27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Máme také střídavou péči. U sedm let si dceru (13) po týdnu střídáme. Nemám pocit, e by nějak strádala. Jedinou podmínkou soudu bylo, e musíme oba (rodiče) bydlet v jednom městě, dítě musí navtěvovat stejnou kolu a nesmí ztratit kontakt se svýma kamarádama.
Take střídavou peči mahu doporučit.
A jetě velmi důleité, aby spolu rodiče komunikovali!!!
Není tady
Také nemám zkuenost se střídavkou, ale vím, e můj manel se o ní snail s bývalkou dohodnout a mluvit o ní, ale jeho bývalka je zásadně proti. Nevíme ani z jakého důvodu a proč je proti. Můj manel má o své dcery 8 a 12 let zájem bere si je na víkendy na prázdniny. kolu ani kamarády by neměnily jeliko bydlíme docela blízko od sebe. Ale bohuel kdy nechce matka a nesouhlasí, tak soud u nás to bere v potaz a svěřil děti matce. No s jejich matkou se nedokáeme dohodnout ani na tom nejzákladnějím jeliko nemá zájem něco s mým muem řeit. Jen kdy něco potřebuje to je miloučká. Myslím si, e by to pro obě dcery bylo přínosem. Ta mladí nám říká, e a jí bude 12 let, tak bude prý bydlet s námi. Zřejmě jí matka řekla, e se bude moci sama rozhodnout, kde bude chtít bydlet. Pokud její zájem potrvá a bude chtít s námi nadále bydlet samozřejmě se manel pokusí o svěření mladí dcery do jeho péče, ale soud u nás spíe nadruje matkám.
Není tady
Moje dcera ije ve Francii. S manelem jsou rozvedeni, stále bydlí v jednom městě a mají střídavou péči o svého syna. Má u kadého z nich svůj pokoj a je doma u své maminky i svého tatínka. Oba je miluje a oni jeho. Týden je u maminky včetně víkendu, v pondělí ráno ho maminka odveze do kolky a odpoledne ho vyzvedne tatínek a je zase s ním. Stejně tak pokud potřebuje některý z rodičů, z jakéhokoliv důvodu, aby se o něj postaral ten druhý, domluví se, a opravdu s tím nemají problém. Zájmem obou rodičů je, aby byl spokojený, astný a měl je oba. Oba u mají své nové partnery, ale stále zůstali "jedněmi" rodiči, kteří spolu chodí na slavnosti do kolky, společně slaví synovi narozeniny. O prázdninách je jak s tatínkem a francouzskými prarodiči, tak s maminkou a českými prarodiči. Jedny vánoce mu přináí na tědrý den Jeíek a opoděně Papa Noel, druhý rok je to obráceně.
Prostě to funguje a já jsem dceři i bývalému zeovi moc vděčná, e i kdy se jejich ivoty rozely, e nezpůsobily svému synovi trauma, které způsobuje větina rozvádějících se rodičů v Česku.
Take střídavá péče? U "opravdových" a zodpovědných rodičů, kteří neberou svého potomka jako rukojmí proti tomu druhého, jednoznačně ano!
Není tady
Ja se stridavou nemam vlastni zkusenost ani z meho okoli, ale verim, ze v mnoha pripadech je to nejlepsi reseni, pokud se o peci chteji podilet oba rodice. Ale rozhodne bych to nabizela jako reseni jen v pripadech, kdy rodice bydli v jednom meste a dite by nemenilo skoly. Rozhodne ne povinne a nasilim. Jinak neverim, ze dite si na to navykne vzdy a vzdy to jde tak hladce. Povede se to asi malokdy, ale pak to je asi pro dite a rozvedene rodice to nejlepsi reseni. Proto drzim palce vsem, kteri stridavou peci vedou a dari se jim to.
Není tady
ahoj lidičky nevím zda je dobrá či patná střídavá péče ja mám dva rotáky a jsem rada e střídavou péči nemáme,nedokáu si přestavit e by jsme si deti předavaly kadý má jiný postoj k výchově atak. na druhou stranu pokud to někomu vyhovuje.......
Není tady
Objevila jsem při bloudění na internetu v rámci psaní diplomové práce tuto diskusi. Moje diplomka se týká výchovy dětí v době manelské krize a její "výzkumná" část je zaměřena na střídavou péči, případně společnou péči obou rodičů. Potřebuji získat reakce cca 30 lidí, kteří mají se střídavou, popř. společnou péčí vlastní zkuenosti. Moc vás prosím o pomoc, protoe v okruhu mých známých a známých mých známých se mi zatím podařilo najít jen 8 lidí Nemusíte se bát ádného zneuití informací, anonymita je samozřejmostí. Pokud jste ochotni věnovat mi kousek svého volného času, prosím ozvěte se
Není tady
Inel napsal(a):
Moje dcera ije ve Francii. S manelem jsou rozvedeni, stále bydlí v jednom městě a mají střídavou péči o svého syna. Má u kadého z nich svůj pokoj a je doma u své maminky i svého tatínka. Oba je miluje a oni jeho. Týden je u maminky včetně víkendu, v pondělí ráno ho maminka odveze do kolky a odpoledne ho vyzvedne tatínek a je zase s ním. Stejně tak pokud potřebuje některý z rodičů, z jakéhokoliv důvodu, aby se o něj postaral ten druhý, domluví se, a opravdu s tím nemají problém. Zájmem obou rodičů je, aby byl spokojený, astný a měl je oba. Oba u mají své nové partnery, ale stále zůstali "jedněmi" rodiči, kteří spolu chodí na slavnosti do kolky, společně slaví synovi narozeniny. O prázdninách je jak s tatínkem a francouzskými prarodiči, tak s maminkou a českými prarodiči. Jedny vánoce mu přináí na tědrý den Jeíek a opoděně Papa Noel, druhý rok je to obráceně.
Prostě to funguje a já jsem dceři i bývalému zeovi moc vděčná, e i kdy se jejich ivoty rozely, e nezpůsobily svému synovi trauma, které způsobuje větina rozvádějících se rodičů v Česku.
Take střídavá péče? U "opravdových" a zodpovědných rodičů, kteří neberou svého potomka jako rukojmí proti tomu druhého, jednoznačně ano!
Tady preci nejde o rukojmi. Takovych je malo. Minimum. Spis se otcove nechteji starat a nechteji platit, nerikam prosim vsichni. A mam rovnez nazor (proti kteremu bojuji predevsim muzi), ze muz je na vychovu deti stejne dobry jako matka. Ale rekneme si na rovinu, kolik muzu si bere rodicovskou dovolenou ( v podstate stridava pece, ne?), asi jedno procento.
Kolik muzu je doma s nemocnymi detmi pravidelne? Kolika muzu se ptaji pri prijimacim hovoru, zda ma dite nebo ho bide mit? Zadnych, protpze to nedelaji. Ja vim z ciziny, ze muzi s chodi zcela bezne treba s detmi na piskoviste, maji deti na klokanka, vozi kocarek. Vidim je stale i s dvema detmi a nakupy v dopravnich prostredcich. Treba i ve dvojici a trojici - s JINYMI MUZI. taky sedi v kavarnach a davaji detem dortiky a u toho se bavi.
Ale v Cechach? No dvojici chlapu s detmi na pisku jsem jeste nevidela. A na tu rodicovskou se taky nehrnou. Takze muj nazor je ten, ze v Cechach by se meli muzi radne pripravit na vychovu a detem se opravdu venovat PRED ROZVODEM. Ne agitovat az kdyz se rodina rozpadne. Vypada to divne. Ne moc opravdove.
Exituji tu dost velke skupiny, ktere broji proti trestani za neplaceni alimentu. A ti umi pekne manipulovat.
Upravil(a) sahleb (19. 4. 2010 17:59)
Není tady
skokada napsal(a):
Objevila jsem při bloudění na internetu v rámci psaní diplomové práce tuto diskusi. Moje diplomka se týká výchovy dětí v době manelské krize a její "výzkumná" část je zaměřena na střídavou péči, případně společnou péči obou rodičů. Potřebuji získat reakce cca 30 lidí, kteří mají se střídavou, popř. společnou péčí vlastní zkuenosti. Moc vás prosím o pomoc, protoe v okruhu mých známých a známých mých známých se mi zatím podařilo najít jen 8 lidí
Nemusíte se bát ádného zneuití informací, anonymita je samozřejmostí. Pokud jste ochotni věnovat mi kousek svého volného času, prosím ozvěte se
Tak jsem tam napsala, ze se pripojuji, a odpoved uz prisla. ok.
Upravil(a) sahleb (24. 4. 2010 9:28)
Není tady
Názory na střídavou péči nařízenou soudně bez dohody rodičů najdete zde: www.jedendomov.cz
Není tady