3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Dobrý den, mám dluh na výivném na bývalou přítelkyni. Nyní jsem enatý a mám dalí dítě. Dosud jsem byl nezaměstananý. Dnes mám první směnu. Chtěl bych se zeptat, jestli mi bývalá přítelkyně můe dát exekuci na plat, kdy jsem ve zkuební době? Mockrát děkuji za radu! Jan
Není tady
kdy bude rychlá, tak co by nemohla ?
Není tady
A nevíte náhodou kolik mi můou " vzít " z platu? výdělek je cca 10000,- Kč!
Není tady
Rozsah sráek ze mzdy
Sráky ze mzdy se provádějí z čisté mzdy, po odečtení zálohy na daň z příjmů fyzické osoby, pojistné na sociální zabezpečení, příspěvek na státní politiku zaměstnanosti a pojistné na veřejné zdravotní pojitění. Sraené částky se vypočtou podle podmínek a sazeb platných pro povinného v měsíci, za který se čistá mzda zjiuje. Povinnému nesmí být sraena z měsíční mzdy základní částka, která činí 62 % částky ivotního minima jednotlivce na osobu povinného a 25 % částky ivotního minima jednotlivce na kadou osobu, které poskytuje výivné. Na manela povinného se započítává 25 % částky ivotního minima jednotlivce, i kdy má samostatný příjem. Na dítě, je manelé spolu vyivují, se započítává 25 % částky ivotního minima jednotlivce kadému manelovi zvlá, jsou-li prováděny sráky ze mzdy obou manelů. V případě, e je výkon rozhodnutí nařízen ve prospěch těchto osob pro pohledávky výivného, pak se 25 % částky ivotního minima jednotlivce nezapočítává.
Částka, nad kterou se zbytek čisté mzdy srazí bez omezení, činí 150 % částky ivotního minima jednotlivce. Částky ivotního minima jsou stanoveny zákonem č. 463/1991 Sb. ve znění pozdějích předpisů.
Z čisté mzdy, která zbývá po odečtení základní částky a která se zaokrouhlí směrem dolů na částku dělitelnou třemi, lze srazit k vydobytí pohledávky oprávněného jen jednu třetinu. Pro přednostní pohledávky lze srazit dvě třetiny. Přednostní pohledávky se uspokojují nejprve z druhé třetiny a teprve pokud nestačí, pak se uspokojují spolu s ostatními pohledávkami z první třetiny.
Přednostními pohledávkami jsou pohledávky výivného, pohledávky náhrady kody způsobené pokozenému ublíením na zdraví a úmyslným trestným činem, pohledávky daní a poplatků, pohledávky náhrady přeplatků na dávkách nemocenského pojitění, důchodového pojitění a důchodového zabezpečení, pohledávky pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, pohledávky na veřejné zdravotní pojitění a pohledávky náhrady za příspěvek na výivu dítěte a příspěvek na úhradu potřeb dítěte svěřeného do pěstounské péče. Pořadí pohledávek se řídí dnem, kdy bylo plátci mzdy doručeno nařízení výkonu rozhodnutí, přičem vdy bez ohledu na doručení se přednostně uspokojují pohledávky výivného a teprve pak ostatní přednostní pohledávky. Nikdy nelze provádět sráky ve větím rozsahu, ne povoluje zákon, a to i tehdy, kdy by s tím povinný souhlasil.
Není tady
A nebylo by jednoduí si rovnou s bývalou přítelkyní dohodnout splátkový kalendář? A se vyhne tomu e ti seberou co můou soudně? Vdy ty peníze jdou na tvé dítě a ne pro ní.
Nabídni jí e bude dávat výivné co ti vyměřil soud a něco navíc aby se např během roku splatil i dluh. Na to by nepřistoupila?
Není tady
spunt napsal(a):
A nebylo by jednoduí si rovnou s bývalou přítelkyní dohodnout splátkový kalendář? A se vyhne tomu e ti seberou co můou soudně? Vdy ty peníze jdou na tvé dítě a ne pro ní.
Nabídni jí e bude dávat výivné co ti vyměřil soud a něco navíc aby se např během roku splatil i dluh. Na to by nepřistoupila?
Ono to sní není jednoduché! Zkouel jsem to! Jetě ke vemu - dítě mi nechce dát, den co den chodí po hospodách, domů se vrací podnapilá! Malého jí hlída její maminka! Odbor sociálně - právní s tím nic neděla!
Není tady
Ona je ta zla? TY neprispievas na vyzivu svojho dietata, ona sa stara, a este je ta zla??????????? Najprv si spln svoje povinnosti, a potom utoc. Alebo si myslis, ze dieta zije zo vzduchu????????
Není tady
Buba 1 napsal(a):
Ona je ta zla? TY neprispievas na vyzivu svojho dietata, ona sa stara, a este je ta zla??????????? Najprv si spln svoje povinnosti, a potom utoc. Alebo si myslis, ze dieta zije zo vzduchu????????
Poslouchej! Nezná Nai situaci! Kadý člověk se můe dostat do situace, e ztratí práci! Nezná mě, ani jí! Bohuel moje nynějí ena s dítětem jsou důleitějí!
Není tady
Jane, stát se to můe, proto je dobré neít z ruky do huby a mít něco bokem abys nedluil. To se pak těko získává dítě do péče kdy sis neplnil vyivovací povinnost.
Neříkám to proto e bych tě odsuzovala e jsi ztratil práci, můe to potkat kadého. Mému manelovi se to povedlo kdy jsem byla těhotná. Já chodila do práce a on byl 2 měsíce doma.... ale dostal odstupné.... a kdy jsi bez práce dostane podporu, take jsi mohl bývalé přítelkyni dát alespoň něco.
Ví ono je moc takových kteří na děti neplatí a pak kdy si někdo postěuje jako ty , tak je patný on protoe na dítě neplatil, i kdyby jsi za to skutečně nemohl, zkus to pochopit.
Je to moc smutné a sloité kdy dva jdou od sebe a mezi nimi je dítě.
Není tady
Co sa rozculujes! Dieta jest musi! Je uplne jedno, v akom poradi sa narodilo! Hovor si, co chces! Ale dieta jest musi! Na to, aby tvoja byvala zivila tvoje dieta, na to je dobra! A namiesto dakujem, tak ju zacnes spinit!
Není tady
jan700 napsal(a):
Dobrý den, mám dluh na výivném na bývalou přítelkyni. Nyní jsem enatý a mám dalí dítě. Dosud jsem byl nezaměstananý. Dnes mám první směnu. Chtěl bych se zeptat, jestli mi bývalá přítelkyně můe dát exekuci na plat, kdy jsem ve zkuební době? Mockrát děkuji za radu! Jan
No to to s tebou matky tvých dětí chytly za pravý konec
Můu se zeptat - jaká katastofa tě dovedla k rozhodnutí konečně nastoupit do práce poté, co jsi nadělal děti a tak nějak jsi začal pomejlet na to, jak vechno uivit?
Není tady
"Bohuel moje nynějí ena s dítětem jsou důleitějí!"
O důleitosti minulé, současné a případně budoucí eny nehodlám polemizovat. Ale dávat přednost jednomu dítěti před druhým? Dokonce a tak, e první, co tě zajímá, je, jestli opravdu bude muset platit výivné včetně dluhu?
Krom toho nechápu, jak je moné pořídit si manelku a dalí dítě, kdy nemámá práci. Zdá se mi to poněkud nezodpovědné - ale já jsem dáma v letech, třeba je to dneska trendy :-)
Není tady
jan700 napsal(a):
Je ti samotnému ze sebe dobře?
teda holky, to jste mu opravdu pomohly, samozřejmě dítě jako dítě a je jedno jestli s bývalou nebo současnou, ale vyčítat někomu e se oenil, kdy je nezaměstnaný, to mi přijde trochu uhozené. Já se taky vdávala jetě jako student. Důleité je, pokud chce Jan začít něco platit a vichni jsme chybující lidi!!!! Take proč někoho rovnou odstřelit. Aby bylo jasno, já to toti vidím z pohledu opačného, kdy můj mana má v péči dceru, matka má dalí dítě, alimenty platí 200,-/měsíčně, pro malou si přijde max.jednou za měsíc a tři roky alimenty vůbec neplatila atd.
Take nejen mui jsou svině i ena - matka dokáe být k dítěti zlá!!!!
Jane, ty sám musí mít pevný a jasný ebříček hodnot a ten my neznáme, navíc ani nevíme, jak jsou děti staré! Dr se!!!!
Není tady
Saďourko na mne z Janova dotazu dýchá, e platit nechce, dokonce se bojí, aby matka jeho dítěte se výivného nedomáhala exekucí. A to je v chování Jana ke svému dítěti opravdu smutné. Jo, zapomněla jsem, pro Jana je teď důleitějí to druhé dítě.
Upravil(a) majkafa (21. 2. 2007 8:25)
To Saďourek - já mu nevyčítám, e se oenil. Já jen trvám na svém názoru, e pokud nemám z čeho platit na první dítě, neudělám si dalí, alespoň ne do té doby, ne budu mít stabilní zaměstnání.
Není tady
na mě nedýchá, e nechce, ale e spí má strach aby mu nevzali příli, ale na druhou stranu se nedivím. S 10.000,- čistého v dnení době něco čarovat (pokud je jeho ena na mateřské).
Ví, mě to vyznělo tak,e jsi prostě chlap, tak tě odrovnáme rovnou, ale e některé enské jsou úplně stejné a dokáou odloit dítě (to je pro mě nepochopitelné) někteří vidět nechtějí.
Jistě - co sis udělal, na to si pla . Sice nepíe kolik má platit měsíčně, ale jestli je jeho bývalá fúrie a snaí se ho okubat o ve co má, tak mu to teda nezávidím ani náhodou.
On to moná jen blbě napsal s tou důleitostí.........ale taky psal, e mu dítě nechce dát...............taky ty chlapy někdy stavíme do neřeitelných situací.
Není tady
Kdo psal, e neplatím na DÍTĚ?????????? Na dítě nedluím ani KORUNU! Nedělám rozdíly co se týče mých dětí!!!!!!!!!!! Dluím bývalé přítelkyni! Kdy jsem se enil, zaměstnaný jsem byl! A po dobu pracovní jsem platit i na ní i na malého! Nejsem nějaký hajzl! Dětem kupuji stejně! Dětem je 1.5let a 8 měsíců!
Není tady
Co vím, tak můete dostat exekuci do té výe, e vám z platu zbyde jen ivotní minimum. Na to jste ale měl pomyslet u dřív. Bohuel jsem ani nikde nevyčetla, e hodláte na své první dítě platit. Zatím jen projevujete obavy, e vám něco strhnou z platu. Nicméně, pokud nechcete skončit na ivotním minimu (kdy u jste si stihl pořídit manelku a druhé dítě!), tak s sebou radi pěkně mrskněte a mate se s bývalou přítelkyní domluvit po dobrém.
....
Píete, e máte dluh na výivném - to vám nepřijde, e je dluh na dítě?
Upravil(a) Veranna (21. 2. 2007 10:48)
Není tady
Holky, čtete to pořádně? Já pochopila, e má dluh na byvalou přitelkyni, a ne na dítě. Aha tak to ten chudák měl zůstat pořád svobodný a sám? Má dluh který si splatí a bude dobře!
Není tady
Hmmm. vysvětlete mi tedy holky prosím, co znamená dluh na výivném na přítelkyni...
Není tady
jan700 napsal(a):
Kdo psal, e neplatím na DÍTĚ?????????? Na dítě nedluím ani KORUNU! Nedělám rozdíly co se týče mých dětí!!!!!!!!!!! Dluím bývalé přítelkyni! Kdy jsem se enil, zaměstnaný jsem byl! A po dobu pracovní jsem platit i na ní i na malého! Nejsem nějaký hajzl! Dětem kupuji stejně! Dětem je 1.5let a 8 měsíců!
1.5 let znamená jeden a půl roku? Hmmm.
asi mu bylo dáno platit vývné na neprvdanou matku! To se platí 2 roky!
Není tady
ano, přesna tak. na MATKU! kdyby nebyla matka, tak na ní po rozchodu výivné platit nemusí.
Není tady
Soud jistě věděl, proč přisoudil výivné na matku. Zamyslely jste se nad tím, e je to stejné, jako kdyby Jan neplatil výivné na dítě? Jestli na tom matka není finančně dobře - podle věku dítěte je na mateřské dovolené a mateřská byla do konce roku 2006 opravdu nízká, tak přece strádalo i jeho dítě. Take dle mého názoru je jedno, jestli dluí na dítě, nebo na matku, nebo obojí, vyjde to nastejno.