|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj Mayo,
nevim, co delas za regresi, ja treba delam terapii vnitrni dite, coz je ciste psychologicka disciplina a nema nic spolecneho s tady na tomto foru casto prezentovanymi duchovnimi naukami.
Pri prvnich zkusenostech s vnitrnim ditetem (= nase detstvi), ty zkusenosti opravdu nemusi byt prijemne, jsou to opravdu nase nejinternejsi pocity. Nevim, ale od te terapeutky bys aspon mela mit nejaky aparat, napr. afirmace, jak je hojit a pracovat s nimi.
I ja jsem mel pri prvnich zkusenostech velmi neprijemne pocity, ale ty se pak castem mi povedlo zvratit. Jinak vykladat hned kazdy neprijemny pocit, jako, ze nam slo o zivot, mi pripada ponekud kratkozrake. To muze byt i tim, ze detstvi samo o sobe je proste velmi bolestive obdobi. Kdybys mela zajem, napis mi email a muzeme to rozebrat vice.
Viktor
Není tady
Viktore, jaké máš vzdělání? Jsi lékař, psycholog?
Upravil(a) Bláža.. (27. 2. 2007 14:04)
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Viktore, jaké máš vzdělání? Jsi lékař, psycholog?
Ne nejsem psycholog, terminem "delam" v predchozim prispevku jsem myslel, ze pracuji na sobe jiz 5 let s vnitrnim ditetem, ne ze poradam nejake psychologicke kurzy na tema vnitrni dite.
Není tady
Viktore, v tom případě pardon,
nenabízíš službu, chceš pomoci a předat zkušenosti.
Můžeš mi trochu vysvětlit, v čem spočívá tvoj terapie?
Máš pravdu, v tom, že dětství je samo osobě v určitém směru i bolestivé období. A určitě se některé špatné postoje vytvářeli právě v dětství a už se nemění a to je škoda. Je vnitřní dítě způsob, jak měnit vytvořené principy jednání a postojů?
Upravil(a) Bláža.. (28. 2. 2007 0:04)
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Viktore, v tom případě pardon,
nenabízíš službu, chceš pomoci a předat zkušenosti.
Můžeš mi trochu vysvětlit, v čem spočívá tvoj terapie?
Máš pravdu, v tom, že dětství je samo osobě v určitém směru i bolestivé období. A určitě se některé špatné postoje vytvářeli právě v dětství a už se nemění a to je škoda. Je vnitřní dítě způsob, jak měnit vytvořené principy jednání a postojů?
Ano, to je presne o tom. Casto nevime, proc jedname, tak jak jedname v zivote. Jedna se o odziti a procisteni nekterych problemu a traumat, ktere mame tedka v zivote, ci nalezeni pravdy v nekterych hlubsich souvislosti, proc delame veci tak jak jsou. Muzeme tomu rikat treba jako nejake programy, co v nas jsou, jak to prezentuji nektere regresivni terapie.
Jinak casto nemusi jit ani o zmenu, ale treba jen o urcite akceptovani a vyrovnani se se situaci. To v mnoha vecech urcite postaci. Muzu treba prijit na to, ze to, co chci zmenit, je jen dusledkem toho, ze se na dany problem jen spatne divam, a ze je to uplne OK. Tim samozrejme nevylucuju ten zasadni princip 'se zmenit'.
Jinak osobne zastavam nazor, ze nema smysl chodit na regresni terapii drive, nez mam nejak v poradku tento zivot. Pak se teprve zabyvat minulymi.
Jinak nebudu se tady tajit, ze zacatku to nemusi byt zadny med potkat se s svym vnitrnim ditetem (je to ciste individualni), jedna se o velmi silne emoce a z vlastni zkusenosti bych na to nedoporucil jit nekomu pred 25 rokem zivota (duvod: v dobe, kdy me trapi jeste veci jako prvni laska, by toto jeste nemusel zvladnout, je to trochu silneji kalibr).
Není tady
evonox napsal(a):
...Jinak osobne zastavam nazor, ze nema smysl chodit na regresni terapii drive, nez mam nejak v poradku tento zivot. Pak se teprve zabyvat minulymi.
Jinak nebudu se tady tajit, ze zacatku to nemusi byt zadny med potkat se s svym vnitrnim ditetem (je to ciste individualni), jedna se o velmi silne emoce a z vlastni zkusenosti bych na to nedoporucil jit nekomu pred 25 rokem zivota (duvod: v dobe, kdy me trapi jeste veci jako prvni laska, by toto jeste nemusel zvladnout, je to trochu silneji kalibr).
Evonoxi, naopak, regresní terapií se řeší právě problémy tohoto života. Pro tebe je zřejmě pojem regresní terapie spojen JEN s návraty do minulých životů. Ale tak to není. Převážnou většinu problémů si „zaděláme“ v tomto životě. Pomocí téhle terapie se máme možnost dostat do svého dětství, nebo do jiné doby našeho současného života, na kterou se nepamatujeme, kdy se nám stalo něco traumatického, a protože jsme to tehdy „nezpracovali“ , proto se v našem podvědomí vytvořil blok, program, schéma a pak podle něj žijeme, aniž bychom o tom věděli. Courání do minulých životů jen tak je blbost, a nikam nevede…..Ale pokud tě při regresi tvoje podvědomí „hodí“ do hluboké minulosti, tak je asi kořen - začátek toho problému tam a je zapotřebí ho vyřešit. …A další, čím dřív člověk začne pracovat s tím, co má uloženo ve svém podvědomí, tím dřív se vymaní z těch zajetých stereotypů chování a začne se mu líp žít. Tím ale neříkám, že regrese jsou všelék, to určitě ne. Ale je to jedna z možností. 
Není tady
maya napsal(a):
Mám trochu problém a ráda bych se o něm s vámi poradila:
Před 2 dny jsem poprvé absolvovala regresní terapii a bohužel toho zatím spíš lituju... Je pravda, že jsem se dotkla nějakého zásadního problému v sobě, ale ten se jen dostal na povrch a teď nevím, co s tím. Bylo tam pár věcí, které se mě hodně citově dotkly. Třeba jsme s tou terapeutkou procházely období před mým porodem (mámino těhotenství) měsíc po měsíci. A ve chvíli, kdy řekla "6. měsíc", jsem se úplně automaticky a naprosto nekontrolovatelně nahlas rozvzlykala, začalo mi bušit srdce, klepala jsem se a cítila se strašně. Měla jsem z něčeho hrozný strach, šok, pocit totální opuštěnosti, zklamání a zmatenosti. Ale nedostala jsem se k příčině toho stavu. Jen vím, že je to "ono", že jsou to podobné pocity, jaké mi dělají problémy dodnes. Terapeutka si myslí, že tehdy buď mně nebo mámě šlo o život a osobně si myslí, že to má souvislost taky s mým tátou, se který mám hodně špatný vztah. Chtěla bych se na to mamky zeptat, ale jsem si dost jistá, že mi stejně nic neřekne, i kdyby věděla, že se tehdy něco dělo... Po tomhle zážitku cítím i výčitky vůči mámě - mám pocit, jako by mě tehdy před něčím nechránila, i když mohla a nechala mě totálně vydanou napospas, jako by mě vytrhla ze sebe... Ale přitom mi to vůbec nejde dohromady s tím, že mě prý chtěla a s tím, jaká je jinak celkově neuvěřitelně obětavá. Jsem z toho teď hodně zmatená a necítím se zatím dobře ani fyzicky - mám jakoby trému a klepu se, měla jsem z toho pak ještě několikrát záchvaty pláče. Doufám, že se to brzo zlepší, je to teď hodně nepříjemný stav, pořád na to musím myslet, prolínají se mi zážitky z regrese do různých lidí a činností, které ve skutečnosti dělám. Mám teď brát asi 3 měsíce nějaká homeopatika na odblokování. Nevím, jestli mám časem ještě jít na další regresi. Teď mám spíš pocit, že je lepší nevědět, než "vědět" - ale co?? a už vůbec se s tím nedokázat vyrovnat.
Zajímalo by mě, jestli někdo z vás, kdo máte s regresí zkušenost, měl potom podobné stavy. Počítala jsem s tím, že regrese asi nebude příjemný zážitek, ale bláhově jsem si myslela, že po skončení sezení mě nebudou obtěžovat nějaké nekontrolovatelné pocity a myšlenky. Původně jsem zvažovala mezi kineziologií a právě regresí a na doporučení jedné terapeutky (jiné, než u které jsem byla), jsem zvolila regresi, protože tam se to prý vyřeší raz dva... (ta "moje" terapeutka mi pak říkala, že to jsou jen řeči a že u ní samotné to trvalo roky, než se pomocí regresí zbavila závažných problémů...). Napadá mě, zda by se teď dalo navázat spíš kineziologií - připadá mi, že by to byla jemnější metoda, která by mi možná víc vyhovovala. Nemá někdo z vás zkušenost s dobrým kineziologem z Brna? Nechci svoje problémy zasouvat, ale taky bych se nerada např. zhroutila z toho, co nejsem asi zatím schopná unést.
Moc děkuju za všechny reakce.
Mám dojem, že terapeutka buďto není dost profesionální, anebo ty k ní nemáš plnou důvěru nebo kombinace obou.
Popisuješ vlastně restimulaci, do které ses dostala procesem regrese, která ale nebyla dokončena, odreagována.
Pláč, různé emoční stavy jsou u regrese zcela běžné a neměla bys to brát jako ůjmu na zdraví. Naopak, plně si to užít, vyplakat, všechna somatika by se měla uvolnit.
Pustit klienta se somatiky domů a odkázat ho na jinou metodu - to není profesionální. Někdy je regrese moc dlouhá a musí se přerušit. Je pak potřeba pracovat i na víckrát. Ovšem obecně platí, že čím intenzivnější restimulace, tím lépe a rychleji člověk odreagovává, takže to pro paní terapeutku není dobrá vizitka, co předvedla, i když jsem u toho nebyl a nemohu soudit.
Regrese jsou relativně efektivní metodou, ale je potřeba je dělat dobře. A také jsou pro lidi, kteří se nebojí té trošky momentálního nepohodlí a emočních reakcí, které ji doprovázejí.
Je to jako psychická chirurgie: říznutí do emočního a karmického vředu bolí, ale následkem toho se můžeme uzdravit velmi rychle.
Už jsem snad psal, že sám jsem prožil asi 6 regresí a vždy mi to obrovsky pomohlo. Mohu vyjmenovat celou řadu potíží, které mi tím byly odstraněny. Ovšem tvrdit, že regresí něco půjde "raz-dva" to bych si netroufl.
Život není jednoduchý a proces regrese má také svá pravidla, které řídí duše. Proto by terapeut vždy měl spolupracovat s duší a skrze intuici a vizualizaci řídit proces regrese. Málokdo to ovšem umí, protože k tomu je potřeba mít specifické kvality, někdy poznatelné například v horoskopu.
Abych to shrnul, trval bych na tvém místě, aby paní terapeutka dokončila rozdělanou práci - tento konkrétní emoční blok, a pak bych si našel někoho jiného. Spolupráce s jiným člověkem může být příznivější, jde také o podobnost vibrací.
Není tady