Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 20. 2. 2007 21:50

Jannes
♥------

...hrozba exekuce

Dobrý den, jsem dva roky rozvedená,na základě dohody máme vypořádané SJM,manžel již více než rok nemá na mojí adrese trvalé bydliště a nevlastní zde žádné movité ani nemovité věci.Svoji adresu (trv.bydliště) si u bankovních ústavů ovšem nezměnil,nyní na více místech dluží a veškeré písemnosti jsou doručovány na moji adresu.Schyluje se k exekuci.Jak se mám zachovat v případě příchodu exekutorů na moji adresu popř. jak exekuci zabránit.Hrozí mi z této situace nějaké nebezpečí?Děkuji za radu.Jannes

Není tady

#2 20. 2. 2007 22:26

Ula
♥♥-----

Re: ...hrozba exekuce

Hrozí, urychleně zjisti jeho novou adresu a předej ji exekutorům.

Není tady

#3 20. 2. 2007 22:39

Buba 1
♥♥♥♥---

Odhlas ho, tak ruchlo, ako mozes.

Není tady

#4 20. 2. 2007 22:43

Jannes
♥------

Ulo ....... jakou mám možnost zjistit jeho současné bydliště??????............. po právní stráce jsem dle mého názoru "mimo hru"...... na mojí adrese mu právně vůbec nic nepatří....... potvrzuje to dohoda o vypořádání SJM, která je součástí rozvodového rozsudku............ tak a teď raďte ženské.......... moc se obávám, že na nějakou maličkost doplatím

Není tady

#5 20. 2. 2007 22:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Bankovním ústavům rozešli dopis, kde jim s přiložením  kopií příslušných dokladů objasníš situaci. Rozvedeni jste, vypořádané SJM máte, na udané adrese trv. bydliště se manžel více než rok nezdržuje.

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#6 20. 2. 2007 23:01

Jannes
♥------

........ trošku se bojím protože jsem jeho jeden dopis (výzvu k úhradě dluhu) neoprávněně otevřela  - oficielně byl dopis na základě rady známého znečistěn a adresát nečitelný osmile)))........ jak v této chvíli můžu vědět kyž s ním nežiji o jeho dluzích a event. exekucích ????????

Není tady

#7 22. 2. 2007 16:06

Ula
♥♥-----

Obrať se na exekuční odd. příslušného soudu. Jsou napojeni na evidenci obyvatel, když jim vylíčíš siituaci, měli by pomoct. Nám pomohli, když přišel exekutor do bytu, kde si bývalý majitel nechal trvalé bydliště. To, že jsi otevřela dopis, nic neznamená, musela jsi přece zjistit o co jde.

Není tady

#8 23. 2. 2007 16:39

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Až ti zase přijde dopis určený bývalému manželovi,předej ho zpět na poště s tím že se z této adresy odstěhoval.Pošta s touto poznámkou vrátí dopis odesilateli.

Není tady

#9 25. 2. 2007 23:24

St. Drábek
♥♥-----

A má tam trvalý pobyt  nebo ne? Pokud je odhlášen, je třeba veškerou korespondenci vracet s poznámkou odstěhoval se bez udání adresy a je to. A pokud odhlášen není je třeba tak urychleně učinit.
Pokud přijde exekutor, stačí údaj o zrušení trvalého pobytu a prohlášení, že tam BM nic nemá.

Není tady

#10 1. 3. 2007 12:41

Daška.b
♥♥-----

Ahoj lidičky, právě si čtu vaše příspěvky a mám podobný problém, ale přítel v mém bytě neměl nikdy trvalé bydliště, ale adresu pro půjčky si zadával mou adresu, kde mu pošta chodila. Hrozí také mi exekuce? Ještě to upřesním, přítel má problémy s automaty a rozcházíme se, nicméně se chci nějak pojistit proti tomu, abych do budoucna nemusela nic za něj platit. Když si bral půjčky, uváděl mne jako družku, nedokládal ale moje výplatní pásky ani jsem se do smlouvy nepodepsala. Hrozí mi i v tomto případě, že budu jednou jeho nekonečné dluhy - Home Credit karty a půjčk - platit já? Děkuji.

Není tady

#11 1. 3. 2007 13:33

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Daško - pokud tam nemá trvalé bydliště - tak by neměl přijít exekutor do tvého bytu. Ale neměl by tam mít ani žádné věci osobní. Můžou se domnívat že u tebe má miliony a exekutor ti byt otevře v době, kdy nebudeš doma. Alůe chodí i pokud je někdo doma a polepí věci, které by spadly do exekuce. Pak bys musela podat vylučovací žalobu na zabavené věci, že jsou tvoje a také to dokázat. Rychle se ho zbav! Ne, že se budete pomaloučku  rozcházet, až tě ukecá, že nemá kam jít a pod.....pak na to můžeš doplatit !

Není tady

#12 1. 3. 2007 19:19

Maxina
♥------

Ahoj,jenom k té hrozbě exekuce,je to hrůza,ale paní ať okamžitě zajde na evidenci obyvatel a vezme sebou všechny doklady o vypořádání a rozvodu a požádá o zrušení trvalého pobytu.Upozorňuji,že v našem městě to trvá 3 měsíce a pak má ten dotyčný trvavý pobyt na Městském úřadě.Maxina PS:Držím pěsti a přeji pevné nervy.Držte se (teď jsem se podívala,tak je to pro Jannes)A ještě něco nejsou na evidenci ochotni Vám sdělit,bydliště Vašeho bývalého a myslím,že to ani nesmějí,jen pro některé úřady a instituce musejí.A s tou poštou ,jak radí ostatní-nepřijímat.Dejte si na schránku,že tam nesmí být dána pošta pro pana..... a pokud ji tam dají,běžte udělat bugr na Českou poštu.To by si mohl kdokoli posílat cokoli kamkoli.

Není tady

#13 3. 3. 2007 15:20

St. Drábek
♥♥-----

Daško,
platí co jsem napsal Jannes, žádný vnější doklad, že tam kdy bydlel, veškerou korespondenci hned pošťákům vracet, že tam nebydlí, odstěhoval se bez udání důvodů. Bude-li dopis adresován na pana XY bytem u paní D.B., nerozbalit, odeslat zpět s krátkým sdělením "nebydlí, nevím, neznám, nic tu nemá". Pokud jste nikde nepodepsala, že jste ručitel či spoludlužník, nikdo po Vás nemůže nic chtít.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí