Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 25. 2. 2007 10:45

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Re: Lidiiiii! Je tady Jeziiiis!!!

Judita napsal(a):

Co furt máte s těma dětma?  lol lol lol

Chytrému napověz, ... big_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smile tummenupp

Upravil(a) Andromeda (25. 2. 2007 10:46)

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#52 25. 2. 2007 11:57

backy007
♥♥♥♥♥--

kočičko,
svedectvo určite pošli. Alebo ho rovno daj na to fórum, na ktoré link som ti poslal.
Pax.

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#53 25. 2. 2007 13:50

Ra
♥♥♥♥♥--

kočička napsala: Lide, kteri nejsou spaseni (neodevzdali svuj zivot Jezisi) jsou deti dablovy. To rika Bible, to jsem si ja nevymyslela.
Co si myslíš o tomto: http://www.novinky.cz//10/97/57.html

Také jednali podle toho co říká Bible.

Bylo to správné?

Byla jejich srdce naplněna boží láskou?

Co říká tvé srdce a tvůj rozum?

Co myslíš ty, kočičko?

hjarta

Není tady

#54 25. 2. 2007 14:51

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Andromeda napsal(a):

Můj pocit z této diskuze je následující:

Osazenstvo babinetu, které do duchovní píše zastává hodně podobné názory (myslím teď takový ten mainstream big_smile). Kočička dle mého názoru je na podobné cestě, ale vzhledem k uskupení, kde se nachází ona, má tu stejnou pravdu uzpůsobenou právě pro tohle uskupení. Takže jádro je to stejné, ale věci kolem toho se liší a místy výklad (ruku na srdce, taky to tu už zaznělo, vycházíme kolikrát z textů, které byly za ty 2000 let změněny, tak kdo z nás může 100% vědět, že zrovna on má pravdu? gloria). Dál mám pocit, že kočička je tak nadšená, že si trochu nedává pozor na slova, která používá, takže se místy stává, že se tu jenom hádáme o slovíčka, takže si pak míň rozumíme. A dál, že způsob, jakým dává kočička najevou svou víru je poněkud nešťastný - taková jakási agitace, trochu mi to připomíná předvolební nahánění voličů.

Možná než se tady začnem zase bouchat po hlavě palicí, bylo by fajn, kdyby obě strany začaly trochu poslouchat, co ta druhá říká. Možná se nad tím i zamyslet (přijde mi, že každá strana má trochu jiný význam pro určitá slova, a pak vzniká vzájemné nepochopení). Ale to, že tu vznikne (přeháním) ostrá řež, to bysme taky mohli skončit jako za středověku a píchat do sebe navzájem meče wink

Tohle berte jako pokus o nestranný názor straníka a výkřik do "tmy" big_smile

Andromedo,to co jsi se pokusila zde naznacit,je uzasna vec.Mas pravdu,kocicka je svym zpusobem take jedna z nas,ktera hledala a stale hleda svou cestu.Ma svou vlastni viru a ackoli se nam jevi slepa,neni to duvod k tomu aby k ni melo byt pristupovano nekym tak tvrde.Ani ona jeste neni v cili v pochopeni vseho a protoze ma stale svuj lidsky rozum,neuvedomuje si to.Ona sama mysli, ze vse uz pochopila,ale teprve cas ukaze i ji, ze je stale se co ucit.Vsichni hledame a je  malo tech, kteri dokazou chapat druhe s pokorou.Soucit a laska pro vsechny lidi, je tim co musime hledat a najit.Az tohle pochopime v plnem rozsahu,co laska a soucit ve sve skutecnosti znamenaji,pochopime sami sebe a to je ten zacatek toho jak snadno pochopime druhe.
V tomhle je skryto podle me pouceni pro vsechny.V momente kdy reakce k prispevkum ktere psala kocicka(nebo jini ve stejnem projevu) budou jen laskyplne a chapajici,bez zbytecnych slov vysvetlovani ,napadani ze ulitla jinam a podobne,jsme sami na dobre ceste.
Zkusme si predstavit situaci,ze jsme na jejim miste(empatie).Kocicka napsala neco v tom podobnem smyslu ze,kdybychom byli vyrovnani,takto bychom nereagovali.V tom je hluboka moudrost. V momente ze ona sama by za takovych okolnosti k nam citila soucit a lasku misto pohrdani nebo zlych emoci,bude to ona kdo je vyrovnan(a) sama se sebou i kdyz po svem.Pedro napsal- nechme kazdemu co mu jeho jest.S tim souhlasim.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#55 25. 2. 2007 14:57

x256987
Host

Hirondel, soucit a láska se zdaleka neprojevují jen plácáním po rameni a utvrzováním druhých v jejich pozicích...

#56 25. 2. 2007 15:45

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhošť
Web

Já s Hirondel  a Andromedou souhlasím. Chápu to tak, že když jsme v pohodě, na všech úrovních svého bytí jsme se vším srovnaní, tak nás nikdo a nic nemůže dostat. A pak naše reakce i na prohlášení takové Kočičky bude  mírná, bez emocí. A nebudeme ji odsuzovat nebo z něčeho osočovat. No a když v sobě všechno srovnané nemáme, tak holt reagujeme. Každý po svém. Mně to taky došlo, že ty moje reakce o něčem vypovídají. Jen  proto mě slova kočičky nadzvedla. Takže teď pátrám po důvodu, proč se tak stalo smile . …Na druhou stranu tohle je diskusní fórum, takže se tu má diskutovat a ne se poplácávat po rameni, jak pravila Judit smile. Tudíž každý řekne svůj názor na věc. a na svých  reakcích pak „nádherně“ vidíme a ukazujeme, kde máme problém, svou „bolavou patu“  Takže ve své podstatě je takováhle peprná diskuse super, protože díky odlišným názorům druhých, nejlépe diametrálně odlišných názorů lollollol se o sobě něco dozvíme, a hned máme na čem „pracovat“. Ne? big_smile
Možná si tímhle svým příspěvkem vysloužím lavinu kritiky, ale já to risknu. Cítím, že to takhle nějak je. Nicméně klidně budu o svém názoru polemizovat kapitulationdumbomkapitulationbig_smilebig_smilebig_smile

Není tady

#57 25. 2. 2007 16:00

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tyjo keito, já když psala ten svůj odstavec, tak jsem si říkala, že si to tady teďka pěkně sežeru big_smile Ale měla jsem pocit, že to musím napsat. Ale musím se přiznat, že jak se tu ta diskuze objevila, přelítla jsem okem první příspěvěk, vyhodnotila ho, že škoda to číst a pak si té diskuze dál nevšímala smile Až pak tu začalo odepisovat víc lidí, tak jsem se začetla. No nejdřív my ty kočiččiny výroky přišly trochu ulítlý, ale nějak mi přišla na mysl historie a jak se ty náboženství mezi sebou rvaly a vybíjely a v podstatě šlo jen o to, že projevují to samé, ale mají jiného proroka a jiný způsob vyznání. Kočička měla celkem nevýhodu v tom, jakým způsobem to sem přišla prezentovat a že byla sama proti davu (zde). Kdyby někdo z nás šel na nějaké jejich fórum, tak taky nejspíš dostane pěkně po papuli, protože myslíme to samý, jen k tomu to vyjádřit používáme jiný slova. A nakonec, kde je vlastně ta PRAVDA? Každý ji má tak nějak uzpůsobenou pro sebe. Už Čapek přišel s tím, že pravda je relativní - kolik lidí, tolik pravd. (nebo tak nějak, nejsem silná na literaturu big_smile)

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#58 25. 2. 2007 16:12

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

keito napsal(a):

Chápu to tak, že když jsme v pohodě, na všech úrovních svého bytí jsme se vším srovnaní, tak nás nikdo a nic nemůže dostat. A pak naše reakce i na prohlášení takové Kočičky bude  mírná, bez emocí. A nebudeme ji odsuzovat nebo z něčeho osočovat.

tummenupp

Není tady

#59 25. 2. 2007 16:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

S naprostym klidem, v pohode a bez emoci si trvam na svem. Kocicka nejspis propadla nejake sekte a pokud v tom "lita" uz dvanact let, jak tu nekde pise, tak bohuzel rikam jasne a natvrdo, ze takove lidi netoleruji. Jsou podle mne velmi nebezpecni. A to velmi! Predevsim sobe a pak nemene i tem druhym.

Bohuzel jsou na Zemi porad  sily, ktere samy lasku nikdy neciti, zato ji dovedou perfektne zenuzit. Maji ji nejvic plnou pusu, ale zadnou v srdci.
Jako s lidskou bytosti s kocickou soucitim, jako s hlasatelkou takovyhle bludu s ni budu vzdycky nekompromisne nesouhlasit.

Je hezke byt stale laskyplny, ale je hazardem pri tom zapominat na svou zodpovednost.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#60 25. 2. 2007 16:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Andromeda napsal(a):

Kdyby někdo z nás šel na nějaké jejich fórum, tak taky nejspíš dostane pěkně po papuli

Adromedo, sama za sebe rikam, ze na jejich forum bych nejspis neprisla, protoze diskutovat s fanatiky, lidmi, kteri ztratili propojeni mezi 4. a 6. cakrou - srdcem a rozumem, je naprosta ztrata casu.

Není tady

#61 25. 2. 2007 16:38

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Pandorraa napsal(a):

Andromeda napsal(a):

Kdyby někdo z nás šel na nějaké jejich fórum, tak taky nejspíš dostane pěkně po papuli

Adromedo, sama za sebe rikam, ze na jejich forum bych nejspis neprisla, protoze diskutovat s fanatiky, lidmi, kteri ztratili propojeni mezi 4. a 6. cakrou - srdcem a rozumem, je naprosta ztrata casu.

Pan a řekni mi, jak jsou nebezpeční? Když na věc nahlédneš z velkého nadhledu, podíváš se na nás všechny jako na duše, které tu máme něco splnit, něco se naučit, tak jak mi takovýhle člověk může ublížit? Pokud jsem si jistá v kramflecích, pak se můžu jenom usmívat a myslet si svoje, nebo si jistá nejsem a k životu potřebuju nějakou církev nebo i sektu, abych si ochutnala jaké je to být někým/něčím ovládán, v tom případě  jí sednu na lep a pak holt si touhle učební látkou projdu. Ne? smile

Není tady

#62 25. 2. 2007 16:39

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Andromeda napsal(a):

Tyjo keito, já když psala ten svůj odstavec, tak jsem si říkala, že si to tady teďka pěkně sežeru big_smile Ale měla jsem pocit, že to musím napsat. Ale musím se přiznat, že jak se tu ta diskuze objevila, přelítla jsem okem první příspěvěk, vyhodnotila ho, že škoda to číst a pak si té diskuze dál nevšímala smile Až pak tu začalo odepisovat víc lidí, tak jsem se začetla. No nejdřív my ty kočiččiny výroky přišly trochu ulítlý, ale nějak mi přišla na mysl historie a jak se ty náboženství mezi sebou rvaly a vybíjely a v podstatě šlo jen o to, že projevují to samé, ale mají jiného proroka a jiný způsob vyznání. Kočička měla celkem nevýhodu v tom, jakým způsobem to sem přišla prezentovat a že byla sama proti davu (zde). Kdyby někdo z nás šel na nějaké jejich fórum, tak taky nejspíš dostane pěkně po papuli, protože myslíme to samý, jen k tomu to vyjádřit používáme jiný slova. A nakonec, kde je vlastně ta PRAVDA? Každý ji má tak nějak uzpůsobenou pro sebe. Už Čapek přišel s tím, že pravda je relativní - kolik lidí, tolik pravd. (nebo tak nějak, nejsem silná na literaturu big_smile)

Andromedo, jedna věc jsou naše reakce a druhá, proč tu Kočička vlastně agituje. O našich reakcích jsem už napsala, ale trochu mi vrtá hlavou, proč jde Kočička mezi nás poněkud odlišně smýšlející…Teda nechci nikoho soudit, ale dle reakcí se mi to tak jeví :-)))  Uvědomila jsem si stejně jako ty, že kdybych já  psala příspěvek na nějakém křesťanském fóru, tak mě tam roznesou na kopytech. A s Kočičkou je to zase naopak. Ona „agituje“ tady . Takže musí počítat s tím, že po ní nějak „vyjedeme“. Obzvlášť když nazve téma, jak ho nazvala a svůj článek i další příspěvky pojme poněkud zvláštně, dá se říct nešťastně….Pravda je, že já bych asi těžko lezla mezi lidi jako je ona a prezentovala se tam, ale kočička to udělala. A proto jsem se jí ptala, proč to vlastně dělá. Protože tak jak to dělá, na svou víru nikoho neobrátí. Leda ho odradí.

Není tady

#63 25. 2. 2007 17:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

keito napsal(a):

Pan a řekni mi, jak jsou nebezpeční? Když na věc nahlédneš z velkého nadhledu, podíváš se na nás všechny jako na duše, které tu máme něco splnit, něco se naučit, tak jak mi takovýhle člověk může ublížit? Pokud jsem si jistá v kramflecích, pak se můžu jenom usmívat a myslet si svoje, nebo si jistá nejsem a k životu potřebuju nějakou církev nebo i sektu, abych si ochutnala jaké je to být někým/něčím ovládán, v tom případě  jí sednu na lep a pak holt si touhle učební látkou projdu. Ne? smile

Tady nejde o ucebni latku jednotlivce, tady jde spis o odvekou "hru" mezi Lhamayiny a Lhay..... A lze tezko hrat rovnocenny mutch, kdyz jedna starna stabilne nedodrzuje pravidla sad Pak si myslim, ze ta druha by se uz konecne mela poucit, ne?

A proc jde kocicka agitovat sem?
No uz ses nekdy zamyslela nad tim, jak sekty rozpoznas??? My se napriklad schazime jen tehdy, kdyz se videt chceme, kdyz si mame co rici a nikomu neni upiran jeho nazor... neni mu nic vnucovano. Je na jeho svobodne vuli, zda prijde, ci zda souhlasi. A i kdyz souhlasi, nemusi uz znovu prijit smile
Sekta je zivy organismus, prisne organizovany, setkani jsou povinna, pravidelana a mozek ti stale nekdo masiruje tim jak, co a proc musis delat. Nauci te tam nejen algoritmus ziskavani novych ovecek, protoze tvou povinnosti primo je, je skutecne pravidelne ziskavat, ale nauci te tam i to, co si mas myslet... Nauci te, jak mas vydavat denodenne "svedectvi" - jen si vsimni tech lidi v metru se Stasnou vezi¨....jejich vyrazu...
Stanes-li se uz jednou clenkou jakekoliv sekty, opustit ji, byva velmi tezke...
A i proto jsou nebezpecni.

Není tady

#64 25. 2. 2007 17:18

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Judita napsal(a):

Hirondel, soucit a láska se zdaleka neprojevují jen plácáním po rameni a utvrzováním druhých v jejich pozicích...

Pokud se znovu nekolikrat budes chtit zacist do meho prispevku,uvidis co tim bylo mysleno. Chtela jsem rict v podstate totez co keito velice spravne pochopila.

Reakce ktere si muzem precist ukazuji na slaba mista,tech kteri ac nechteji,maji v sobe stale nejakou bolest.(nevedoma uroven)

Pak, kazdy ma nejakou kapacitu na pochopeni vyznamu slov.Ne vdycky je to zrovna snadny a sama to dobre znam ze sve zkusenosti.Tady muze rict kazdy co chce(vyjadrit svuj postoj) a prave toho jsem si vedoma take.Ani se mnou nemusite souhlasit a o to take neslo ale slo o to zamyslet se, proc nektere reakce jsou tak prudke. Nesouhlas a projev sveho nazoru(nepoplacavani po rameni) je v poradku, je na miste, ale take zalezi jak je projeven.Pokud se soucitem a laskou pak je to dobre.
Nemyslim na nikoho nic osobniho ale pokud si na sebe nekdo neco preci bere, pak to nechavam jen na nem.
Nikdo krome jeho samotnyho mu to stejne neveme a nevymluvi.Je to vsechno take o dorozumeni si.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#65 25. 2. 2007 17:40

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Pandorraa napsal(a):

Tady nejde o ucebni latku jednotlivce, tady jde spis o odvekou "hru" mezi Lhamayiny a Lhay..... A lze tezko hrat rovnocenny mutch, kdyz jedna starna stabilne nedodrzuje pravidla sad Pak si myslim, ze ta druha by se uz konecne mela poucit, ne?

A proc jde kocicka agitovat sem?
No uz ses nekdy zamyslela nad tim, jak sekty rozpoznas??? My se napriklad schazime jen tehdy, kdyz se videt chceme, kdyz si mame co rici a nikomu neni upiran jeho nazor... neni mu nic vnucovano. Je na jeho svobodne vuli, zda prijde, ci zda souhlasi. A i kdyz souhlasi, nemusi uz znovu prijit smile
Sekta je zivy organismus, prisne organizovany, setkani jsou povinna, pravidelana a mozek ti stale nekdo masiruje tim jak, co a proc musis delat. Nauci te tam nejen algoritmus ziskavani novych ovecek, protoze tvou povinnosti primo je, je skutecne pravidelne ziskavat, ale nauci te tam i to, co si mas myslet... Nauci te, jak mas vydavat denodenne "svedectvi" - jen si vsimni tech lidi v metru se Stasnou vezi¨....jejich vyrazu...
Stanes-li se uz jednou clenkou jakekoliv sekty, opustit ji, byva velmi tezke...
A i proto jsou nebezpecni.

Pan, já ale nevím co nebo kdo je to „Lhamay a Lhay“ nebo jak se to jmenuje smile a od toho se odvíjí, že nechápu proč v tomto případě nejde o jednotlivce jako takové va  Tím pádem ani netuším o jakou odvěkou hru a pravidla jde. Můžeš mi to prosím tě nějak stručně vysvětlit? smile

NO a co se týká sekt, tak o těch vím dost. Dostala jsem se s nimi do velmi úzkého kontaktu – velmi blízkého smile))) a naprosto konkrétně vím, jak to u nich chodí. A právě proto, pokud odhlédnu od té „odvěké hry“ a nedodržování pravidel,  o čemž opravdu nic nevím, tak jsem přesvědčená že každý máme svou svobodnou vůli a svou vlastní zodpovědnost. Každý sám za sebe. Takže pokud nějaké sektě sednu na lep a oni mě „zničí“  a to po všech možných stránkách, tak to byla moje osobní volba a následně i moje zkušenost. Buď to přežiju a pak mám do budoucna ohromné plus, protože mě nikdo takový už nikdy nedostane, anebo tam uvíznu a mám o zábavu postaráno v životě dalším smile. …Fakt na tu věc nedokážu nahlédnout jinak….Pokud jsem stále vedle jak ta jedle, prosím tě vysvětli mi to ještě nějak jinak. Možná na to koukám z nějakého jiného kouta než ty smile

Není tady

#66 25. 2. 2007 18:20

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

Andromeda napsal(a):

Však já nikde netvrdím, že by nebo aby někdo někam šel na fórum, jen čistě hypoteticky jak by to mohlo vypadat, kdyby... wink

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#67 25. 2. 2007 18:31

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

keito napsal(a):

Andromedo, jedna věc jsou naše reakce a druhá, proč tu Kočička vlastně agituje. O našich reakcích jsem už napsala, ale trochu mi vrtá hlavou, proč jde Kočička mezi nás poněkud odlišně smýšlející…Teda nechci nikoho soudit, ale dle reakcí se mi to tak jeví :-)))  Uvědomila jsem si stejně jako ty, že kdybych já  psala příspěvek na nějakém křesťanském fóru, tak mě tam roznesou na kopytech. A s Kočičkou je to zase naopak. Ona „agituje“ tady . Takže musí počítat s tím, že po ní nějak „vyjedeme“. Obzvlášť když nazve téma, jak ho nazvala a svůj článek i další příspěvky pojme poněkud zvláštně, dá se říct nešťastně….Pravda je, že já bych asi těžko lezla mezi lidi jako je ona a prezentovala se tam, ale kočička to udělala. A proto jsem se jí ptala, proč to vlastně dělá. Protože tak jak to dělá, na svou víru nikoho neobrátí. Leda ho odradí.

Hm, a co nám teda tak strašně vadí, ať si každý věří čemu chce, tak jestli přišla agitovat, nechme ji agitovat. (Navíc to je diskuze na Duchovní, to jako to její téma duchovní není???) Každý máme svobodnou vůli tu agitaci ignorovat, nicméně tady to spíše vypadá, že píchla do vosího hnízda a hodně lidí se na to chytlo wink Já nevím, já když třeba někde míjím ty co drží tu Strážnou věž nebo jak se to jmenuje, tak taky na ně nezačnu hned ječet, ale jdu dál a myslím si své. Ať si to každý přebere jak chce, někoho to osloví, jiného odradí, lidi  žijeme, tak se musí něco dít smile Třeba není členkou žádné sekty, kdo to tu ví, když ji nikdo tady nezná?

Nechci tady obhajovat žádné sekty ani podobné věci, to ne. Jen co se zdá být závadné, to zakážeme, zadupeme, potlačíme? A kdo je ten co to rozhodne, co vlastně JE závadné.

Koukám, je z toho zase esej o svobodě projevu, nevím, proč dneska toho tolik řeším tummenupp

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#68 25. 2. 2007 18:46

Axi
♥♥♥♥♥♥-

kocicka napsal(a):

Jezis premohl dabla svou smrti a zmrtvychvstanim, coz znamena, ze zvitezil nad vsim co dabel do sveta prinesl - hrich, bolest, smutek, trapeni, nedostatek a smrt!

Lidi! Zapomente na dablovy vymysly, reiki, magii, reinkarnaci a ostatni veci ktere vas jenom nici, a vemte si skutecny zivot ktery je stastny a naplneny!

V hříchu, bolesti, smutku, trápení, nedostatku a smrti je obsažen Bůh úplně stejně jako v radosti a v životě. Jak byste tu radost vůbec poznala, kdyby tomu tak nebylo? Dále byste neměla nazývat ďáblovými výmysly jiné ruce ukazující na toho samého Boha. Jiné cesty, po kterých k němu chodily po tisíciletí miliony lidí z jiných kultur. Tenhle vylučující způsob myšlení, tahle nepokora a neúcta, dostanou-li lidé moc, končí upalováním a plynovými komorami. Zvláštní, jak často jsou hodnoty Křesťanství nejméně pochopeny právě Křesťany.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#69 25. 2. 2007 19:01

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Amen tummenupp

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#70 25. 2. 2007 19:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

keito napsal(a):

... tak jsem přesvědčená že každý máme svou svobodnou vůli a svou vlastní zodpovědnost. Každý sám za sebe. Takže pokud nějaké sektě sednu na lep a oni mě „zničí“  a to po všech možných stránkách, tak to byla moje osobní volba a následně i moje zkušenost. Buď to přežiju a pak mám do budoucna ohromné plus, protože mě nikdo takový už nikdy nedostane, anebo tam uvíznu a mám o zábavu postaráno v životě dalším smile. …Fakt na tu věc nedokážu nahlédnout jinak….Pokud jsem stále vedle jak ta jedle, prosím tě vysvětli mi to ještě nějak jinak. Možná na to koukám z nějakého jiného kouta než ty smile

Ano, kazdy mame zodpovednost sam za sebe. Jenze kazdy jsme soucasti toho druheho...
Ano, kazdy ma svobodnou volbu - tvou volbou bude prejit frekventovanou ctyrproudovku na cervenou, mou volbou bude te pred tim varovat a protoze jde o sekundy, nejspis te chytim za ruku a strhnu zpet....  Pokud tam ale vlezes znovu, uz s tim nic nenadelam, muzu se jen divat..
Pokud u te silnice vsak bude stat nekdo, kdo te k tomu primo vyzyva a vyklada ti, jak je to bezpecne a uzasne,  pak mu proste "rozbiju hubu". On mi totiz nedava jinou moznost, vis?
Jo vlastne dava - jak rika Axi, muzu pockat na to upalovani a plynove komory a "rozbit mu tu hubu" az pak vissla

("hru" druhe kalpy probereme osobne stolt )

Není tady

#71 25. 2. 2007 19:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Andromedo,
to je moc dobre, ze resis smile))

Ja jen rikam, ze KDYBY pro mne neni relevantni velicina.

A vsimni si, ze i ty nejdemokratictejsi spolecnosti, nemam na mysli jen ty stavajici, ale i ty minule, si vzdy stanovily hranice, za ktere uz nesly. Stejne tak jako kazdy clovek ma sve vlastni hranice. A uvedom si, co se stane, kdyz nekomu dovolis, aby je prekrocil....
Svobodna vule neni bezbreha. Ona konci tam, kde zacina svobodna vule toho druheho. A na to se moc casto zapomina.  Nu a moje svobodna vule zacina presne tam, kde se objevi nekdo, kdo druhym do hlavy na silu tlaci cokoliv. Opakuji: NA SILU, tedy SILOU. S takovymi lidmi odmitam diskutovat, vuci takovym lidem pouzivam jejich vlastni zbrane presne do chvile, nez konecne zacnou PREMYSLET a hlavne CITIT.
Proste jeste nejsem tak daleko, jako byl Ghandi sad A nebo mozna doba je jina....

Upravil(a) Pandorraa (25. 2. 2007 20:13)

Není tady

#72 25. 2. 2007 20:35

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Pandorraa napsal(a):

Ano, kazdy mame zodpovednost sam za sebe. Jenze kazdy jsme soucasti toho druheho...
Ano, kazdy ma svobodnou volbu - tvou volbou bude prejit frekventovanou ctyrproudovku na cervenou, mou volbou bude te pred tim varovat a protoze jde o sekundy, nejspis te chytim za ruku a strhnu zpet....  Pokud tam ale vlezes znovu, uz s tim nic nenadelam, muzu se jen divat..
Pokud u te silnice vsak bude stat nekdo, kdo te k tomu primo vyzyva a vyklada ti, jak je to bezpecne a uzasne,  pak mu proste "rozbiju hubu". On mi totiz nedava jinou moznost, vis?
Jo vlastne dava - jak rika Axi, muzu pockat na to upalovani a plynove komory a "rozbit mu tu hubu" az pak vissla

("hru" druhe kalpy probereme osobne stolt )

Tak jo Pan, tak jak to říkáš, jeví se to docela  logické kapitulation ….Já jen vycházela z toho, že mě nikdo nikdy za tu ruku nestrhl, vždycky jsem si všechno musela pořádně vyžrat a nabít hubu,  abych poznala jak to či ono chutná  (včetně té sekty smile )...a s ohledem na to, že jsem pořád „vedena“ k tomu, že já sama v každém okamžiku svého bytí mám svou svobodnou volbu, ale pak taky i zodpovědnost za to, co jsem udělala, tak jsem tím asi poněkud poznamenaná … dumbom …..NO, ale protože jsem nad věcí  - shodou okolností jsem si před chvílí vytáhla kartu 2 holí Nadvláda – která je o stavu „být nad věcí“ smile, tak to chápu tak, že holt nikdo s takovým záchranným pudem jako jsi ty smile vedle mě v té dané chvíli  nestál a tak se stalo, co se stát mělo - přišla jsem, prožila jsem, přežila a zvítězila  gloria a jak jsme tuhle besedovaly  - díky tomu jsem zase o něco "silnější" gloriagloriagloria
A co se týká "hry druhé kalpy", ty mi teda dáváš. O té jsem stejně jako o těch Lhayanech taky v životě neslyšela. Tak se těším, až mi do téhle záležitosti vneseš trochu jasno big_smile

Není tady

#73 25. 2. 2007 21:25

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Keito, a když jsi si prošla sektou, nemáš někdy potřebu když se objeví nějaké náznaky sekty tomu člověku pomoci?

Ono ve své podstatě každý člověk něčemu věří, a když chce věřit v boha jako křesťan, tak ať , ale bohužel sekt zaměřených na vymývání mozků je dost a někdy se těžko rozpozná člověk kterému víra opravdu pomohla, je z toho nadšený a má potřebu rozdělit se o to s ostatními a snaží se jim pomoci, jako pomohl někdo jí a od přímo fanatické sekty. Proto si myslím že dost reakcí bylo takových hrrr, většina z nás se sekt bojí.
Stejně jako mi nevadí, když lidé stojí v metru se Strážnou věží, ale když mi zvoní u bytu a snaží se mi přesvědčovat za každou cenu a já se snažím slušně rozloučit...... zrovna moc je nemusím.
A jak píše Axi, měli bychom být tolerantní ke všem náboženstvím a kupodivu i lidé, kteří vystudují teologii nekřičí že např. budhismus je špatný a měl by se zrušit, to je od tebe kočičko také zvláštní.
A také když je pro tebe daleko důležitější co ti Bůh říká než jak to cítíš ty, je také trošku divné, protože tím pádem asi se svou vírou nejsi úplně ztotožněná jak se snažíš dát najevo.
Ale pokud si myslíš že je ti takto lépe, že jsi obklopena přáteli, že děláš něco dobrého co tě naplňuje, budiž ti přáno. Jen prosím nebuď tak otevřená a nevybal na každého hned vše naplno, vidíš že reakce je poněkud opačná, než by jsi si přála.

JO a keito , také jsem docela mimoň co píše Pandorraa o těch Lhayanech a hře druhé kalpy sad

Upravil(a) spunt (25. 2. 2007 21:58)

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#74 25. 2. 2007 21:37

keito
♥♥♥♥♥--
Web

spunt napsal(a):

Keito, a když jsi si prošla sektou, nemáš někdy potřebu když se objeví nějaké náznaky sekty tomu člověku pomoci?
Ono ve své podstatě každý člověk něčemu věří, a když chce věřit v boha jako křesťan, tak ať , ale bohužel sekt zaměřených na vymývání mozků je dost a někdy se těžko rozpozná člověk kterému víra opravdu pomohla, je z toho nadšený a má potřebu rozdělit se o to s ostatními a snaží se jim pomoci, jako pomohl někdo jí a od přímo fanatické sekty. Proto si myslím že dost reakcí bylo takových hrrr, většina z nás se sekt bojí.
Stejně jako mi nevadí, když lidé stojí v metru se Strážnou věží, ale když mi zvoní u bytu a snaží se mi přesvědčovat za každou cenu a já se snažím slušně rozloučit...... zrovna moc je nemusím.
A jak píše Axi, měli bychom být tolerantní ke všem náboženstvím a kupodivu i lidé, kteří vystudují teologii nekřičí že např. budhismus je špatný a měl by se zrušit, to je od tebe kočičko také zvláštní.
A také když je pro tebe daleko důležitější co ti Bůh říká než jak to cítíš ty, je také trošku divné, protože tím pádem asi se svou vírou nejsi úplně ztotožněná jak se snažíš dát najevo.
Ale pokud si myslíš že je ti takto lépe, že jsi obklopena přáteli, že děláš něco dobrého co tě naplňuje, budiž ti přáno. Jen prosím nebuď tak otevřená a nevybal na každého hned vše naplno, vidíš že reakce je poněkud opačná, než by jsi si přála.

JO a keito , také jsem docela mimoň co píše Pandorraa o těch Lhayanech a hře druhé kalpy sad

Já jsem ted nějak mimoň z toho tvého příspěvku. smile Nemůžu se orientovat v tom, kdy co píšeš mně a kočičce roll Předpokládám, že mě se týká první a poslední věta, je to tak, nebo jinak?

Není tady

#75 25. 2. 2007 21:48

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

spunt napsal(a):

Jen prosím nebuď tak otevřená a nevybal na každého hned vše naplno, vidíš že reakce je poněkud opačná, než by jsi si přála.

Vidis a ja jsem presvedcena, ze kocicka neni vubec otevrena.... ba prave naopak. Cosi ci kdosi prekryl jeji svobodnou vuli a mluvi misto ni, i kdyz ona to jiste popre. Jenze prave proto, ze duse je dokonala a cista, nemuze proste takhle mluvit. Nemuze chapat Jezisovo poselstvi tak, jak ho chape kocicka - Vsechno mate zadarmo, vy jste nic, protoze vase skutky vas nikdy do "nebe" nedovedou, musite jen ve mne uverit a vse bude OK.
Je mi z toho opravdu smutno...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí