Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 21. 2. 2007 13:32

keito
♥♥♥♥♥--
Místo: Unhošť
Web

Re: Nevydařená regrese...

cekanka napsal(a):

keito - Čím to bylo "tvoje" to prožití ? Když tě k tomu přivedla terapet(ka) - podle mně nepřirozenou cestou (můj názor) a ty jsi pak předložené zpracovávala - analyzovala, třídila, ... to jsou metody rozumu ... smile

Víš, mě nikdo přivádět nikam nemusí, já se tam – do toho příběhu dostanu sama – za pomoci terapeuta, který mě v tom příběhu jenom pomůže udržet, protože já z něj ráda „vyskakuji“ do přítomnosti smile…Takže to k tomu, že mě někdo někam násilím nacpe…NO a k tomu prožití. Neanalyzovala jsem, ale opravdu jsem prožívala….Možná bys to líp pochopila, kdybyses podívala na jednu  mou regresi, kterou jsem prožila nedávno. TA byla tak neskutečně prožitá jako ještě nikdy. Takže pokud chceš, podívej se na tenhle odkaz, http://www.volny.cz/hovory/
klikni na XI. Knihu a pak na 23. kapitolu. A potom mi řekni, jestli jsem analyzovala nebo prožívala smile ...Samozřejmě nenutím tě k tomu, ale pak budeme stále polemizovat - tvůj názor a můj wink

Není tady

#27 21. 2. 2007 13:34

cekanka
♥♥-----

keito - Je mi líto, ale pořád mi nerozumíš ...

Zázrak je, když žijeme se zásadami, které necítíme jako okovy...

Není tady

#28 21. 2. 2007 13:36

keito
♥♥♥♥♥--
Web

cekanka napsal(a):

keito - Je mi líto, ale pořád mi nerozumíš ...

TAk mi to prosím tě teda vysvětli nějak jinak, abych pochopila dumbom

Není tady

#29 21. 2. 2007 13:53

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Jakákoliv nepřirozená násilná manipulace s podvědomím, může být nebezpečná, o tom není pochyb. Jenže je pochopitelné, že když je někdo ve srabu a má pocit, že něco v jeho minulosti, podvědomí, zlobí, že bude hledat cestu jak z toho ven... Ani, dle mě, regrese nic natrvalo nevyřeší, jeden problém, zdánlivě, odejde a na jeho místo se natlačí další... Kolik regresí by asi musel člověk podstoupit, aby vyřešil celou svou, mnoha životy lemovanou, minulost? Regrese je, dle mne, něco jako cestování v čase, ale znáte to, stačí jedna chybná změna v kontinuitě času, a následky můžou být všelijaké... Možná, kdyby se člověk víc zaměřil na vědomí přítomnosti, tak by ho stíny minulosti přestali otravovat sami...

smile

Není tady

#30 21. 2. 2007 14:00

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Pedro napsal(a):

Jakákoliv nepřirozená násilná manipulace s podvědomím, může být nebezpečná, o tom není pochyb. Jenže je pochopitelné, že když je někdo ve srabu a má pocit, že něco v jeho minulosti, podvědomí, zlobí, že bude hledat cestu jak z toho ven... Ani, dle mě, regrese nic natrvalo nevyřeší, jeden problém, zdánlivě, odejde a na jeho místo se natlačí další... Kolik regresí by asi musel člověk podstoupit, aby vyřešil celou svou, mnoha životy lemovanou, minulost? Regrese je, dle mne, něco jako cestování v čase, ale znáte to, stačí jedna chybná změna v kontinuitě času, a následky můžou být všelijaké... Možná, kdyby se člověk víc zaměřil na vědomí přítomnosti, tak by ho stíny minulosti přestali otravovat sami...

smile

mas urcite pravdu, jenze ona to nemusi byt vzdycky jenom nasilna manipulace.
jestlize podstupuje nekdo regresi ze zvedavosti, nebo pro to, jak tu uz bylo vyse napsano, ze chce preskocit par schudku pak s tebou souhlasim.
Nekdo to ale muze brat jenom jako sebepoznani a snahu o porozumeni. na tom nevidim nic spatneho. je ovsem pravda, ze me nezajimaji minule zivoty. me staci dochazet k bodu poceti a dal uz se necpu. neni to pro me dulezite.

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#31 21. 2. 2007 14:01

cekanka
♥♥-----

keito - Asi to neumím, budu přemýšlet, dej mi čas, pak se ozvu. Těžko napsat něco na pár řádků, když všichni máme za sebou tu svojí cestu a jsme každý někde jinde a díváme se na jednu věc z jiného úhlu ... Jiné prožití, jiné přesvědčení...Četla jsem na těch stránkách a můžu říct, že mě to jen utvrdilo v tom, co si o regresi myslím...

Zázrak je, když žijeme se zásadami, které necítíme jako okovy...

Není tady

#32 21. 2. 2007 15:02

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Mayo, zkus se zeptat mamky, třeba Ti objasní, co se dělo, když se jí citlivě zeptáš, řekneš jí, jak se po regresi cítíš. Jestli Ti k tomu nic neřekne, tak si alespoň můžeš říct, že jsi to zkusila.

Já jsem měla těhotenství taky dost náročné, dítě nejdřív chtěné, pak hádky a rozchod s partnerem, pochybnosti, jestli dítě zvládnu, ne že bych ho nechtěla, ale měla jsem takový "vlažný" přístup. Až po porodu na mě přišly ty pravé mateřské pudy.
Co bych měla teď dělat, aby těhotenství nezanechalo na dítěti větší následky?

Není tady

#33 21. 2. 2007 15:23

keito
♥♥♥♥♥--
Web

cekanka napsal(a):

keito - Asi to neumím, budu přemýšlet, dej mi čas, pak se ozvu. Těžko napsat něco na pár řádků, když všichni máme za sebou tu svojí cestu a jsme každý někde jinde a díváme se na jednu věc z jiného úhlu ... Jiné prožití, jiné přesvědčení...Četla jsem na těch stránkách a můžu říct, že mě to jen utvrdilo v tom, co si o regresi myslím...

Ok, tak dej vědět kapitulation…..Pokud budeme jenom teoretizovat, tak se můžeme navzájem mlátit argumentama po hlavě dumbom, každá si budeme stát za tím svým, ale k ničemu to nepovede. Proto raději diskutuji s někým, kdo nemluví o tom, že si někde něco přečetl, ale kdo i něco prožil. Protože pak to není o teorii, ale o tom, co nám vyplynulo z našich prožitků…. Každá máme svou vlastní cestu a taky svou vlastní pravdu. A ta se odvíjí právě z těch našich prožitků. Podle mě i přes rozdílné cesty a prožitky bychom měly dojít k tomu samému závěru – k té univerzální pravdě. Jenže zdá se, že každá jsme jinde.  Takže je otázka proč? roll... Snažím se být otevřená, abych kvůli svému názoru nepřehlédla, že existuje i nějaký jiný. Proto by mě zajímalo, čím máš podložený ten svůj a proč je tak odlišný od toho mého. …Pokud by se ti nechtělo to probírat tady na netu, napiš mi maila.... Jak budeš chtít smile

Není tady

#34 21. 2. 2007 15:59

maya
♥♥♥♥♥--

Děkuju vám všem za názory. Večer jsem psala té svojí terapeutce. Odpověděla mi, že se to běžně stává, pokud se nepodaří odkrýt problém přímo při regresi a doporučuje mi další sezení.  Vůbec nevím, co je teď pro mě lepší řešení. Jít tam znova a riskovat, že se to stejně  ani tentokrát nevyřeší, všechno se to třeba jenom ještě víc rozrýpe a bude to ještě horší? Anebo doufat, že to pomůže, protože teď se cítím čím dál hůř, pořád se klepu strachy, chce se mi brečet a sama si pomoct neumím? Bojím se, že při další regresi se mi stejně ten konkrétní problém nevybaví. Když jsem tam vyprávěla jakési "minulé životy" - příběhy, co mě napadaly, měla jsem u toho pocit, že všechno to může být jenom výmysl, moje fantazie. Kromě toho zážitku z mého prenatálního období, který jsem tady popisovala a který byl naprosto nezávislý na mé vůli. Ale to byl jen ten strašný pocit při tom, ale žádné konkrétní souvislosti.

Není tady

#35 21. 2. 2007 16:15

Iwett
♥♥-----

cekanka napsal(a):

Judito, mám jiný názor...z pohledu toho, co dnes vím, bych na regresi nešla...kapitulation

Mám z ní nedobré zkušenosti a dlouho mi trvalo, než jsem se z toho dostala. butter

Není tady

#36 21. 2. 2007 17:09

maya
♥♥♥♥♥--

Iwett, mohla bys mi, prosím Tě, napsat, co na regresi vadilo Tobě - byla jsi jednou nebo víckrát? Díky.

Není tady

#37 21. 2. 2007 17:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Regrese je metoda, ktera funguje pokud:
tam jde clovek pripraveny, to jest vi, co se tam bude dit, proc se to bude dit, jak to funguje a jak to nefunguje - je pouceny o tom, co je jeho ego, co je fantazie a co je skutecne minulost, kam se vraci, jak to vsechno rozezna - a taky co konkretne potrebuje najit. Co chce resit. Jen tehdy, mam-li zasadni informace, mohu verit nejen metode, ale i terapeutovi.
A abych je zjistila, musim na tom MAKAT. Na sobe makat.
Pripravenemu se nemuze stat, ze si spatne vybere terapeuta. Dobry terapeut by mel poznat, zda clovek, ktery k nemu prisel, je pripraveny.
Dobry terapeut neni ZACHRANAR a SPASITEL, ale HORSKY VUDCE.

Ja osobne na sve prvni regresi lezela se zavrenyma ocima a zatim co se terapeutka snazila ze vsech sil, resila jsem si v hlave pitomosti, jako kde se cestou domu zastavim na nakup sad
Nevedela jsem vubec nic a cekala, az zahrmi! Vesmir byl ke mne milosrdny a k zadnym informacim mne nepustil. Odesla jsem s tim, ze je to blbost a vyhozene penize. Dnes se v duchu stale omlouvam terapeutce, ktera sezeni predcasne ukoncila a pred odchodem mi rekla,  ze je to marne, protoze ja se nechci otevrit....nechci se vrastit ani do detstvi natoz do minulosti. Tehdy mela svatou pravdu. Cekala jsem, ze se to regresi vyresi tak nejak samo.

Nekdo zase muze mit opacny problem - otevre se prilis a terapeut ho vcas nezastavi, aby si nehrabl hloub, nez je pro nej prave snesitelne.....

Nesla bych znovu k terapeutovi, kteremu uz neverim. Ta prace bude k nicemu.

Nasla bych si na doporuceni kineziologa. Kinezka je setrnejsi a jemnejsi metoda. Dal , nez clovek unese, se temer nema sanci dostat, protoze telo samo se zacne branit a kineziolog to musi poznat, protoze to probiha na FYZICKE urovni.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#38 21. 2. 2007 19:06

Iwett
♥♥-----

maya napsal(a):

Iwett, mohla bys mi, prosím Tě, napsat, co na regresi vadilo Tobě - byla jsi jednou nebo víckrát? Díky.

Regresi jsem nevyhledala já, dotyčná osoba si myslela, že mi potřebuje pomoci. Neměla jsem v té době vůbec žádné potíže, ani na těla, ani na duši.  Byly mi otevřeny rány z dětství, které jsem měla dávno zacelené a přitom ta nejhlubší rána se mi otevřela a po regresi. Vím zcela bezpečně, že mi bylo regresí ublíženo. Trvalo mi nejméně půl roku, než jsem se dostala do stavu dřívější pohody.  Vzpomínám na ní, jako na něco, co  k ničemu nevedlo. Byla to jen zkušenost.
Zřejmě jsem tím měla projít. Dnes by se mi to již nestalo, vím  zcela bezpečně, už bych se nikým takovým nenechala oslovit!smile

Není tady

#39 21. 2. 2007 19:51

x256987
Host

Čekanko, mezi tím, cos mi napsala dopoledne (o těch uzlících) a tím, co jsem předtím napsala já, nevidím podstatný rozpor. Akorát že ta tvoje formulace je hezčí wink

Dámy (a pánové), možná některým přispěvatelům něco podsouvám, ale z některých řádků cítím v podtónu něco jako: Hele, nepovedená regrese. Já jsem to vždycky říkal/a, že tohle je metoda nanic. Můžu to smést ze stolu jako nebezpečnou zbytečnost.  Uf, to se mi ulevilo. big_smile big_smile big_smile

Nevím, to je můj dojem. Co ale vím naprosto přesně: nejdůležitější a nejtěžší v procesu růstu a uzdravování je naučit se, kdy se cuká moje ego, protože to je třeba překonat, a kdy mi varovné signály vysílá moje intuice, protože té je třeba se držet.

#40 21. 2. 2007 21:49

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Iwett napsal(a):

Regresi jsem nevyhledala já, dotyčná osoba si myslela, že mi potřebuje pomoci. Neměla jsem v té době vůbec žádné potíže, ani na těla, ani na duši.  Byly mi otevřeny rány z dětství, které jsem měla dávno zacelené a přitom ta nejhlubší rána se mi otevřela a po regresi. Vím zcela bezpečně, že mi bylo regresí ublíženo. Trvalo mi nejméně půl roku, než jsem se dostala do stavu dřívější pohody.  Vzpomínám na ní, jako na něco, co  k ničemu nevedlo. Byla to jen zkušenost.
Zřejmě jsem tím měla projít. Dnes by se mi to již nestalo, vím  zcela bezpečně, už bych se nikým takovým nenechala oslovit!smile

Promiň Iwett, ale vůbec nechápu, proč jsi na ni šla, když jsi neměla jediný důvod!!!...Ale konec dobrý, všechno dobré. Asice tvůj závěr - Měla jsi si tím projít a díky tomu už víš, že tebou nikdo nesmí manipulovat .... Lidi tě můžou oslovovat, můžou i něco vnucovat, ale ty sama  se už budeš rozhodovat o tom, co chceš TY   wink

Není tady

#41 22. 2. 2007 0:45

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj maya,
myslim ze to co Ti terapeutka odpovedela,je dost kruta nezodpovednost.Jsem si jista ze dela neco o cem si jen  mysli ze tomu rozumi.Tohle je hodne nebezpecna hra.Neni mozne aby Te nechala v takovem stavu odejit.
Nechlela jsem Ti bortit iluze ale pokud se snad preci rozhodnes jit k ni znovu,mela by sis to s ni vice ujasnit.Zkus ji rict ze nesouhlasis s tim co rekla.Nesmis se bat s ni mluvit primo.Rekni ji ze potrebujes akutni pomoc a vratit se prinejmensim do puvodniho stavu.
Dost casto se stava ze tohle vsechno je jen o penezich a jen malo kdy o skutecne touze lidem pomoct.
Tam hledej odpoved a take uvnitr sebe.
Sama si tomu dala nazev -nevydarena! Tak vidis,Ty to citis sama,jinak bys teto diskusi nedala tento nazev.
A pak neco tam uvnitr Ti rika ze uz se bojis,ze to muze byt stejne, nebo i horsi.Tak nad cim uvazujes.
Nekteri lide ale i zivotni momenty maji silu lidi ovladat a vest ostatni tou cestou kterou ani jit nechteji.
Vim jak Ti je. Ale ver mi,odpovi Ti jenom Tvuj vnitrni hlas,tak mu naslouchej,zkus to.
Znam osobne take cloveka kdo me je blizky a kdo se ze zazitku z regrese uz pravdepodobne nedostane.Zapomnel bojovat.A ted kdyz jsem cetla Tve radky,napadlo me ze musim neco napsat.
Jedinej clovek o kterem si troufam rict,ze Ti pomuze jsi jen Ty sama.Nesla bych tam.Vim ze si muzes myslet,ze Te nemuzu pochopit protoze nejsem v Tve kuzi,ale neni to pravda.

Tvuj strach muze celou situaci jeste vice zavarit,tak tomu je protoze Ti Tva vira v pomoc od ni propadla na same dno propasti.
Tak rada bych Ti pomohla.Preju Ti stesti najit tu silu v sobe zacit bojovat. Ahoj

Upravil(a) hirondel (22. 2. 2007 0:53)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#42 22. 2. 2007 23:07

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Iwett napsal(a):

Byly mi otevřeny rány z dětství, které jsem měla dávno zacelené a přitom ta nejhlubší rána se mi otevřela a po regresi. Vím zcela bezpečně, že mi bylo regresí ublíženo. Trvalo mi nejméně půl roku, než jsem se dostala do stavu dřívější pohody.

Včera jsem to pojala z pohledu, že jsi absolvovala něco, na co v té době nebyl ten SPRÁVNÝ čas. Nechala ses někým do něčeho vmanipulovat. Z toho vyplynulo tvé pochopení, že manipulace už nikdy!.... Jenže je tu ještě jeden aspekt.  Kdybys měla ty rány z dětsví zacelené = zpracované, tak ti je nikdo otevřít nemůže. Ony byly jenom milostí času zakryté, ale určitě ne zahojené. A tím pádem se jen dostalo na „světlo bóží“ = na vědomou úroveň  něco, co bylo dosud ukryté v podvědomí. Jenže se to stalo  v NESPRÁVNÝ čas.  Protože kdyby na to správný čas byl, tak jsi to tehdy zpracovala a měla bys od této záležitosti navždy pokoj. Bylo by to opravdu zhojené. Uvědom si jednu věc, pokud zažijeme nějaké trauma a nezpracujeme ho, tak pak v našem podvědomí tiká jako časovaná bomba. A to tak dlouho, dokud s tím něco neuděláme.  Zapomenutím, nebo vytlačením z našeho vědomí si nepomůžeme. Takže závěr?  Všechno chce ten správný čas.  wink

Není tady

#43 23. 2. 2007 1:05

maya
♥♥♥♥♥--

Tak zatím nejsem o moc moudřejší. Psala jsem mj. o radu ještě Petrovi Velechovskému (u kterého jsem svého času absolvovala seminář Modré alfy), protože mám pocit, že má na regresi rozumný a mně blízký pohled. No - dozvěděla jsem se, jak regrese podle něj měla probíhat a neprobíhala, a s jeho připomínkami naprosto souhlasím (např. je prý zásadní chyba, pokud jsem z regrese odešla tzv. restimulovaná - s nezpracovanými zážitky, což se očividně stalo, nebo se na žádost terapeutky násilím cpát do minulých životů, když nebyl zdaleka zpracovaný ani ten současný atd.). Nicméně si myslí, že by to chtělo opětovnou regresí urychleně zpracovat. K té mojí původní terapeutce se mi pochopitelně už vůbec nechce (ačkoli ji nepodezírám, že by svou práci záměrně "odflákla").

Pandorro, dá se aspoň nějak zjednodušeně napsat, jak jsi třeba Ty sama rozeznala svoje fantazie od skutečnosti? Možná je to trochu komická otázka, ale zajímalo by mě to, protože já mám z té své regrese v tomhle směru strašně zmatený pocit. Myslím si, že to byla jedna fantazie za druhou (kromě toho prenatálu), ale zároveň jsem třeba brečela i v jiných situacích v těch mých "životech"; nicméně měla jsem z toho spíš dojem, že si můj mozek vytvořil něco, co si pro uvolnění emocí představit potřebuje, nehledě na to, jestli je to pravda nebo jen ztotožnění se s vymyšleným příběhem (třeba jako se člověk zbaví napětí tím, že se identifikuje s hrdinou filmu a pořádně se při něm vybrečí).

Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem se dnes ptala mamky, jestli si nevzpomíná, že by se tehdy v jejím těhotenství se mnou něco dělo. Mluvily jsme o tom docela dlouho, ale nevěděla naprosto o ničem (věřím jí - myslím, že bych poznala, kdyby mi chtěla záměrně lhát).

Jinak ještě jednou moc díky všem za příspěvky a za podporu.

Upravil(a) maya (23. 2. 2007 1:21)

Není tady

#44 23. 2. 2007 9:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mayo,

pokusim se o to:
Ego je to, co chceme - tvorime obrazy nasim CHTENIM
Fantazie, to jsou jednotlive obrazy, ktere vlastne VEDOME skladame dohromady ve chvili, kdy si dovolime SNÍT
Regrese, to je PRIBEH, tedy neco, co ma DEJ, ktery behem treba i zlomku vteriny ci nekolika vterin probehne nasi mysli, ci se promitne pred nasim vnitrnim zrakem. Je to tedy nezavisle na chteni i nasem vedomi..... zkracene je to neco, co bys si proste NEVYMYSLELA ani NEVYSNILA, protoze mozek za tak kratkou chvili vlastne jekoby nestaci zareagovat.....

Mozna jsi zmatena jen proto, ze nektere veci, ktere jsi objevila, proste nedokazes prijmout, odmitas tomu verit. A terapeutka ti nepomohla to zpracovat, mozna ani nemohla, protoze tys to sama zavrhla...
Hele, nic si z toho nedelej. Ja se v zari malem utopila v mori, protoze mi zcela necekane (asi v dusledku povidani s astrologem pred tim, nez jsem si sla zaplavat) prislo neco, co bych nerozdejchala ani na slunne plazi. Byl to kratky pribeh, ktery mne vtahnul na vterinu nekam a do neceho, kam by mne ma fantazie (veeeelmi bohata) asi v ten krasny den a za te pohody, ktera panovala vsude kolem, asi nezatahla. Vzpamatovavala jsem se z toho v podstate do Vanoc a to si myslim, ze dost vydrzim smile
Klid. Pokud muzes, zajdi na regresi primo k Petrovi nebo si najdi nekoho jineho, jiste ti nekoho doporuci. A kdyby ne, napis mi SZ. Ja myslim, ze v tomhle pripade se vyplati jet i pres pul republiky, aby se udelalo to, co se udelat ma smile

Není tady

#45 24. 2. 2007 5:40

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Je mnoho cest,
ale v jednom se shodují všichni. Jestli jsme někdy něco nezpracovali, není jiná cesta, než to prožít znovu a naučit se s tím vyrovnat. Stejnou metodu používá i klasická psychologie. Jsou psychologové, kteří se ani nesnaží nalézt tu pravou situaci, mají názor že se to někdy ani nedá. To jde jedině, když člověk ve vteřině oněmí. Ale odvahu, dovést člověka do situace, kdy při násilném trestném činu ztratil řeč, každý odborník nemá, je totiž hrozně těžké odhadnout, zda to dotyčný unese a každý si netroufne. Člověk, který léčí tímto způsobem by měl umět rány nejen otevřít, ale i zavřít a případně by měl umět dát naději, ta je někdy podstatně důležitější než otevření ran.
Četla jsem úvahu regresního terapeuta, který došel k názoru, že neví, jestli se ti lidé dostávají opravdu do svých minulých životů jestli prostě nepřišlo to, co ten člověk přitahoval. Ale není to závada. Proč ne. Pro člověka s nevybitou fantazií je to dobrodiní, které by se mu jinak nedostalo.
Někdo zabírá na fantazii, druhý třeba zase změnu životního stylu. Je totiž otázka, co nás vlastně rozhazuje.
Mě k tomu přivedla známá která je psycholožkou, když mi přiznala, že polovina doktorů (myslela tam u nich)má labilní nervovou soustavu, ale jsou jen vytrenovaní. Někdy stačí, když si člověk uvědomí že situace, ve kterých se mu rozbuší srdce jsou stejného typu. Pak platí, že na strach, se musíme připravit, vytěsnit ho svou psychikou nebo jiným pozitivním zážitkem, překonávat ho po kouskách.
Mě napadlo, Mayo, že s Tvou maminkou to tak mohlo být, ale taky nemuselo. Nebo mohla jen zakopnout a leknout se.
Já bych na Tvé místě pro všechny případy maminku objala, potěšila se z krásného pocitu bezpečí a lásky a z toho, že maminku mám a třeba již něco odejde samo...

Upravil(a) Bláža.. (24. 2. 2007 8:25)

Není tady

#46 24. 2. 2007 6:18

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Proč reaguji.
zažila jsem, kdy dítě přijde od renomovaného odborníka, který s ním řešil mé manželství, naše snahy a zmatky a nedorozumění. Všechno tenkrát bylo jinak, dalo mi moc práce než jsem vysvětlila, že jsme normální milující ale chybující rodiče, že jsme vždy vše dělali tak, jak jsme nejlépe uměli, že terapeut nepoznal, jaké nemoce jsme při tom překonávali, jaké problémy jsme řešili. Nejvíce mě namíchlo, že rodinu, kde se nikdy nenechávali  děti samotné po večerech, kde se nedávají babičky do domova důchodců, kde se bere domácí práce, aby děti nemuseli do družiny, označil za rozumově založenou. Nakonec dítě uznalo, že jsme měli nárok, být z  toho všeho docela normálně lidsky utahaní.
Ale ze začátku jsem byla fakt na psychiatra.

Upravil(a) Bláža.. (24. 2. 2007 6:41)

Není tady

#47 24. 2. 2007 9:41

keito
♥♥♥♥♥--
Web

Pandorraa napsal(a):

Ego je to, co chceme - tvorime obrazy nasim CHTENIM
Fantazie, to jsou jednotlive obrazy, ktere vlastne VEDOME skladame dohromady ve chvili, kdy si dovolime SNÍT
Regrese, to je PRIBEH, tedy neco, co ma DEJ, ktery behem treba i zlomku vteriny ci nekolika vterin probehne nasi mysli, ci se promitne pred nasim vnitrnim zrakem. Je to tedy nezavisle na chteni i nasem vedomi..... zkracene je to neco, co bys si proste NEVYMYSLELA ani NEVYSNILA, protoze mozek za tak kratkou chvili vlastne jekoby nestaci zareagovat.....

Pan, naprosto souhlasím.  godlike Protože to, co se při regresi objeví, to naběhne opravdu ve zlomku vteřiny - a hned celý děj. …Jak jsi to takhle hezky roztřídila, tak se mi trochu "rozsvítilo". Já jsem totiž tohle stále "řešila". KDe se ty info, prožitky vzaly? Stále jsem si lámala hlavu, jestli jsem si všechny ty příběhy vymýšlela  nebo je odněkud „opsala“ . Ale pravda je taková, že vymyslet jsem si je nemohla, neb tak bujnou fantazii nemám  smile a opsat jsem je taky nemohla, protože jsem se do té doby s takovými informacemi nesetkala. Takže odkud se to teda  vzalo? Buď je to opravdu vzpomínka na nějaký můj minulý život anebo je to ještě  jinak. Setkala jsem se s jedním názorem a je mi docela blízký. Vzhledem k tomu, že kolem nás je jisté - teď nevím jestli se tomu říká morfologické nebo morfoenergetické pole smile, to je fuk, je to prostě tzv. Akáša , kronika lidstva , a v ní je uloženo všechno co se kdy stalo, tak  při té regresi se můžeme na tohle pole napojit a vytáhnout si  z něj info, prožitek, který se nás vůbec nemusel týkat (myslím tím minulé životy), ale se kterým se teď v dané chvíli – při té regresi - ztotožníme a díky tomu si pak tu příslušnou situaci prožijeme a tak ji zpracujeme. Takže se vůbec nemuselo jednat o situaci z nějakého mého minulého života, ale ze života úplně někoho jiného, já jsem na ni zarezonovala, protože zronva tento problém teď řeším a proto jsem si ji "přitáhla". …Tohle vysvětlení se mi zdá docela schůdné, protože tím odpadá takové to dohadování, jestli minulé životy ano či ne. Podstatné je to, že jsem ten „problém“ ve svém podvědomí zlikvidovala a díky tomu se mi žije líp. gloria

Není tady

#48 24. 2. 2007 13:11

maya
♥♥♥♥♥--

Pandorro, píšu SZ.

Blážo, díky. Mamce samozřejmě vědomě nic nevyčítám - mluvila jsem jen o jakémsi náhlém pocitu výčitek na základě toho zážitku. Taky nevím, jestli se tehdy v těhotenství se mnou ve skutečnosti něco zásadního dělo nebo ne a nepřijde mi to důležité, nepotřebuju se ze zvědavosti dozvědět konkrétní událost. Je mi jedno, jestli se něco dělo v těhotenství nebo jindy, jen jsem si jistá, že všechny ty zoufalé pocity byly skutečné a při té regresi vyplavaly napovrch; potvrdilo se mi, že to, co mě vlastně pořád obtěžuje, ale dá se s tím relativně v pohodě žít, s čím vlastně permanentně bojuju po kouskách, je ve skutečnosti hodně silné. To je právě otázka, jestli je lepší se snažit strach vytěsňovat, jak píšeš, anebo se pokusit "zrušit" v sobě tu informaci, která ke strachu vedla. Jinak ty své akutní pocity strachu, které po regresi zažívám a které mi teď hodně vadí, se samozřejmě "vytěsňovat" pokouším - rozumem se přesvědčuju, že se přece vůbec nic neděje, že je to jen na základě něčeho, co mě potkalo už dávno a je to pryč, ale nemusím asi ani říkat, že to absolutně nefunguje smile

Keito, přesně - mně je taky blízká myšlenka s tím informačním polem, ze kterého si člověk vytáhne to, na co má v tu chvíli jakoby nastavenou anténu, napojí se na shodnou frekvenci.

Není tady

#49 24. 2. 2007 13:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ja naprosto souhlasim s nazorem, ze je naprosto jedno, zda jde o minule zivoty ci genetickou pamet bunek, informacni pole, Univerzalni pamet lidstva..... to nevime a jednou se to mozna dozvime, je to ale fuk, dulezite je, ze to funguje.
Osobne si myslim, ze tyhle vzpominky - informace nelze vytesnit a uz vubec ne rozumem jakkoliv zpracovat...
Lze to jen prijmout, prozit JINAK, odpustit, nechat odplynout.... Kazdy z nas prece v dane chvili dela to, co nejlepe prave umi. Neni to o tom, ze musim byt dokonala TED HNED, dokonce ja nemusim byt dokonala NIKDY...musim na tom ale stale pracovat smile
Proste je to jako s tou lidskou blbosti, jak rikal pan Werich: nelze ji porazit, ale clovek to nikdy nesmi vzdavat smile))

Není tady

#50 24. 2. 2007 17:45

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Mayo,
také jsem si vzpoměla, že při překonávání postraumatických stavů se doporučuje, aby si postupné zvykání nervové soustavy řídil člověk sám.
Mě zabírá třezalka a kozlíkové kapky, procházky, hudba, masáže, mazlení, hluboké dýchání a hlavně optimismus. Ten je potvora a přemůže všechno. Zkrátka, nějaký čas se opečovávat. A jestli máte domácí zvířátko tak bych si ho vzala třeba i do postele.
Držím Ti palce.
Bláža

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí