Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 2. 2007 21:09

Levandule
♥♥-----
Registrovaný: 17. 2. 2007
Příspěvky: 34

Marinády na maso

Do čeho nakládáte maso, aby to mělo fakt chu?


Pokud údaje dostatečně dlouho mučíte, přiznají se. R.H.Coase

Není tady

 

#2 24. 2. 2007 19:44

Maxík
Host

Re: Marinády na maso

Základem je nejčastěji olej nebo bílý jogurt. A skoro vždy utřený česnek!

Olej (nejlepší je olivový) + citrónová šáva (maso je pak křehčí) nebo víno, sůl, koření, nasekané bylinky (nejvíce používám bazalku, tymián, oregáno), česnek. Může být i hořčice (třeba dijonská). Pokud je to ála Azie, pak i sójová nebo ústřicová omáčka.

Bílý jogurt (ála Indie) + sůl, bylinky, koření, česnek. Skvělé pro naložení před grilováním!!!

Variant a kombinací je strašně moc - záleží na chuti, druhu masa, jestli se bude grilovat, smažit na pánvi ...!!

 

#3 1. 6. 2007 16:35

mondiale
♥♥-----
Registrovaný: 30. 11. 2006
Příspěvky: 54

Re: Marinády na maso

marináda na kuřecí maso - nakrájíme na kostičky nebo naložíme celé plátky
zhruba - 4 prolisované stroužky česneku (záleží jak kdo chce), 2 lžíce sojové omáčky, lžíce kečupu, 1 lžíce grilovacího koření, 1 lžíce oleje

nebo

1 rajský protlak (ne pyré), 1 lžička chilli, 1 lžíce medu, 1 lžíce ostrého kečupu, 1 lžička bazalky, 2 prolisované česneky, sůl pepř., 1 lžíce chilli pasty

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů