29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ale já nepřemýšlím ani tak o sobě jako o dětech - kdybych byla sama, tak se seberu a jdu, práce s ubytováním je dost - třeba někde na horské chatě. Ale jak k tomu přijdou děti?
Já prostě musím být fakt hrozná svině - že se to na mě takhle valí...
Není tady
Jarča napsal(a):
V manželství se mu nelíbí prý proto, že prý nemáme žádné společné zájmy - on si totiž představuje, že budeme 100% všech věcí dělat spolu, držet se při tom za ruku a vrkat..On chce jít na ryby - já půjdu samozřejmě s ním.Já jedu na návštěvu - on pojede se mnou... Ale podle mě to přeci nejde. Lidi sice musí být spolu, ale zase ne 24 hodit furt a furt.
A já přeci nechci jeho peníze, to jsem nikdy neřekla.Stejně mi řekl - ale to jenom pro zajímavost, že když po něm budu něco chtít, tak dá výpověd v práci, bude žít z renty a nic z něj stejne nedostanu.
Podotýkám, že i on je ženatý podruhý,jeho první žena si našla přítele a odstěhovala se od něj i s dětma, já ho tenkrát tak litovala, protože podle toho, co o ní vyprávěl, fakt děsná ženská, lae ted zjištuju, že přesně to, co tenkrát říkal o ní, ted kydá na mě, fakt úplně stejně, tak kde je chyba
Áha..a neříká náhodou něco jako "Já nechápu, proč to nemůžeš(te, ou) dělat jako já?" a na konci ten otazník je Táákhle velikej a zní tak červeně.Co? A neříká náhodou "dělěj si to klidně po svým, ale musím ti říct, že to děláš BLBĚ! "..."nedělám to blbě, dělám to JINAK!".. " a blbě"
Není tady
Hannah napsal(a):
lupina montana napsal(a):
"Nesnížili mu plat?Nekoupil si kamarád nové auto ,motorku nebo tak něco?"
Počkej, Hannah, to snad nemůže být důvod...nebo jo????To si piš.
frackové rozmazlení!
Není tady
Jarča napsal(a):
Ale já nepřemýšlím ani tak o sobě jako o dětech - kdybych byla sama, tak se seberu a jdu, práce s ubytováním je dost - třeba někde na horské chatě. Ale jak k tomu přijdou děti?
Já prostě musím být fakt hrozná svině - že se to na mě takhle valí...
Ať s dětmi nebo bez, musíš někde začít, musíš si najít nový začátek. Bud ráda, že je máš, máš jedinečnou možnost ukázat jim, jak se mají postavit v životě k problémům. Vstaň, přestaň hledat chyby, bezesporu je tvůj muž ten mizera, jenže sám se nenapraví a pomoc nechce, tak co s tím mámo?
Není tady
kolikrát budu jěště takhle začínat?
Já už fakt nemůžu
Není tady
Ahoj Cilko
A pak bych se snažila zařídit prostě dle svých omezených možností. Pokud jsi ten, kdo se stará o děti, budeš je mít v péči. On, jak to vypadá ani nebude dělat problémy a nechá ti je. Myslím, že v tomhle státě je podpora matek s dětmi celkem velká. Existují nějaké ty podpory na byt , na oblečení, byly dřív nějaké ty jednorázové příspěvky.. přídavky, výživné..
:)
to jsem jí napsala jako první, ale pak jsem si to rozmyslela, aha... (chyby ve čtění) ukončit ve dvou měsících je si trošku moc naráz. Nejdřív bych se pokusila řešit, ale samozřejmě s vědomím, že musím být připravená na odchod.
Takže pomáhej hlavně sama sobě, pokud odmítně jít do poradny, tak už bych se zařídila jen podle sebe.
Upravil(a) host eska (20. 2. 2007 11:14)
Není tady
Jarča napsal(a):
kolikrát budu jěště takhle začínat?
Já už fakt nemůžu
budeš začínat tak dlouho, dokud budeš žít....
nezoufej, já taky začínám potřetí.....
Není tady
JARČO,KVŮLI DĚTEM I KVŮLI SOBĚ NAJDI VEŠKERÝ ZBYTKY SIL CO MÁŠ...A NEBOJ MÁMY JE MAJÍ ASI NĚKDE SCHOVANÝ NA HORŠÍ ČASY....A BOJUJ...ZA SEBE I ZA DĚTI!
POKUD SE MANŽÍLEK ŠPRAJCNUL A NECHCE S TEBOU ANI MLUVIT A ANI VÁŠ PROBLÉM ŘEŠIT ..TAK TO JE TĚŽKÝ...
ŽIJETE SPOLEČNĚ UŽ NĚJAKOU DOBU A ZA ZA TEN ČÁSEK JSI DO BARÁKU UŽ TAKY VLOŽILA NĚJAKÝ FINANCE....TAKŽE ŽÁDNÝ TAKOVÝ,ŽE JE VŠECHNO JEHO....A TAKY MÁTE SPOLU SYNA...TOMU SNAD TAKY NĚCO NÁLEŽÍ!....A S VÝŽIVNÝM MAJÍ HOLKY PRAVDU...MÁŠ NA NĚJ NÁROK I TY,PROTOŽE ZATÍM NEMÁŠ PRÁCI.
DRŽ SE MAMČO,TŘEBA SE MUŽ VZPAMATUJE A SPOLEČNĚ TO NĚJAK VYŘEŠÍTE A KDYŽ NE BUDEŠ SE DO TOHO MUSET PUSTIT SAMA....
Není tady
Ono to s dětma není vůbec jednoduchý jak si většina žen myslí - můj názor je taky tedy ten, že děti patří k mámě, pokud teda není alkoholička, šmudla atd, víte jak to myslím.
Ale když jsem si muže brala, měl ve svý péči syna, jeho bývalá pak dceru, prostě jim je u soudu rozdělili.
Hlavně také proto jsem si ho zamilovala - to jak se dokázal postarat o syna¨, bylo mu tenkrát 5, stejně jako mojí dcerce.
Malýho jsem vychovávala jako svýho, dokud se nezašprc a neodstěhoval zpátky k mámě - bylo to pro mě moc těžký, přišla jsem najednou o jedno dítě, najednou jsem degradovala z maminky na tetu...
Manželova verze toho, proč se malej odstěhoval je, že ho bývalka zbláznila...Já si myslím, že se odstěhoval po manželovo aférce se slečnou v lázních - najednou se u nás přestal cítit bezpečně a jeho mamka právě v té době zakládala novou rodinu...Ale když tohle řeknu, samozřejmě blbost, že jo...
Není tady
Holky, ted odbočím a trochu to zlehčím...koukám se na seriál Ulice.. Můj manžel taky. Nevím, jestli na to koukáte, ale umíte si představit jak je to hustý (výraz mé 13 ti leté dcery) když na to koukáme společně a je tam zrovna kauza Boháčová-Boháč, nebo Jordánová-JordáN??
Není tady
Jestli chce, aby ses odstěhovala...tak ti musí sehnat náhradní bydlení....haha....a myslíš, že sežene?Do jakého krcálku by dal své dítě?Takže nevěš hlavu. Je vidět, že manžel je člověk, jako dítko, kterého když přestane bavit jeho hračka( 1. žena, pak ty), tak by jí nejraději odhodil do kouta a šel si koupit jinou...
Není tady
Milá Jarčo,
možná je problém a zároveň nový začátek v tom, že tě doteď nic nepřimělo naplno si uvědomit svou cenu. Píšeš:"Já musím být fakt hrozná svině- že se to na mě tak valí...." Tak takhle nikdy ne!!! Takový způsob myšlení ti nejvíc podráží nohy. Právě naopak - jsi schopná krásná žena a jsi sama sebou a svými dětmi. Řekla bych, že osud do tebe šťouchá a říká ti: jestli chceš žít naplno, probuď se, nauč se z toho všechno co můžeš, a hledej pro sebe a svoje malé cestu ven.
Upravil(a) Largo (20. 2. 2007 13:31)
Není tady
JARČO...HLAVNĚ SI PROSÍM NEBER PŘÍKLAD Z BOHÁČOVÉ A NEKRM DĚTI PROJÍMADLEM
JE DOBŘE,ŽE TI ZBYL KOUSEK SNYSLU PRO HUMOR
NEDEJ SE MAMČO A NEBOJ...SYN UŽ JE DOST VELKÝ U SOUDU BY URČITĚ BRALI OHLED I NA JEHO NÁZOR S KÝM CHCE ŽÍT....
JO A S TÍM NÁHRADNÍM BYDLENÍM...MUSÍ TO BÝT ODPOVÍDAJÍCÍ NÁHRADNÍ BYDLENÍ..TAKŽE ŽÁDNEJ HOLOBYT!
Není tady
Sluníčko,
to právě myslím. Syn má tatínka moc rád, on není špatnej táta....Naopak.V tomhle směru OK. Co kdyby řekl že chce s tátou?? To bych asi nepřežila.
Ale s Boháčovou - dceři je už 13 a není hloupá, ví, že něco není v pořádku, tak jsem jí to řekla na rovinu - přeci jenom to není táta, ale strejda. A malá je bezvadná. Když má ráno vařenej čaj nebo kakao, nikdy se nezapomene zeptat KDO TO VAŘIL -jesli jí tam náhodou strejda něco nešoup:)
A když jsme ted jeli na prázdniny k našim, tak manžel stál na verandě a ona se ho bezelstně zeptala - Strejdo, ty s námi nejedeš?A proč né?
Kdybych se nedržela takovýchhle drobností a nezasmála se jim - tak se asi zbláznim...
Není tady
Michaelo, sehnat náhradní bydlení není nic složitýho- byt si najdu do druhýho dne, ale jak ho budu platit??V práci jsem brala 7000,- čistýho, někdy i mín a to jsem nedělala dělnici, ale skladovou účetní 6 dní v týdnu.
Od rána do večera v práci, 2500 jsem projela....Tady u nás fakt takový výdělky jsou normální. Když se Ti to nelíbí tak jdi. Já se ozvala a neprodloužili mi smlouvu..
Není tady
Jarčo nebuď blázen a neodcházej, když podá žádost, žádej výživné na sebe, na dítě a u majetkového vyrovnání mimo jiné i náklady co jsi investovala do jeho domu.
To, že Ti vyhrožuje, že zůstane na rentě je blbost. Třeba zůstane, ale soud by měl zkoumat, proč pustil dobře placené místo a vyměřit mu alimenty ve výši jeho možného výdělku.
Není tady
Jarčo, žádný náhradní bydlení si nehledej, když manžel hasič má horkou hlavu a "řeší" s vervou, s jakou hasí, ty zkus být klidná, nevšímej si ho, neřeš s ním nic, když nechce, ale na rozvod nepřistupuj..Pokud máte malé dítě a ty jsi bez práce, nemůže tě odhodit jak nepotřebnou věc. Nebudeš-li s rozvodem souhlasit, určitě vám dají odklad a do té doby třeba vychladne a změní názor ...A do poradny zajdi ..držím palce!!
Není tady
Jarčo, zákon o rodině mimochodem říká, že manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost. Tudíž by nemělo existovat, abys ty a děti živořila a on si žil jako pán. Dál má vyživovací povinnost vůči dětem a musí se podílet na úhradě nákladů společné domácnosti. Pokud ti nedává na děti (plus na tebe, když jsi nezaměstnaná) nebo odmítá hradit náklady společné domácnosti, pohrozila bych mu, že se obrátím na soud a taky bych to udělala. Vzory podání žalob najdeš na www.juristic.cz , v odkazu na rodinné právo. Podává se to u soudu, kam místně příslušíte a nestojí to na děti ani korunu, na stanovení vyživovací povinnosti manžela vůči tobě taky nic a na tu domácnost pak 600,-. Nenech si to líbit, to podání zvládneš napsat i sama a donést to na soud taky. Tohle by ti mělo pomoct vyřešit aspoň finanční otázku. Držím ti palce, i v té poradně
Upravil(a) Eva36 (20. 2. 2007 12:48)
Není tady
Já souhlasím s Ra. Každopádně, první věcí je zajistit zázemí sobě i dětem. On tě nemůže jednoduše vyhodit ...jste manželé. Zjisti si skutečně svá práva z pozice manželky i matky dětí. Pokud je dům jeho, je jistě jeho, dobře, ale to neznamená, že půjdeš někam na ulici. Já jsem se také "nechala" vyhodit z bytu a myslela jsem si, že se musím podřídit. Že co ON řekne, tak že to tak prostě je. (tak jsem byla blbáááá).
Psycholog je samozřejmě 1.pomoc jasná. Své soužití, lásku, nelásku můžete dořešit i časem, ale pokud nebudeš mít zázemí a fin.jistotu, tak tě to bude nutit do závislosti na jakýchkoliv podmínkách.
Změna v chování tvého muže je zvláštní......ale se z těch pár vět jen těžko posoudí.
Nedej se!
Není tady
Jarča napsal(a):
Podotýkám, že 29,12 večer, jsem spolu normálně spali, jěště mi šeptal, že jsem jeho miláček....30,12 měl službu, 31,12 ráno přišel, řekl mi to o tom rozvodu a od tý doby se to táhne....
Ale je skoro konec února a od soudu jěště nic nepřišlo, tak nevím, jestli o rozvod vůbec požádal....
Já nevím, Jarčo, mě se tak nějak zdá, nemá on nějakou jinou ženu?
Není tady
Holky, děkuju moc za účast. Já jsem z těch, kdo se musí ze všeho vykecat. Držt mi moc palce zítra u psachologa...
Jinou ženskou asi fakt nemá....
Jo a mám nové informace, dneska jsem byla u švagrové. On jí řekl, že se chc přesěhovat k bráchovi - máme společný dvojdomek. Takže já s dětmi v 1 půlce a on se švárou v druhé- husté, co
Není tady
Jarčo, je to lepší, než kdyby ses musela s dětmi stěhovat někam do pronájmu. Není to sice nic moc, ale aspoň jedna pozitivní zpráva - že zatím nebudeš muset vyklízet pole. A máš navíc další plus - že v případě rozvodu si nebude chtít miláček vzít do své péče syna, což Ti sám řekl.
Jarčo, děti sice patří matce, pokud není šmudla, psychicky nemocná, narkomanka či alkoholička. Nenech se zmýlit - spousta otců, kteří dítě chtěli do vlastní péče, tak ho taky dostali a matka dítěte nemusela být žádný asociál. Nemuselo to být ani těsně po rozvodu, ale jak šel čas, dítě v pubertě najednou nabylo pocitu, že u táty mu bude lépe a bylo vymalováno. Bohužel, v naší české společnosti je stále zakotven názor, že pokud po rozvodu vychovává dítě otec, biologická matka selhala, je naprosto neschopná a jako na takovou je na ni některými lidmi pohlíženo. Buď ráda, že manžel dopředu netrvá na tom, že by chtěl mít syna ve vlastní péči. Je to takové plus, že si to ani neumíš představit.
Není tady
Jarčo, jde o to, udělat pár kroků po té nevyšlapané cestě a neleknout se hned, když přijde nějaká překážka. Teď Ti je samozřejmě těžko z toho všeho, ale každá situace je řešitelná. Dříve či později. Samozřejmě, že by se mu hodilo, abys odešla a nic po něm nechtěla. Aby ses prostě takříkajíc vypařila i s dětmi. Jenže Ty mu to nemůžeš takhle usnadnit. On ví, že Ty musíš s dětmi někde bydlet a že máš právo po něm něco chtít. On se rozhodl, on musí nést následky. Zachovat se jako pořádnej člověk a pokud s ním nepohneš Ty, děti, či svědomí, je tu ještě babinet, poradna pro mezilidské vztahy, a právníci při rozvodu. Nejsi na to sama! Hlavu vzhůru. Synovi prostě vysvětlíte OBA dva, že už se rádi nemáte, ale jeho máte rádi stejně a že vás má oba dva jako tátu a mámu stále. Dcerka věc chápe a máš ji na svojí straně, ne? Už to chápeš, že zdaleka nejsi na ty starosti sama? Hlavu vzhůru a kdybys zakopla, bystře vyskoč a pokračuj dál. Nemusíš utíkat. Jdi ale dopředu. Řeš situaci tak, abys z toho měla dobrý pocit, že bude lépe. A ono pak bude. Ahoj.
Není tady
Jarčo, co takhle použít na svého manžílka trochu té ženské rafinovanosti ? Muži jsou zvláštní stvoření, nechtějí se dívat doma na utrápenou, neupravenou či stále s nějakými problémy se potýkající ženu, raděj si odskočí za veselou, usměvavou kočkou odvedle - je přece tak fajn. Vzchop se mamino, vzpomeň si na začátky vaší známosti, čím jsi ho okouzlila, co na tobě obdivoval ? Pokud chceš manželství zachránit, zkus to. Načančej se,
usmívej se, buď na něj milá, však on se ,,pán tvorstva " probudí. Hlavně se vyvaruj výčitek, pláče a hysterických výstupů či dokonce vyhrůžek - to pány spíše odpuzuje. Držím ti pěsti pro štěstí !
Není tady
Ahojky, tak jsem zase tady. Jěště jsem nenapsala všechno, co mi včera řekla švagřice - přišel totiž manžel a tak jsem to musela utnout. Přestěhuje se vedle k bráchovi - protože si je jistej, že kdyby se mnou zůstal v jednom bytě, tak by se ke mě vrátil...Myslíte, že je to normální?
Ivulko, tuhle strategii zkouším, přestala jsem fnukat - před ním, pobrečím si o samotě, byla jsem u holiče, koupila jsem si nějaké nové oblečení, pyžamo...Je na něm vidět, že kouká, ale drží se..
Kiaro, já moc dobře vím, že to, že nechce syna je velké plus, ale i on ví, že v tom případě bych se jen tak nedala a že by to neměl tak jednoduché, jak si představuje.
Jedu do té poradny, jsem zvědavá a až se vrátím, dám vědět.
Děkuji vám jěště jednou všem, jsem ráda, že nejsem sama........
Není tady