bublina
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Hlavně čaje,diamantovou vodu,minerálky,občas colu a džus.

Není tady

#14 25. 2. 2007 12:46

x256987
Host

V práci balenou neperlivou vodu, doma vodu z kohoutku se sirupem, hodně čaj, výborný je třeba zázvorový od Sonnentoru. Přítel si občas hodí do sklínky s vodou šumivý multivitamín. Za týden vypijeme dvoulitrovku pomerančového džusu, cca jednou týdně koupím láhev červeného, o víkendu obvykle padne krabice piv. Úplně jsme si odvykli pít minerálky, matonku si dávám leda v kavárně k presu...

#15 25. 2. 2007 13:07

Maxík
Host

Nejraději Rulandské bílé - pozdní sběr.

#16 25. 2. 2007 14:52

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

čaje a čaje,aspoň 3x denně,jinak šťávu-sirup a vodu,občas dřuš,vínko..večer kafe

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#17 25. 2. 2007 15:49

Kamílek
♥♥-----

Já piju většinou (doma i v práci) vodu se sirupem Jupí, příchutě střídám. Někdy čistou vodu z vodovodu, jednou denně levný rozpustný multivitamin. Jednou denně čaj a káva. Limonádu, džus nebo něco podobného si kupuju tak jednou za 14 dní. Za pití neutratím moc, max do 150 kč měsíčně komplet všechno. smile

Není tady

#18 25. 2. 2007 16:56

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

My jedině pravou kohoutkovici.Já samotnou,ostatní se šťávou nebo šumivým vitamínem.Pít jenom minerálky prý taky není moc zdravé.V práci máme barel se Šumavským pramenem a někdy je tak po*ný,že ho vyleju a jdu si pro záchodový pramen.S umyvadla ne s mísy. lol

Není tady

#19 25. 2. 2007 17:34

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Tak teda chlorovanou vodu z kohoutku tak jak je nikdo u nas nepije. Mame filtr, tak jedine prefiltrovanou. Pak taky caje horke nebo s kostkami ledu ledove.

Není tady

#20 25. 2. 2007 17:38

host5522
Host

U nás máme kohoutovici (chlorovaná voda v paneláku) moc dobrou. Jezdí k nám příbuzní zdaleka, a chtějí pohostit vždycky jen vodou z vodovodu, prý jim chutná   big_smile Kdysi jsem dočasně bydlela na druhém konci republiky a tam se ta voda v vodovodu taky nedala pít. Takže u nás máme vlastně štěstí smile

#21 25. 2. 2007 17:39

rogersova
♥♥♥♥♥--

my s manžel jsme přes zimu fandové do čaje.Pijeme převážně sypané, hlavně roibos.
Jinak máme vodu z Mountfieldu,dáváme si do ní šťávy a na víkend kupuji džus,nebo 2l limonády.
Pivo manžel nepije a minerálky nekupuji.Kafe taky nepijeme.
Máme v oblibě kvalitní bílá vína.

Není tady

#22 25. 2. 2007 19:26

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

Poslední dobou taky vodu z kohoutku (naštěstí je u nás chutově dobrá...) se šťávou. Myslím, že se jmenuje Yo - jsou to šťávy bez chemické konzervace, nejradši má bezinkovou.  Jinak já jsem čajový typ, sem tam koupíme džus bez cukru, přítel občas pivčo nebo víno a já mlíko smile

Není tady

#23 25. 2. 2007 19:50

holka
♥♥♥♥---

Několikrát se mi nechtělo nakoupit, tak jsem začala pít vodu z kohoutku. Dám si jí vychladit, s citronem, ale i samotná - paráda. O víkendech si navařím vždy konev čaje. Jemně perlivou vodu nebo minerálky kupuju vlastně už jen pro návštěvy, nebo na vinný střik apod.
Čaje kupuju ty dražší, bohatě stačí 1 sáček na celou konev (1,5 l) a není z toho "obarvenej kyselák" Má to nejen finanční výhody.

Není tady

#24 26. 2. 2007 7:47

Jesi
♥♥♥♥---

tak já piju jedině vodu z kohoutku- máme ji moc dobrou a navíc jsme si zjištovali její kvalitu a rovná se kojenecké vodě. manžel pije hodně štávy, čaje a synek chce akorát vodu, občas džus nebo štávu. jo a já a synek vypijem denně tak litr mléka.

Není tady

#25 27. 2. 2007 3:40

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

jen a jen zeleny ledovy caj ( az tri litry dnne a nic jineho do sebe nedostanu ) ..no pekne se to prodrazi sad ale me nic jineho nejedeeeeeeeee ...teda krome whiskey wink a to denne nejde ze

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí