6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Do čeho nakládáte maso, aby to mělo fakt chu?
Není tady
Základem je nejčastěji olej nebo bílý jogurt. A skoro vdy utřený česnek!
Olej (nejlepí je olivový) + citrónová áva (maso je pak křehčí) nebo víno, sůl, koření, nasekané bylinky (nejvíce pouívám bazalku, tymián, oregáno), česnek. Můe být i hořčice (třeba dijonská). Pokud je to ála Azie, pak i sójová nebo ústřicová omáčka.
Bílý jogurt (ála Indie) + sůl, bylinky, koření, česnek. Skvělé pro naloení před grilováním!!!
Variant a kombinací je straně moc - záleí na chuti, druhu masa, jestli se bude grilovat, smait na pánvi ...!!
marináda na kuřecí maso - nakrájíme na kostičky nebo naloíme celé plátky
zhruba - 4 prolisované strouky česneku (záleí jak kdo chce), 2 líce sojové omáčky, líce kečupu, 1 líce grilovacího koření, 1 líce oleje
nebo
1 rajský protlak (ne pyré), 1 lička chilli, 1 líce medu, 1 líce ostrého kečupu, 1 lička bazalky, 2 prolisované česneky, sůl pepř., 1 líce chilli pasty
Není tady