Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 18. 2. 2007 14:35

Levandule
♥♥-----

Cena za hlídání dětí

Kolik platíte za hlídání dětí cizí osobě? Myslím pokud nemáte možnost ulovit třeba někoho ve své rodině. Zajímalo by mě na co se mám připravit.

Pokud údaje dostatečně dlouho mučíte, přiznají se. R.H.Coase

Není tady

#2 18. 2. 2007 14:39

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Re: Cena za hlídání dětí

Kdysi jsem platila 30/hodina / hned po revoluci /, nyní se platí co vím z okolí 65 - 100 Kč / hod.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#3 18. 2. 2007 15:24

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Mě bude hlídat sousedka za 5000Kč měs., já půjdu do práce a ona bude hlídat 9 hod. denně a ješte si pro malého přijde ke mě domů a nechá ho dospat, abych ho nemusela budit brzy, myslím, že mám velké štěstí v této paní na hlídání. Malý spí i po obědě, tak to vychází že z těch 9 hod 3 prospí.

Není tady

#4 18. 2. 2007 16:25

Levandule
♥♥-----

A nevadí Vám, že s dětmi nejste? Nemáte třeba výčitky svědomí, že by dítě mělo být s matkou a tak. Ráda bych si později na rodičovském příspěvku něco přivydělala u svého stávajícího zaměstnavatele. Mám ale strach, že takhle budu sedět na dvou židlích. V práci se budu stresovat, co mi dělá dítě a doma, že mi utíká profese. Všude kde jsem nadhodila, že bych chtěla u něčeho po porodu zůstat mi říkají, ať neblbnu a užiji si dítěte. Bohužel nám ale moje výplata bude chybět, takže hledám způsob, jak nám výhledově trochu přilepšit. Kolik dní v týdnu se Vám zdá rozumné na "odložení"  vlastního dítěte (myšleno pouze v dobrém slova smyslu) a od jakého věku. A co na to vaši manželé (partneři)? Jsou pro nebo mají pocit, že má manželka sedět doma a starat se o domácnost a děti. U nás to je většinou v pohodě dokud všechno stíhám, ale nedej bože když není něco vyžehleno, vypráno a tak. A to s tím bohužel souvisí.

Pokud údaje dostatečně dlouho mučíte, přiznají se. R.H.Coase

Není tady

#5 18. 2. 2007 17:36

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Bohužel se tak musí dělat, pokud se člověk nechce odepsat profesně, chce to najít někoho spolehlivého a to bývá největší problém, jedna z mých hlídaček nechávala syna sedět moc dlouho na nočníku, druhá zase nedbala na pravidelné pití, třetí byla líná s ním chodit ven, to se ovšem pozná až časem, doporučuji zamaskovanou kameru a pustit, abys viděla, jak to doma jde, když tam nejsi.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#6 18. 2. 2007 18:22

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Ještě do práce nechodím, dítěti budou 3 roky na podzim a mě to asi tak vyjde, že se místo na které chci jít uvolní někdy na jaře, tak na přechodnou dobu, než půjde dítě do školky, bude paní na hlídání na plný úvazek a pak pro něj bude chodit do školky. Paní znám léta, malého hlídá dobrovolně od miminka (zdarma), má ho ráda. Jistě, nějaké připomínky bych měla, ale na druhou stranu, vím že je u nich o malého dobře postaráno a malý k nim chodí rád. Ona je něco jako jeho další babička, říká jí babi. Za každodenní hlídání budu platit, ale jinak, když jsem doposud potřebovala, tak mi ho hlídala jen tak a mnohokrát si pro něj sama přišla i když jsem hlídání nepotřebovala. Má k němu opravdu babičkovský vztah (je jí 60 let). Je u nich doma víc lidí, takže malý má kolem sebe lidi, kteří se mu věnují a chodí s ním často spolu s pejsky ven. Malému to zatím pro štěstí stačí. Navíc paní vaří mnohem líp než já a nedává mu sladkosti, když jsem řekla, ať mu je nedává. Některé jiné potencionální paní na hlídání (moje vrstevnice na mateřské) jsem hned jako hlídačky zavrhla, když malému cpali sladkosti se slovy vem si, když Ti máma nedá... a některé nechají svoje děti koukat půl dne na DVD. Je opravdu těžké najít paní na hlídání, která by vyhovovala...
Špatné svědomí nemám. Už se těším mezi lidi a navíc peníze za práci potřebuju. Momentálně jsem matka vynervovaná, protože jsem sama doma týden s nachlazeným rošťákem, který má dost energie na zlobení, ale nikam ven nemůžeme. Jak bych si přála být v práci, aby ho hlídal chvíli někdo jiný. Normálně mám na svý dítě ponorkovou nemoc. Cítím se kvůli tomu mizerně, ale dnes jsem si přiznala, že je to tak.

Není tady

#7 18. 2. 2007 20:14

serena
♥♥♥♥♥--

já platím 50Kč na hodinu

url=http://www.TickerFactory.com/]
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10704;104/st/20070523/n/Nase+Marcelka/k/92ba/age.png[/url]

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí