Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 2. 2007 17:15

kocicka
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Lidiiiii! Je tady Jeziiiis!!!

Poslouchej, je tady nekdo, kdo te miluje, kdo te akceptuje takoveho jaky jsi, kdo ti primo vydlazdil cestu do vecnosti a kdo te chce provazet, chranit a vest tady na zemi! Jeho jmeno je JEZIS!

Jezis se narodil a zemrel a vstal z mrtvych proto, abys ty mohl zit vecny zivot v harmonii s Bohem, v pohode, lasce a vitezstvi nad vsim zlym!

Jezis premohl dabla svou smrti a zmrtvychvstanim, coz znamena, ze zvitezil nad vsim co dabel do sveta prinesl - hrich, bolest, smutek, trapeni, nedostatek a smrt!

Co to pro tebe znamena? Kdyz ho prijmes do sveho srdce, a udelas ho svym Panem, mas jistotu, ze po smrti te neceka peklo a zatraceni, ale vecny zivot v nebi, kde bude radost, stesti a pokoj! A v tomto zivote ti patri dostatek, pokoj, zdravi, vitezstvi nad vsim co se te snazi znicit a nekonecna radost!

Lidi! Zapomente na dablovy vymysly, reiki, magii, reinkarnaci a ostatni veci ktere vas jenom nici, a vemte si skutecny zivot ktery je stastny a naplneny!

"Nebot tak Buh miloval svet, ze sveho Jednorozeneho Syna dal, aby nezahynul, ale vecny zivot mel kazdy, kdo v Neho veri." Jan 3,16

Jak muzes prijmout Jezise? Tak ze v neho nejprve v srdci uverit a pak to slovami vyznas. Muzes rict neco jako:

Pane Ježíši, přicházím k Tobě jako ztracený hříšník, který potřebuje zachránit. Věřím, že jsi zemřel za mé hříchy a po třech dnech vstal z mrtvých. Vyznávám Tě jako svého Pána a Spasitele a odevzdávam Ti celý svůj život.

Řekl jsi, že toho, kdo k Tobě přijde, nevyženeš ven. Proto jsem k Tobě přišel a teď od Tebe přijímám nový život.

Bože Otče, děkuji Ti, že jsi mě právě teď přijal do své rodiny jako své vlastní dítě. Děkuji Ti, že jsem TEĎ zachráněn a že jsem TEĎ nové stvoření v Ježíši Kristu. Amen"

Jezis rekl:  Já jsem ta cesta i pravda i život. Žádný nepřichází k Otci než skrze mne. Jan 14,6

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.
Kdo jiný přemáhá svět, ne-li ten, kdo věří, že Ježíš je Syn Boží?

Není tady

#2 23. 2. 2007 17:33

Fatima
♥♥♥♥♥--

Re: Lidiiiii! Je tady Jeziiiis!!!

"Lidiii, je tady Ježíš!!!!!"

No nevím, já se koukala i pod postel a kde nic tu nic wink

Není tady

#3 23. 2. 2007 17:40

kocicka
♥♥♥♥---

Fatima napsal(a):

Jezis prisel pred 2000 lety a porad zije meni zivoty lidi, pokud jsou k tomu otevreni! Fatimo, ja mam jezise pod posteli, na posteli, a zejmena ve svem srdci!!!!!!!!! hjarta

V tom je totiž láska k Bohu, že zachováváme jeho přikázání; a jeho přikázání nejsou těžká, neboť kdo se narodil z Boha, přemáhá svět. A to vítězství, které přemohlo svět, je naše víra.

Není tady

#4 23. 2. 2007 19:31

Fatima
♥♥♥♥♥--

kocicka napsal(a):

Fatima napsal(a):

Jezis prisel pred 2000 lety a porad zije meni zivoty lidi, pokud jsou k tomu otevreni! Fatimo, ja mam jezise pod posteli, na posteli, a zejmena ve svem srdci!!!!!!!!! hjarta

Tak doufám, že se ti pod tou postelí moc nepráší... hele a v té posteli, není to nepraktické, když chceš ráno ustlat?

Promiň, asi není hezké si takhle z někoho dělat srandu, když mně k tomu tyto nadšené výkřiky o Ježíšovi nějak samy vybízejí. Ježíše si vážím, znám jeho slovaa a díky tomu vím, že jeho učení rozhodně není v rozporu z východními učeními, ale možná by se kluk divil, co z jeho slov uděli ti, kteří se k němu přímo hlásí.

Je fajn mít víru, ale taky je fajn na základě té víry neodsuzovat jiná učení, kterým nerozumím a papouškovat takové blbosti, jakože jiná učení jsou ďáblovým výmyslem. Za ´dáblův výmysl bych označila tak maximálně pocit většiny věřicích - JÁ VÍM NEJLÍP, JAK TO JE A JENOM JÁ MÁM PRAVDU. VŠICHNI ÓSTATNÍ JSOU SVEDENI ĎÁBLEM.

Není tady

#5 23. 2. 2007 19:48

kocicka
♥♥♥♥---

Fatima napsal(a):

kocicka napsal(a):

Fatima napsal(a):

Tak doufám, že se ti pod tou postelí moc nepráší... hele a v té posteli, není to nepraktické, když chceš ráno ustlat?

Promiň, asi není hezké si takhle z někoho dělat srandu, když mně k tomu tyto nadšené výkřiky o Ježíšovi nějak samy vybízejí. Ježíše si vážím, znám jeho slovaa a díky tomu vím, že jeho učení rozhodně není v rozporu z východními učeními, ale možná by se kluk divil, co z jeho slov uděli ti, kteří se k němu přímo hlásí.

Je fajn mít víru, ale taky je fajn na základě té víry neodsuzovat jiná učení, kterým nerozumím a papouškovat takové blbosti, jakože jiná učení jsou ďáblovým výmyslem. Za ´dáblův výmysl bych označila tak maximálně pocit většiny věřicích - JÁ VÍM NEJLÍP, JAK TO JE A JENOM JÁ MÁM PRAVDU. VŠICHNI ÓSTATNÍ JSOU SVEDENI ĎÁBLEM.

No Fatimo, pokud ale znas Jezisova slova, tak urcite vis co sam Jezis rekl, ze je cesta, pravda i zivot, ze nikdo neprichazi k Bohu, jenom skrze Neho. A taky to, ze co se nenarodilo z vody a z Ducha je od dabla. A taky to, ze jenom on te muze osvobodit od zpoutanosti lzemi, ktere vymyslel dabel.

To, co rikam, je primo z Boziho SLova - Bible. Bible je plna uzasnych veci, ktere nas uzasny milujici Buh chtel, abychom vedeli. A soucasti toho je i to, ze existuje dabel, a dokonce, ze je panem tohoto sveta a ze svedl mnohe, ale Jezis nad nim zvitezil.

To, co tady pisu je proto, ze mi vas je lito kdyz se placate ve vecech, ktere vypadaji ze vam pomuzou a pomahaji, ale v konecnem dusledku vas nici a ublizuji vam, protoze nejsou od Boha, ktery miluji a NIKDY by svym detem neublizil, ale jsou od dabla, ktery krade, zabiji a nici. Ja neodsuzuji NIKOHO kdo tady je, je ve mne laska Kristova, ale chci abyste vedeli, ze je tady skutecna cesta ktera te dovede do cile po kterem touzis.

Ja si nemyslim, ze vim nejlip, ale vim kdo to vi nejlip, je to Buh a to "nejlip" nam zjevil ve svem Slove. Neni to o mne, ja jsem nadoba na jeho SLovo, ale ON je to Slovo.

A Jezis v posteli, pod posteli a proste vsude je to nejpraktickejsi na svete, Jezise totiz nevidim a uz 2000 let nezije v tele, ale je se mnou porad, komunikuje s mym duchem a zivot s nim je proste pohoda smilesmile

Je mi jedno, jestli se mi posmivas, to mi fakt nemuze ublizit, ublizujes si akorat sama tim, ze jdes za vecmi, ktere  nejsou od Boha.

Není tady

#6 23. 2. 2007 20:03

Fatima
♥♥♥♥♥--

A nemyslíš, že Ježíšova slova se dají vykládat taky jako metafory? To znamená, že je tady možnost, nebrat je doslova? Ale jako obrazy? A že pak můžou mít úplně jiný, hlubší význam?

Není důvod někoho litovat, každý se snažíme, jak nejlépe umíme a jednou všichni zjistíme, jak to vlastně je wink

Ráda bych debatovala dál, ale můj přístup na babinet je omezený.

Na závěr bych chtěla říct, že když už má člověk potřebu odsuzovat, měl by si nejprve zjistit nějaké informace o tom, co vlastně odsuzuje. Zkus si někdy doopravdy přečíst třeba Buddhova slova nebo to, co říká dalajláma.. nebo třeba něco o islámu, judaismu... možná budeš překvapená, jak všichni vlastně mluví o tomtéž, jen ne stejnými slovy.

Měj se fajn a zkus mít na mysli, že v to, co si ty čteš v Bibli jsou slova lidí, svědků doby, ne slova Ježíšova... není to nahrávka jeho kázání. I fakt, že Bibli sestavili lidé... to vše svědčí ve prospěch faktu, že se občas chybička mohla vloudit wink

Není tady

#7 23. 2. 2007 20:24

kocicka
♥♥♥♥---

Fatima napsal(a):

A nemyslíš, že Ježíšova slova se dají vykládat taky jako metafory? To znamená, že je tady možnost, nebrat je doslova? Ale jako obrazy? A že pak můžou mít úplně jiný, hlubší význam?

Není důvod někoho litovat, každý se snažíme, jak nejlépe umíme a jednou všichni zjistíme, jak to vlastně je wink

Ráda bych debatovala dál, ale můj přístup na babinet je omezený.

Na závěr bych chtěla říct, že když už má člověk potřebu odsuzovat, měl by si nejprve zjistit nějaké informace o tom, co vlastně odsuzuje. Zkus si někdy doopravdy přečíst třeba Buddhova slova nebo to, co říká dalajláma.. nebo třeba něco o islámu, judaismu... možná budeš překvapená, jak všichni vlastně mluví o tomtéž, jen ne stejnými slovy.

Měj se fajn a zkus mít na mysli, že v to, co si ty čteš v Bibli jsou slova lidí, svědků doby, ne slova Ježíšova... není to nahrávka jeho kázání. I fakt, že Bibli sestavili lidé... to vše svědčí ve prospěch faktu, že se občas chybička mohla vloudit wink

Ano, Fatimo, Jezisova slova muzes brat a vykladat jak chces - taky se to tak dela, jinak je vykladaji muslimove, jinak budhiste, jinak katolici, ale ja jsem se rozhodla brat jeho slova takove jake jsou - nic min, nic vic, proste je beru doslova a do pismena tak, jak jsou napsane. Taky jsem je nekdy brala jako obrazy, jako historky, ktere s mym zivotem nemaji nic primo spolecneho. A muj zivot sel dolu vodou. Pak jsem je zacala brat vazne, doslovne, a vsechno se zmenilo! Dokud jsem hledala hlubsi smysl v tom ze Jeho ranami jsem byla uzdravena (Izaias), dokud jsem to brala jenom "duchovne", tak jsem se svijela bolestmi. Kdyz jsem si to vztahla na sebe, ze to plati proste i pro mne a hotovo, tak jsem byla uzdravena!!!

Krome toho, jeho slova maji hluboky vyznam prave kdyz je vezmes virou a takove jake jsou. Mozna ti sem tam muze Bible pripadat treba primitivni, nizka, ale filozofovani jeste nikoho do nebe nedostalo, Bozi slovo ano. A proc se ho vlastne lidi snazi "vykladat"? Protoze mu nerozumeji, protoze filozofuji, rozumuji nad tim, co tim Jezis chtel rici, namisto toho, aby si to Slovo vzali, a uverili mu.

Mas pocit ze islam mluvi o tom samem jako krestanstvi? Tak to jsi o islamu necetla nic Ty. Tolik lidi jsem uz potkala kteri rekli ze je to v podstate to same, ale to je lez!!! Krestanstvi je diametralne odlisne od islamu, budhismu, judaismu a vsech ostatnich nabozestvi, vis cim? Ani v jednem nemas milujiciho Boha, ktery obetoval sveho Syna na zachranu lidstva. Ani v jednem nemas vstup do nebe zadarmo. V kazdem si to musis zaslouzit. Ani v jednem se nebere dabel a hrich zas tak vazne. Ve vsech jde o to, ze clovek se ma zmenit svym chovanim, avsak problem cloveka neni chovani, ale duchovni smrt, ze ktere to chovani vychazi. Ani v jednem se neresi ten nejvetsi problem cloveka, kterym je prave duchovni smrt.

Ani v jednem Buh neuzdravuje kazdeho protoze se k tomu davno pred tisicilety zavazal. A ani v jednem clovek neni na urovni, kam ho postavil Buh duchovne a dusevne jako je tomu v Bibli.

Ano, chybicka se mohla vloudit, kdyby Bibli psali lide ze sve sily. Ale byl to Duch svaty, ktery je vedl a ten si na tom dal zalezet, aby se ta chybicka nevloudila tummenupp

Hezky vikend.

Není tady

#8 23. 2. 2007 23:06

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Lidííííí! Je tady další zblblík!!!!!!

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#9 23. 2. 2007 23:27

kocicka
♥♥♥♥---

lueta napsal(a):

Ameeeeeeeeeeen!!!

Jsem blazen do Jezise! Mas pravdu!! A jsem totalne stastna!

Není tady

#10 23. 2. 2007 23:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ježiši!!!! Jsou tady lidi!!!!

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#11 23. 2. 2007 23:41

lueta
♥♥♥♥♥♥-

kocicka napsal(a):

lueta napsal(a):

Ameeeeeeeeeeen!!!

To Ti přeju. Bez ironie!

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#12 23. 2. 2007 23:57

kocicka
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Ježiši!!!! Jsou tady lidi!!!!

Amen! Jezisi, jsou tady lidi, kteri te neznaji, dej se jim poznat, otevri jim oci aby videli, usi aby slyseli a srdce aby prijali evangelium a byli spaseni!

Není tady

#13 24. 2. 2007 0:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vis kocicko, s takovymi lidmi, jako jsi ty, je veskera Diskuse marna sad
Nekdo se halt potrebuje "sjet" marjankou, nekdo litry piva, nekdo Strasnou vezi, nekdo..... nekdo se nepotrebuje "sjet" vubec, kapisto???

Není tady

#14 24. 2. 2007 7:32

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

kocicka napsal(a):

Kočičko, můžu se zeptat jaké je tvoje vyznání?

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#15 24. 2. 2007 8:22

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhošť
Web

Čím to je, že když na mě někdo začne hrnout boží lásku takhle na povel a ve velkém, a je jedno jestli jde o nějakou církev nebo o vesmírné lidi, tak se mi zježí chlupy po celém těle a všechno ve mně zařve NEEEEE!!!!!!!! I když bych ve všechno to, co ti lidi hlásají věřila, tak v té chvíli se šprajcnu a odmítnu to. Nechci, nemám ráda, nesnáším! když mi někdo nutí nějakou víru. Já si budu věřit po svém. Možná to ještě neumím jak bych měla, ale „učím“ se to. A to v  tempu a formou, které jsou pro mě přijatelné a v daný čas vhodné. Prostě po svém.  Myslím, že spousta lidí to cítí stejně jako já. Ale někdo to má v sobě nastaveno jinak. Protože jinak by se řady těchto „boží lásku hlásajících“ lidí stále nerozrůstaly. Prostě někdo potřebuje být ve stádu a být veden. Jenže ono je rozdíl, kým je člověk veden. Buď čímsi/kýmsi v našem srdci (každý ať si pod tím představí něco jiného, je to jeho soukromá věc smile ) a rozdíl být veden nějakým člověkem, „slepým“ vůdem. A ten mu určuje, neb on je ten „pravý“ a „povolaný“, aby lidem ve stádu určoval za jakých podmínek je Bůh bude milovat. A ty podmínky jsou dány naprosto konkrétně, liší se vždy podle té příslušné církve  (zajímavé ne?) například až denně přelouská určitý počet stránek v Bibli, či odříká „otčenáš“, kolik hodin odpracuje denně „lovením lidí“, kolik hodin prosedí někde v kostele nebo jinde…a další a další. A pokud člověk = ovce ve stádě tohle nesplní, vůdce stáda hrozí, že Bůh ho zatratí….Na každém z nás záleží, pro kterou variantu se rozhodneme. Já jsem si zvolila variantu číslo jedna a  tihle „lovci duší“ prostě mají  „smůlu“. Na jejich slova vždy řeknu NE!

Uff, to jsem se zase „odhalila“ smile hjarta

Není tady

#16 24. 2. 2007 8:36

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Nic proti Tvé víře, Kočičko, ale uvažuj semnou. Ježíš představuje, už se tu o tom psalo, zosobněnou ctnost - nezištnou Lásku, Pokoru, Skromnost, Odpuštění, Naději, Znovuzrozní... Jak si můžeš být tak jista, zdali tyto vlastnosti neměli i jiné velké osobnosti světových náboženství, nauk,.. Buddha, Mohamed, Krišna, Ráma,.. Žili na jiných místech a v jiných dobách, ale to, co je všechny spojuje, jsou výše uvedené vlastnosti. Kdo má oči, ten vidí, že jejich slova vyjadřují totéž. Kdo hold, oči nemá, vidí jen svou slepou víru a všechno ostatní je dábelské... Jakákoliv víra, pokud je silná, může udělat tzv. zázrak... Pokud je to však víra slepá, i její zázraky jsou takové. Četla jsi někdy vůbec něco jiného než Bibli? Pokud máš v sobě skutečně Ježíše, měla bys mu lépe naslouchat. Ale nic ve zlém, každému, co jeho jest... smile

Není tady

#17 24. 2. 2007 9:46

kocicka
♥♥♥♥---

keito napsal(a):

Čím to je, že když na mě někdo začne hrnout boží lásku takhle na povel a ve velkém, a je jedno jestli jde o nějakou církev nebo o vesmírné lidi, tak se mi zježí chlupy po celém těle a všechno ve mně zařve NEEEEE!!!!!!!! I když bych ve všechno to, co ti lidi hlásají věřila, tak v té chvíli se šprajcnu a odmítnu to. Nechci, nemám ráda, nesnáším! když mi někdo nutí nějakou víru. Já si budu věřit po svém. Možná to ještě neumím jak bych měla, ale „učím“ se to. A to v  tempu a formou, které jsou pro mě přijatelné a v daný čas vhodné. Prostě po svém.  Myslím, že spousta lidí to cítí stejně jako já. Ale někdo to má v sobě nastaveno jinak. Protože jinak by se řady těchto „boží lásku hlásajících“ lidí stále nerozrůstaly. Prostě někdo potřebuje být ve stádu a být veden. Jenže ono je rozdíl, kým je člověk veden. Buď čímsi/kýmsi v našem srdci (každý ať si pod tím představí něco jiného, je to jeho soukromá věc smile ) a rozdíl být veden nějakým člověkem, „slepým“ vůdem. A ten mu určuje, neb on je ten „pravý“ a „povolaný“, aby lidem ve stádu určoval za jakých podmínek je Bůh bude milovat. A ty podmínky jsou dány naprosto konkrétně, liší se vždy podle té příslušné církve  (zajímavé ne?) například až denně přelouská určitý počet stránek v Bibli, či odříká „otčenáš“, kolik hodin odpracuje denně „lovením lidí“, kolik hodin prosedí někde v kostele nebo jinde…a další a další. A pokud člověk = ovce ve stádě tohle nesplní, vůdce stáda hrozí, že Bůh ho zatratí….Na každém z nás záleží, pro kterou variantu se rozhodneme. Já jsem si zvolila variantu číslo jedna a  tihle „lovci duší“ prostě mají  „smůlu“. Na jejich slova vždy řeknu NE!

Uff, to jsem se zase „odhalila“ smile hjarta

Keito, to, co s Jezisem udelas, je tvoje vec. Jezis te miluje a ma pro tebe to nejlepsi, ale je na tobe, jestli to prijmes nebo ne. Ja nerikam za jakych podminek te Buh bude milovat, protoze On te uz davno miluje, bez ohledu na to co delas, jak se chovas, co si myslis, miluje te a touzi zit ve tvem srdci.

Jsem krestanka a verim Bibli a v kazde denominaci se ridi tim, co je napsano v Bibli o Bozi lasce, je to vsude naprosto stejne. Nepotrebuji cist Bibli, modlit se otcenas a sedet nekde v kostele, aby me Buh miloval. pokud to nekde v nejake denominaci takhle maji, tak nejsou krestani. :-)

Jezis tebe a mne miluje naprosto nezistne a ja samozrejme travim hodne casu ctenim jeho Slova a mluvenim o Jezisi s lidma, protoze chci, aby i ostatni byli stastni jako jsem ja.

Nikdo ti nic nenuti.

Není tady

#18 24. 2. 2007 9:49

kocicka
♥♥♥♥---

Pedro napsal(a):

Nic proti Tvé víře, Kočičko, ale uvažuj semnou. Ježíš představuje, už se tu o tom psalo, zosobněnou ctnost - nezištnou Lásku, Pokoru, Skromnost, Odpuštění, Naději, Znovuzrozní... Jak si můžeš být tak jista, zdali tyto vlastnosti neměli i jiné velké osobnosti světových náboženství, nauk,.. Buddha, Mohamed, Krišna, Ráma,.. Žili na jiných místech a v jiných dobách, ale to, co je všechny spojuje, jsou výše uvedené vlastnosti. Kdo má oči, ten vidí, že jejich slova vyjadřují totéž. Kdo hold, oči nemá, vidí jen svou slepou víru a všechno ostatní je dábelské... Jakákoliv víra, pokud je silná, může udělat tzv. zázrak... Pokud je to však víra slepá, i její zázraky jsou takové. Četla jsi někdy vůbec něco jiného než Bibli? Pokud máš v sobě skutečně Ježíše, měla bys mu lépe naslouchat. Ale nic ve zlém, každému, co jeho jest... smile

Ano, cetla jsem nekdy neco jineho nez Bibli, nejvic asi Koran - nevim jestli jsi ho cetl, ale Bozi lasku jsem tam nevidela. Mohamed ji taky postradal. Nikde jinde nez v Bibli nenajdes Slova o nezistne lasce Otce ktery te miluje tak, ze za tebe obetuje sveho syna. Je to slepa vira, videt urcite veci jako dabelske? Slepa vira je verit necemu, co je dabelske a nevedet, ze to tak je.

Jo, zije ve mne Jezis, mluvim s nim, porad rostu, ale nikdy mi Jezis nerekl, ze buddha a mohamed jsou mu podobni ...

Není tady

#19 24. 2. 2007 10:49

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

kocicka napsal(a):

... ale nikdy mi Jezis nerekl, ze buddha a mohamed jsou mu podobni ...

A pýtala si sa? smile

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#20 24. 2. 2007 11:06

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Kdepak, Kočička, v Koránu je zrovna tolik Lásky jako v Bibli. Zkus se začíst znovu, pozorně a nezaujatě. A zrova tak i ve východních a dalších naukách... Ježíš je v mnoha ohledech jedinečný, o tom není pochyb, stejně jako i další významné osobnosti duchovních a náboženských dějin. Slepota se skrývá v mysli těch, kteří vidí jen to, co chtějí vidět. stolt

Není tady

#21 24. 2. 2007 11:48

kocicka
♥♥♥♥---

Marek_ napsal(a):

kocicka napsal(a):

... ale nikdy mi Jezis nerekl, ze buddha a mohamed jsou mu podobni ...

A pýtala si sa? smile

Ano Marek, pytala som sa, prave na toho Mohameda som sa kedysi hoooodne pytala. Odpoved znela: Vidis nekde v nejakom nabozenstvi ze by Boh obetoval svojho jednorodeneho Syna, aby si ty mala volny pristup do neba?

Pedro, ukaz mi tu lasku v koranu tedy. Ja tam vidim jenom nasili, lzi, prevracena fakta z Bible, zakonnictvi a pokrytectvi.

Pokud je nekde jinde nez v krestanstvi takova laska, jak to, ze nejste vyrovnani, uplne stastni a jisti ze jednoho dne pujdete do nebe? Kdyby jste byli, byli byste uplne stejni fanatici jako ja tongue

Není tady

#22 24. 2. 2007 11:51

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

kocicka napsal(a):

... Pokud je nekde jinde nez v krestanstvi takova laska, jak to, ze nejste vyrovnani, uplne stastni a jisti ze jednoho dne pujdete do nebe? Kdyby jste byli, byli byste uplne stejni fanatici jako ja tongue

Ale my právě nejsme fanatici, my o všem pěkně přemýšlíme wink

PS: Ještě jsi mi neodpověděla na předchozí otázku, nebylo to záměrně..? tongue

Upravil(a) Andromeda (24. 2. 2007 11:53)

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#23 24. 2. 2007 12:00

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

A akým spôsobom prebieha Tvoja komunikácia s Ježišom? Ty sa niečo opýtaš a on normálne odpovedá? Počuješ jeho hlas alebo ako?

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#24 24. 2. 2007 12:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kocicka napsal(a):

Pokud je nekde jinde nez v krestanstvi takova laska, jak to, ze nejste vyrovnani, uplne stastni a jisti ze jednoho dne pujdete do nebe? Kdyby jste byli, byli byste uplne stejni fanatici jako ja tongue

No kocicko, problem bude asi v tom, ze my nejsme FANATICI smile Nybrz jsme VSICHNI bozi deti, VSICHNI, chapes to?
A buh nam vsem dal nejen lasku, ale i rozum, takze my ho na rozdil od fanatiku taky pouzivame.
A pochybuji, ze by nekomu z nas napadlo ti podsouvat, ze jsi nevyrovnanan, nejsi uplne stastna...bla bla bla!
Rekla bych kocicko, ze dabel mluvi prave z tebe, protoze ty asi vubec netusis co to placas za pitomosti. Jen omilas neco, co ti nekdo nalil do hlavy - kdopak to asi byl? Jezis asi tezko, ze reta

Není tady

#25 24. 2. 2007 12:16

julo
♥♥♥----

keito napsal(a):

Čím to je, že když na mě někdo začne hrnout boží lásku takhle na povel a ve velkém, a je jedno jestli jde o nějakou církev nebo o vesmírné lidi, tak se mi zježí chlupy po celém těle a všechno ve mně zařve NEEEEE!!!!!!!! I když bych ve všechno to, co ti lidi hlásají věřila, tak v té chvíli se šprajcnu a odmítnu to. Nechci, nemám ráda, nesnáším! když mi někdo nutí nějakou víru. Já si budu věřit po svém.

Každý človek má predsa slobodnú vôľu. Ak ju začnete naozaj uplatňovať, musí sa vo Vás všetko vzbúriť v okamihu, keď Vám ju chce niekto vziať alebo obmedziť. A práve toto cítite pri týchto veciach - podvedomú obavu z toho, že Vás chce niekto zatiahnuť niekam, kde už nebudete mať túto slobodu a preto sa tomu aj bránite. Ja v tom nevidím nič zlého, pretože podľa môjho názoru každý človek si musí sám dospieť k poznaniu Pravdy. Môžeme sa pritom rozprávať, môžeme dokonca o našej vlastnej ceste či viere písať a vydávať knihy... ale to všetko je iba vzájomná inšpirácia, ktorá tomu druhému môže pomôcť v hľadaní, ale cestu si musí každý nájsť sám.

Tak to cítim aj v slovách Syna Božieho, napr. "... nikto nepríde... iba skrze mňa..." - pre mňa to osobne znamená, že musíme spoznať Lásku, lebo Syn Boží bol stelesnená Božia Láska. A veru, toto poznanie nie je až také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá.

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí