29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tigger, kolem sebe vidím dva druhy lidí. Jedni jsou jak rybářova žena a pořád nejsou spokojeni s tím co mají, honí zítřek a zameškají dnešek. Jéžiš, takových lidí je, dobrovolně deklasujou svůj život. Druzí prostě žijou svůj život a jsou v něm rádi. Proč ty se rýpeš v tom, jak se k tvému životu stavějí jiní, to snad je hodnota tvého rodičovství závislá na tom, jací budou tcháni prarodiče? Ségřina tchýně je blbá natolik, že ze 4 vnoučat zřetelně vyčlenila jednu vnučku a nemá ji ráda, všem koupí zmrzlinu, jí ne, všem dá na vánoce pětistovku, jí nic atp...no a CO? Rodiče vnučky si sami rozhodli o své reakci na takové počínání a basta.
Není tady
Tigger - myslím, že Tě štve Tvůj život...Asi čekáš, že by Ti měl někdo vyseknout poklonu za to, že jsi odložila potomstvo a dřela jsi, šetřila, makala, aby ses zabezpečila a přivedla dítě do "hotového". Zato švagrová si užívala, děti měla hned, pořád jí někdo pomáhal...
Počítám s tím, že se na mě naštveš, ale píšu Ti to tak proto, že prožívám v rodině něco podobného - zatím s ne moc dobrým koncem....
Mojí švagrové je 32, jejímu manželovi 38. Když jsme se sem tam bavili o rodině a dětech, tak mě vždycky nepříjemným tónem poučovala, že ona děti zatím nechce, chtějí si zařídit bydlení a jet na dovolenou a vydělat peníze. Nechce přece, aby mělo její dítě nejhorší mobil ze třídy a nemělo pořádný počítač....
Minulý rok se začali pokoušet o mimčo - zjistilo se, že přirozeně dítě mít nikdy nebudou....Najednou si uvědomila, jak čas strašně letí, že se možná dítě nikdy "nepovede"....Byla v prosinci na umělém a bohužel se nepodařilo....
Chci tím jen říct, že člověk nemá ve své moci naplánovat si život dopředu. Stejně tak nemůžeme odsuzovat některé lidi za to, že to mají v životě jednodušší.
Nám taky nikdo nic nedal, všechno jsme si zbudovali sami, po práci máme další práci....a co má být? Je to naše rozhodnutí, naše volba. Mohli jsme se zavěsit na krk tchánům, mohli jsme platit míň za bydlení, víc šetřit, víc si užívat....Ale zaplatili bysme za to jinak. Prostě bysme museli poslouchat...Každý má právo volby...
Není tady
Ahoj Tigger,
rozumím Ti, protože i já jsem poslední 3 roky procházela stejným problémem jak Ty popisuješ. Bratr mého manžela, spolu se švagrovou + dvě děti. Úplně to samý, tchýně lítá, běhá, hlídá, kupuje, rozplývá se. My se se švagrovou dohromady nesneseme. Pořád jsem toho byla plná, plná zloby, plná vzteku. Manžel mě sice chápal, ale nechtěl to do nekonečna řešit, nechtěl konflikty.
Trvalo mi to vážně dlouho než ta moje hlava dubová pochopila to, co Ti tady krásně píše třeba Annie. Jednak to chce čas a hlavně to chce, aby jsi se na tu věc dokázala podívat z jinýho úhlu (viz. Annie - která vystihla geniálně to co si teď přesně myslim i já). Víš jde totiž taky o to, že se užíráš úplně zbytečně, zbytečně "otravuješ" manžela, ale hlavně sama sebe. A jde o to abys pochopila, že Ti to za to prostě nestojí.
Přeju Ti ať se přes ten problém přeneseš a ať jsi v klidu!
Není tady
Tigger napsal(a):
majkafa napsal(a):
avalonko nad tvými příspěvky v tomhle vláknu smekám. Kéž by Tigger nad nimi začala přemýšlet.
Majkafo, nevím proč a priori za startu předpokládáš, že se nad tím zamýšlet nebudu. Já tu nejsem z plezíru, kdyby byl všechno v pohodě, nebudu tady připravovat o čas ani sebe, ani Avalonku.
Takže trochu empatie a taktu, prosím tě.
Tigger, některé příspěvky vnímáš jinak, než jak jsou myšleny. Bohužel umíš kolem sebe hodně sekat písmem, a bojím se, že i jazykem, ke své vlastní škode.
Majkafo, samozřejmě, že Tigger vzala tvou poznámku úplně jinak, než jak jsi jí mínila. Ona je strašně citlivá na kritiku - takže jí vidí i tam, kde ani vzdáleně není. Bude se muset naučit ještě spoustu věcí, než se jí opravdu uleví. Nesoudit sebe, nesoudit ostatní, nehledat útoky tam, kde nejsou - já bývala taky "nasraná na první našlápnutí". Jakmile ale změní perspektivu, začnou jí do sebe věci zapadat. Hezký den!
Není tady
majkafa napsal(a):
Tigger, některé příspěvky vnímáš jinak, než jak jsou myšleny. Bohužel umíš kolem sebe hodně sekat písmem, a bojím se, že i jazykem, ke své vlastní škode.
Takže prosím tě, jestli jsem přehlídla tvoji laskavou snahu pomoct mi, protože jsem doslova a dopísmene napůl šílená, doufejme že jen přechodně, tak mi odpusť a zkus ke mě mluvit poněkud transparentněji, abych to vnímala tak, jak jsi to myslela.
Není tady
Annie, vůbec jsi mě nenaštvala, jsi jedna z těch, kteří mi tu napsali něco konstruktivního, řekli svůj názor a přitom se dokázali do mě nenavážet a v mé situaci, kdy se mi (byť mojí vinou) momentálně doslova i blbě dýchá, mě ještě nepřidušovat.
Na upřesněnou, myslím, že nejsem úplně případ tvojí švagrové, i když podobnosti by byly. Já mateřství odkládala, nikoli proto, že by se mi nechtělo přestat jezdit na hory, k moři nebo se připravit o kus pohodlí a svobody, který s sebou bezdětný život nese, ale protože jsme neměli ani kde bydlet. Děti jsem chtěla moc už dřív. A při našich víkendových rodinných akcích jsem několik let přihlížela, jak zatímco já chodim do worku od pondělka do pátku, abych vydělávala a budovala a vlastníma silama se svému snu o rodině aspoň přiblížila, někdo si za tím jde kratší cestou přes city a nejenže se nestydí, ale dostane ještě pomyslnou svatozář a statut madonny.
Sorry že to vnímám nespravedlivnost.
Nicméně uznávám, že jsem dost přecitlivělá a teď je zbytečné na mě chodit s jiným než citlivým přístupem.
Není tady
Tigger, myslím, že lepší názory a rady než jsi dostala od Avalonky už nedostaneš, takže se ani nebudu namáhat, jen bych zdůraznila toho psychologa, možná i kineziologii. Může se zdát, že kinezka je všelék, ale není to tak. Potřebují ji ale přesně takové typy jako jsi Ty. Máš blokaci, ale víš o ní ( doufám, že jsem to pochopila správně) a chceš na sobě pracovat. A to je dobré. Ty totiž musíš přestat řešit švagrovou a její děti a potřebuješ se začít šťourat v sobě. A začni co nejdřív!!!!!!!! Dokud máš vztah v pořádku!!!!
Není tady
avalonka napsal(a):
Majkafo, samozřejmě, že Tigger vzala tvou poznámku úplně jinak, než jak jsi jí mínila. Ona je strašně citlivá na kritiku - takže jí vidí i tam, kde ani vzdáleně není. Bude se muset naučit ještě spoustu věcí, než se jí opravdu uleví. Nesoudit sebe, nesoudit ostatní, nehledat útoky tam, kde nejsou - já bývala taky "nasraná na první našlápnutí". Jakmile ale změní perspektivu, začnou jí do sebe věci zapadat. Hezký den!
Přesně tak. Do té doby mi nepomůže než jít na mě s dávkou empatie a trpělivosti.
Neříkám mazat med kolem huby, ale vzít mě za ruku a přiblížit mi jinou perspektivu. Vysvětlit mi že jsem nemožná a blbá, protože to už sama od sebe nevím, mám to hozený jinak a ještě kolem sebe kvůli tomu kopu, je jaksi to poslední, co mi umožní vidět věci jinak.
Začínám se těšit na psychologa!
Není tady
Annie napsala: Stejně tak nemůžeme odsuzovat některé lidi za to, že to mají v životě jednodušší.
a
Tigger napsala: Někdo si za tím jde kratší cestou přes city a nejenže se nestydí, ale dostane ještě pomyslnou svatozář a statut madonny. Sorry že to vnímám nespravedlivnost.
Holčičky, tohle tak není. To se vám zdá, ale je to opravdu jen vaše vnímání, jak napsala sama Tigger.
Nikdo nemá život jednodušší, to je veliký omyl. Vy totiž s těmi lidmi nežijete a vůbec nevíte, jací vlastně jsou, co je trápí a tíží. Aneb jak se říká, do nikoho nevlezete.
Mně už se mockrát stalo, že jsem si tak nějak přacně závistivě (no, občas i nepřacně) říkala "jé, ta se má - je mladá, hezká, klofla bohatého, jezdí si po světě, nic je netíží, děti mají úspěšné" a ouha, za čas se ukázalo, že je to jinak. A ne trochu jinak. Naprosto jinak. No, nemusím chodit daleko, podívejte se na Vendulu Svobodovou. Už se k tomu nechci trapně vracet, ale ona se mi sem skutečně hodí a to jsem naprosto nestranná, nefandím jí ani jejím odpůrcům. Každopádně dneska je to ženská, která je v pr... a kde byla před měsícem? Asi taky v pr..., akorátže o tom národ nevěděl.
Tigger - z té tvé věty cítím ukřivdění a závist. Jistě to tam cítíš taky. Opět jsi to ty, kdo svou švagrovou stavíš na piedestal a sebe stavíš do pozice plazícího se pod tím piedestalem. Není to tak - jen ty to tak vnímáš. Budeš vnímat pouze pochvaly na její adresu, ale už si nevšimneš případné kritiky. Je to proto, že to tak vidět chceš.
Je možné, že jí tví tcháni nadržují, ale je to proto, že ty tím, co z tebe vyzařuje, vlastně ani neumožňuješ jinou alternativu. Ty máš na čele napsáno "já jsem ta, po které musíte hodit kamenem, protože na nic jiného nejsem zvyklá".
Nechci ti sypat sůl do rány (vím, jak moc tě to bolí) - jen se dále pokouším rozkrýt ti mechanismus tvého uvažování. Tak, jak to umím, o nic lépe.
Upravil(a) avalonka (19. 2. 2007 14:28)
Není tady
lueta napsal(a):
potřebuješ se začít šťourat v sobě. A začni co nejdřív!!!!!!!! Dokud máš vztah v pořádku!!!!
Lueto, momentálně sháním psychologa, ale divím se, že to není zdaleka tak jednoduché, jak bych čekala. Přesto hledám a věřím že najdu.
Do té doby hledám útěchu tady, v práci, snažím se něco dělat doma, kontakt s manželovou rodinou jsem se rozhodla zcela utnout do doby, než se mi trochu změní "ta optika" jak psala Avalonka. A taky (logicky) do doby, než přestanu cítit negativní vibrace z jejich strany a než přestanu ty vibrace vysílat i já.
Tahle opatření mi snad pomůžou. Souhlasím, že to hrozně nalepává vztah s manželem a ten musím od toho všeho ochránit.
Není tady
Tigger držím moc palce, aby jsi toto období zvládla vím, že to pro tebe není jednoduché a chápu to (i já mívám občas takovéto stavy, naštěstí si většinou brzy uvědomím (někdy za pár hodiny někdy to trvá i víc než den), že je naprosto zbytečný se vztekat, že tím akorát kazím den sobě i svému okolí).
Prostě zkus to hodit za hlavu a užívej života, vždyť jsi zdravá ženská, máš milujícího manžela, domov, práci a brzy bude i ten řvoucí uzlíček štěstí, tak co ti vlastně chybí.
A pokud to nezvládneš sama, určitě zkus i pomoc psychologa, jak ti tady radí holky, nebudeš první ani poslední.....
Není tady
Děkuju tobě i všem, kteří mi tu chtěli pomoct.
Díky i těm, kteří se mi ozvali do pošty.
Doufám že vám brzy budu moct napsat jiné zprávy než ty uřvané
Není tady
Tigger, zdáš sa mi fajn ženská a skúsim ti napísať niečo, čo som ja raz dostala ako dar od jednej veľmi múdrej a vtipnej ženy a čo si opakujem ako mantru: Nemusíš nikomu nič dokazovať, ani sama sebe... ani švagrinej, svokrovcom, mužovi, nikomu... Nič ti nechýba k dokonalosti, ani to dieťa, ani bývanie, ani auto... Si úplná a dokonalá bytosť sama osebe. Hlavne sa nemusíš s nikým porovnávať či súťažiť. Vezmi si tieto vety a choď s nimi za psychológom, kineziológom alebo inam... (možno rodinné konštelácie?). Myslím, že dieťaťko už čaká na svoj výstup, stačí, keď mu trochu pomôžeš psychickou pohodou(plač v tehotenstve vraj maličkým neprospieva)... Držím palce.
Není tady
Račí, psychologa musím oslovit dřív než gynekologa. Copak by dal bůh život do něčeho tak neuspořádaného a nevyrovnaného?
Celý víkend jsem se srovnávala s tak negativními emocemi, že mi bylo fyzicky zle a to není dobrý předpoklad pro bejby
P.S.: před tou předmětnou návštěvou jsem stejně nakonec utekla a vyhnula se jí. A je to dobře.
Není tady
Tigger napsal(a):
Račí, psychologa musím oslovit dřív než gynekologa. Copak by dal bůh život do něčeho tak neuspořádaného a nevyrovnaného?
Tak tomu říkám přístup
Není tady
Tiger máš pravdu, nejprve se pěkně srovnej psychicky a zbytek už přijde sám...................
Není tady
Na druhou stranu, jaktože určitá skupina žen, zrovna nepříliš uspořádaná a vyrovnaná, taková, kterým se nechce dělat a už jen porodné a vyšší RP je pro ně slušná motivace (švagrová ) snáší zlatá vejce na první pokus?
Není tady
Tigger napsal(a):
Na druhou stranu, jaktože určitá skupina žen, zrovna nepříliš uspořádaná a vyrovnaná, taková, kterým se nechce dělat a už jen porodné a vyšší RP je pro ně slušná motivace (švagrová
) snáší zlatá vejce na první pokus?
ojoj, tak tahle otázka je opět od té "staré Tigger". No nic, ona už se ta nová rodí
Není tady
avalonka napsal(a):
Tigger napsal(a):
Na druhou stranu, jaktože určitá skupina žen, zrovna nepříliš uspořádaná a vyrovnaná, taková, kterým se nechce dělat a už jen porodné a vyšší RP je pro ně slušná motivace (švagrová
) snáší zlatá vejce na první pokus?
ojoj, tak tahle otázka je opět od té "staré Tigger".
No nic, ona už se ta nová rodí
To byl částečně vtip! a částečně i konstatování, že s je to víc v člověku než bohu. Žádný alibismus.
Není tady
Tigger, velký krok kupředu uděláš, když přestaneš lidi kolem sebe tak nesmlouvavě posuzovat. Pak totiž tu samou laskavost prokážeš sobě a přestaneš být tak nelítostný soudce. Bývala jsem úplně stejná jako ty a dozvuky v sobě cítím stále.
Jak víš, že je švagrová neuspořádaná a nevyrovnaná, nechce se jí dělat a myslí jen na peníze? Jak víš, že její děti jsou zlatá vejce a že s nimi dobudoucna nebude mít (možná narozdíl od tebe) obrovské problémy?
Nevíš to, kočko. Jen se domníváš - díky svému úhlu pohledu. Nevíš zatím nic - zatím ani nevíš, kdo jsi ty, natož kdo je někdo jiný. Tak dočkej času a pro první dny odteď si stanov jeden jasný cíl: POKUSÍM SE NIKOHO NEHODNOTIT. A uvidíš, jak se ti budou kroutit palce u nohou touhou zase o někom říct "to je debil" nebo "já jsem taková kráva". Uvidíš, jak lítý soupeř je člověk sám sobě. Ten nejtvrdší soupeř. Ale zkus vytrvat a pak ucítíš, jak z tebe padá obrovské břemeno.
Není tady
to Avalonka : taky bych chtěla být pokorná - snažíme se s manželem 10 měsíců a nějak nám to nejde. Není divu že začínám být nervózní a naštvaná na každou, která nás předběhne. Není to lehký když to miminko tak moc chceme ....
Není tady
Tak skúste menej chcieť a viac sa tešiť z toho "robenia"... Veď to je krásna robota, nie?
Není tady
kafkian - 10 měsíců je kuloví. Můj gynekolog říkal, že dřív se nechávaly páry být tak 2 roky a až poté se začalo cokoli řešit. Víš, že je ženská plodná jen pár hodin v měsíci? Když by sis to statisticky spočítala, je opravdu dost nízká pravděpodobnost, že člověk otěhotní dřív než za rok až dva.
Můžeš namítnout, že některé to zkusí a jde to hned. To je fakt. Tak se prostě trefily
Dneska se ale všechno láme přes koleno - a vše se začíná jako "neplodnost" (fuj to je humus výraz) řešit snad už po půl roce - u ženských nad 35 let. Vzpomínám si, jak můj gynekolog napsal něco ve smyslu "latentní sterilita", když mě posílal do Podolí s přítelem na spermiogram.
Nakonec u mě zvítězil zdravý rozum a do toho Podolí jsme vůbec nešli. Obrátila jsem se na homeopata (ačkoli jsem do té doby o této věci neměla ánung) a také s jeho pomocí se dala - ZEJMÉNA PSYCHICKY - dohromady no a v srpnu počala úplně přirozeně. S jakoupak sterilitou na mě!
Není tady