Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 24. 2. 2007 14:54

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Re: Lidiiiii! Je tady Jeziiiis!!!

Kočička, vím, že asi nemá smysl Ti cokoliv říkat, ale jak říkáš ty sama: Bůh, Pravda, je Láska a je všude. Někdo je vidí v Bibli, jiný v Koránu, další v Gítě, jiný prostě jen v lidech, v přírodě, atd,.. A někdo třeba v tom všem dohromady... Jediné místo kde je jí nedostatek, řekl bych, je mozek člověka, tzv. rozum. Kapacita, hranice, rozumu jsou totiž omezené, ale Božská Láska je neohraničená a směje se našim marnivým závislostem, připoutanostem, fanatismům,.. Přeji ostré vidění... smile

Není tady

#27 24. 2. 2007 15:18

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

kocicko, myslim, ze Jezis tvoji reklamu nepotrebuje...

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#28 24. 2. 2007 16:56

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhošť
Web

bublinka napsal(a):

kocicko, myslim, ze Jezis tvoji reklamu nepotrebuje...

stolt , přesně tak.....Bubli, koukám, že jsem tě prošvihla. Už tu zase nejsi sad Ozvi se smile

Není tady

#29 24. 2. 2007 16:59

keito
♥♥♥♥♥--
Web

julo napsal(a):

Každý človek má predsa slobodnú vôľu. Ak ju začnete naozaj uplatňovať, musí sa vo Vás všetko vzbúriť v okamihu, keď Vám ju chce niekto vziať alebo obmedziť. A práve toto cítite pri týchto veciach - podvedomú obavu z toho, že Vás chce niekto zatiahnuť niekam, kde už nebudete mať túto slobodu a preto sa tomu aj bránite. Ja v tom nevidím nič zlého, pretože podľa môjho názoru každý človek si musí sám dospieť k poznaniu Pravdy. Môžeme sa pritom rozprávať, môžeme dokonca o našej vlastnej ceste či viere písať a vydávať knihy... ale to všetko je iba vzájomná inšpirácia, ktorá tomu druhému môže pomôcť v hľadaní, ale cestu si musí každý nájsť sám.

Julo, máš úplnou pravdu. Jen je s podivem, že tihle lidé, kteří mají ústa plná lásky, Boha, Ježíše a  další…to takhle necítí. Z toho mi vyplývá jediné, že ta jejich víra je opravdu jenom v ústech, ale v srdci ne, prostě je to slepá, fanatická víra – jak už tady bylo řečeno  smile

Není tady

#30 24. 2. 2007 21:25

kocicka
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Andromeda napsal(a):

kocicka napsal(a):

... Pokud je nekde jinde nez v krestanstvi takova laska, jak to, ze nejste vyrovnani, uplne stastni a jisti ze jednoho dne pujdete do nebe? Kdyby jste byli, byli byste uplne stejni fanatici jako ja tongue

Ale my právě nejsme fanatici, my o všem pěkně přemýšlíme wink

PS: Ještě jsi mi neodpověděla na předchozí otázku, nebylo to záměrně..? tongue

Andromedo, odpovedela. Jsem krestanka.

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.
Kdo jiný přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Syn Boží?

Není tady

#31 24. 2. 2007 21:31

kocicka
♥♥♥♥---

Andromeda napsal(a):

Ale my právě nejsme fanatici, my o všem pěkně přemýšlíme wink

PS: Ještě jsi mi neodpověděla na předchozí otázku, nebylo to záměrně..? tongue

No jo, vy premyslite, a uz jste se tedy k necemu dostali? Boha neni mozne pochopit rozumem - jenom duchem, pokud ten duch je v tobe zivy.

Pandorro, nejsem posedla dablem, to co rikam je to, co jsem cetla v Bibli, nic vic. Ne vsichni jsou Bozi deti, Bible rika, ze cely svet lezi pod vladou toho zleho, to znamena dabla. Lide, kteri nejsou spaseni (neodevzdali svuj zivot Jezisi) jsou deti dablovy.

To rika Bible, to jsem si ja nevymyslela.

Ano, mluvim s Jezisem a slysim ho. Ne akusticky, protoze Buh je Duch a my ho mame vzyvat v duchu, mluvim s nim skrze meho znovuzrozeneho ducha, do ktereho prijimam taky jeho odpovede :-). Ale Jezis taky mluvi akusticky a taky se lidem zjevuje a oni ho vidi.

Jezis ma odpoved na kazdy muj problem, ma pro muj zivot uzasny plan, ktery se pomalu naplnuje!

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.

Není tady

#32 24. 2. 2007 21:46

backy007
♥♥♥♥♥--

kočička,
tak by ma zaujímalo, tvoj názor mi trochu niečo pripomína, takže sa najprv spýtam takú postrannú otázku: hovorí ti niečo meno William Marion Branham?
Ďalej: máš spísané svoje svedectvo? Mám na mysli svedectvo života, nie konkrétnej udalosti. Lebo rád by som si ho prečítal, pár vecí ukazuješ dosť silne (to bol kompliment).
A nakoniec, ak máš záujem, bol by som rád, keby si sa objavila na jednom slovenskom fóre, ktoré sa tiež zaoberá duchovnom, ale z pohľadu viac kresťanského ako tu. Pošlem link.

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#33 24. 2. 2007 21:52

x256987
Host

Kočičko, vypadá to, že tě ten Duch zasáhl dost silně. Zkus prosím myslet na to, že před svým nanebevzetím budeš ještě nějaký ten pátek chodit po matičce zemi a kromě Ježíše komunikovat i s řadou obyčejných smrtelníků, dost pravděpodobně taky chodit do práce a tak. Zkus se trochu ukotvit v realitě, třeba přes nějakou práci s hlínou, zkus trochu víc vnímat ostatní lidi, buď milosrdná a dávkuj to své poznání svému okolí po troškách. Jinak definitivně ulítneš a nebudeš tomuhle světu pranic platná, protože ztratíš veškeré styčné body.

#34 24. 2. 2007 22:02

backy007
♥♥♥♥♥--

Judi,
keby si ty bola... ja neviem, napríklad by si mala manžela a dlho ste sa snažili o dieťa a furt nič a náhle by si bola v tom, nesnažila by si sa všetkým to vykecať? A aj keby ostatní to nepovažovali za nič úžasné, tak v tvojom prípade by to bolo niečo super úžasné, nie? Dávala by si to potom "po častiach"?

Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#35 24. 2. 2007 22:23

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Backy, ale protože by Judita čekala dítě, tak by svému okolí nenutila že musí mít všichni děti. Jsou lidé,  u kterých by děti byli chudáci a když se na to někdo necítí a dítě mít nechce, tak mu to nebudu vnucovat, protože by nikdy nebyl dobrý rodič.

Kocicko, já si to tu přečetla tak pro zájem, ale můžu se zeptat moc tomu nerozumím když píšeš Andromedě že jsi křesťanka, já myslela že je to širší pojem, že křesťané jsou jehovisté, babtisté, českobratrská církev, husité......

A když píšeš my o všem přmýšlíme, my nejsme fanatici, kdo je to my? To jsi napsala tak divně že to zavání sektou....

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#36 24. 2. 2007 22:30

x256987
Host

Spunti, já mám spíš dojem, že Kočička se momentálně pohybuje na velmi ostré a vratké hraně mezi autentickým náboženským zážitkem a psychotickou atakou... Hodilo by se trochu víc informací.

#37 24. 2. 2007 22:35

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No ono něco podobného popadlo kdysi kamaráda. A dostávalo se to dál a dál až třeba řekl že nepůjde k někomu na návštěvu protože mají na dvorku psa a v něm je určitě ďábel.
JInak to začínalo tak že si skupinka četla v bibli a rozebírala jí a dělala ten "správný" a nejlepší výklad....

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#38 24. 2. 2007 22:38

backy007
♥♥♥♥♥--

spunt,
no, keby tie deti mala a bola by z toho neskutočne šťastná, tak by som si tým tak istý nebol. Skôr myslím, že by každému hovorila aké úžasné to je, mať dieťa... a snažila sa každého urobiť dobrým rodičom tongue

Není tady

#39 24. 2. 2007 23:06

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Backy, jak vidíš, děti mám dvě. Musím říct že mě to neskutečně naplňuje a obohacuje to můj život a nedokážu si představit že bych děti neměla. Dokonce i přes ne příliš nakloněné štěstí v oblasti finanční bych moc ráda ještě jedno. Uvidíme jestli to zvládneme nebo ne. Klidně se ti tu budu rozplývat jak je to krásné, ale když mi řekneš že dáš přednost před dětmi domácímu klidu, dovoleným a hmotnému majetku, mohu jen říci, že je mi tě líto.......... nic víc. Přemlouvat tě nemohu, protože časem by jsi mohl říct že tě děti ochudili, že nemůžeš jet do Egypta.....a co s nimi? Vrátíš je? Ne ne, když se na to necítíš, nikdo tě nemá právo přemlouvat, ani přešťastná rodina s 10 dětma. Zvláště když ti do náruče hodí miminko, které se svíjí bolestí s prdíkama a pak se strášlivě smradlavě pokákne a já ti ho nechám přebalit. No tak tě děti asi nenadchnou. Ale když si pochováš usměvavé miminko, čili začneš polehounku, možná sám dospěješ k tomu mít vlastní děti. Takže jde o to nerozbalit některé věci naplno.

Tedy mluvíme-li obrazně o přesvědčování. big_smile

Není tady

#40 24. 2. 2007 23:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kocicko,
bible je jen kniha...napsana kdysi davno (nejspis na spolecenskou objednavku) lidmi...a mnohokrat prelozena, takze to s ni vypada nekdy jako pri te detske hre na tichou postu: prvni dite rekne "koleno" a z toho posledniho vypadne "poleno" sad
Ale i tak: VSICHNI jsme bozi deti - i ten Lucifer i ten Satan. Je to jako v kazde jine rodine - nektere deti se vyvedly dobre, jine mene a nektere zase holt vubec. Rovnovaha musi byt.

Ty nejsi posedla dablem, ty pro nej nejsi podstatna, protoze se pro jeho nekale zamery stejne tak jako kady fanatik, ktery je lidem bud k smichu nebo ho maximalane polituji, naprosto nehodis.

Jo a Judit se bude urcite radovat z ditete, to jiste. Ale nebude tu radost kazdemu cpat silou a uz vubec nebude nikomu tvrdit, ze kdo zadne dite nema, je menecenny a nedostane se do nebe.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#41 24. 2. 2007 23:41

backy007
♥♥♥♥♥--

spunt, to si ty, niekto je zasa iný. Tiež som kresťan a cítim to podobne a tiež nemám potrebu evanjelizovať na rozdiel od kočičky, zvlášť keď nečo nevidím. Ale niekto tú potrebu zasa má, teda... zvlášť ľudia, ktorých Boh vyliečil z trápenia... je to zlé, či nesprávne? Podľa toho, kto si čo z toho zoberie.

Není tady

#42 25. 2. 2007 0:26

kocicka
♥♥♥♥---

keito napsal(a):

julo napsal(a):

Každý človek má predsa slobodnú vôľu. Ak ju začnete naozaj uplatňovať, musí sa vo Vás všetko vzbúriť v okamihu, keď Vám ju chce niekto vziať alebo obmedziť. A práve toto cítite pri týchto veciach - podvedomú obavu z toho, že Vás chce niekto zatiahnuť niekam, kde už nebudete mať túto slobodu a preto sa tomu aj bránite. Ja v tom nevidím nič zlého, pretože podľa môjho názoru každý človek si musí sám dospieť k poznaniu Pravdy. Môžeme sa pritom rozprávať, môžeme dokonca o našej vlastnej ceste či viere písať a vydávať knihy... ale to všetko je iba vzájomná inšpirácia, ktorá tomu druhému môže pomôcť v hľadaní, ale cestu si musí každý nájsť sám.

