29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Do čeho nakládáte maso, aby to mělo fakt chuť?
Není tady
Základem je nejčastěji olej nebo bílý jogurt. A skoro vždy utřený česnek!
Olej (nejlepší je olivový) + citrónová šťáva (maso je pak křehčí) nebo víno, sůl, koření, nasekané bylinky (nejvíce používám bazalku, tymián, oregáno), česnek. Může být i hořčice (třeba dijonská). Pokud je to ála Azie, pak i sójová nebo ústřicová omáčka.
Bílý jogurt (ála Indie) + sůl, bylinky, koření, česnek. Skvělé pro naložení před grilováním!!!
Variant a kombinací je strašně moc - záleží na chuti, druhu masa, jestli se bude grilovat, smažit na pánvi ...!!
marináda na kuřecí maso - nakrájíme na kostičky nebo naložíme celé plátky
zhruba - 4 prolisované stroužky česneku (záleží jak kdo chce), 2 lžíce sojové omáčky, lžíce kečupu, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce oleje
nebo
1 rajský protlak (ne pyré), 1 lžička chilli, 1 lžíce medu, 1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžička bazalky, 2 prolisované česneky, sůl pepř., 1 lžíce chilli pasty
Není tady