29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky uklidněte mě,
moje dvouměsíční dcera dostala neštovice a teď jsem si četla na internetu, že u novorozenců způsobuje ve 30% smrt. Sice už není novorozenec, ale mám strach, všude píšou jak jsou do jednoho roku nebezpečné.
Měli jste taky někdo nemocné takhle malé mimi?
Není tady
já mám kamarádku, jejíž syn tímto onemocněl v 5 měs. Dostal to od své starší sestřičky. Dostal se z toho mnohem lépe než jeho sestra ani tak velké horečky neměl jako ona.
Není tady
Happy, klid, já myslím že s tou smrtí jde o adnátní, čili vrozené neštovice!!! Přečti si porádně , nebo ořádně prohledej net. To jsou ty, kdy se novorozenec nakazí od matky těsně před porodem a ona mu nestihne předat protilátky, jelikož už porodí!!! Nebo se nakazí při porodu to přesně nevím . O tom jsem četla na netu, to je mooooc nebezpečné, ale moje kamarádka doktorka, říkala u své tehdy 9m dcerky, ž by jí nevadilo, kdyby dostala neštovice, že by to mělo lehký průběh.
Prohledej poradny pediatru, ale myslím že se tolik bát nemusíš, přece kdyby na to byly tyhle statistiky o kterych píšeš, dávno by doktorka doporučila, aby jste malou izoloali, když to starší chytla!
Není tady
Pepi, moje doktorka nechtěla ani uznat, že neštovice má, asi si myslela, že takhle malý dítě to dostat nemůže. Kdybych to bývala věděla dala bych starší dceru k babičkám. No už s tím nic nenadělám. Zburcovala jsem kvůli tomu i svýho mužskýho a on zavolal známýmu pediatrovi. Ten mě teda uklidňoval, že když kojím, že by to mělo mít lehký průběh a že hlavně, že jsem je měla já. Tak snad je to v pořádku.
Ale jinak píšou o smrti u novorozeňat.
Není tady
holky já neštovice neměla vůbec!!!! teď mám 7 měsíční holku a chci čekat druhé - doufám že to mezi tím malá nedostane, protože se chci očkovat až po druhém a to se taky nesmí dokud budu kojit...takže doufám že to nedostanu jo a to očkování je drahé jak prase...jedna injece asi kolem 1500-1800kč - potřebuješ 2 injekce na dospělého...tak abych začla šetřit!
Není tady
Soptíku,
já vím, že je to asi o penězích, ale očkovat by si se měla raději ještě před otěhotněním.
Není tady
ja mam prave v lednici vakcinu pro Aguli, taky to stalo 1500,- no snad to bude ucinne, pristi tyden ji to doktorka naockuje, sama nam to doporucila. drzim palce at se toho co nejrychleji prdolkove dostanou!
Není tady