Julo, máš úplnou pravdu. Jen je s podivem, že tihle lidé, kteří mají ústa plná lásky, Boha, Ježíše a  další…to takhle necítí. Z toho mi vyplývá jediné, že ta jejich víra je opravdu jenom v ústech, ale v srdci ne, prostě je to slepá, fanatická víra – jak už tady bylo řečeno  smile

Z ust vychazi to, co se zrodilo v srdci. Nejde o to, co citim, ale o to, cemu verim. Nemam vzdycky ty nejlepsi pocity, ale mam Boha, ktery je se mnou vzdycky bez ohledu na jakekoli pocity.

Jak si muzes dovolit tvrdit, ze moje vira neni v mem srdci? Promin, ale na teto strance se prezentuji ruzne duchovni nazory a nikdo tu neni napadan tak jako ja. Kdybych nemela Jezise v srdci, tak bych o nem prece nemluvila, nedala se urazet a povazovat za fanatika.

Není tady

#43 25. 2. 2007 0:29

kocicka
♥♥♥♥---

Judita napsal(a):

Spunti, já mám spíš dojem, že Kočička se momentálně pohybuje na velmi ostré a vratké hraně mezi autentickým náboženským zážitkem a psychotickou atakou... Hodilo by se trochu víc informací.

No, jestli chcete vedet konkretne, tak jsem evangelikalniho smeru. Jsem spasena 12 let a radost z Jezise ze mne dosud nevyprchala, ba naopak, jsem do neho porad vic a vic zamilovana hjartahjarta

Není tady

#44 25. 2. 2007 0:40

kocicka
♥♥♥♥---

spunt napsal(a):

No ono něco podobného popadlo kdysi kamaráda. A dostávalo se to dál a dál až třeba řekl že nepůjde k někomu na návštěvu protože mají na dvorku psa a v něm je určitě ďábel.
JInak to začínalo tak že si skupinka četla v bibli a rozebírala jí a dělala ten "správný" a nejlepší výklad....

Jo, ve psovi dabel? No tak to bych tam hned sla a vyhnala ho z neho :-)))).

My nejsme skupinka, my jsme cirkev. Nedelame zadny vyklad, BIble se totiz vyklada sama, staci cist a mit otevrene srdce :-)

Není tady

#45 25. 2. 2007 0:45

kocicka
♥♥♥♥---

backy007 napsal(a):

kočička,
tak by ma zaujímalo, tvoj názor mi trochu niečo pripomína, takže sa najprv spýtam takú postrannú otázku: hovorí ti niečo meno William Marion Branham?
Ďalej: máš spísané svoje svedectvo? Mám na mysli svedectvo života, nie konkrétnej udalosti. Lebo rád by som si ho prečítal, pár vecí ukazuješ dosť silne (to bol kompliment).
A nakoniec, ak máš záujem, bol by som rád, keby si sa objavila na jednom slovenskom fóre, ktoré sa tiež zaoberá duchovnom, ale z pohľadu viac kresťanského ako tu. Pošlem link.

To jmeno jsem snad nekde slysela, ale nic konkretniho my to nerika va

Mam napsane svedectvi, jestli chces, tak ti ho poslu.

Posli link rodna

Není tady

#46 25. 2. 2007 6:46

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Kočička, za jistého předpokladu by Tvá víra byla obdivuhodná... A ten předpoklad se jmenuje Tolerance... Není možné zatracovat všechna další velká světová vyznání, kromě toho svého, aniž byses s nimi blíže seznámila. Žádné z nich, ve své podstatě, Ježíše neodmítá. Samozřejmě, fanatismus v podobě těch, kteří si je špatně vykládají, bují v každém z nich, i v Křestanství... A pak jsou z toho nepokoje, násilnosti, a další hovadiny.

Žít na opuštěném ostrově a neznat nic než Bibli - pak by byl Tvůj postoj pochopitelný... Ale zde, v názorově rozmanité společnosti, by měla jít Víra, Moudrost, a Tolerance, ruku v ruce. Ani Papež, ani předchozí, ani nynější, si nedovolí říkat věci jako ty a nevidí v Islámu, Koránu, satana. Dokonce, a samotného mě to překvapilo, učinili velice přátelská gesta vůči tomuto i jiným vyznáním... wink

Upravil(a) Pedro (25. 2. 2007 8:02)

Není tady

#47 25. 2. 2007 7:53

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

kocicka napsal(a):

Andromedo, odpovedela. Jsem krestanka.

No, popravdě mě spíš zajímá, jestli jseš členkou nějakého konkrétního sdružení (jakého), přece jenom např. křesťanských církví/sdružení je víc...

Tak už nic, právě jsem tuto diskuzi dočetla a odpověď našla smile

Upravil(a) Andromeda (25. 2. 2007 8:21)

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#48 25. 2. 2007 8:06

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Kočičko promiň. Nemám právo kohokoli soudit. Vím, že platí - Suďte a budete souzeni  smile. ….Můžu se tě na něco zeptat? Určitě se ti nestalo poprvé, i to tu píšeš, že lidi na tebe takhle reagují, proč  se tu teda takhle prezentuješ? Proč  do toho vůbec jdeš? Jestli je to opravdu tak  jak píšeš, že ti tvoje víra tak pomohla, proč ji vnucuješ druhým? Přece musíš vědět, že tím, že někomu něco vnucujeme, obzvlášť takovou záležitost jako víru, nutně musí přijít reakce přesně opačná, ne? Víra je něco, k čemu člověk  MUSÍ DOJÍT VŽDY SÁM. A ne proto, že ho o ní někdo přesvědčuje. To přece není o prodávání kastrolů Zepter, které svého času takhle lidem podomní prodejci nabízeli. A nezlob se na mě, mně ta tvoje prezentaci tady připomíná přesně tohle.   smile

Není tady

#49 25. 2. 2007 8:36

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Můj pocit z této diskuze je následující:

Osazenstvo babinetu, které do duchovní píše zastává hodně podobné názory (myslím teď takový ten mainstream big_smile). Kočička dle mého názoru je na podobné cestě, ale vzhledem k uskupení, kde se nachází ona, má tu stejnou pravdu uzpůsobenou právě pro tohle uskupení. Takže jádro je to stejné, ale věci kolem toho se liší a místy výklad (ruku na srdce, taky to tu už zaznělo, vycházíme kolikrát z textů, které byly za ty 2000 let změněny, tak kdo z nás může 100% vědět, že zrovna on má pravdu? gloria). Dál mám pocit, že kočička je tak nadšená, že si trochu nedává pozor na slova, která používá, takže se místy stává, že se tu jenom hádáme o slovíčka, takže si pak míň rozumíme. A dál, že způsob, jakým dává kočička najevou svou víru je poněkud nešťastný - taková jakási agitace, trochu mi to připomíná předvolební nahánění voličů.

Možná než se tady začnem zase bouchat po hlavě palicí, bylo by fajn, kdyby obě strany začaly trochu poslouchat, co ta druhá říká. Možná se nad tím i zamyslet (přijde mi, že každá strana má trochu jiný význam pro určitá slova, a pak vzniká vzájemné nepochopení). Ale to, že tu vznikne (přeháním) ostrá řež, to bysme taky mohli skončit jako za středověku a píchat do sebe navzájem meče wink

Tohle berte jako pokus o nestranný názor straníka a výkřik do "tmy" big_smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#50 25. 2. 2007 10:39

x256987
Host

Co furt máte s těma dětma?  lol lol lol

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí