6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravim Vas vsechny!
Ja bych tak rada neplanovala, ale v dnesni dobe to bohuzel jinak nejde. Je mi 25 a mimco bych si moc prala, mam trochu jiny problem, partner ho nechce. Mate nekdo podobne zkusenosti? Myslite si, ze se jeho nazor casem zmeni? Co kdyz za pet let bude mit stale stejny nazor?
Není tady
Tia, to se ho musis zeptat otevrene a narovinu. Sdelit mu svoje pocity a prani a vyjadrit se v tom smyslu, ze zase naopak ty chapes jeho duvody proc to jeste odlozit. Ovsem pozadat ho o fer vyjadreni v tom, zda deti vubec chce a pokud ano, tak kdy. Pokud rekne za 10 let, tak bych mu rekla, ze tak dlouho rozhodne cekat nehodlam a ze to asi nas vztah nema budoucnost. Zivot je o kompromisech a jestli ty chces ted a on treba za 5 let, tak by bylo fer se domluvit ze za 2,5 roku. Pokud jeho podminkou bude vlastni bydleni, tak je to casove neohranicene a zase bych zvazila, zda se alespon snazi se o vlastni bydleni postarat. Je to opravdu tezka vec tady radit, protoze se taky muze stat, ze s tebou nebude jednat fer a jenom proto, aby te neztratil, ti bude veset buliky na nos, ze deti urcite chce, ale pozdeji, pozdeji a budes cekat do nekonecna. Chce to trochu mit nos na situaci a poznat, zda jeho vymluvy jsou objektivni (nemame kde bydet), nebo jsou to opravdu jen vymluvy (az se zmuzeme na vilu a BMV), a v tom pripade radeji zmenit pusobiste.
Není tady
Moje sestra měla podobný problém se svým manželem. U něj to ale bylo způsobeno tím, že měl spoustu koníčků a zálib, které sežerou dost času i peněz. Dítě by znamenalo jednak zásah do rozpočtu a jednak "omezení svobody", protože se jednalo i o časté víkendové akce. Šlo to asi šest let tak, že plánovali jednu letní dovolenou za druhou, takže na dítě nezbývalo místo. Postupně začaly do věci bušit i drahé kamarádky s dětmi, tety, a babičky a vyvíjely na milého švagra tlak, který byl dle jeho slov naprosto nesnesitelný. Nevím, jak to nakonec dokázali, ale v dohledné době by se měli jako rodina rozrůst o jednoho člena. Řekla bych ale, že kdyby to bylo pouze na něm, tak dítě nemají dodneška.
Takže navrhuji o tom mluvit, mluvit a mluvit a udělat si jasno proč a z jakých důvodů ne a pokud ne, tak jestli je ne definitivní nebo odložitelné na nějaké potom. Někdy jsou důvody docela ospravedlnitelné, většinou mám ale pocit, že spíše zavání pohodlností a snahou zakonzervovat stávající, přijatelný stav z obavy nad tím, že to může být mnohem horší.
Není tady
Levandule, Eve, diky za rady.
Ja o tom s nim mluvim, ale prijde mi, ze je to spis kontraproduktivni! Vzdy kdyz se jen zminim tak vidim jak mu vstavaji vlasy na hlave, prijde mi, ze to prave vubec nepomaha, naopka. Ja dite taky nechci hned TED, treba za 2 roky, ale bojim se, ze jeho nazor bude i pak stejny. Jsem si jista, ze ten duvod je stejny jak to mela tvoje sestra, levandule. Nechce se uskromnit, chce naplno delat sve konicky, apod.
Myslite, ze chlapy se v tomto smeru vyvijeji? Treba ze po 30 budou vic PRO rodinu? Priteli bude letos 28.
Není tady
přítel bude mít Tio za měsíc 31 a bez ohledu ne mě teda...pač tenkrát sme spolu ještě nebyli, mi řekl že kolem 29 se na ty děti začal dívat jinak a že už si dokázal představit že by si je ted taky "jako pořídil"...až bude s kým......a předtím teda taky ani ťuk, ptostě třeba v 25 že by moho mít dítko,to ho nikdy nenapadlo....a ted je to teda 2roky co by on už klidně jo....ale jelikož já studuju tak si další 4roky ještě třeba počkáme:)!
Není tady
eve71: A to buď ráda, že jsi neměla problém otěhotnět (což mají třeba i 20tileté holky), slyšela bys to v jednom kuse "že to máš za to" Závist je hrozná věc, jak sama píšeš....
Tia: můj ex dítě nechtěl a když jsem na to téma přišla, tak mlžil a nedokázal ani říct co mu na té představě vadí. Bohudík jsme se pak rozešli a i když jsme dodnes přátelé, nezměnil se. Jeho žena je teď dost nešťastná, protože to na ni leze a on vytrvale odmítá. Koupil jí pejska a to maj jako dítě..... no comment
Není tady
Mně čeká za týden setkání s mým ex, se kterým jsem se dva roky neviděla. Je se svojí novou partnerkou rok, z toho 3/4 roku jako manželé a čekají mimi. TAk se těším,jak si vyslechnu, jaká jsem strašná kariéristka, když ve 24 letech neplánuji rodinu a manžela. Očekávám, že na mě vytasí leporelo ze svatebních fotek a UTZ a bude mi dávat nenápadně najevo, že bych už taky měla začít,nebo se nedočkám. Chjo. Jinak já neplánuji raději nic, jelikož "člověk míní, Bůh mění". Ale určitě souhlasím s tím, pořídit si mimi až v době, kdy má člověk alespoň nějaké zázemí.
Není tady
Jéé,vykašli se na to.Ve 24 letech?Kdyby jsi napsala,že je ti 34,tak beru,ale takhle?Já sice měla dcerku ve 22,dnes je to 10 letá puberťačka
,ale je jiná doba.U nás v práci jsou holky,které jsou ve 30 svobodné a neřeší to.Kolik je jemu?Držím pěstičky
Není tady
Bí napsal(a):
Jéé,vykašli se na to.Ve 24 letech?Kdyby jsi napsala,že je ti 34,tak beru,ale takhle?Já sice měla dcerku ve 22,dnes je to 10 letá puberťačka
,ale je jiná doba.U nás v práci jsou holky,které jsou ve 30 svobodné a neřeší to.Kolik je jemu?Držím pěstičky
Ahojky,
jemu bude letos 27 a jeho manželce 31. Halt už se cítí jako pyšný otec od rodiny a to, že někdo chce žít jiný život, mu přijde divný. Třeba se ale pletu a ta schůzka bude nakonec fajn.? Určitě dám vědět
Není tady
Takhle jsem měla kámoše, začal chodit s holčinou o tři roky starší než on a byl takovej puberťák,ale děsněj...během půl roku čekali mimčo(na jeho 24narozky tak asi počali ) a ted mu bude v červnu 26 (malýmu byl v březnu rok a už čekaj další...)!!! A najednou z něho je děsnej taťka...
Není tady
Ono se to asi "přepne" i v chlapovi, když jde o vlastní dítě
Sandro, já bych z toho strach neměla, jde o Tvůj život, Tvé názory a on Ti do toho nemá co žvatlat... navíc 24 není tak závratný věk. Někde jsem teď četla, že růměrný věk provorodiček v CŘ je 28,5 let, tak to máš (máme ) spoustu času....
Já osobně bych si chtěla nejdříve najít takové zaměstnání, aby se mi pak dobře vracelo - mít praxi, o kterou bych se mohla opřít... no a taky to vlastní bydlení (ale to je podmínka mého přítele, jak známo)
Není tady
Holčička napsal(a):
"...po roce auto, po dvou letech dítě a za pět let dovolená na Jadranu..."
zajímalo by mě jestli někdo tímto stylem plánuje, nebo jestli jsme jediní
Zjednodušeně:
Nedávno jsem se svěřila svému kamarádovi, že bych už si přála dítě. Že to bohužel ale ještě nejde, neboť nemáme vlastní bydlení ani zaměstnání, které by se nám líbilo. a že je ještě spousta věcí, které bychom do rodičovství chtěli stihnout zařídit a mít.
On na mě vyvalil oči, jak můžu kvůli penězům, bydlení a kariéře odsunout touhu po dítěti, svatbě atd. ...
Nemohli jsme se pochopit, jeden druhého a tak mě zajímá - jak jste na tom vy? Co si o tom myslíte? Jak moc jste plánovali?
Holcicko, souhlasim s tebou uplne.
Není tady
No, ja porad neco planuju. Do ted jsme planovali NEmit dite. Pritel nechtel a ja jsem se taky nejak necitila. Asi to vyplyvalo z moji vrozene sobeckosti.Taky jsem si naplanovala krasnej kvartyr a skoncili v 1+1. Penize vydelany v zahranici jsem planovala vrazit do neceho uzitecnyho, ale uz jsem je roztocila. Taky jsem chtela delat karieru, ale prace me vubec nenaplnuje a o nejakem postupu ani nemluvim. No a ted nastal cas, kdy pritel po diteti prahne a ono to nejak nejde. Mne je 30 a jemu 34. Takze asi toliko k planovani...
Není tady
Tia napsal(a):
Zdravim Vas vsechny!
Ja bych tak rada neplanovala, ale v dnesni dobe to bohuzel jinak nejde. Je mi 25 a mimco bych si moc prala, mam trochu jiny problem, partner ho nechce. Mate nekdo podobne zkusenosti? Myslite si, ze se jeho nazor casem zmeni? Co kdyz za pet let bude mit stale stejny nazor?
Dej mu cas, chlapi dozravaji pro rodinu mnohem pozdeji. 25 je krasnej vek, jeste bych se nad tim nezalamovala. Ten muj vzdycky tvrdil, ze deti nechce nikdy. Prehoupla se mu 30 a mluvi uplne jinak. Vsichni nasi znami, se kteryma jezdime na lyze, dovoleny a ruzny akce uz maji deti nebo jsou v ocekavani a bohuzel uz skoro nikdo nikam nemuze. Pokud ma tvuj pritel kolem sebe samy svobodny jedince, nediv se, ze se mu do toho nechce.
Není tady
ja plánujem už 4 roky. potrebujem mať nejaký základ.a budúci rok to snáď už doplánujem. byt máme, síce malý,ale dieťa chcem ešte tu, pretože mám strach ísť do väčšieho,brať si úver a dúfať, že manžel náhodou nepríde o prácu a pod. radšej vydržíme v tomto byte a keď opäť budem funkčná v práci, tak potom si vezmem úver a urobím si byt aký chcem.keď totiž pôjdem na materskú, prídem o veľa peňazí a nechcem riskovať.budúci rok končím školu,teraz som si vyriešila zdravie a na jeseň ideme skúsiť bábätko. a ak to výjde, tak budúci rok v máji skončím školu, narodí sa dieťa a za pár rokov ten byt. snáď
Není tady
No, my s přítelem se pokoušíme ted o mimi. Sice naše finanční situace není zrovna dvakrát růžová, jsem bez zaměstnání a přítel dělá doktoranturu va VŠ a letos končí. Možná zůstane na škole, možná ne. to zatím jisté není. Rekla jsem mu že musí si najít práci od července,at to nenechává na poslední chvíli s tím,že bude spoléhat že zůstane ve škole, protože pokud otěhotním,tak budeme potřebovat aby měl práci. já se samozřejmě taky snažím nějakou práci najít, ale kdybych otěhotněla,tak mě nikde nevezmou. Je to sice dost risk v dnešní době,ale nadruhou stranu moje kamarádka se pokoušela otěhotnět tři roky a až ted se ji podařilo po umělém oplodnění otěhotnět. to si pak člověk asi trochu rozmyslí,jestli čekat až bude práce, až bude byt - ten máme atd. Si myslím,že takže bych mohla čekat rok, dva atd, protože práci sehnat není jednoduché a pak bych třeba mohla zjistit,že najednou jsou problémy abych otěhotněla. tak nevím. já nějaké plánování vzdala a dokud to jde,tak se snažím práci najít a až budu těhu,tak se budu snažit aspon brigádničit a bude to víc na příteli.
Není tady