Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 26. 2. 2007 23:57

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Re: Lidiiiii! Je tady Jeziiiis!!!

Jo, přidávám se k díkům... Tahle ta, Kočička, namísto toho, aby dušičky získávala, tak je posílá, ze svého pohledu, rovnou do pekla. Ale bez obav, ten její pohled je jaksi otočen o nějakých 180st. smile

Není tady

#127 27. 2. 2007 0:01

kocicka
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Pandorraa napsal(a):

kocicka napsal(a):

To rekl Jezis - promin

No tak timhle jsme skoncily, protoze ty v tom mas poradny hokej a ja nemam nejmensi potrebu ti neco vysvetlovat. Mas svobodnou volbu.
Ale stejne ti dekuji. Zase jsem se utvrdila v presvedceni, ze diskuse s fanatikem neni mozna.

Ale dyt ja nechci abys mi cokoli vysvetlovala gloria

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.
Kdo jiný přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Syn Boží?

Není tady

#128 27. 2. 2007 0:03

kocicka
♥♥♥♥---

Pedro napsal(a):

Jo, přidávám se k díkům... Tahle ta, Kočička, namísto toho, aby dušičky získávala, tak je posílá, ze svého pohledu, rovnou do pekla. Ale bez obav, ten její pohled je jaksi otočen o nějakých 180st. smile

Tak pozor Pedro, ja zadne dusicky neziskavam, o to mi nejde, ani nevim jak se to dela, ani to neni moje prace. moje prace je rict lidem o Jezisi. To je vsechno.

Nikoho neposilam do pekla, prave ze vam chci ukazat Jezise, abyste do toho pekla nemuseli smile

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.

Není tady

#129 27. 2. 2007 0:06

kocicka
♥♥♥♥---

mala.popelka napsal(a):

jen ještě jeden můj poznatek s křesťanskou vírou........ nejsem obeznámena s tím, jak chodí život a systém v hierarchii církve, v příspěvcích oveček na opravu kostelů atd.... a popravdě je mi to maličko jedno....
pominu - li tedy , že by mě zajímalo, jak je doloženo, že všechny příspěvky jdou na opravy chrámu Páně........ ale je mi jasné, že věřící mi namítnou, že přece jejich pan farář je ten nejčistší ze všech...... bez ohledu na to, že vše je jen a jen o lidech, to, že nosí kolem krku nějaký kolárek, ještě nezaručuje jejich čistotu,...... ale OK, věřme, že jsou skutečně čestní......

ale co mě neskutečně pobouřilo a co jsem zažila na vlastní kůži.......... když jsem vezla moji maminu na poslední rozloučení s jejím příbuzným..... v kostele....kde byly desítky lidí, truchlících, loučících se s milovanou osobou......
a mezi nimi začali chodit ministranti, kteří začali na chod kostela vybírat...... tak to jsem se málem neudržela .......
nehledě na to, že nechci rozebírat, že poslední rozloučení s člověkem si opravdu nepředstavuji jako nějakou mši, v níž stěží zazní jméno dotyčného, ale zato tam půl hodiny přítomní poslouchají, jak je cesta křesťaství složitá a trnitá......
myslím, že na to jsou nedělní bohoslužby a ne poslední rozloučení .....

HAWK domluvila jsem k tomuto tématu.....raději

Popelko, katolicka cirkev a krestanstvi jsou dve veci smile
A cesta krestanstvi neni slozita a trnita, ale vitezna a triumfalni!!!

Není tady

#130 27. 2. 2007 0:21

Pedro
♥♥♥♥♥--

To máš tak, Kočičko, moje Bible, kterou ctím, můj Bůh kterému naslouchám, i Ježíš, kterého uvnitř sebe cítím, ke mne hovoří jinými slovy než je tomu u Tebe... A to je zase má nezpochybnitelná zkušenost a víra, takže asi tak. wink

Není tady

#131 27. 2. 2007 0:45

kocicka
♥♥♥♥---

Pedro napsal(a):

To máš tak, Kočičko, moje Bible, kterou ctím, můj Bůh kterému naslouchám, i Ježíš, kterého uvnitř sebe cítím, ke mne hovoří jinými slovy než je tomu u Tebe... A to je zase má nezpochybnitelná zkušenost a víra, takže asi tak. wink

Jo? A jakymi slovy tedy hovori k Tobe? To me zajima.
Ja Jezise uvnitr sebe necitim, ja ho uvnitr sobe mam a ver mi, nekdy ty pocity ... sjuk
Bibli sice ctim, ale jeste vice ji ctu ...
A neorientuji se podle svych nezpochybnitelnych zkusenosti, ale podle Boziho Slova - toho co je napsano v Bibli a je daleko vic nez moje "nabozenske zkusenosti"

Není tady

#132 27. 2. 2007 0:53

světýlko
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

světýlko napsal(a):

Milá Popelko,zkusím na Tvé myšlenky reagovat. Myslíš na "nebe"jako na svaté místo,kam se nesmí dostat ani špetka špíny.Přesně tak to opravdu je.A právě proto,že nikdo z lidí není,jak správně tušíš,tak čistý a nikdo by se tam nedostal,poslal Bůh,který stvořil tenhle svět na zem Pána Ježíše.Byl zvláštní tím,že se nikdy ničím neprovinil-ani v myšlenkách.Proto ho smrt-odplata za hřích-nemohla udržet ve své moci a vstal z mrtvých.Jeho krev tekla za hříchy každého člověka-kdo ji přijme,toho očistí tak dokonale,že je svatý-protože ta krev je svatá.Proto můžeme do nebe a je to veliká milost.Jako by Tě u soudu spravedlivě odsoudili a pak řekl soudce:tento trest pro vás podstoupil někdo jiný,-tímto je vám udělena milost.  Pokud by sis byla své viny vědoma,tekly by ti slzy,že někdo měl tolik lásky a vytrpěl to pro tebe.
A druhá věc o které píšeš: z té lásky,kterou jsi tím prožila a kterou cítíš,budeš mít radost,ať jsou okolnosti Tvého života jakékoliv.Pomůže Ti správně se postavit i k trápení svému i jiných lidí..Je to štěstí jiného druhu,než skvělé okolnosti,které pomíjejí.Víš,co má smysl a kdo jsi.A můžeš to přát  lidem.

Jak jednoduché a prosté. Příjmu Ježíšovu krev a jsem svatá. A jinak můžu dělat cokoliv. Vždyť do nebe už stejně přijdu, když jsem svatá. NO COMMENT. dumbom Co konkrétně myslíš tím, že přijmu Ježišovu krev?
Víš, to je jako s mnoha babkami v naší vesnici. Každý den byly na mši svaté, každý první pátek v měsíci, na Vánoce, na Velikonoce u zpovědi a svatého přijímání. Taky jednoduché - vyzpovídám se, pan farář mi dá rozhřešení, pomodlím se tři otčenáše a tři zdravas, zavřu za sebou dveře kostela a nadělám tolik zla ve vesnici svou hubou nevymáchanou. Vždyť to nevadí. Za chvíli je zase první pátek v měsíci a já se vyzpovídám a budu mít dušičku čistou jako lilie. Mohla bych o tom povídat hodiny a hodiny. sad
Ale těm našim vesnickým babkám vděčím za to, že jsem začala přemýšlet. Každé náboženství je jen dílem lidí. A že někteří lidé ho zneužívají pro své cíle a jako omluvu svých skutků. Bohužel.
Jak je definována "špína" , které ani špetka se nesmí dostat do nebe? Kdo určí, co je "špína"?
Ty jsi tak čisťoučká ve své víře. Kéž by takoví byli všichni věřící.

Viděla jsi pohádku Anděl Páně?

Ahoj Majko,
je to prosté - ale není to jednoduché.Člověk k tomu potřebuje vnitřně uvidět,že je hříšný- a to je pro většinu lidí problém.My ještě uznáme,že VŠICHNI jsme se něčím provinili,ale myslet na to v první osobě jednotného čísla je nepříjemné a shazujeme to podvědomě srovnáváním s druhými - z našeho pohledu horšími.To z nás ale nedělá spravedlivé lidi.Co je špína,určuje Bůh.A ten řekl,že i zlé věci v mysli člověka jsou hřích.A v nebi bude absolutně čisto.Jako se na operační sál dostanou jen čistí lidé a sterilní nástroje.A je jedno,kolik špíny na sobě měli,než se umyli.Lépe na tom bude ten,kdo bude umytý z velké špíny,než ten,kdo jí má za nehtama a řekne:JÁ se mýt nemusím,jsem čistý dost.Pošlou ho pryč,nebude tam moci zůstat.                                                                                                                       My se potřebujeme pořádně podívat na sebe a pak si můžeme uvědomit,jací doopravdy jsme.
Dovolit si být ze sebe smutní-i z toho,že tohle je naše hříšná přirozenost,protože zlobit nás nikdo neučil a umíme to od malička.Výchova pak naší přirozenosti dá zdravé hranice nebo taky ne.   Pokud člověk lituje toho,k čemu ho táhne tahle  přirozenost i toho,co z ní vyplývá,má radost,že je tu Pán Ježíš,který Ti odpustí,když Ho poprosíš.Tím smyje Tvoje viny a jsi čistá-to je skvělý-to jsi přijala vírou Jeho krev jako oběť za své viny.On se u toho dívá k srdci člověka,neboj se, pitomce  z Něj nikdo dělat nebude - takže pokrytecké modlitby jsou lidem nanic.  No a teď máš odpuštěno,ale furt máš tu svoji hříšnou přirozenost.Proto poprosíš Pána Ježíše,aby přišel do Tvého srdce a dal Ti svého Ducha.On je věrný a udělá to.Od té chvíle se Tvá přirozenost mění díky Jemu.Čím dál víc chceš být Jemu podobná a je to proces na zbytek života.Čím dál větší radost máš pak z věcí,na které se nedělají reklamy. A cítíš se bohatá,i když nejsi-jsi,ale jinak. A ještě něco:od Jeho narození se počítá letopočet -cca rok 0 a před a po Kristu.Slavíme Vánoce:Narodil se Kristus Pán,Velikonoce,které po Jeho ukřižování mají jména každý den.To jsou významné věci pro tři čtvrtiny světa a stopy po tom,že chodil po zemi.A nejvíc jsou vždycky vidět ti,kdo něco kazí-jak v církvi,tak ve společnosti.Stačí si pustit večer zprávy.Ale to neznamená,že jsou takoví všichni a znám hodně křesťanů,které mám moc ráda a jsou upřímní.

Není tady

#133 27. 2. 2007 0:58

Pedro
♥♥♥♥♥--

Kočička, hovoří ke mně slovy tichými a laskavými, jako když se hvězdy dotýkají květin, jako když Láska, která je dechem života, rozdmýchává naše srdce svou svatou krví...

Máš v sobě Ježíše, ale necítíš Ho?

Čteš víc Bibli než Ji ctíš?

Jakou mají váhu Tvá vyčtená slova bez zkušenosti?

Upravil(a) Pedro (27. 2. 2007 1:01)

Není tady

#134 27. 2. 2007 0:59

světýlko
♥♥♥♥---

Zdravím Pedra a Kočičku ! Jak to, že ještě nespíte?     Já už jdu. DOBROU NOC !

Upravil(a) světýlko (27. 2. 2007 1:00)

Není tady

#135 27. 2. 2007 1:05

Pedro
♥♥♥♥♥--

Světýlko, dobrou, dobrou... smile

Není tady

#136 27. 2. 2007 2:11

arwen
♥------

Kočička řekla-CO CHCEŠ ŘÍCT TÍM,ŽE VÍRA JE DAR?TO TEDA ZNAMENÁ,ŽE NĚKTEŘÍ BUDOU V PEKLE JEN PROTO,ŽE JIM BŮH NEDAL DAR VĚŘIT MU?
Kočičko,jako já nemám dar "slova"(neumím se vyjádřit ) tak někdo nemá dar víry.Bůh je vševědoucí,všemohoucí....-Bůh,kdyby chtěl tak by mohl zařídit aby všichni v něho věřili a aby se všichni dostali do nebe.Ale On nám dal svobodnou vůli-vůli se rozhodnout.Bůh je milosrdný-jsem přesvědčena o tom ,že do nebe se dostanou i ti,kteří nejsou věřící,ale snaží se žít slušně(mravně).

Kočička řekla -BŮH NEMŮŽE S NÁMA KOMUNIKOVAT JEN TEHDY,KDYŽ MU DŮVĚŘUJEME.SAMOZŘEJMĚ POKUD ČLOVĚK NENÍ SPASENÝ,TAK NEVÍ JAK MU MŮŽE NEBO JESTLI MU VŮBEC MŮŽE DŮVĚŘOVAT.
Kočičko,nevím jaké jsi víry.Já jsem katolička a věřím, že jsme všichni spaseni.Já věřím ,že nás Ježíš všechny vykoupil na kříži.Věřím,že Bůh s námi může komunikovat i ,když mu nedůvěřujeme!

Kočička řekla -A ČÍM TY NAZÝVÁŠ REIKI?
Reiky-japonské slovo .v překladu vesmírná životní energie.Přiznám se,že jsem si to našla ve slovníku a,že se o to nezajímám.Jestli tato metoda přírodního léčení(jak uvádějí) někomu pomáhá tak proti tomu nic nemám.

Kočičko,můžeš prozradit ke kterému náboženství se hlasíš?Děkuji:)
RADOST A POKOJ!smile

Upravil(a) arwen (27. 2. 2007 2:20)

Není tady

#137 27. 2. 2007 7:35

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA

kocicka............Ano, ano, ano, spachala jsem v zivote hrich, zavidela jsem, i kdyz lizatko jsem sestre ani bratrovi neukradla a taky nezavidim chytre deti sousedkam, ony zavidi mne, ze je jeste nemam . Ale kdyz si sahnu do svedomi, tak musim rict, ano, jsem svata, cista a hrichem neposkvrnena osoba diky krvi Jezise, ktera me pred 12 lety od tohoto vseho provzdy ocistila - a tedy v nebi skoncim ..............

NEPŘIPADÁM SI JAKO TA,KTERÁ BY MĚLA PRÁVO REAGOVAT NA SLOVA KOCICKY....ALE TOHLE MI JAKSI NEDÁ....NEPŘIPADÁ TI,ŽE TOHLE JE ROUHÁNÍ....JAK SE MŮŽEŠ NAZÝVAT SVATOU???
JAK MŮŽEŠ ŘÍCT,ŽE SKONČÍŠ S PÁNEM V NEBI???
VŽDYŤ ZROVNA TAHLE VĚTA TĚ PODLE MÉHO OD NEBE O KOUSEK VZDÁLILA...
JSI SI ABSOLUTNĚ JISTÁ,ŽE ZA CELÝ SVŮJ BUDOUCÍ ŽIVOT NEŠLÁPNEŠ VEDLE....NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY...

Není tady

#138 27. 2. 2007 7:40

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Kočičko, tvrdíš, že jediná cesta do neba je prijať Ježiša ako spasiteľa a každý, kto tak neurobí, je odsúdený na večné peklo. Ja sa Ťa chcem opýtať, prečo si myslíš, že Boh odsúdil všetkých tých budhistov, hinduistov, moslimov, pohanov, atď na peklo? Aký má na to dôvod? Kresťanstvo má 1,5 miliardy prívržencov, takže takmer 5 miliárd duší má kúpený lístok do plameňov? Taký je Tvoj Boh? Po svete chodia milióny ľudí, ktorí o Ježišovi v živote nebudú počuť ani slovo. Ako ho môžu prijať za svojho spasiteľa, keď o ňom ani nevedia? Keď o niečom neviem, tak tomu, logicky, nemôžem ani uveriť, nie?

Ja si myslím, že význam Ježišovho života tu nikto nespochybňuje, ale určite ani Ježiš nechce, aby sa mu niekto kľaňal a považoval ho za svojho "P"ána. To by bol poriadny egomaniak smile Myslím si, že Ježiš je kresťanmi (aká irónia smile) jednoducho nepochopený... a keď sa raz vráti, tak len preto, aby vám tú pásku dal z očí dole a aby ste (tak ako aj vy veríte) konečne uvideli to nebo... ale ver mi, že nebude treba nikam chodiť... smile

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#139 27. 2. 2007 7:44

majkafa
Host

Ahoj Majko,
je to prosté - ale není to jednoduché.Člověk k tomu potřebuje vnitřně uvidět,že je hříšný- a to je pro většinu lidí problém.My ještě uznáme,že VŠICHNI jsme se něčím provinili,ale myslet na to v první osobě jednotného čísla je nepříjemné a shazujeme to podvědomě srovnáváním s druhými - z našeho pohledu horšími.To z nás ale nedělá spravedlivé lidi.Co je špína,určuje Bůh.A ten řekl,že i zlé věci v mysli člověka jsou hřích.A v nebi bude absolutně čisto.Jako se na operační sál dostanou jen čistí lidé a sterilní nástroje.A je jedno,kolik špíny na sobě měli,než se umyli.Lépe na tom bude ten,kdo bude umytý z velké špíny,než ten,kdo jí má za nehtama a řekne:JÁ se mýt nemusím,jsem čistý dost.Pošlou ho pryč,nebude tam moci zůstat.                                                                                                                       My se potřebujeme pořádně podívat na sebe a pak si můžeme uvědomit,jací doopravdy jsme.
Dovolit si být ze sebe smutní-i z toho,že tohle je naše hříšná přirozenost,protože zlobit nás nikdo neučil a umíme to od malička.Výchova pak naší přirozenosti dá zdravé hranice nebo taky ne.   Pokud člověk lituje toho,k čemu ho táhne tahle  přirozenost i toho,co z ní vyplývá,má radost,že je tu Pán Ježíš,který Ti odpustí,když Ho poprosíš.Tím smyje Tvoje viny a jsi čistá-to je skvělý-to jsi přijala vírou Jeho krev jako oběť za své viny.On se u toho dívá k srdci člověka,neboj se, pitomce  z Něj nikdo dělat nebude - takže pokrytecké modlitby jsou lidem nanic.  No a teď máš odpuštěno,ale furt máš tu svoji hříšnou přirozenost.Proto poprosíš Pána Ježíše,aby přišel do Tvého srdce a dal Ti svého Ducha.On je věrný a udělá to.Od té chvíle se Tvá přirozenost mění díky Jemu.Čím dál víc chceš být Jemu podobná a je to proces na zbytek života.Čím dál větší radost máš pak z věcí,na které se nedělají reklamy. A cítíš se bohatá,i když nejsi-jsi,ale jinak. A ještě něco:od Jeho narození se počítá letopočet -cca rok 0 a před a po Kristu.Slavíme Vánoce:Narodil se Kristus Pán,Velikonoce,které po Jeho ukřižování mají jména každý den.To jsou významné věci pro tři čtvrtiny světa a stopy po tom,že chodil po zemi.A nejvíc jsou vždycky vidět ti,kdo něco kazí-jak v církvi,tak ve společnosti.Stačí si pustit večer zprávy.Ale to neznamená,že jsou takoví všichni a znám hodně křesťanů,které mám moc ráda a jsou upřímní.

Ahoj světýlko. Tím, co jsem ti psala, jsem chtěla říct, kéž by všichni příslušníci církví byli tak čistí jako ty. Podle předchozího psaní mám z tebe pocit, že jsi taky tak trošku "fanatik", nechci tě tím nějak urazit. Ale to, že se od narození Ježíše počítá letopočet, to, že slavíme Velikonoce na památku jeho ukřižování atd. atd. jsou jen "symboliky". Skutečnost to není. Dokonce mimo evangelií se žádné texty nezmiňují o tom, že by Ježíš byl skutečná historická postava. A jak všichni víme, Velikonoce jsou pohyblivé svátky, kdyby se slavil skutečný den Ježíšova ukřižování, nebyl by ten svátek pohyblivý. Dále významné věci pro tři čtvrtiny světa to také nejsou. Já si nemyslím, že existuje "nebe" v takovém pojetí, v jakém ho tady podáváš ty. A taky si nemyslím, že by všechny "ty babky" přišly "do nebe". Možná ano, možná ne. Ale ne proto, že "přijali Ježíšovu krev", ale proto, jakým způsobem žily. Možná ty v tom vidíš to samé, já zase ne. Já tvé psaní chápu tak, že jenom ten, "kdo přijal svatou krev Ježíše" půjde "do nebe". Pro mne to znamená, že když nevěřím v existenci toho konkrétního Ježíše, nemám šanci. Já to vidím zase tak, že všichni, kdo budou žít v souladu s "bohem, přírodou, vesmírem" nazvěme to, jak chceme, "půjdou do nebe".

PAN, ano, chápu, co tím chceš říct, cos mi napsala o "přijetí krve Ježíšovy". Já to chápu tak, jako ty. Duchovně. Ale o světýlku mám pocit, že to nechápe duchovně, ale církevně. :-( Že skutečně věří, že Ježíš doopravdy byl a kdyby nebyl, tak bychom prostě do nebe nešli. Skoro jako kočička. Taky si myslím, že Ježíš jako historická postava existoval a že to byl jistě moudrý muž. Ale SYN BOŽÍ to nebyl. Snad jsem to napsala srozumitelně.

#140 27. 2. 2007 8:10

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

keito napsal(a):

Andromeda napsal(a):

Keito, budeš zase v budoucnu "někde k vidění"..? big_smile

Andromedo, myslela jsi to tak, jestli  budu na nějaké akci?  smile  NO, v téhle chvíli o ničem nevím. Ale ne vše záleží jen na mně, takže kdoví, třeba se ještě něco vyvrbí winkwinkwink

Přesně takhle jsem to myslela smile No každopádně, až to budeš vědět, tak dej vědět wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#141 27. 2. 2007 8:37

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Ach jo, mně pořád připadá, že se tady všichni baví o tom samém, akorát používají jiná slova a proto si navzájem nerozumějí... Třeba konkrétně to "přijmout Pána" nechápu tak, že ze sebe nechám udělat otroka a je toho tu více. Jen mi přijde, že ta slovní spojení i věty je pokaždé potřeba chápat obrazně a pak se ty významy spojí... Pak ještě vidím trochu rozpory ve výkladu - něco bylo "psáno" a každý si z toho vybere to co chce a druhý tomu rozumí trochu jinak... V konečné fázi si stejně každý vybere to, co je mu vnitřně nejbližší tummenupp

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#142 27. 2. 2007 11:59

kocicka
♥♥♥♥---

Pedro napsal(a):

Kočička, hovoří ke mně slovy tichými a laskavými, jako když se hvězdy dotýkají květin, jako když Láska, která je dechem života, rozdmýchává naše srdce svou svatou krví...

Máš v sobě Ježíše, ale necítíš Ho?

Čteš víc Bibli než Ji ctíš?

Jakou mají váhu Tvá vyčtená slova bez zkušenosti?

Ano, taky ke mne hovori s laskou - a proto to davam dal ...

Ne, Jezise skutecne necitim. Abych ho citila, musela bych ho mit v dusi, ale on je v mem duchu. Takze spis je vhodnejsi rict, ze ho vnimam - to ano, porad, nejvic kdyz se modlim a medituji Jeho Slovo.

No, ja Bibli ctim tim, ze ji ctu smile

Bozi Slovo ma vetsi vahu nez zkusenosti. Bozi Slovo je v mem zivote vyvyseno nad jakekoliv zkusenosti, pocity, rozumove vymysly.

Není tady

#143 27. 2. 2007 12:01

kocicka
♥♥♥♥---

Andromeda napsal(a):

Ach jo, mně pořád připadá, že se tady všichni baví o tom samém, akorát používají jiná slova a proto si navzájem nerozumějí... Třeba konkrétně to "přijmout Pána" nechápu tak, že ze sebe nechám udělat otroka a je toho tu více. Jen mi přijde, že ta slovní spojení i věty je pokaždé potřeba chápat obrazně a pak se ty významy spojí... Pak ještě vidím trochu rozpory ve výkladu - něco bylo "psáno" a každý si z toho vybere to co chce a druhý tomu rozumí trochu jinak... V konečné fázi si stejně každý vybere to, co je mu vnitřně nejbližší tummenupp

Prijmout Pana neznamena udelat ze sebe otroka - Jezis nechce otroka a nepotrebuje ho. Prave naopak, tim ze ho prijmes a vyznas, tak se osvobodzujes z otroctvi dabla a jses skutecne svobodna.

Není tady

#144 27. 2. 2007 12:01

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No, tak kočičko, teď je mi docela smutno. Víš proč? Protože dle tvých slov já se do nebe nikdy nedostanu. A není to protože jsem zlá ( tedy alespoň doufám). Pokud to jde snažím se pomoci svému okolí, i když občas jde i jen o drobnosti , nebo i slušnost, která občas bohužel mizí.....
Ale já nejsem křtěná, nějak to nešlo a moji rodiče byli stejně nevěřící. Své dvě děti jsem pokřtít nenechala. Ne protože bych ke křtu cítila odpor, co jsem slyšela, viděla fotky a tak, tak je to něco moc krásného, jenže jakožto člověk který není přímo věřící, bych to brala jen jako něco co dělám pro své potěšení, zábavu a to se mi zdálo vůči církvi nevhodné.  Stejně jako svatba v kostele je krásná, ale neoslovuje mě jako věřícího a zase mi to přišlo trošku nefér.
Miluju své děti, svého muže, jsem trošku naivní , někdy trošku více a i když mi někdo udělá nebo řekne něco nepěkného , stále si říkám že to tak nemyslel a nastavím mu svou usměvavou tvář. Nemám pocit že se musím pomstít. A i když nepatřím mezi lidi co mají velký majetek, nikomu to nezávidím, já všem přeju všechno pěkné když jsou šťastní z toho co mají.
Snažím se žít tak aby mé svědomí bylo čisté, abych nikomu neubližovala, ale mám smůlu, nepokřtěná, nevěřící, šup do pekla..... Tak to můžu občas zaškodit, vždyť je to jedno, stejně budu v teple.
Docela na mě dýchá z tvých slov že tvá víra je jediná ta správná a všichni ostatní skončí v pekle....  A představ si že by totéž říkali věřící jiné církve o tobě.

Mám trošku podobný pocit co píše majkafa. Totiž že Ježíš byl hodně zidealizován. A jiné názory než byly žádoucí byly zlikvidovány. Např momentální zkoumání toho zda byl Ježíš ženatý s Máří Magdalenou ( a tím nemyslím šifru Mistra Leonarda) a že Máří Magdalena nebyla prostitutka obrácená na správnou víru.... Kdo ví jak to všechno bylo a tak buďme trošku tolerantní k různým výkladům bible,vždyť všichni to ve své podstatě myslí dobře. To je hlavně pro tebe Kočičko, nechceš uznat že i jiná cesta k Bohu je správná a to je moc moc smutné.

P.S.: Musím končit budí se mi dítě, a to že píšeš že spíše sousedky závidí tobě že děti nemáš.... nevím kolik ti je, ale já jsem šťastná že děti mám a spíše je mi líto lidí kteří je nemají, než že bych jim záviděla. Ale určitě jsou o něco ochuzeni.

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#145 27. 2. 2007 12:09

kocicka
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

Ahoj světýlko. Tím, co jsem ti psala, jsem chtěla říct, kéž by všichni příslušníci církví byli tak čistí jako ty. Podle předchozího psaní mám z tebe pocit, že jsi taky tak trošku "fanatik", nechci tě tím nějak urazit. Ale to, že se od narození Ježíše počítá letopočet, to, že slavíme Velikonoce na památku jeho ukřižování atd. atd. jsou jen "symboliky". Skutečnost to není. Dokonce mimo evangelií se žádné texty nezmiňují o tom, že by Ježíš byl skutečná historická postava. A jak všichni víme, Velikonoce jsou pohyblivé svátky, kdyby se slavil skutečný den Ježíšova ukřižování, nebyl by ten svátek pohyblivý. Dále významné věci pro tři čtvrtiny světa to také nejsou. Já si nemyslím, že existuje "nebe" v takovém pojetí, v jakém ho tady podáváš ty. A taky si nemyslím, že by všechny "ty babky" přišly "do nebe". Možná ano, možná ne. Ale ne proto, že "přijali Ježíšovu krev", ale proto, jakým způsobem žily. Možná ty v tom vidíš to samé, já zase ne. Já tvé psaní chápu tak, že jenom ten, "kdo přijal svatou krev Ježíše" půjde "do nebe". Pro mne to znamená, že když nevěřím v existenci toho konkrétního Ježíše, nemám šanci. Já to vidím zase tak, že všichni, kdo budou žít v souladu s "bohem, přírodou, vesmírem" nazvěme to, jak chceme, "půjdou do nebe".

PAN, ano, chápu, co tím chceš říct, cos mi napsala o "přijetí krve Ježíšovy". Já to chápu tak, jako ty. Duchovně. Ale o světýlku mám pocit, že to nechápe duchovně, ale církevně. :-( Že skutečně věří, že Ježíš doopravdy byl a kdyby nebyl, tak bychom prostě do nebe nešli. Skoro jako kočička. Taky si myslím, že Ježíš jako historická postava existoval a že to byl jistě moudrý muž. Ale SYN BOŽÍ to nebyl. Snad jsem to napsala srozumitelně.

Majko, svetylko a ja taky verime, ze jenom a pouze a vyhradne ti, kteri prijali Jezisovou krev pujdou do nebe. Jo, mozna to v dnesni dobe neni moderni a popularni rict ze existuje jenom jedna cesta, ale je to tak. Vidim, ze to vam tady nejvic vadi. Ale Bible je v tomto jednoznacna, je to jenom Jezis, kdo je cestou, pravdou a zivotem. NIKDO neprichazi do nebe bez neho, nebo skrze nekoho jineho. To jsou slova Bible. A mne osobne je to jedno, jakou reakci to vyvola, proste je to tak.
Babky pujdou nebo nepujdou do nebe na zaklade toho, jestli prijali Jezise nebo ne, ne na zaklade toho, jak zily. Tim "prijatim" ted nemyslim, ze byli tisicekrat za zivot u zpovedi a prijimani, ale to, ze prijali Jezise a vyznali jako sveho Pana a Spasitele.

Neni to tak, ze nemas sanci - prave ze mas, kazdy ma sanci poznat pravdu a prijit do nebe. Ale zaprve, musi o tom vedet jak, coz ty uz ted vis a za druhe, musi to prijmout. Musi mit hlad po nebi, po vecnosti, po Bohu.

Proc rikas, ze Jezis nebyl Syn Bozi?

Není tady

#146 27. 2. 2007 12:17

majkafa
Host

kocicka napsal(a):

Majko, svetylko a ja taky verime, ze jenom a pouze a vyhradne ti, kteri prijali Jezisovou krev pujdou do nebe. Jo, mozna to v dnesni dobe neni moderni a popularni rict ze existuje jenom jedna cesta, ale je to tak. Vidim, ze to vam tady nejvic vadi. Ale Bible je v tomto jednoznacna, je to jenom Jezis, kdo je cestou, pravdou a zivotem. NIKDO neprichazi do nebe bez neho, nebo skrze nekoho jineho. To jsou slova Bible. A mne osobne je to jedno, jakou reakci to vyvola, proste je to tak.
Babky pujdou nebo nepujdou do nebe na zaklade toho, jestli prijali Jezise nebo ne, ne na zaklade toho, jak zily. Tim "prijatim" ted nemyslim, ze byli tisicekrat za zivot u zpovedi a prijimani, ale to, ze prijali Jezise a vyznali jako sveho Pana a Spasitele.

Neni to tak, ze nemas sanci - prave ze mas, kazdy ma sanci poznat pravdu a prijit do nebe. Ale zaprve, musi o tom vedet jak, coz ty uz ted vis a za druhe, musi to prijmout. Musi mit hlad po nebi, po vecnosti, po Bohu.

Tohle je kočičko ta zaslepenost a fanatizmus. sad

#147 27. 2. 2007 12:17

kocicka
♥♥♥♥---

spunt napsal(a):

No, tak kočičko, teď je mi docela smutno. Víš proč? Protože dle tvých slov já se do nebe nikdy nedostanu. A není to protože jsem zlá ( tedy alespoň doufám). Pokud to jde snažím se pomoci svému okolí, i když občas jde i jen o drobnosti , nebo i slušnost, která občas bohužel mizí.....
Ale já nejsem křtěná, nějak to nešlo a moji rodiče byli stejně nevěřící. Své dvě děti jsem pokřtít nenechala. Ne protože bych ke křtu cítila odpor, co jsem slyšela, viděla fotky a tak, tak je to něco moc krásného, jenže jakožto člověk který není přímo věřící, bych to brala jen jako něco co dělám pro své potěšení, zábavu a to se mi zdálo vůči církvi nevhodné.  Stejně jako svatba v kostele je krásná, ale neoslovuje mě jako věřícího a zase mi to přišlo trošku nefér.
Miluju své děti, svého muže, jsem trošku naivní , někdy trošku více a i když mi někdo udělá nebo řekne něco nepěkného , stále si říkám že to tak nemyslel a nastavím mu svou usměvavou tvář. Nemám pocit že se musím pomstít. A i když nepatřím mezi lidi co mají velký majetek, nikomu to nezávidím, já všem přeju všechno pěkné když jsou šťastní z toho co mají.
Snažím se žít tak aby mé svědomí bylo čisté, abych nikomu neubližovala, ale mám smůlu, nepokřtěná, nevěřící, šup do pekla..... Tak to můžu občas zaškodit, vždyť je to jedno, stejně budu v teple.
Docela na mě dýchá z tvých slov že tvá víra je jediná ta správná a všichni ostatní skončí v pekle....  A představ si že by totéž říkali věřící jiné církve o tobě.

Mám trošku podobný pocit co píše majkafa. Totiž že Ježíš byl hodně zidealizován. A jiné názory než byly žádoucí byly zlikvidovány. Např momentální zkoumání toho zda byl Ježíš ženatý s Máří Magdalenou ( a tím nemyslím šifru Mistra Leonarda) a že Máří Magdalena nebyla prostitutka obrácená na správnou víru.... Kdo ví jak to všechno bylo a tak buďme trošku tolerantní k různým výkladům bible,vždyť všichni to ve své podstatě myslí dobře. To je hlavně pro tebe Kočičko, nechceš uznat že i jiná cesta k Bohu je správná a to je moc moc smutné.

P.S.: Musím končit budí se mi dítě, a to že píšeš že spíše sousedky závidí tobě že děti nemáš.... nevím kolik ti je, ale já jsem šťastná že děti mám a spíše je mi líto lidí kteří je nemají, než že bych jim záviděla. Ale určitě jsou o něco ochuzeni.

Ale prosim te, Spunt, proc by ti melo byt smutno??? Proc by ses nemela nikdy dostat do nebe???? To rekl kdo??? Prave naopak, i pro tebe je misto v nebi pripraveno, Buh te nekonecne miluje a touzi te tam mit! Je to jenom na tobe, jestli do nebe chces nebo nechces! V pekle nebude nikdo, koho tam poslal Buh, jenom ti, co se tam poslali sami!!!

Co ma spolecne nebe s pokrtenim??????? Pokrteni znamena, ze prijmes Jezise a verejne to vyznas, jinak krest nema zadnou cenu, a krtit male deti je pitomost. To, jestli jsi nebo nejsi pokrtena nehra vubec zadnu rolu, taky ne to, jestli jsou pokrteni rodice, jestli jsi mela svatbu v kostele ... to je uplne jedno! Zalezi na tom, kde je tve srdce, cemu v srdci veris!

To je hezke, ze se snazis zit hezky a spravne, ale to te bohuzel do nebe nedostane. Jeste porad mas neznovuzrozeneho ducha a tudiz nejsi Bozim ditetem. Je mi to lito, ale to rika Bible.
Ja jsem uverila tomu, co je napsano v Bibli bez jakychkoli vyhrad, bez jakychkoli vykladu - stejne vyklady Bible jsou lidsky vymysel, Bible je prece samovykladova :-).
Ja nerikam, ze ma vira je jedina spravna, ja rikam, ze je tady Buh a Jezis a Bozi Slovo, ktere je jedine spravne a ja se ho drzim.

Nemusi ti byt lito toho, kdo nema deti, ja mam Jezise a to je lepsi, necitim se vubec ochuzena :-). Na deti jeste neni cas, as to jednou prijde, ale zatim o tom nepremyslim.

Není tady

#148 27. 2. 2007 12:22

kocicka
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

kocicka napsal(a):

Tohle je kočičko ta zaslepenost a fanatizmus. sad

A proc??? Tak jestli mi neveris, ze to Bible rika, tak ti to tady odcituji, stejne se na to uz nejakou dobu chystam, abyste nemeli pocit, ze tady placam neco, co neni podlozene. Co je na tom zaslepenost? Ja jsem tak stastna, ze mi Buh otevrel oci a ze muzu videt duchovni svet taky, jaky je.
A fanatizmus? Nevim co nazyvas fanatizmem, jestli to, kdyz je nekdo nadseny z Boha, tak jo, jsem fanaticka, no a co?

Není tady

#149 27. 2. 2007 12:24

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Aha, tak to jsem netušila, já žila v domění že křtem se smývají také hříchy rodičů....
Tak to jsem zase o něco chytřejší.
Ale trošku by mě zajímalo, kam se tedy dostanu když ani do pekla, protože to si svým chováním snad nezasloužím, ale ani do nebe, protože nemám znovuzrozeného ducha...

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#150 27. 2. 2007 12:26

Pedro
♥♥♥♥♥--

Kočička, ještě jedinou věc k tomuto tématu, pak už nemám potřebu... Farizejové a zákoníci se taky učili Písmo nazpamět, jejich duše měly tvar knihy, a jejich ústa byla plná vznešených frází... A pak, když přišel Ježíš, tak ho nechali ukřižovat... Tomu se říká pokrytectví. wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí