8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
Dobrý den. Nemáte někdo zkuenost s výukou angličtiny? Jsem ten věčný začátečník. U esté lekce končím. Nedokáu se přinutit učit se sama. Nevím, co je lepí. Zda si zaplatit kurz nebo prostě nějak bojovat. Jsem 15 let doma. Chci do práce, ale ta neznalost jazyka je docela problém. Prosím poraďte. Myslím si, e v tom nejsem sama. Děkuji
Není tady
Nejlepí zkuenost s učením angličtiny či jiného jazyka je jet do země kde se jím mluví!
Není tady
Lilyy pokud se nedonutí se učit sama, je lepí si zaplatit nějaký kruz, aby si měla termín a "musela" někam chodit. Za začátku je podstatný se naučit nějakou gramatiku ( klídek a na pár výjimek to není ádná hrůza ), pár základních slovíček a frází a pak hlavně mluvit, mluvit, mluvit - nejlépe s rodilým mluvčím, kde nemá monost utéct zpět k Četině, pak taky můu doporučit knihy, filmy - prostě cokoliv, kde přijde s tím jazykem do styku a naposlouchá si to.
Existují i kurzy, kde učí rodilí mluvčí, z větí části to nejsou učitelé, take je to spí na konverzaci ne na gramatiku, ale ta je k nezaplacení. Drím palce.
Jo a jetě jedna věc - hlavně se neboj mluvit. Je jedno, e udělá chybu.
Není tady
Taky doporučuji kurz, i kdyby ses na tu gramatiku a slovíčka třeba jen mrkla před hodinou, určitě to pomůe, protoe z vlastní zkuenosti, čím vícekrát to člověk slyí (a vidí a má monost procvičit), tím líp. Chodila jsem loni na kurz, kde jsme brali stejnou učebnici, jako ve kole, jen dvakrát rychleji a moc mi to pomohlo. V kurzu jsem pronikala do tajů a podruhé ve kole jsem u mohla "jen" vnímat, hlavně poslechy.
Není tady
Já mám jenom pár tipů na učení:
Koukat na filmy s titulky a pořádně poslouchat (docela je dobrý pán prstenů a nebo harry potter - v něm toti je nejvíce britské angličtiny, jinak spí slyí tu americkou).
Kdy se má naučit nějaká slovíčka, tak si nadělej malé kartičky z jedné strany si slovíčko napi česky z druhé anglicky. Pak si je dej českou stranou nahoru a říkej je anglicky, kdy neví, tak se podívá a dá ho zpět do hromádky.
Na základní konverzační témata je dobré si psát něco jako krátkou slohovku. Třeba nějaká věty o rodině, o bydlení - ale to by vás na kurzu měli učit.
Pak je prý dobré si půjčit v angličtině nějakou knihu, kterou zná dobře v četině a ačkoliv nezná gramatiku a větinu slovíček, tak ví o co jde a nějaká ty fráze si taky zapamatuje a naučí se to v praxi. Mě tohle třeba moc nevyhovuje, ale tobě by to třeba mohlo jít.
Není tady
Jessie napsal(a):
Já mám jenom pár tipů na učení:
Koukat na filmy s titulky a pořádně poslouchat (docela je dobrý pán prstenů a nebo harry potter - v něm toti je nejvíce britské angličtiny, jinak spí slyí tu americkou).
Kdy se má naučit nějaká slovíčka, tak si nadělej malé kartičky z jedné strany si slovíčko napi česky z druhé anglicky. Pak si je dej českou stranou nahoru a říkej je anglicky, kdy neví, tak se podívá a dá ho zpět do hromádky.
Na základní konverzační témata je dobré si psát něco jako krátkou slohovku. Třeba nějaká věty o rodině, o bydlení - ale to by vás na kurzu měli učit.
Pak je prý dobré si půjčit v angličtině nějakou knihu, kterou zná dobře v četině a ačkoliv nezná gramatiku a větinu slovíček, tak ví o co jde a nějaká ty fráze si taky zapamatuje a naučí se to v praxi. Mě tohle třeba moc nevyhovuje, ale tobě by to třeba mohlo jít.
S tou knihou je to dobrý nápad. Dnes půjdu nějakou sehnat. Filmy si poutím s titulky. Ale asi jsem opravdu antitalent. Jo a ty kartičky také vyzkouím. Děkuji.
Není tady
Dobrý je začít s angl. knihami, pohádkami pro děti http://www.readersdigest.co.uk/books-ch … 41_67.html nebo na kabelovce jsou asi 2 programy kreslených filmů pro děti, těm docela rozumím. Americké filmy jsou děs, mluví tam snad nářečím a někteří snad mluví přímo mandlema, já jsem se dost naučila z písniček od Beatles, zpívají pěknou britskou angličtinou je jim dost rozumět ...
Kdysi byly v české verzi časopisu Reader Digest povídky na jedné straně česky a na druhé ta samá anglicky, teď nevím jestli se jetě vydává.
Není tady
Nejlepí je opravdu si zaplatit jazykový kurz. Já jsem to tak řeila. A jetě nám lektorka doporučila poslouchat radio BBC, kde je krásná čistá výslovnost té anglické angličtiny. Vůbec nedoporučuje učit podle am. protoe ta je doslova slengová. Je to asi jako kdy se učíte česky a mluví na vás někdo "ostravacky." Taky pořádně nerozumíte.
Není tady
Jo a taky existují docela pěkné anglické časopisy - pro začátečníky Hello a pro pokročilejí Friendship (doufám, e si nepletu jména s jinými) - některá témata by se ti mohla zdát dost dětské, ale na procvičení Aj je to dobrý. Jen nevím jestli je sama seene - nám je vdy objednávala učitelka.
Není tady
Oba časopisy lze sehnat, jen to vyjde drá, ne přes kolu, ale nezruinuje nás to Taky je jetě anglický časopis Bridge, který je trochu moderněji pojat, jsou tam i články o filmech a jiných aktualitách, já ho mám o něco raději. Pokud má rychlý a levný internet, tak na procvičení jsou fajn stránky www.helpforenglish.cz protoe jsou tam gramatické testy, texty na čtení i poslechy různých úrovní.
Good luck:)
Není tady
Má někdo zkuenost s výukou angličtiny po netu?. Je to nenáročné na čas. Jde mi jen se naučit, abych se na dovolené neztratila :-))
Není tady
Lilyy: Odjeď. Ne na 2 týdny na intenzívní kurz (po 2 týdnech doma to zapomene), ani na tři, ani na 2 měsíce jako nějaká au-pair či servírka (naučí se pár jednoduchých frátí a tím to hasne). Odjeď alespoň na půl roku. Mluvím ze zkuenosti. Po 2 měsících se teprve pořádně rozkouká a začne vnímat. Po 3 měsících se ti u začnou zdát sny napůl v angličtině a teprve po půl roce začne i v angličtině myslet. Za podmínek ovem, e nemá s četinou ádný kontakt.
Zakouma: mám zkuenost s arabtinou přes internet - k ničemu to bohuel nevede. kontakt s rodilým mluvčím je nejlepí kola
Upravil(a) Veranna (21. 6. 2007 12:23)
Není tady
lilyy: Kdy jsi doma a má přístup k internetu, tak si čti na internetu. Najdi si anglické stránky o tématech, které tě zajímají, a čti si se slovníkem. Ze začátku to půjde hodně ztuha, ale takhle si výrazně vylepí slovní zásobu. Zkus třeba Wikipedii, jsou tam články prakticky ze vech oblastí - http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
Není tady
lilyy, kurz je základ. Určitě si nějaký vyber. Ale hlavně, důleitý je věnovat se tomu kadý den aspoň 5 minut. Mě baví třeba filmy s titulkama nebo koukat chvilku večer na CNN. Myslim, e tam mluví docela srozumitelně. No a v neposlední řadě se mi osvědčil Anglický list z Lidovek. Nepotřebuje k tomu slovník. Třeba jen jeden odstavec denně, v podstatě se naučit nazpamět, aby sis zapamatovala předloky, slovní spojení... Nebo si zkus třeba nějakou větu, co uslyí česky, přeloit do angličtiny. Kdy nebude vědět, koukni se do slovníku. Prostě zvolit takovou nenucenou formu, takový učení "jen tak mimochodem".
Není tady
Ahoj vsichni, kteri se chteji ucit anglicky. Pridam se k vam:rodna: a podelim se se svymi zkusenostmi. Pred 20 lety jsem odesla do Nemecka a nusela se naucit jazyk bez jakehokoli kurzu. Jedna znama mi poradila (a hned zasobila) cist knizky - zpocatku jen neco lehkeho (dostala jsem od ni celou krabici romanku, tzv. "cervena knihovna"). Nejdriv jsem nerozumela ani slovo, potom, protoze je to stale o tom samem, zacala jsem rozlisovat slova a hodne jsem se domyslela. A asi ne spatne . A taky jsem mela cely den pustenou televizi, to aby se mi ta rec dostala "do ucha" . pomohlo. Ted to zkousim s anglictinou, potrebuji ji pri hledani nove prace, ale nejak to nejde. Zacit sama s ucebnici - to me privedlo k lekci 7 a ani krucek da.. A to uz dvakrat. Ted budu zkouset stejny zpusob jako u te nemciny, navic mam dva televizni programy, kde docela rozumim, ale s tim mluvenim je to horsi, zvlaste kdyz je clovek sam a nema s kym "cvicit". Ted se v lazenskem mestecku pobliz meho bydliste objevili Arabi, ti mluvi anglicky, ale nejak se mi nechce navazovat kontakty. Byla jsem pred kratkou dobou ve Svedsku, tam jsem musela anglicky treba v bance nebo i v obchode. Sice jsem si vse vyridila, ale nestaci to. Takze - hurraa do cteni. Prijemny viken vsem preje kvinna
Není tady
lilyy, je nas takovych hodne:) Ja taky porad zacinam. Hlavni bod je chtit a ten mi schazi. Jeden pan se prihlasil do dvou kursu,takze mel 4x tydne anglictinu. Rikal, ze kazdy kurs mu dal neco jineho.A samozrejmne se doma porad ucil.Potom odjel na 2 mesice do ciziny a mluvi mu to samo:)Tak nam preju velkou chut do toho uceni.
Není tady
Kdy u se bavíme o učení aj, neznáte náhodou některá z vás dobrý kurz pro výuku angličtiny, kam by se dalo chodit? S kurzy nemám ádné zkuenosti a bojím se, abych nevyhodila tolik peněz nadarmo.
Není tady
Co se týká kurzů angličtiny, jedním z nejlepích lektorů podle mě je David Gruber (viz třeba můj pochvalný blog - http://janhora.blog.idnes.cz/c/211281/V … ctine.html) - ten se přímo specializuje na zlomení věčného začátečnictví.
Co já vím, tak vichni jeho absolventi byli schopní po skončení jeho kurzů velmi brzy běně pouívat angličtinu v denním styku...
Kdyby byl zájem, můu i poradit, jak se zúčastnit (zrovna se jeden kurz otvírá) - na blogu mám kontaktní informace, ale podle pravidel se nesmí dělat přímá reklama, take nemůu dát direkt odkaz...
Není tady
Mně se víc líbí americká angličtina, chci se taky naučit, take koukám na filmy, v originále.
Jen jsem si nala na netu výuku gramatiky. Tak snad to půjde.
Není tady
Taky válčím . filmy zatím teda vůbec nezvládám, ale mám kníku, kde je na jedné straně angl. text a na druhé český. Na kadé stránce pár idiomů. Ale jetě jsem se do ní taky nepustila. Gramatiku se učím taky po netu. Začala jsem koncem června.
Není tady
Mně to baví s těma filmama, ale taky jsem přemýlela nad kníkou v angličtině. Ale s tím, e překládat si to budu sama, abych dostala do hlavy líp slovní zásobu. A výslovnost z filmů, tam pak pochytí i něco z té gramatiky
Není tady
Dobrý den, obávám se, e doma se sama nic nenaučíte. Naučit se dobře jazyk není nic snadného :-/. Proto si myslím, e nejlepí by pro Vás byly kurzy. A intenzivní učení se i doma.
Není tady
Vyjela jsem ven (USA) se znalostí asi deseti lekcí angličtiny... ivot mě naučil tak rychle, e jsem nestihla uvaovat JAK...
Není tady
Pusinka123 napsal(a):
Dobrý den, obávám se, e doma se sama nic nenaučíte. Naučit se dobře jazyk není nic snadného :-/. Proto si myslím, e nejlepí by pro Vás byly kurzy. A intenzivní učení se i doma.
No to neni az tak pravda. ja jsem se naucila sama doma, knizky i televizi doporucuji vsem.
Není tady
sahleb napsal(a):
Pusinka123 napsal(a):
No to neni az tak pravda. ja jsem se naucila sama doma, knizky i televizi doporucuji vsem.
Kurzy jsou pro mě osobně naprosto mimo... drilovat někde v učebně mi nejde. Učila jsem se za jízdy v reálu pozorováním situací. Dneska něco blafnu anglicky (ani tuím gramatiku), jen proto, e jsem to slýchala v reálné situaci...
Upravil(a) gymnasión (6. 6. 2014 17:49)
Není tady