Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#351 13. 4. 2007 7:57

Jarča
♥♥♥♥---

Re: Jsem úplně v koncích

Holky,
já už jsem zase v pr...od včerejška brečím a nejde to přestat, už nán i horečku, dozvěděla jsem se pár podrobností manželova vztahu, já už prostě nemůžu, jsem zase tam, kde jsem byla před tím a co jsem si myslela, že už mám za sebou, fakt se na to asi vykašlu, asi jsem slaboch, ale už nemám sílu.............

Není tady

#352 13. 4. 2007 8:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jarčo, ono se ti to bude vracet, to je normální. Ale časem se bude ta doba, kdy ti bude líp, prodlužovat, uvidíš. Jednoho dne ten mučivý pocit odejde a už se nevrátí. Znám to taky a spousta dalších ženských určitě taky....ono přeci jen jste spolu nějakou dobu prožili, takže to raní, když se dozvídáš takový ty podrobnosti, který vlastně je lepší nevědět...ale to přejde, opravdu to přejde. Mně se to nevracelo v době, kdy už jsem měla jasno, že líp mi bude bez manžela, i když ty pěkný věci zapomenou nejdou a i když je smutný, že spolu dál žít nedokážeme. Byla to doba, kdy mi došlo, že vztah s ním mě ubíjí, to jeho chování atd... začala jsem zkrátka vycházet ze situace, jaká opravdu byla, a ne z toho, jaké to bylo dřív nebo co bych si přála....k tomu musí člověk dozrát....já se rozešla s bývalým po asi tak roce trápení...to už mi opravdu srdce nijak nedrásalo, když jsem se dozvěděla o něm něco "pěkného"... přejde to, uvidíš. Až si to v sobě definitivně porovnáš. Pa  pussa

Upravil(a) Eva36 (13. 4. 2007 8:49)

Není tady

#353 13. 4. 2007 8:49

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Jarčo, nevzdávej to, prosím!! Taky jsem byla zoufalá, na dně, myslela jsem, že to nepřežiju, chtěla jsem umřít. Ale překonej to, třeba s pomocí psychologa, psychiatra apod. Zkus se objednat do manželské poradny, můžeš tam chodit klidně sama. My tě tu můžeme podpořit slovně, ale ty musíš bojovat. A vyhraješ, věř mi! Chce to taky čas, to je nejlepší lékař. a vědomí, že nejsi sama, je spousta žen, kterým se přihodilo to, co tobě. Jsi v dobré společnosti.

Není tady

#354 13. 4. 2007 8:51

madabouttraviata
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Tak zkuste nějakou pomoc - dobrého psychologa by to chtělo...než se takhle v tom plácat sama... Není to o ničem jiném, než sebrat odvahu a všechny síly a postavit se tomu, máte přeci nějakou hrdost a nemusíte všechno snášet - natož pořád rozebírat, jak se máte chovat, aby byli  ostatní spokojeni... A taky: opravdu je manžel po tom, co od něj zažíváte, pro Vás tak důležitý.
Jistě - ve vztahu nikdy není jen jeden špatný, každý dělá nějaké chyby, každý se nese v podvědomí nějaké vzory (a ne vždy dobré), ale aby byl jeden pořád na koni, všechny problémy dával za vinu všem jenom ne sobě a druhý brečel, kudy chodí...a nebyla nějaká možnost se pohnout z místa...to je lepší toho nechat úplně a jít dál. Nebo opravdu řešit - sednout si a NA ROVINU si věci vyříkat...navrhnout manželskou poradnu (přesně - vždyť tam nakonec můžete jít i sama)...
Ono je sice těžké začínat od nuly, ale já si myslím, že všechno v životě má nějaký význam - všechna rozhodnutí, náhody apod...posouvá nás to dál a pomáhá nám to pochopit sebe sama... Někdy odchod opravdu není zbabělost, ale stav věci a dobré rozhodnutí.
Hlavu vzhůru styrka

Upravil(a) madabouttraviata (13. 4. 2007 8:59)

I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

#355 13. 4. 2007 9:04

Jarča
♥♥♥♥---

V manželský poradně jsme byli - nejdřív já, pak on a pak zase já. On tam o mě napovídal všechny ty jeho řeči, takže podruhé už na mě psycholog koukal jako na vyvrhele a navíc tam prý brečel, jak mě má rád, ale že ho psychicky ničím, že musí být chvíli sám, aby si to srovnal, psycholog mi řekl, abych mu dala čas, že se na 95% vrátí, že mě má pořád rád a že se zapřísahal, že nikoho jiného nemá....a přitom už dávno měl.
Zrovna před chvilkou jsem se tam zase objednala, abych panu psychologovi vyjasnila situaci ale taky hlavně kvůli sobě- já to fakt nezvládám.
Mě se strašně dotklo to jeho divadlo -- já jsem ten chudáček, kterého žena týrá atd, ale přitom je to úplně jinak, já tady už 4 měsíce ssedim jako ta kráva, přemýšlím, jak se změnit, jak jsem fakt hrozná ženská, jak mu pomoct a on přitom je v pohodě a hraje divadlo,
kdyby to řekl na rovinu hned v lednu, souhlasím s rozvodem a už mi dávno mohlo být líp - ne dobře, ale líp,protože tohle je už jeho druhá nevěra oa ono jednou se to dá odpustit, ale podruhý - no nevím, ale pořád nechápu proč mě takhle trápí, ponižuje a pomlouvá, proč nehraje fér

Není tady

#356 13. 4. 2007 9:09

madabouttraviata
♥♥♥♥---

Jarča napsal(a):

V manželský poradně jsme byli - nejdřív já, pak on a pak zase já. On tam o mě napovídal všechny ty jeho řeči, takže podruhé už na mě psycholog koukal jako na vyvrhele a navíc tam prý brečel, jak mě má rád, ale že ho psychicky ničím, že musí být chvíli sám, aby si to srovnal, psycholog mi řekl, abych mu dala čas, že se na 95% vrátí, že mě má pořád rád a že se zapřísahal, že nikoho jiného nemá....a přitom už dávno měl.
Zrovna před chvilkou jsem se tam zase objednala, abych panu psychologovi vyjasnila situaci ale taky hlavně kvůli sobě- já to fakt nezvládám.
Mě se strašně dotklo to jeho divadlo -- já jsem ten chudáček, kterého žena týrá atd, ale přitom je to úplně jinak, já tady už 4 měsíce ssedim jako ta kráva, přemýšlím, jak se změnit, jak jsem fakt hrozná ženská, jak mu pomoct a on přitom je v pohodě a hraje divadlo,
kdyby to řekl na rovinu hned v lednu, souhlasím s rozvodem a už mi dávno mohlo být líp - ne dobře, ale líp,protože tohle je už jeho druhá nevěra oa ono jednou se to dá odpustit, ale podruhý - no nevím, ale pořád nechápu proč mě takhle trápí, ponižuje a pomlouvá, proč nehraje fér

No tak nevím, jestli je tohle ten správný psycholog...já bych se objednala někam jinak, kdyby mi toto řekl....to Vám asi moc nepomůže...

I had a farm in Africa at the foot of the Ngong Hills. The Equator runs across these highlands, a hundred miles to the north, and the farm lay at an altitude of over six thousand feet. In the day-time you felt that you had got high up; near to the sun, but the early mornings and evenings were limpid and restful, and the nights were cold.

Není tady

#357 13. 4. 2007 9:18

Jarča
♥♥♥♥---

Můj manžel je dost přesvědčivej, hrozně sympatickej na pokec, kdyby mluvil s váma a všechno vám to vyprávěl z jeho pohledu, věřím tomu, že byste mu to na 100% věřila taky...Já mu taky věřila všechno, co mi navyprávěl o svý předchozí manželce a moc jsem ho litovala, co si užil za trápení a snažila se mu všechno vynahradit a taky to bylo trošku - trošku víc - jinak....
Co se týká psychologa, v manželský poradně je to zadarmo, jinde se platí a já jsem na tom dost bledě, to si raděj necham rezervu na právničku, 1 sezení mě u ní stálo 500 a to je můj rozpočet na týden na jídlo...

Není tady

#358 13. 4. 2007 9:44

dadka06
♥♥♥♥---
Místo: poděbrady

Jarča,neklesaj na duchu.U nas je to stejne--keby si počuvala M,tiež by si myslela, že je tak užasny a sympaticky chlap.--a ta strašna žena mu robi peklo zo života..
Ja som tiež mala / a stale mam-aj ked už iba sporadicky/ strašné plačlivo-depkove dni.Ani mne a okoliu nikdy nepriznal milenky / a že ich bolo!!!/ tak som to -teda až po 15 rokoch non-stop podvadzania vyriešila tym, že som si našla prácu inde a od 1.4. dochadzam 110km denne,ale ked skonči školsky rok ,prestahujem sa s detmi tam..
a od chvile definitívneho rozhodnutia ho neriešim a venujem sa sebe a deckam..a on otočil uplne--venuje sa nam, snaží sa.Ja -ked sme nahodou spolu doma-sa vyrazne vyhybam jeho snaham zatiahnut ma do nejakych rozhovorov.ktorými sa ma  snaží doviest k tomu,aby som sa obvinovala a doprosovala sa mu.Ved vlastne za všetko možem ja.Ten posledny som opisala tu - vŽivote po nevere-Ked je srdce silnejšie ako rozum.
A čo z  toho vyplýva??čokolvek povieš a uobíš--vždy bude hadzat vinu na teba-moment.je tak naprogramovaný a na nejaku zmenu nema chut,lebo je to preňho pohodlne.A či ty sa trapiš,alebo nie mu je srdečne jedno,akurat sa utvrdí v tom, že je mu lepšie pri nejakej vysmiatej a spokojnej hviezde,ktorá ho ešte aj obdivuje.
Fakt si vymysli niečo iba pre seba--ak nemáš dost peňazí, tak si zbal batoh--a vyraz niekam na pešiu turu,...iba chod preč a nesed v depkách doma.A on ked zbada, že sa trháš a si schopna akehokolvek samostatneho rozhodnutia, tak sa minimalne zarazi a začne aspon trocha uvažovat inak..

Nerob druhému to, čo nechceš,aby robil on tebe..

Není tady

#359 13. 4. 2007 9:55

Jarča
♥♥♥♥---

Víš, já si myslím, že on to nedělá proto, aby ublížil, ale proto, že je o tom naprosto přesvědčenej a taky proto, že sám před sebou si musí zdůvodnit a obhájit svoji vinu - milenku

Není tady

#360 13. 4. 2007 10:03

dadka06
♥♥♥♥---
Místo: poděbrady

Presne.A k tomu,aby si sám pred sebou tu milenku obhájil, potrebuje sa utvrdit  tom, že TY si tak strašna /neurotická,ubrečená,hystericka../že vlastne nemá inu možnost.
Tak mu nesmieš davat ešte "zbraň" do ruky.A iba vo chvíly, ke zistí, že si v pohode, začne uvažovat nad tým, či mu tá milenka za to stojí.
Neverníci majú veľmi krátku pamať-možno vtedy,ked sa nevera prevalí,je im to aj ľúto,ale postupne sa -pomocou  momentalnej atmosfery v rodine-iba utvrdzuju v tom, že boli k tomu prinútení /aj ked pred tým to mohlo byt uplne ináč a fajn/

Nerob druhému to, čo nechceš,aby robil on tebe..

Není tady

#361 13. 4. 2007 11:00

Jarča
♥♥♥♥---

A je snad tak naivní, že si myslí, že jsem mu to uvěřila - to jak to zapřel...
Nechápu ho - 4 měsíce mi tvrdí, že se chce rozvést a když se konečně provalí ten důvod a musí vědět, že já bych už neprotestovala, tak to zapře..

Není tady

#362 13. 4. 2007 11:37

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jarča napsal(a):

no nevím, ale pořád nechápu proč mě takhle trápí, ponižuje a pomlouvá, proč nehraje fér

A tady je ten zakopanej pes...
Tvůj muž ti svým chováním rozhodně něco zrcadlí a ty se na to nejsi schopná podívat.... Chodíš stále v kruhu.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#363 13. 4. 2007 11:42

madabouttraviata
♥♥♥♥---

Jarča napsal(a):

Můj manžel je dost přesvědčivej, hrozně sympatickej na pokec, kdyby mluvil s váma a všechno vám to vyprávěl z jeho pohledu, věřím tomu, že byste mu to na 100% věřila taky...Já mu taky věřila všechno, co mi navyprávěl o svý předchozí manželce a moc jsem ho litovala, co si užil za trápení a snažila se mu všechno vynahradit a taky to bylo trošku - trošku víc - jinak....
Co se týká psychologa, v manželský poradně je to zadarmo, jinde se platí a já jsem na tom dost bledě, to si raděj necham rezervu na právničku, 1 sezení mě u ní stálo 500 a to je můj rozpočet na týden na jídlo...

No ale dobrý psycholog by se tím neměl dát jen tak oslnit... A není nějaká možnost i mimo manžel poradnu - přes praktického doktora?

Není tady

#364 13. 4. 2007 12:17

Jarča
♥♥♥♥---

Pan, ty pořád píšeš v jinotajích, nevím proč nepíšeš normálním způsobem. Já nepotřebuju, aby mi něco zrcadlil, já chci aby jednal fér a když se mu něco na mě nezdá, aby přišel a řek - je to takhle a takhle, přesně a výstižně a ne zrcadlil...a navíc to říct v tu chvíli, kdy se to stane a ne jeden den říkat jak je všechno v pořádku a druhej den jsem kráva, právě za tu věc, co den před tím pochválil...

Není tady

#365 13. 4. 2007 12:22

majkafa
Host

Jarčo, dovolím si něco napsat já, snad to nevadí. To není o tom, jestli ty potřebuješ, aby ti něco zrcadlil. :-) To mě pobavilo. Když bude jednat fér, to ti taky bude něco zrcadlit, stejně jako když jedná nefér. Každý kolem nás nám něco zrcadlí, stejně jako zrcadlíme my. A nezrcadlíme proto, že bychom si řekli, tááák a teď budu zrcadlit. :-) Chápeš? Jen přijít na to, co nám ti druzí zrcadlí, když to vnímáme negativně, proč to zrcadlí a začít s tím pracovat.

Upravil(a) majkafa (13. 4. 2007 12:23)

#366 13. 4. 2007 12:32

Jarča
♥♥♥♥---

No takhle jsem to pochopila - nevím jestli dobře nebo špatně - že zrcadlí tak, že dělá něco, abych já pochopila, ale něco úplně jiného - asi jako když někdo spáchá sebevraždu - ne proto, že chce umřít, ale proto, aby si ho ostatní všimli a měli ho rádi. Tak ale nevím, jestli to chápu dobře...
Já jsem totiž taková, že se neumím přetvařovat - co na srdci, to na jazyku

Není tady

#367 13. 4. 2007 12:37

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Majko,
Jarča není zvyklá uvažovat tímhle způsobem. Můžeš jí prosím vysvětlit jednodušeji, o co jde? Případně s nějakým příkladem?

Jarčo, přestaň se zlobit a utři slzy. Nikoho neobviňuj - to je nanic. Utrácíš jen zbytečně síly....

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#368 13. 4. 2007 12:40

Jarča
♥♥♥♥---

Largo, díky, také prosím o vysvětlení..

Jarčo, přestaň se zlobit a utři slzy. Nikoho neobviňuj - to je nanic. Utrácíš jen zbytečně síly....

Largo, jak to mám udělat? Já bych to tolik chtěla, přestat na to myslet , rozumem si to také říkám, ale nejde to a nejde

Není tady

#369 13. 4. 2007 13:00

madabouttraviata
♥♥♥♥---

Sice jsem o tom zrcadlení nezačala já, ale podle mě Vám zrcadlí přesně to, co jsem psala v příspěvku 325... Zrcadlení tady snad (teda možná tím autorka myslela něco jiného - to se předem omlouvám) znamená, že chováním nepřímo vyjadřuje svoje pocity uvnitř - jak k Vám (co se týče toho, co si může dovolit, abyste to vzala přesně tak, jak potřebuje; nesouhlas s Vašimi "chybami", Vaším způsobem uvažování a chování v urč situacích), tak k celé té situaci (nerozhodnost, strach ze změny, strach z chyby, únava z nerozhodnosti, únava z tlaku na řešení), která se kolem něj vyvinula...a také svůj postoj v řešení toho všeho (dejte mi všichni už konečně pokoj!)

Pokud to není ono, tak jsem také zvědavá na vysvětlení...

Upravil(a) madabouttraviata (13. 4. 2007 13:01)

Není tady

#370 13. 4. 2007 13:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Jarči, mňa zasa zaujalo, že on si potrebuje obhájiť svoju vinu - milenku... Netvrdím, že mať milenku je v manželstve tá najlepšia vec, ale aká vina, aké obhajovanie...? va
A ďalej mám pocit, že ty proste aj od psychológa potrebuješ počuť, že tvoj muž je sviňa a ty svätica, ktorá je v práve... Ale psychológ takto nefunguje, jeho úlohou je previesť vás "bez ztráty desítky" situáciou, nech je táto akákoľvek - vrátiť sa k sebe, rozísť sa ako slušní ľudia, dočasne sa odlúčiť a pracovať každý sám na sebe... Určite nie je jeho úlohou robiť vám rozhodcu, ba ani zmierovacieho sudcu. Takže je jedno, čo tam narozpráva tvoj muž, podstatné je, ako vnímaš situáciu ty, čo chceš do budúcnosti a čo si ochotná a shchopná pre to urobiť. Prípadne čo by si určite robiť nemala... ja osobne by som sa možno cítila lepšie u psychológa, kam nedochádza aj môj muž, ale v príapde dobrého psych. by to v zásade malo byť jedno.
Tvoj muž sa správa pre mňa nečitateľne a nelogicky, ale to neznamená, že jeho správanie nemá akúsi vnútornú logiku, ktorej rozumie len on. Navyše v krízových situáciách logika neraz ustúpi emóciám(na oboch stranách), a tam už naozaj ťažko niečo rozumné hľadať. Môj bývalý sa v čase nového vzťahu a následného rozchodu správal ako dokonalý blbec(neskôr to priznal aj sám, ale vtedy mi to už bolo akosi jedno), prosto otočil o 180° a popieral veci, ktoré predtým sám skandoval a trval na nich ako na písme svätom(v jeho prípade ešte oveľa viac). Ber to ako dočasné pominutie zmyslov, obmedz komunikáciu a snaž sa pracovať na sebe a svojej budúcnosti.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#371 13. 4. 2007 13:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jarčo,
když se podíváš do zrcadla, hned vidíš, jestli ti ten svetřík sluší nebo že máš jedno voko namalovaný víc na modro než to druhý, že máš šmouhu na nose..bla bla bla!

Stejné je to s lidmi, kteří se k nám "nějak" chovají, většinou stejně, jako se my chováme k nim - jsou vstřícní a milí, pokud jsme takoví i my a stanovíme jim jasné hranice, šlapou po nás, když si to necháme líbit, jsou agresivní a úskoční, když mají pocit, že je ohrožujeme nebo jim nevěnujeme dost pozornosti ap.

Říká se tomu zrcadlení.

Ze svého pohledu nemluvím v hádankách, jen se tě snažím jemně popostrčit k tomu zrcadlu, abys konečně uviděla i tu třísku ve svém oku...

Kdybych chtěla být "přímá a fér", jak ty se stále dožaduješ, aby byl tvůj muž, tak tě rovnou vezmu palicí po hlavě, protože za celou tu dobu, co jsi tu, jen naříkáš nad tím, jaký je ON.

Myslím,že tvůj psycholog zas naní tak úplnej blbec. Něco na tom, co ti řekl, asi bude. Ty pořád chceš rovnou hru... Jenže lidské vztahy jsou složité a žádný "mustr" tady nenexistuje. A tvůj muž má stejná práva jako ty. Tak nevím, proč všechno, co psychologovi řekl, už předem shazuješ....

Tvůj muž není žádný vyvrhel, kdyby totiž byl, dávno už tě vykopnul z domu, který patří jemu. Místo toho se odstěhoval a ty řešíš to, že nájem stojí zbytečné peníze. To je dost, ale dost přízemní. Je to stejně pitome, jako když se potápí loď a kapitán se bude zabývat odřeným nábytkem v kajutách.

Ty i tvůj muž za sebou už jedno zkrachovalé manželství máte. Co takhle se poučit? A když to nejde NAVZÁJEM, tak prostě každý zvlášť.

Přestaň skuhrat, jak on je hroznej, jak strašně tě zradil, jak tě pomlouvá a jak ho pořád miluješ. Začni se jako milující žena chovat - přestaň chtít, aby byl takový, jakým ho ty chceš mít, příjmi ho takového, jaký je a rozhodni se: zůstanu s ním  x  nezůstanu s ním. A podle toho se prostě zařiď. Přestaň sbírat informace o jeho vztahu a začni budovat své vlastní sebevědomí a svůj vlastní život.

Jo a pamatuj si jedno: dokud si to sama v sobě nevyřešíš, budeš pořád sahat do "stejnýho pytle". Až se rozvedeš a oklepeš, zase si najdeš podobnýho týpka, jako je tenhle. Ba řekla bych, že spíš horšího, protože to bude chtít větší "grády", aby ti to konečně všechno došlo....A to budeš dělat tak dlouho, dokud nepochopíš, co ti to vlastně "zrcadlí".

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#372 13. 4. 2007 13:20

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Jaruško smile ,
řekla bych, (obsah jeho "řečí" není důležitý), že ti tvůj muž zrcadlí tvé nízké sebevědomí jako ŽENY a tím pádem schopnost být šťastná jen skrz partnera, (tedy skrze něho), ne SAMA ZA SEBE A ZE SEBE. Stalo se ti, že jsi závislá... Vzpomeň si na čtyři zásady, narovnej záda a najdi schopnosti, krásu a jistotu v sobě. Určitě najdeš. A pokud příště při seznámeni někdo bude pomlouvat svou ženu, určitě mu na to neskočíš. smile Držím ti pěsti. hjarta

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#373 13. 4. 2007 13:34

Jarča
♥♥♥♥---

No to určitě neskočím..Přišla jsem totiž na to, že  - většina alkoholiků chlastá proto, že mají doma manželku satorii a většina chlapů, co mají milenku, jí má proto, že to s manželkou už nejde doma vydržet  smile

Není tady

#374 13. 4. 2007 13:35

majkafa
Host

Jarko, Pan ti to hezky vysvětlila. Ale na to, co ti tvůj muž zrcadlí a proč, musíš přijít ty sama. Když ti budeme podsouvat nějaká řešení, to není správná cesta. Musíš přijít na to ty sama a když to bude to pravé, pocítíš to.

#375 13. 4. 2007 13:58

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Jarčo,
ještě k tomu zrcadlení:

Ty svým chováním vzbuzuješ u okolí nějaké reakce. A to je to zrcadlení. Takže Tvůj muž se chová tak jak se chová i kvůli tomu, jak na něj reaguješ.

Možná Ti pomuže příklad z mého života: S manželem jsme 17 let. Za ta léta společného soužití jsem získala špatné zkušenosti z některého manželova chování (např. nespolehlivost, sklon k alkoholismu, pasivita). Štvalo mě to, dost jsem ho za to stírala. Nevšimla jsem si, že on se mezitím změnil, že už tolik nepije, že umí být spolehlivý a že když není se mnou tak vůbec pasivní není. Ale tím, že jsem ho podceňovala  a všechno zařizovala sama tak jsem ho vlastně do takového chování nutila.

Našel si milenku. Ta jednak s ním žádné špatné zkušenosti neměla, jednak si ho vážila a chovala se tak  k němu úplně jinak než já a tím pádem on (pořád ten stejný člověk) ve vztahu k ní byl spolehlivý, aktivní, pečoval o ní.  To je to zrcadlení.

Po provalení nevěry jsem si to uvědomila, dala jsem mu prostor se projevit, přestala jsem ho srážet a ejhle: začal se chovat tak, že mě neustále v dobrém překvapuje. Za celých 17 let jsem nevěděla, že žiju s člověkěm, který toho dokáže tolik zařídit, který mě dokáže povzbudit když to potřebuju, který je tak zábavný společník, galantní romantik, spolehlivý táta.

Přeju Ti, abys v něm neviděla jen netvora, který dělá všechno špatně, ale aby jsi dokázala pochopit, proč se chová tak jak se chová.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí