Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 26. 2. 2007 19:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Lidiiiii! Je tady Jeziiiis!!!

světýlko napsal(a):

Milá Popelko,zkusím na Tvé myšlenky reagovat. Myslíš na "nebe"jako na svaté místo,kam se nesmí dostat ani špetka špíny.Přesně tak to opravdu je.A právě proto,že nikdo z lidí není,jak správně tušíš,tak čistý a nikdo by se tam nedostal,poslal Bůh,který stvořil tenhle svět na zem Pána Ježíše.Byl zvláštní tím,že se nikdy ničím neprovinil-ani v myšlenkách.Proto ho smrt-odplata za hřích-nemohla udržet ve své moci a vstal z mrtvých.Jeho krev tekla za hříchy každého člověka-kdo ji přijme,toho očistí tak dokonale,že je svatý-protože ta krev je svatá.Proto můžeme do nebe a je to veliká milost.Jako by Tě u soudu spravedlivě odsoudili a pak řekl soudce:tento trest pro vás podstoupil někdo jiný,-tímto je vám udělena milost.  Pokud by sis byla své viny vědoma,tekly by ti slzy,že někdo měl tolik lásky a vytrpěl to pro tebe.
A druhá věc o které píšeš: z té lásky,kterou jsi tím prožila a kterou cítíš,budeš mít radost,ať jsou okolnosti Tvého života jakékoliv.Pomůže Ti správně se postavit i k trápení svému i jiných lidí..Je to štěstí jiného druhu,než skvělé okolnosti,které pomíjejí.Víš,co má smysl a kdo jsi.A můžeš to přát  lidem.

svetylko,
presto, ze ja se s timhle vykladem neztotoznuji, chapu ho a respektuji.
Napsala jsi to velmi hezky a svou viru nikomu nevnucujes. Tvoje "reklama" je pro tohle krestanske pojeti naprosto uzasna (stejne jako sobi pro Vodafone) a nikoho neurazi smile Spis naopak: verim, ze i bezverce nuti k zamysleni..... Myslim to naprosto bez ironie a uprimne. A mas moc hezky nick.... takovy pravdivy pussa

Upravil(a) Pandorraa (26. 2. 2007 19:56)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#102 26. 2. 2007 19:35

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Backy - to by musel takhle z hloubky srdce zalitovat asi tak minimálně jednou měsíčně..... protože nelze předpokládat, že v běžném životě neučiníme milion nesprávných věcí, někomu byť nevědomky ublížíme, koutkem duše zazávidíme, atd.....
a pořád nějak nepobírám nepoměr ----- šest miliónů hříšníků ----- jeden odčiňující Ježíš..... ten by se ale nadřel ...........

ve svém okolí vidím nespočet věřících hříšníků, kteří ale právě tak žijí ........ "však co, že udělám nějakou prasečinu, v neděli zajdu do kostela, odprosím nejvyššího a on už mi odpustí"
hmmm, super, až na to, že těmi svými obvykle ubližují svému okolí.... a tak nějak odpuštění Boha nebo koho chcete, nevidím jako odčinění onoho skutku.....

a dost, já jsem v některých věcech dost radikální.... a právě přístup k víře je jednou z těchto věcí......takže už do vaší diskuse nebudu raději vstupovat, nebo si tu nadělám kopy nepřátel

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#103 26. 2. 2007 19:44

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

jen ještě jeden můj poznatek s křesťanskou vírou........ nejsem obeznámena s tím, jak chodí život a systém v hierarchii církve, v příspěvcích oveček na opravu kostelů atd.... a popravdě je mi to maličko jedno....
pominu - li tedy , že by mě zajímalo, jak je doloženo, že všechny příspěvky jdou na opravy chrámu Páně........ ale je mi jasné, že věřící mi namítnou, že přece jejich pan farář je ten nejčistší ze všech...... bez ohledu na to, že vše je jen a jen o lidech, to, že nosí kolem krku nějaký kolárek, ještě nezaručuje jejich čistotu,...... ale OK, věřme, že jsou skutečně čestní......

ale co mě neskutečně pobouřilo a co jsem zažila na vlastní kůži.......... když jsem vezla moji maminu na poslední rozloučení s jejím příbuzným..... v kostele....kde byly desítky lidí, truchlících, loučících se s milovanou osobou......
a mezi nimi začali chodit ministranti, kteří začali na chod kostela vybírat...... tak to jsem se málem neudržela .......
nehledě na to, že nechci rozebírat, že poslední rozloučení s člověkem si opravdu nepředstavuji jako nějakou mši, v níž stěží zazní jméno dotyčného, ale zato tam půl hodiny přítomní poslouchají, jak je cesta křesťaství složitá a trnitá......
myslím, že na to jsou nedělní bohoslužby a ne poslední rozloučení .....

HAWK domluvila jsem k tomuto tématu.....raději

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#104 26. 2. 2007 20:11

backy007
♥♥♥♥♥--

Prečo si dohovorila? Väčšina tu má na kresťanstvo podobný názor, nemáš kde si spraviť nepriateľov. Len ako odpoveď:

Backy - to by musel takhle z hloubky srdce zalitovat asi tak minimálně jednou měsíčně

ja by som skôr rátal tak denno-denne. a predsa je to podstatné.

a pořád nějak nepobírám nepoměr ----- šest miliónů hříšníků ----- jeden odčiňující Ježíš..... ten by se ale nadřel ...........

Kebyže do tej nerovnice vrazíš pod premennú hriešnik nejaké konečné číslo a pod premennú Ježiš nekonečno (veď čo iné je Boh?), nerovnica zostane nerovnicou, ovšem... nepríde ti trochu iná?

ve svém okolí vidím nespočet věřících hříšníků, kteří ale právě tak žijí ........ "však co, že udělám nějakou prasečinu, v neděli zajdu do kostela, odprosím nejvyššího a on už mi odpustí"

To je dosť podobné tomu prípadu, čo si uviedla nižšie s tými Otčenášikmi. Tak ak sa tí dostanú do neba... chcem povedať... no, nebo je tiež ťažká téma, tak sa jej nedotknem, len poviem, že daní nemajú šance práve preto, lebo si myslia, že majú viac než to.

K tej tvojej skúsenosti: 2 slovami - meine gute. Aj ja myslím, že to bolo prehnané. Čo už, niektorí ľudia nepoznajú medzu. (aj keď nesúhlasím s tými predstavami posledného rozlúčenia)

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#105 26. 2. 2007 20:13

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhošť
Web

Andromeda napsal(a):

keito napsal(a):

A co se týká "hry druhé kalpy", ty mi teda dáváš. O té jsem stejně jako o těch Lhayanech taky v životě neslyšela. Tak se těším, až mi do téhle záležitosti vneseš trochu jasno big_smile

Pan, já bych se taky připojila s žádostí, mně to taky nic neříká wink

Keito, budeš zase v budoucnu "někde k vidění"..? big_smile

Andromedo, myslela jsi to tak, jestli  budu na nějaké akci?  smile  NO, v téhle chvíli o ničem nevím. Ale ne vše záleží jen na mně, takže kdoví, třeba se ještě něco vyvrbí winkwinkwink

Není tady

#106 26. 2. 2007 20:30

majkafa
Host

světýlko napsal(a):

Milá Popelko,zkusím na Tvé myšlenky reagovat. Myslíš na "nebe"jako na svaté místo,kam se nesmí dostat ani špetka špíny.Přesně tak to opravdu je.A právě proto,že nikdo z lidí není,jak správně tušíš,tak čistý a nikdo by se tam nedostal,poslal Bůh,který stvořil tenhle svět na zem Pána Ježíše.Byl zvláštní tím,že se nikdy ničím neprovinil-ani v myšlenkách.Proto ho smrt-odplata za hřích-nemohla udržet ve své moci a vstal z mrtvých.Jeho krev tekla za hříchy každého člověka-kdo ji přijme,toho očistí tak dokonale,že je svatý-protože ta krev je svatá.Proto můžeme do nebe a je to veliká milost.Jako by Tě u soudu spravedlivě odsoudili a pak řekl soudce:tento trest pro vás podstoupil někdo jiný,-tímto je vám udělena milost.  Pokud by sis byla své viny vědoma,tekly by ti slzy,že někdo měl tolik lásky a vytrpěl to pro tebe.
A druhá věc o které píšeš: z té lásky,kterou jsi tím prožila a kterou cítíš,budeš mít radost,ať jsou okolnosti Tvého života jakékoliv.Pomůže Ti správně se postavit i k trápení svému i jiných lidí..Je to štěstí jiného druhu,než skvělé okolnosti,které pomíjejí.Víš,co má smysl a kdo jsi.A můžeš to přát  lidem.

Jak jednoduché a prosté. Příjmu Ježíšovu krev a jsem svatá. A jinak můžu dělat cokoliv. Vždyť do nebe už stejně přijdu, když jsem svatá. NO COMMENT. dumbom Co konkrétně myslíš tím, že přijmu Ježišovu krev?
Víš, to je jako s mnoha babkami v naší vesnici. Každý den byly na mši svaté, každý první pátek v měsíci, na Vánoce, na Velikonoce u zpovědi a svatého přijímání. Taky jednoduché - vyzpovídám se, pan farář mi dá rozhřešení, pomodlím se tři otčenáše a tři zdravas, zavřu za sebou dveře kostela a nadělám tolik zla ve vesnici svou hubou nevymáchanou. Vždyť to nevadí. Za chvíli je zase první pátek v měsíci a já se vyzpovídám a budu mít dušičku čistou jako lilie. Mohla bych o tom povídat hodiny a hodiny. sad
Ale těm našim vesnickým babkám vděčím za to, že jsem začala přemýšlet. Každé náboženství je jen dílem lidí. A že někteří lidé ho zneužívají pro své cíle a jako omluvu svých skutků. Bohužel.
Jak je definována "špína" , které ani špetka se nesmí dostat do nebe? Kdo určí, co je "špína"?
Ty jsi tak čisťoučká ve své víře. Kéž by takoví byli všichni věřící.

Viděla jsi pohádku Anděl Páně?

Upravil(a) majkafa (26. 2. 2007 21:03)

#107 26. 2. 2007 21:18

kocicka
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Ra napsal(a):

kočička napsala: Lide, kteri nejsou spaseni (neodevzdali svuj zivot Jezisi) jsou deti dablovy. To rika Bible, to jsem si ja nevymyslela.
Co si myslíš o tomto: http://www.novinky.cz//10/97/57.html

Také jednali podle toho co říká Bible.

Bylo to správné?

Byla jejich srdce naplněna boží láskou?

Co říká tvé srdce a tvůj rozum?

Co myslíš ty, kočičko?

hjarta

Tak jsem se na to divala - na zaklade ceho rikas, ze jednali podle Bible???? KDE prosim te v Bibli mas napsano, ze se mame vzajemne pribijet na kriz? Je to absolutne perverzne a zvrhle co udelali!!!

Vymitani dabla se v Bibli popisuje zejmena v evangeliich a ve Skutcich apostolu. Vesmes jde o uplatneni autority, kterou ma kazdy verici ve Jmenu Jezise kdy SLOVNE v Jezisovem jmenu posle dabla pryc.

Jejich srdce nebyla naplnena Bozi laskou u tohoto cinu, to je jasne. Co je jeste smutnejsi, nestali v autorite ve jmenu Jezise a taky neznali Bozi slovo sad

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.
Kdo jiný přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Syn Boží?

Není tady

#108 26. 2. 2007 21:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ja nevim majko, ale ty sama jsi pro mne prikladem toho, jak "Jezisova krev" omyva hrisniky a cini je svatymi - receno slovy svetylka... i kdyz ja to chapu jeste trochu jinak...
Pominu ted vsechny ty cirkevni blaboly kolem jeho osoby, cely ten "pribeh".... Ja jeho  podstatu chapu jako metaforu - on je LAska a Odpusteni..Kazdy, kdo je/j prijme do sveho zivota, citi je/ho a necha se jim/i vest, je vlastne "spasen", protoze pochopil jednu z nejdulezitejsich pravd zivota.... a muze tak podle ni zit!
Stejne jako ty, ktera jsi "spachala" ten nejhorsi "hrich" sama na sobe, jsi nakonec nasla lasku sama k sobe, odpustila si a ted jsi jako cista studanka, ze ktere se muze napit kazdy, kdo zizni - trpi sebelitosti, zalem, samotou....ale i zlobou, necitelnosti... Proste kazdy, kdo je zoufaly, ale na tvem pribehu vidi, ze to jde smile
Ale vidi to jen ten, kdo to chce videt.... a lasku citi skutecne jen ten, kdo ji chce citit, to s behanim do kostela nema nic spolecneho. A cirkev se podle mne smrtelne prohresuje proti tomu, co sama kaze, kdyz lidem, kteri nic nepochopili, dava rozhreseni... Jen je utvrzuje v jejich omylu a zabranuje jim rust, procitnout.....

Ja doufam,ze jsem to napsala srozumitelne smile Pokud ne, je mi to moc lito.

Upravil(a) Pandorraa (26. 2. 2007 22:06)

Není tady

#109 26. 2. 2007 21:20

kocicka
♥♥♥♥---

spunt napsal(a):

Keito, je to tak, omlouvám se , jsem zmatená matka co dělá deset věcí najednou big_smile , doufám že mi odpustíš.

Pandorroo, má tam pár divných věcí, jak jsem již psala o tom že něco cítí jinak než dělá ale je šťastná, protože to dělá jak jí je sděleno.  A právě má nešťastný způsob vyjadřování, že to vypadá na sektu ..... třebas nám to vyvrátí. Třebas nám to vysvětlí, ale vlastními slovy, ne jen citacemi z bible....

Spunt, sekta se pozna podle uceni, ne podle nadseni gloria

Ano, delam to, co mi sdeluje Bozi Slovo - Bible, protoze ji naprosto verim!

Co chces abych vysvetlila vlastnimi slovy? Jeste jsem tady zatim vzdycky mluvila vlastnimi slovy ... va

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.

Není tady

#110 26. 2. 2007 21:22

kocicka
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

spunte,
kdyz se sjedes drogou, taky jsi stastna.... je to prece tak uuuuzasny....

A rekla bych, ze tva intuice je naprosto spravna, drz se ji smile

Kdyz se sjedes drogou, jsi stastna par hodin, pak mas hangover. Kdyz zijes s Jezisem, jsi stastna porad ... bez jakychkoli nasledku big_smile

Není tady

#111 26. 2. 2007 21:27

kocicka
♥♥♥♥---

arwen napsal(a):

kocicka napsal(a):

Poslouchej, je tady nekdo, kdo te miluje, kdo te akceptuje takoveho jaky jsi, kdo ti primo vydlazdil cestu do vecnosti a kdo te chce provazet, chranit a vest tady na zemi! Jeho jmeno je JEZIS!

Jezis se narodil a zemrel a vstal z mrtvych proto, abys ty mohl zit vecny zivot v harmonii s Bohem, v pohode, lasce a vitezstvi nad vsim zlym!

Jezis premohl dabla svou smrti a zmrtvychvstanim, coz znamena, ze zvitezil nad vsim co dabel do sveta prinesl - hrich, bolest, smutek, trapeni, nedostatek a smrt!

Co to pro tebe znamena? Kdyz ho prijmes do sveho srdce, a udelas ho svym Panem, mas jistotu, ze po smrti te neceka peklo a zatraceni, ale vecny zivot v nebi, kde bude radost, stesti a pokoj! A v tomto zivote ti patri dostatek, pokoj, zdravi, vitezstvi nad vsim co se te snazi znicit a nekonecna radost!

Lidi! Zapomente na dablovy vymysly, reiki, magii, reinkarnaci a ostatni veci ktere vas jenom nici, a vemte si skutecny zivot ktery je stastny a naplneny!

"Nebot tak Buh miloval svet, ze sveho Jednorozeneho Syna dal, aby nezahynul, ale vecny zivot mel kazdy, kdo v Neho veri." Jan 3,16

Jak muzes prijmout Jezise? Tak ze v neho nejprve v srdci uverit a pak to slovami vyznas. Muzes rict neco jako:

Pane Ježíši, přicházím k Tobě jako ztracený hříšník, který potřebuje zachránit. Věřím, že jsi zemřel za mé hříchy a po třech dnech vstal z mrtvých. Vyznávám Tě jako svého Pána a Spasitele a odevzdávam Ti celý svůj život.

Řekl jsi, že toho, kdo k Tobě přijde, nevyženeš ven. Proto jsem k Tobě přišel a teď od Tebe přijímám nový život.

Bože Otče, děkuji Ti, že jsi mě právě teď přijal do své rodiny jako své vlastní dítě. Děkuji Ti, že jsem TEĎ zachráněn a že jsem TEĎ nové stvoření v Ježíši Kristu. Amen"

Jezis rekl:  Já jsem ta cesta i pravda i život. Žádný nepřichází k Otci než skrze mne. Jan 14,6

CHTĚLA bych k tomu říct jen  tohle -Víra (V Boha) je DAR ,který nemá každý.Tím,že někdo cituje BIBLI ,má radost z víry a chce tuto radost předat dál tak to z něj nedělá fanatika.Uznávám,nazvat ďáblovimy výmysly reiku ..-ale pokud jste ateisti nebo máte svou víru tak Vás přece tyhle řádky nemůžou nijak rozházet.dumbom
Milá Kočičko,já ač jsem věřící bych neměla odvahu to takhle napsat.Otázka víry je složitá !Rozhodně víra znamená LÁSKA.MILUJ SVÉHO BLIŽNÍHO ....smile

Arwen - co chces rict tim, ze vira je dar? To teda znamena, ze nekteri lidi budou v pekle jen proto, ze proste jim Buh nedal dar verit mu? va

Otazka viry neni slozita. Buh nemuze s nama komunikovat lec tehdy, kdyz mu duverujeme. Samozrejme, pokud clovek neni spaseny, tak nevi JAK mu muze nebo jestli mu vubec muze duverovat. Proto tady rikam, ze Buh je dobry, ze nas miluje, ze ma pro nas jenom to nejlepsi.

A cim ty nazyvas reiki???

Není tady

#112 26. 2. 2007 21:29

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Ja jeho  podstatu chapu jako metaforu - on je LAska a Odpusteni..Kazdy, kdo je/j prijme do sveho zivota, citi je/ho a necha se jim/i vest, je vlastne "spasen", protoze pochopil jednu z nejdulezitejsich pravd zivota.... a muze tak podle ni zit!

Konečně někdo, kdo je schopen větší abstrakce wink

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#113 26. 2. 2007 21:40

kocicka
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

keito napsal(a):

... tak jsem přesvědčená že každý máme svou svobodnou vůli a svou vlastní zodpovědnost. Každý sám za sebe. Takže pokud nějaké sektě sednu na lep a oni mě „zničí“  a to po všech možných stránkách, tak to byla moje osobní volba a následně i moje zkušenost. Buď to přežiju a pak mám do budoucna ohromné plus, protože mě nikdo takový už nikdy nedostane, anebo tam uvíznu a mám o zábavu postaráno v životě dalším smile. …Fakt na tu věc nedokážu nahlédnout jinak….Pokud jsem stále vedle jak ta jedle, prosím tě vysvětli mi to ještě nějak jinak. Možná na to koukám z nějakého jiného kouta než ty smile

Ano, kazdy mame zodpovednost sam za sebe. Jenze kazdy jsme soucasti toho druheho...
Ano, kazdy ma svobodnou volbu - tvou volbou bude prejit frekventovanou ctyrproudovku na cervenou, mou volbou bude te pred tim varovat a protoze jde o sekundy, nejspis te chytim za ruku a strhnu zpet....  Pokud tam ale vlezes znovu, uz s tim nic nenadelam, muzu se jen divat..
Pokud u te silnice vsak bude stat nekdo, kdo te k tomu primo vyzyva a vyklada ti, jak je to bezpecne a uzasne,  pak mu proste "rozbiju hubu". On mi totiz nedava jinou moznost, vis?
Jo vlastne dava - jak rika Axi, muzu pockat na to upalovani a plynove komory a "rozbit mu tu hubu" az pak vissla

Vidis a ja jsem presvedcena, ze kocicka neni vubec otevrena.... ba prave naopak. Cosi ci kdosi prekryl jeji svobodnou vuli a mluvi misto ni, i kdyz ona to jiste popre. Jenze prave proto, ze duse je dokonala a cista, nemuze proste takhle mluvit. Nemuze chapat Jezisovo poselstvi tak, jak ho chape kocicka - Vsechno mate zadarmo, vy jste nic, protoze vase skutky vas nikdy do "nebe" nedovedou, musite jen ve mne uverit a vse bude OK.
Je mi z toho opravdu smutno...
)

No Pan, to jsi uplne vystihla!!! Jeden po ctyrproudovce na cervenou, pritom te v tom povzbuzuje svet, dabel, tvoje telo, tvoje pocity a ja te varuju, ale samozrejme, rozhodnuti je na tobe, ani v takovem pripade, kdy ti jde o zivot, jakoze ted ti jde, te do niceho nemuzu nutit. Volba je na tobe smile

Muzu ti rict, ze jsem naprosto otevrena, mam uplne stejnou svobodnou vuli jako ty, muzu se rozhodnout pro cokoli na svete a udelat to, a Buh to bude respektovat. Samozrejme, kdosi mluvi misto meho stareho Ja, je to Duch Svaty ve mne.

Pan, ja nerikam, ze moje duse je cista, ale ze muj duch je cisty, to jsou dve ruzne vec :-). To, ze spasa je zadarmo, je napsano v Bozim slove. Nikde jsem nerekla, ze jsi nic - Buh te miluje a touzi, aby ses stala tim, cim te stvoril. Ale nestanes se tim svymi skutky, pouze tim, kdyz prijmes Jezise jako sveho Pana.

Není tady

#114 26. 2. 2007 21:42

kocicka
♥♥♥♥---

Axi napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ja jeho  podstatu chapu jako metaforu - on je LAska a Odpusteni..Kazdy, kdo je/j prijme do sveho zivota, citi je/ho a necha se jim/i vest, je vlastne "spasen", protoze pochopil jednu z nejdulezitejsich pravd zivota.... a muze tak podle ni zit!

Konečně někdo, kdo je schopen větší abstrakce wink

Ale Jezis je vice nez pouha metafora!!! Ano, on je laska a odpusteni a kdo ho prijme do sveho zivota, tak bude spaseny a znovuzrozeny. Ale Jezis je skutecna postava a ta laska a odpusteni se nam stala skrze jeho smrt a zmrtvychvstani.

Není tady

#115 26. 2. 2007 22:02

kocicka
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

Co konkrétně myslíš tím, že přijmu Ježišovu krev?
Víš, to je jako s mnoha babkami v naší vesnici. Každý den byly na mši svaté, každý první pátek v měsíci, na Vánoce, na Velikonoce u zpovědi a svatého přijímání. Taky jednoduché - vyzpovídám se, pan farář mi dá rozhřešení, pomodlím se tři otčenáše a tři zdravas, zavřu za sebou dveře kostela a nadělám tolik zla ve vesnici svou hubou nevymáchanou. Vždyť to nevadí. Za chvíli je zase první pátek v měsíci a já se vyzpovídám a budu mít dušičku čistou jako lilie. Mohla bych o tom povídat hodiny a hodiny. sad
Ale těm našim vesnickým babkám vděčím za to, že jsem začala přemýšlet. Každé náboženství je jen dílem lidí. A že někteří lidé ho zneužívají pro své cíle a jako omluvu svých skutků. Bohužel.
Jak je definována "špína" , které ani špetka se nesmí dostat do nebe? Kdo určí, co je "špína"?
Ty jsi tak čisťoučká ve své víře. Kéž by takoví byli všichni věřící.

Mas pravdu Majko v tom, ze nabozenstvi je jen dilem lidi a lidi ho zneuzivaji pro sve cile. Mysli si, ze nabozenstvi je privede do nebe. Jak rikas, Bohuzel.

Tim ze se vyspovidam, pomodlim otcenase a zdravas, se problem neresi. Musim byt spasena a promenena. To dela Jezis. Kdyz v neho uverim a uvidim, ze muj dosavadni zivot stal za ...... a vyznam ho jako sveho spasitele, jsem spasena a v tu chvili mi je odpusten kazdy hrich ktery jsem kdy spachala. Ale krome toho se deje to, ze muj mrtvy duch ozije prave kdyz vyznam Jezise jako sveho spasitele a tim se stavam novym stvorenim! A jako nove stvoreni, ktere ma Bozi podstatu, me Buh az do smrti vidi jako cistou a bezhrisnou, protoze se diva de facto na Jezise ve mne, ne na to, co jsem kdysi byla, nebo to, co se mi po spaseni podari sem tam udelat :-).

Tim ze mam novou podstatu, noveho ducha, tak se deje jedna vec - nechce se mi hresit! Bible rika, ze pred spasenim jsem mela otce dabla a proto konala skutky dabla, ale po spaseni je Buh muj otec, a pro me je prirozene delat to, co se mu libi!

Pokud hned po spaseni zacnu cist Bibli, tak se pomalu meni i moje mysl - vice a vice premysli o tom, co chce Buh nez o tom, co chce dabel. Ale na mysli je potreba pracovat, duch je cisty okamzite. Pokud pak jeste travim cas v modlitbe, tak Buh mluvi ke mne osobne a konkretne (to co je v Bibli je obecna Bozi vule pro zivot kazdeho krestana, ale samozrejme Buh mluvi i osobne do zivota cloveka) a ja to slysim, prijimam a podle toho jednam. Takhle dostava dabel stale min a min prostoru v mem zivote. Pokud se stane, ze prece jenom zhresim, tak prirozene, prvni po cem touzim, je pribehnout k Bohu, rict mu to a rict mu, ze od toho utikam pryc a nikdy vic to neudelam - hrich se mi totiz diky zivotu s Bohem uplne zhnusil.

Takze situace, kterou opisujes s babkama na vesnici, je pro spaseneho, Duchem svatym naplneneho a Bozim Slovem obnoveneho krestana uplne vyloucena. Samozrejme, ja nerikam, ze babky nejsou spasene, ale podle jejich reakce maji minimalne starou mysl a neomyvaji si ji Bozim slovem. Coz je skoda, ale alespon budou babky v nebi gloriagloria

Není tady

#116 26. 2. 2007 22:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kocicka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

spunte,

Kdyz se sjedes drogou, jsi stastna par hodin, pak mas hangover. Kdyz zijes s Jezisem, jsi stastna porad ... bez jakychkoli nasledku big_smile

Davej si bacha na to, co vytrhnes z kontextu, to ad 1.
Ad 2: jak ty vis, ze nejsi stastna jen "par" hodin??? V kontextu staleti... tisicileti.... vecnosti..... kterou zije Duse???

Není tady

#117 26. 2. 2007 22:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kocicka napsal(a):

Ale nestanes se tim svymi skutky, pouze tim, kdyz prijmes Jezise jako sveho Pana.

Jsem bozi dite a nemam zdaneho pana ani Pana. Nejsem otrok, jsem svobodna bytost s bozskou jiskrou, stejne tak jako ty, kdokoliv dalsi, jako Jezis... A bible je pro mne jen kniha, pro tebe slovo Bozi...v tom je mezi nami ten podstatny rozdil....

Není tady

#118 26. 2. 2007 22:17

kocicka
♥♥♥♥---

mala.popelka napsal(a):

kocicka napsal(a):

....................................................Pokud je nekde jinde nez v krestanstvi takova laska, jak to, ze nejste vyrovnani, uplne stastni a jisti ze jednoho dne pujdete do nebe? Kdyby jste byli, byli byste uplne stejni fanatici jako ja tongue

kočičko, předem podotýkám, nejsem ani bezmezně šťatstná, natož fanatická ...... nejsem totiž ani věřící.......
nicméně, pokud jsi si tak jistá, že jednoho dne půjdeš do nebe .............. pak musíš být naprosto svatá žena.......
Nikdy ve svém životě jsi nespáchala hřích ? Nikdy jsi neukradla sestře (bratrovi) lízátko....... Nikdy nikomu bližnímu nepřála, aby ta svině jedna poznala bolest......atd.....? Nikdy jsi nikomu nic nezáviděla ? Nechtěla jsi mít takovou postavu jako nějaká tvoje kamarádka...... takový dům jako kolegyně...... nebo tak chytré děti jako sousedka ??? Nic takového ? Opravdu nikdy ? Dokážeš si sáhnout do svědomí a říct "ano, já jsem svatá čistá hříchem neposkvrněná osoba" ??
Jen tak si totiž umím představit, že skončíš v nebi wink

PS: proč nejsou všichni lidé tak totálně šťastní jako ty ??? Zamysli se...... a třeba přijdeš na to, že dokud existují nemoci jako je rakovina, dokud se může stát, že někoho blízkého zavraždí, přepadnou, znásilní....... dokud existuje obyčejné lidské trápení, bolest a smutek........ tak něco jako trvalé absolutní štěstí pro všechny lidi na světě je nesmysl........ a obávám se, že jeden Ježíš to nezachrání smile

omlouvám se všem věřícím, ať už věří v cokoli, ale tohle mě prostě nemohlo nechat bez odezvy smile

Popelko, tvoje otazky jsem uz castecne zodpovedela v prizpevku Majce, takze jenom v kratkosti: Ano, ano, ano, spachala jsem v zivote hrich, zavidela jsem, i kdyz lizatko jsem sestre ani bratrovi neukradla a taky nezavidim chytre deti sousedkam, ony zavidi mne, ze je jeste nemam tongue. Ale kdyz si sahnu do svedomi, tak musim rict, ano, jsem svata, cista a hrichem neposkvrnena osoba diky krvi Jezise, ktera me pred 12 lety od tohoto vseho provzdy ocistila - a tedy v nebi skoncim smile. Fakt, je to jenom diky a vyhradne diky tomu, co Jezis udelal za me a ja jsem to prijala. A toto je jedina cesta do nebe.  Udelal to jeden jediny Jezis a udelal to pro vsechny lidi na zemi :-).
Na svete je trapeni, smutek, bolest, nemoci a vsechno ostatne protoze tady vladne dabel. Ale pro ty, kteri prijali Jezise, je tady Jeho moc a on dabla porazil, odzbrojil a tuto moc dal i svym detem, takze kdyz na mne prijde nemoc, ja muzu rict, ve jmenu Jezise tahni odkud jsi prisla, ty NEMAS pravo me trapit, ja jsem uzdravena Jezisovymi ranami! A pak se muzu radovat, mozna jeste chvilku tu nemoc budu citit, ale presto se budu radovat, ze jsem uzdravena a ze ta bolest odchazi, protoze ona skutecne odchazi a je jen otazkou casu kdy ji prestanu citit.

S tou radosti obecne - to eni moznost, ale prikaz, Bible rika, radujte se ustavicne - my se musime radovat! A to proto, ze se vsim co v Kristu mame, se nejde neradovat a netesit! To je ta nejtrapnejsi reakce, kdyz se jako spasena bojim, trapim a jsem v depresi! Neni k tomu zadny duvod! Dokonce i pokud se mi dejou zle veci, tak neni duvod se trapit a bat, protoze veci nemaji moc mi vzit radost - jsou to veci, ktere se musi poddat, ne ja s Jezisem!

Takze asi tak.

Není tady

#119 26. 2. 2007 22:20

kocicka
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

kocicka napsal(a):

Ale nestanes se tim svymi skutky, pouze tim, kdyz prijmes Jezise jako sveho Pana.

Jsem bozi dite a nemam zdaneho pana ani Pana. Nejsem otrok, jsem svobodna bytost s bozskou jiskrou, stejne tak jako ty, kdokoliv dalsi, jako Jezis... A bible je pro mne jen kniha, pro tebe slovo Bozi...v tom je mezi nami ten podstatny rozdil....

AMEN - v tom je ten rozdil a vzdy bude. Pokud Bible pro tebe nikdy nebude Bozim Slovem, tak ty nikdy nebudes Bozim ditetem. Coz by byla skoda, ale to je tvoje vec a tvoje rozhodnuti. Verim ale, ze se te Jezis dotkne takovym zpusobem, ze neodolas ... pussa

Není tady

#120 26. 2. 2007 22:24

kocicka
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

kocicka napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

spunte,

Davej si bacha na to, co vytrhnes z kontextu, to ad 1.
Ad 2: jak ty vis, ze nejsi stastna jen "par" hodin??? V kontextu staleti... tisicileti.... vecnosti..... kterou zije Duse???

No vzhledem k tomu, ze uz jsem stastna 12 let ... A budu jeste takovych 20 let treba, dokud se Jezis nevrati, a pak vecne v nebi s nim. Tam jeste vice nez tady. Jinak, trochu na jine tema, ale znam lidi co meli zazitky z nebe, odesli mimo telo a pak se vratili, no a rikali, ze je to neutichajici duchovni orgazmus ... gloriagloria

Není tady

#121 26. 2. 2007 22:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kocicka napsal(a):

Pokud Bible pro tebe nikdy nebude Bozim Slovem, tak ty nikdy nebudes Bozim ditetem.

A to rekl kdo???
Kdopak ty jsi, ze tu tak plytvas slovem NIKDY???
A cetla jsi ty vubec BIBLI???? A nebo studujes jen jeji neuplny X-ty preklad????
A nebo hur - studujes jen to, co ti nekdo "predzvejka"????
Tva slova, ze Jezis potrebuje agresivni reklamu, zvlaste ted, aby co nejvice lidi slo do nebe.... ta tomu nasvedcuji, protoze o nicem takovem jsem se v bibli nedeocetla....Jezis a agresivita! Jaka absurdita roll
A v bibli jsem se nedocetla o vice vecech, ktere "se prave ted nehodi"..... takze to pro mne je jen kniha, moudra, ale kniha.

Ty bohuzel porad nechapes, co to byt "bozi dite" vubec znamena...
Stejne tak nechapes, co to znamena mit "svobodnou vuli"...

Není tady

#122 26. 2. 2007 22:37

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

Pandorro, výjimečně s tebou bez výhrady a zcela souhlasím - kočičko, vážně mi připadáš jako ze sekty, a ne z církve... toto není normální pohled božího dítěte, ale náborového pracovníka...

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#123 26. 2. 2007 22:58

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhošť
Web

Kočičko, říkala jsem si, že už tady do toho nebudu zasahovat, protože mi přišlo, že všechno už bylo řečeno. Ale jen ses  objevila, už jsi mě zase „dostala“ smile. Mně tvoje slova připomínají právě tu sektu. Už jenom, jak jsi nazvala tohle téma, to samo už hovoří za sebe. A pak ten úvodní článek, a i všechny tvoje příspěvky......Ta tvoje horlivost, agitace, naléhání o spasení, neustálé citace Bible, to přesvědčování o tvé víře, pravdě, to zvláštní nadšení… Prostě, způsob, jak se tu prezentuješ, to opravdu zavání sektou. Z toho všeho mám DIVNÝ = NEPŘÍJEMNÝ  POCIT   sad...jako bych tohle všechno už jednou/víckrát/mnohokrát/nesčíslněkrát slyšela???????? butterbutterbutter

Upravil(a) keito (26. 2. 2007 23:01)

Není tady

#124 26. 2. 2007 23:10

kocicka
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

kocicka napsal(a):

Pokud Bible pro tebe nikdy nebude Bozim Slovem, tak ty nikdy nebudes Bozim ditetem.

A to rekl kdo???
Kdopak ty jsi, ze tu tak plytvas slovem NIKDY???
A cetla jsi ty vubec BIBLI???? A nebo studujes jen jeji neuplny X-ty preklad????
A nebo hur - studujes jen to, co ti nekdo "predzvejka"????
Tva slova, ze Jezis potrebuje agresivni reklamu, zvlaste ted, aby co nejvice lidi slo do nebe.... ta tomu nasvedcuji, protoze o nicem takovem jsem se v bibli nedeocetla....Jezis a agresivita! Jaka absurdita roll
A v bibli jsem se nedocetla o vice vecech, ktere "se prave ted nehodi"..... takze to pro mne je jen kniha, moudra, ale kniha.

Ty bohuzel porad nechapes, co to byt "bozi dite" vubec znamena...
Stejne tak nechapes, co to znamena mit "svobodnou vuli"...

To rekl Jezis - promin

Ano, Bibli jsem cetla nekolikrat celou, jinak ji ctu kazdy den, cetla jsem nekolik ruznych prekladu v nekolika jazycich. Nikdo mi nic nepredvejkava, mam vlastni zoubky:-).

Jezis byl agresivni - na dabla a jeho lzi, nikdy ne na lidi. Ja taky nejsem agresivni na lidi, lidi miluji, dabla nenavidim. Jinak Pandorrko, kdybych te nemilovala, tak bych na toto forum ani nelezla ti sem neco rikat, protoze bys mi byla s prominutim u pr ...e ...
Zkus si Bibli precist jeste jednou a zkus u toho uprimne hledat Boha. Pak najdes - i tu agresivitu :-))).

Ano, ja nechapu, co znamena byt bozi lide podle tebe, ja vim co to znamena podle Boziho slova, a tudiz pro Boha.

Není tady

#125 26. 2. 2007 23:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kocicka napsal(a):

To rekl Jezis - promin

No tak timhle jsme skoncily, protoze ty v tom mas poradny hokej a ja nemam nejmensi potrebu ti neco vysvetlovat. Mas svobodnou volbu.
Ale stejne ti dekuji. Zase jsem se utvrdila v presvedceni, ze diskuse s fanatikem neni mozna.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí