29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Znáte někdo nějakého Petra? Pojmenovali jsme tak našeho syna a teď nevíme, kdy by měl správně slavit svátek.Jestli dnes nebo až v červnu. Slyšela jsem, že co nejdřív po narozeninách, nebo je to jen na naší volbě ?
Není tady
Mam Petra manžela a svatek slavi az v cervnu, protoze se narodil 2.cervna. Takze slysela jsem to tak - napred se musi dotycny narodit a pak slavit svatek, svatek bliz datu narozeni. Taky nektery Petr slavi svatky oba . Takze tak nejak, snad jsem ti pomohla
Není tady
Myslím, že svátek může slavit jak chce. Buď v únoru, červnu anebo 2x do roka:D Mám bráchu Petra a vzhledem k tomu že je narozený na začátku července slaví svátek v únoru, aby měl ty oslavu trošku dál od sebe.
Není tady
manžel se narodil v lednu a svátek slaví dnes.
Ale podle mě je to jedno kdo kdy slaví.
Není tady
ELISINA napsal(a):
Mam Petra manžela a svatek slavi az v cervnu, protoze se narodil 2.cervna. Takze slysela jsem to tak - napred se musi dotycny narodit a pak slavit svatek, svatek bliz datu narozeni. Taky nektery Petr slavi svatky oba
. Takze tak nejak, snad jsem ti pomohla
A co, když jsem se narodila až po svém svátku? To jsou ale nesmysly. Vždycky přece slavím svůj svátek až po svém narození, i když ten první až v následujícím roce.
Promiň, ale velmi mě to pobavilo.
Ahoj holky, asi jak rozhodnou rodiče. Já narozeniny v červrnci, svátek v červnu. Samozřejmě dary neodmítám ani dnes.
Není tady
taky si myslím že je to jedno..spíš jak už to někdo říkal ti unorovy Petrové slaví v červnu a naopak aby měli ty "akce"dál od sebe..
Není tady
Jsem také Petr,ale svátky jako takové jsme doma nikdy neslavili tak to neměním ani teď.Když jsem,ale nastoupil do předešlého zaměstnání tak tam slavili každé narozeniny i svátky a proto že jsem to nikdy nesledoval kdy mám svátek tak mě první rok obtáhli hned dvakrát pacholci.Potom už jsem se nenechal a slavil ho pouze s Pavlem.
Upravil(a) Ariesek67 (22. 2. 2007 11:06)
Není tady
Já mám manžela a bráchu Petra a protože já jsem Lenka a měla jsem svátek včera,tak to slavíme najednou.
Není tady
Mam kamaráda Petra a ten slaví svátek až na Petra a Pavla. ELISINA má pravdu nejdřív by se měl člověk narodit a pak teprve v tom samém roce slavit svátek, říkávala to i moje babička, ale z jakého důvodu to tak je netušim.
Není tady
Já mám taky Petra přítele a slaví v červnu.
Není tady
takže pokud se nekdo narodí třeba v říjnu a pojmenují ho Tomáš - který slaví jmeniny v březnu a tudíž se narodil až "po" svém svátku, tak co se stane? nějaká špatná astrologie či pověry nebo jak?
Není tady
Renča1 napsal(a):
Mam kamaráda Petra a ten slaví svátek až na Petra a Pavla. ELISINA má pravdu nejdřív by se měl člověk narodit a pak teprve v tom samém roce slavit svátek, říkávala to i moje babička, ale z jakého důvodu to tak je netušim.
Renčo, to je pěkný nesmysl....... lidé, kteří se narodí až po svém svátku, tak ho težko budou slavit ve stejném roce, že ?
jako nevím, jak bys chtěla docílit toho, aby třeba můj tatík narozený v květnu, slavil v témže roce svátek Josefa, což je tuším 19.3. .......
jestli jsi ale měla na mysli jména, která se v kalendáři objevují dvojmo, tak i tam myslím, že je to jedno, já například přála jednou super Peťovi dneska
Není tady
A to jako, když se někdo narodí 30,12 tak se MUSÍ jmenovat Silvestr, protože potom už přeci žádné jméno není
Není tady
Pokud se narodi a uz jeho svatek v tom samem roce neni, tak ho slavi az rok nasledujici, to je prece jasny
veta NAPRED SE MUSI CLOVEK NARODIT A PAK SLAVI SVATEK neni z me hlavy, slysela jsem to od jednoho starsiho cloveka a nejspis se pouziva ve spojeni s Petrovym svatkem, jinak to prece neni treba vysvetlovat
Není tady
Z mé hlavy to určitě také není, slyšela jsem to od několika starších lidí, takže je to nějaká stará pověra. Rodiče když Ti dávají jméno tak by Ti měli vybrat takové, které bude v kalendáři až po Tvém narození, ale proč to tak je a jaká pověra se na to váže jsem se nikde nedopátrala. Asi je to blbost, píšu jen co jsem slyšela. Mně je celkem fuk kdo kdy slaví, dokonce má kamarádka Markéta slaví svátek podle starého kalendáře, takže teď ho má tušim na Gitu.
Není tady
Manžel slaví svátek v únoru, narozeniny má v březnu...
Proč? Nebude se o svůj svátek přece dělit s nějakým Pavlem
Není tady
Upravil(a) zdenica (23. 2. 2007 13:19)
Není tady