29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Už nevím jak dál. Jsem podruhé vdaná, z prvního manželství mám dceru - 13 let a spolu s nynějším manželem máme syna - 6 let.
S manželem jsme se v poslední době docela hádali, ale podle mě naprosto v normě - jako ve všech manželstvích.
Na Silvestra mi řekl, že už dál nemůže, že ho deptám a že se chce dát rozvést. Od té doby se mnou minimálně komunikuje - když už není zbytí, na domácnost mi nedává peníze ( ale platí elektriku atd ) A CHCE, ABYCH SE ODSTĚHOVALA. A to je právě ono - kam se mám s 2 ma dětma odstěhovat? On tvrdí, že k rodičům, mým.Ale to by vůči nim přeci nebylo fér. Od nového roku jsem bez práce, měla jsem smlouvu na dobu určitou, neprodloužili mi jí. Jsem tedy na podpoře - 4000,- měsíčně. Jak mám uživit sebe a hlavně děti a platit si někde byt?
A navíc nevím, co to udělá se synem, ten má tatínka moc rád, navíc je tady doma, má jít v září do 1 třídy, jak ho mám vzít a někam odstěhovat?
Jsem úplně v pr..., třesou se mi ruce a brečet už snad ani nemůžu.
Vím, že nemá cenu přemlouvat chlapa, který se mnou nechce být, aby byl, ale jak k tomu přijdou děti? Na ty by se mělo myslet nejdřív, né?
Není tady
a nepomohlo by, kdyby jste si zkusili ještě promluvit? Ledasco si vysvětlit, udělat nějakou dohodu, kompromisy... za kterých by se dalo vaše manželství zachránit? Nebo manželská poradna? Rozvést se, utéct ze vztahu... to je v podstatě to nejjednodušší řešení.... (jako pro chlapy si myslím) .....
Není tady
Ahoj Jarčo, to jsou smutný zprávy :-( Asi jsem naivní, ale co jít za manželem a požádat ho rozumně bez křiku a pláče o debatu. Třeba si otevřít lahvinku vína a říct, že jeho rozhodnutí akceptuješ, ale že máš obavu o děti a tedy že navrhuješ alespoň dočasně žít pohromadě - už kvůli dětem. Rozpočítat nákloady na domácnost, podělit se o ně apod. Postuopně to vysvětlit dětem a získat trochu času na to, než si najdeš práci a nový byt a utáhneš domácnost s 2 dětmi sama. Také možná se ho zeptat, jak vidí příspěvky na děti - třeba bude rozumnej a pomůže ti...
Není tady
Jarčo a řekl ti tedy muž něco o dětech? O tom jak si to představuje? A jestli není možnost že kdyby jsi změnila chování tak by s tebou zůstal?
Není tady
On už prý prostě nemůže. Žádné diskuze už nepřipouští, už jsme toho prý nařešili tolik...Fakt nejsem zaujatá, ale pro něj, jakmile nesouhlasím s tím, co on řekne, znamená, že se mnou není možné se domluvit...Bydlím v jeho domě. Všechny peníze, co jsem kdy měla, jsem do toho baráku vrazila a nepatří mi tady ani klika u dveří.
Jo a děti mi prý nechá Když jsem mu řekla, že já jsem schopná udělat cokoli, aby děti netrpěly, tak on na to řekl, že má děti rád, ale JEHO PUD SEBEZÁCHOVY JE SILNĚJŠÍ.
Myslela jsem si, že mám toho nejlepšího chlapa na světě. Teď na něj koukám a nechápu....
Není tady
Podotýkám, že 29,12 večer, jsem spolu normálně spali, jěště mi šeptal, že jsem jeho miláček....30,12 měl službu, 31,12 ráno přišel, řekl mi to o tom rozvodu a od tý doby se to táhne....
Ale je skoro konec února a od soudu jěště nic nepřišlo, tak nevím, jestli o rozvod vůbec požádal....
Není tady
Hele, to je nějaký divný... oni tedy chlapi po sexu naslibujou cokoliv, ale tohle?!?!? A on se s tebou prostě vůbec nebaví? jakože ani nepozdraví? A "JEHO PUD SEBEZÁCHOVY JE SILNĚJŠÍ," než potřeba postarat se o vlastní děti (resp. dítě, ale jak by k tomu přišla i dcerka, že jo)? Tak to je fakt blbec! Nemá to být náhodou tak, že milující rodič by pro své děti zemřel? Hele, bu´d je tak strašně zahnaný do úzkých, že kolem sebe seká a kouše, aniž by si to uvědomoval, že tím zraňuje, anebo je to fakt magor a v tom případě ani debata nic nevyřeší. Odvolávám, co jsme psala shora...
Není tady
Něco se stalo. Nemá deprese? Co pomluvy?Nesnížili mu plat?Nekoupil si kamarád nové auto ,motorku nebo tak něco?
Není tady
nebo má ž e n s k o u ....??
Není tady
Já si myslím, že deprese má..Začal hodně kouřit, kolikrát ho vidím jak sedí a kouká do blba a nevnímá...V práci to má taky na nic - je hasič, plat jim snížili, výjezdy mají poslední dobou docela hustý..
Já o sobě vím, že nejsem 100% - ale kdo je, že jo. Kolikrát vyjedu ,ani to tak nemyslím, taky jsem chodila unavená z práce a neměla náladu ... ale já si myslím, že to je přece normální, nikdo není svatej - až teda asi na něj, protože všechno hodil na mě, já za všechno můžu... jsem v takovém stavu, že tomu snad i začínám věřit...
Není tady
Do manželský poradny jdu zítra - sama, samozřejmě - ale potřebuju si s někým promluvit, vím, že tam za mě nic nevyřeší, ale alespoň mě vyslechnou a snad trochu poradí.
Není tady
Nešel by k psychologovi? Jako hasič musí snad takovou možnost mít?
Není tady
A proč se neodstěhuje on ?
Vím, že je to těžké a dá to hodně přemáhání, ale asi bych v této situaci přistoupila k nejhoršímu - nechala mu tam děti, protože jsou tam doma a jsou i jeho a dopis, že jsem odešla, když ho deptám a zmizela na pár dní - třeba do lázní nebo ke kámošce - ještě by Tě sháněl, na to vem jed
Není tady
nebo má ž e n s k o u ....??
--------------------------------------------------------------------------------
Možná si řeknete, že jsem naivní, ale ženskou asi nemá, to by se přiznal - je totiž hrozně pravdomluvnej.
Před 4 mi lety byl v lázních a když přijel, tak první co bylo mi řekl, že si našel přítelkyni a že se chce rozejít..No nakonec jsme to překonali, ale taky to tenkrát hodil všechno na mě - musel si někoho najít, protože se mnou už to nešlo vydržet atd.To jsem mu dodnes nezapoměla - ne to, že mě podved, ale to, že to hodil na mě a ted to dělá zase.
Není tady
Taky bych radila psychologa. Při jeho povolání... mohlo se mu něco stát u výjezdu, bouračka s vyprošťováním dítěte nebo něco takovýho. Ten stres je tam hroznej, i když takováhle reakce, no nevím... Ale za pokus by to určitě stálo. Držím palce!
Není tady
Ta manželská poradna je dobrý nápad,uspořádáš si myšlenky. Psychický problém má ale on. Zlom vaz!
Není tady
A proč se neodstěhuje on ?
To jsem mu už taky řekla a nejenom já, ale i jeho rodina, ale ON se přeci nebude stěhovat z jeho vlastního baráku.
Vím, že je to těžké a dá to hodně přemáhání, ale asi bych v této situaci přistoupila k nejhoršímu - nechala mu tam děti, protože jsou tam doma a jsou i jeho a dopis, že jsem odešla, když ho deptám a zmizela na pár dní - třeba do lázní nebo ke kámošce - ještě by Tě sháněl, na to vem jed
Na to jsem už myslelä, ale pokud odejdu od dětí, může se taky stát, že až přijde k soudu, tak o ně přijdu-teda o malýho, když od nich odejdu
Není tady
Vzhledem k tomu, co napsaly holky, poradnu. Však když když už jste toho nařešili tolik, tak jednou konstruktivně a objektivně už by ho snad nezabilo, ne?
Měla bys ho přesvědčit nějakými rozumnými argumenty bez emocí, aby to dejme tomu zkusil a pokusil se pochopit celou situaci. To bych určitě zkusila.
Je zvláštní, že vůbec nevíš, proč se jemu v manželství nelíbí.
Možná je to jen nějaký vrtoh, ale lidé se se většinou radikálně nemění. Bylo by dobrý zjistit, co zatím, že už to nemůže vydržet, skutečně vězí. Ovšem samozřejmě vyptávání z pozice ženy, která se ho snaží udržet a chce jeho peníze to nepůjde asi zjistit běžným rozhovorem. Musíš se spolehnout na intuici. Co se změnilo, chová se jinak, dělá jiné věci? .
A už to čtu.... ten je teda až moc pravdomluvnej, hází na tebe všechno odpovědnost za oba už dlouho?
Není tady
"Nesnížili mu plat?Nekoupil si kamarád nové auto ,motorku nebo tak něco?"
Počkej, Hannah, to snad nemůže být důvod...nebo jo????
Není tady
V manželství se mu nelíbí prý proto, že prý nemáme žádné společné zájmy - on si totiž představuje, že budeme 100% všech věcí dělat spolu, držet se při tom za ruku a vrkat..On chce jít na ryby - já půjdu samozřejmě s ním.Já jedu na návštěvu - on pojede se mnou... Ale podle mě to přeci nejde. Lidi sice musí být spolu, ale zase ne 24 hodit furt a furt.
A já přeci nechci jeho peníze, to jsem nikdy neřekla.Stejně mi řekl - ale to jenom pro zajímavost, že když po něm budu něco chtít, tak dá výpověd v práci, bude žít z renty a nic z něj stejne nedostanu.
Podotýkám, že i on je ženatý podruhý,jeho první žena si našla přítele a odstěhovala se od něj i s dětma, já ho tenkrát tak litovala, protože podle toho, co o ní vyprávěl, fakt děsná ženská, lae ted zjištuju, že přesně to, co tenkrát říkal o ní, ted kydá na mě, fakt úplně stejně, tak kde je chyba
Není tady
Taky mě napadlo, Jarčo, jestli on to "nehází na tebe" třeba jen proto, že jinak má pocit, že všechno leží na něm( je přece hasič a..no třeba se mu doma už hasit nechce).Volila bych psychologa, jestli tam s tebou bude chodit, stejně potřebujete nezaujatého posluchače, ne? Běž pryč z mého domu- to zní jako běž pryč z mojí hlavy..
Není tady
lupina montana napsal(a):
"Nesnížili mu plat?Nekoupil si kamarád nové auto ,motorku nebo tak něco?"
Počkej, Hannah, to snad nemůže být důvod...nebo jo????
To si piš.
Není tady
Nehledej chybu, nic si tím nepomůžeš.
hledej všechny dostupné možnosti co máš, jsi na netu to je dobrý začátek... Hledej vše co by ti mohlo pomoct, jak dávky sociální podpory, tak rpáci i bydlení.
Nepřemýšlej nad tím proč ti jeden vyznává lásku a druhý den se chce rozvést, tak to prostě u chlapů je, nemluví o tom, udělají to.
hledej bod o kterého můžeš začít, půjde to těžko, ale půjde to.
Není tady
Jarčo problém má on. Odmítá svou odpovědnost.Vše je proti němu.Když se nedaří, najde viníka.Manželka je první po ruce. On se musí změnit!!! I když po tom co jsi napsala asi by musel překročit svůj stín .A proč byto sakra dělal!! Nenech se zatáhnout do jeho hry.
Postupovala bych jak radí Cilka.
Upravil(a) Hannah (20. 2. 2007 9:35)
Není tady
ahojky Jarčo,
chtěla bych tě také podpořit jako holky. Je moc dobře, že jdeš do manželské poradny. Napadá mě ještě občansko právní poradna anebo právník, který by ti řekl jaká práva k tomu domu máš. Jenom se nenechej vyhodit! Jste manželé, máš s ním dítě a mám pocit, že tě vyhodit tak snadno zase nemůže. Součástí rozvodu je také majetkové vypořádání. Není to tak, že odejdeš i s dětma a hotovo. Zbavil se vás a dům mu zůstal. Bez informací budeš hodně zranitelná! Navíc rozvrat manželství nechceš - byl by to rozvod ztížený.
Pokud nebudeš mít práci a nebudeš moci práci sehnat máš také právo na výživné v takové výši jaká je jeho životní úroveň. Nebude to mít tak snadné s tím PUDEM SEBEZÁCHOVY!
Drž se! Hodně síly!
Není tady