29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám doma předškoláka, který mi poslední dobou odmlouvá a odmlouvá. Totéž aplikuje na manžela. Je tak drzý jenom doma, ve školce, na různých návštěvách nebo když je na hlídání si to nedovolí. Většinou potlačím chuť mu jednu vlepit a důrazně trvám na úklidu hraček, čištění zubů..... a tak.
Někdy mi ale dochází trpělivost a důrazně na něj zvyšuji hlas. Pak mě to většinou mrzí a za nějakou dobu jdu osondovat jestli to na něm nezanechalo nějaké traumatizující zážitky. Většinou zjistím, že jediný kdo to řeší jsem já. Máte někdo recept, jak přinutit stávkující dítě, aby si uklidilo oblečení do skřině, srovnalo boty a udělalo milion těch drobných úkonů, které by fakt mělo samo zvládnout? Mám ho raději plácnout přes zadek? Trochu mám pocit, že napodobuje některé kamarády ze školky a chce se jim vyrovnat. Je to ale bez záruky čistě moje maminkovská doměnka.
Není tady
já bych mu s klidem jednu "hvízdla". Kamarádka své dítě vychovávala s pocitem, že kdyby synáčkovi dala jednu výchovnou, nechá to na něm doživotní následky...stejně tak i rodina u které jsem pracovala v Anglii. Všechny děti o kterých mluvím jsou tak neskutečně "rozcapené", že člověk přichází o rozum a svrbí ho dlaně... a matky přežívají ve stresu
samozřejmě tím nemyslím bití a trestání od rána do večera, ale, taky jsem dostávala "výchovné" a myslím, že je ze mě nenarušený jedinec
Je tu diskuse na podobné téma http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=13932
Není tady
Klidně ho plácni, to mu neublíží. Taky mu zahraj trochu na city, že je ti to líto jak se k tobě chová. Mluv s ním o tom.
Není tady
Když náhodou poslechne,nebo dokonce uklidí ze své dobrovůle tak ho pochval.Chval ho i za maličkosti které se mu povedou.Děti to mají rády. Nebuď ale zbytečně servilní. Na každé dítě je třeba jiná strategie.Ber to tak ,že trénujete na pubertu. Dvoumetrového neplácneš.
Není tady
Nas 5 letej synacek uz zacina mit taky moresy, implantovane v kolektivu vrstevniku
Osobne na nej mam vyzkousnou celkem s uspechem taktiku her, zavodu...
Sam ma kolem PC stale nejake veci, takze neni problem v uklidu zavodit. Kdo drive uklidi, dostane od maminky odmenu
Není tady
nemyslím si že by plácnutí přes zadek mohlo na něm nechat následky spíš bych volila to plácnutí než křičení, sama vím, že když se pak člověk rozčílí a začne zvedat hlas, může říct i věci co dítě moc nepobere a spíš to na něm nechá následky než plácnutí přes ruku nebo přes zadek
Není tady
Jo, taky jsem si myslela, že výchovu zvládnu bez fyzických trestů. Ale pokud dítě začne býti spratkem už v předškolním věku, nerozpakovala bych se krotit ho včas, rozhodně dřív, než mě doroste a přepere.
Není tady
Ohýbejmě mamko dokud jsem já janko, až já budu Jano neohneš mně mamo.
Takže důsledost, trvat na svém a nebát se vychovávat. Ony nás ty děti jen zkouší, kde máme hranice. POtřebují je. Potřebují důslednost.
Není tady
Casto si pamatuju, co platilo na me, kdyz mi bylo 5, 6, 7... Uplne presne se mi vraci vzpominky na sve detstvi, ted, kdyz se divam na to svy zlobidlo, a presne chapu, jak se citil tehdy muj tata Jsme stejny, co platilo na me, plati i na myho syna
Nemusim nic slozite vymyslet, staci si vpomenout
Není tady