29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kolik dáváte měsíčně za služby spojené s bydlením - energie, voda? Je mi jasné, že se to odvíjí od toho na čem vaříte, čím topíte, jak velký máte byt (dům) a tak. Chtěla bych si ale udělat trochu srovnávačku. A co výše nájemného? Docela by mě zajímalo kolik se platí třeba u regulovaného nájemného. Uveďte prosím i lokalitu. Někdy mám pocit, že ty peníze snad žereme. Řeším úpo*né žárovky, splachování, koupání versus sprchování a tak.
Není tady
Máme pronajaté 1 patro RD (2+1), topíme a vaříme na plynu, bojler na vodu - elektrika, pouze sprchu... 7000.-/ měsíc (nájem i služby)
Není tady
Máme svůj dům, topení o víkendech dřevo a přes týden plyn, vaření plyn, pečení el., ohřev vody plyn, ještě k tomu spotřeba vody, dohromady provoz toho domu stojí 4600Kč, je to 5+1 + 2 sociálky.
Není tady
Také máme svůj dům, 3+1.
Ústřední topení (uhlí, dřevo) elektrika, voda, plynový sporák = cca 3500,- měs.
Není tady
3+1, státní cca 7.000,-
Není tady
donedávna jsme měli byt 3+1 v OV platili jsme 3100Kč (teplo,voda,fond oprav) + 700Kč elektrika a 90kč plyn
teď bydlíme v RD platím zálohy 2000Kč plyn, 1000Kč elektrika, 300Kč voda.
Na splachování máme vodu ze studně a půl dne topím v krbových kamnech,jinak podlahovým topením.Tuhle mírnou zimu mám zavřené radiátory.Počítám,že za plyn nám budou vracet.
Není tady
2+kk, OV, "větší" město, 1800 do fondu oprav apod., 200 elektiřina, 400 voda, 500 internet, 50 odpady. Celkem teda 2.950,-
3.600 nájem (fond oprav za cela zrekonstruovaný dům a služby), 99O el. a 200 plyn
Není tady
4.500.- 3+1(družstevní)
Není tady
2+1, 70 m - nájem 3500, 1200 otop /plyn/, 1000 elektřina /el. sporák/, fond oprav 200.
Není tady
yellow108 napsal(a):
2+kk, OV, "větší" město, 1800 do fondu oprav apod., 200 elektiřina, 400 voda, 500 internet, 50 odpady. Celkem teda 2.950,-
netopíte?
Není tady
byt 3+1OV 1500 fond oprav, 1900 topení a voda, 1050 elektřina, 200 plyn na vaření a 120 televize, 399 internet
Není tady
Bydlíme v Praze,družstevní byt, panelák 3+kk. Splácení bytu , fond oprav, služby... 5 tis., měsíční inkaso SIPO (plyn, elektřina, TV ...) okolo 2 tis.Celkem 7.000,--měsíčně. Ročně doplácíme na topení (dálkové) asi 4 tisíce.
Není tady
Nejvíc utratíme za vodu a za topení. Snad 2 000
Ovšem 190 kč internet
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
regulovaní nájemné je největší v Praze a nejnižší, tuším, v Mostě... odvíjí se asi taky od ceny bytů... V Mostě se dá koupit byt 3 +1 za 600 000! Kde ty ceny jsou.. v Praze 1,5 - 3 miliony... (průměrně) za víc se dá koupit samozřejmě vždycky
Upravil(a) host eska (22. 2. 2007 3:23)
Není tady
U nás se dá koupit byt 3+1 i za 180 000.
majkafa napsal(a):
Fakt??? To je nádherna, u nás 3+1 cca za 800.000
.
Není tady
Dana napsal(a):
yellow108 napsal(a):
netopíte?
Topíme Topení je zahrnuto v tom 1.800,- do fondu oprav apod., asi je to teda spíš položka topení (dálkové) než fond oprav
Já se o to moc nestarám, kolik za co za byt platím, prostě zaplatím a hotovo
Barborka napsal(a):
majkafa napsal(a):
Fakt???
To je nádherna, u nás 3+1 cca za 800.000
.
U nás stojí 3+1 už přes milion.
Ale ta mince má dvě strany..... levné bydlení = žádná a nebo špatně placená práce.
Díkybohu mají zatím u nás špatně placenou nebo žádnou práci hlavně naši cikánští spoluobčané nebo lidé bez vzdělání, hlavně však ti, kteří nechtějí pracovat.
tak u nás je běžně špatně placená práce, protože je jí tady málo, jsme historické město a většina podniků zavřela, my jsme prodali byt 3+1 ( 86 m2) za 1300 000 Kč.
Není tady
je to dost, já vím, ale hned jsme koupili pozemek 856 m2 za 1 milion. To je taky dost na malé ani okresní město.
Není tady
majkafa napsal(a):
Díkybohu mají zatím u nás špatně placenou nebo žádnou práci hlavně naši cikánští spoluobčané nebo lidé bez vzdělání, hlavně však ti, kteří nechtějí pracovat.
Majkafo, je otázka, co kdo považuje za špatně placenou práci.... Myslím, že špatně placenou práci dělá v určitých krajích i dost vysokoškoláků a lidí, kterým se pracovat chce. Ta konkrétní částka je asi věc názoru. Navíc každý je zvyklý na něco jiného.
Severni Morava město do 10 000obyvatel,státní byt 4patro bez výtahu-2+1 s balkonem panelový dům.nájem2300+300plyn a400kc elektrika.Musím přiznat že mi trvalo než jsem zvykla že je vše slyšet ale bohužel všichni nemůžou být celebrity aby si mohli kupovat barák.Já toužím po malém jednogeneračním baráčkem s garáží a malou zahrádkou ale to je zatím sen.V každým případě v bytě máte ukízeno hned na baráku musíte stále investovat i do okolí baráčku a práce a dost ale to je vše o financích,a nesmíte mít muže lempla kterýmu stačí divan a pivo.
Není tady