27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
čau holky,chtěla bych Filípkovi koupit chodítko .Akorát jsem se doslechla e to není příli zdraví.Tak by mě zajímali vae názory a skuenosti
Pouívali jste??Budete ho kupovat?jak to vidíte??Kamarádka třeba říká e si v tom malá vyhraje,ale nerada bych mu dala něco co by mu kazilo noky.Poradte plíss
Není tady
Kdy jsme byli na půlroční kontrole kvůli kyčlíkům, tak nám ortoped přímo chodítko zakázal. Teď chodíme na rehabky a tam jsou na nástěnce vyvěeny letáčky s tím, e chodítka dětem kodí. Spíe se doporučuje to aktivní chodítko.
Není tady
Ahojky, já to vidím e ANO, pokud v tom dítě nenechává půl dne
třeba na chvilku, kdy vaří, potřebuje chvíli něco udělat, můe jezdit u tebe, samozřejmě tam, kde je bezečno a nemůe nic strhnout atd.
Prý to není zdravé, ale myslím, e je to myleno pro mámy, co tam dítě prdnou a tím končí starost na dlouho a jdou si dělat svý...ví jak to myslím?
ale pokud to dr. zakáe, jak psala anda, asi bych do toho nala...anet, vy máte problémy nebo to dr. prostě zakazuje veobecně?
Upravil(a) Andri (15. 2. 2007 21:36)
Není tady
Vojtík byl v chodítku od esti měsíců.Začal chodit dva dny před desátým měsícem.V červenci mu bude est a ádné problémy dosud neměl,a na plochou nohu,ale to má v dnení době skoro kadý.
Eliku jsme začali dávat do chodítka od sedmi měsíců,v devíti začla lézt a od té doby v chodítku být nechtěla.Koupili jsme jí to aktivní,ale nechodí s ním.Sedne si před něj,hraje si s ním,ale chodit nee.Párkrát se jí stalo,e kdy u něj stála a padala na zadek,zapoměla se pustit a chodítko letělo i s ní.Take se bojí.Zatím nechodí,tak jsem sama zvědavá,kdy přijde ten velký den.
Není tady
anetko-mám namysli něco na tenhle styl http://chicco.babyexpert.cz/choditko-dj … y+dp23598/ nevím jak vypadá to aktivní chodítko??
Není tady
mielinko moje neteř měla přesně tohle, byla v tom od esti měsíců jak píe libunda a má nohy do O protoe jak nedoáhla na zem, tak se jí kroutily přesně do tvaru O dole chodidlama k sobě a neuměla pak ani lézt...
Není tady
Miselinko, já jsem zastáncem pouze aktivního chodítka. Můe na něj kouknout k nám na stránečky, my ho koupili v mimibazaru za pětistovku od Fisher Price. http://www.kozlik.estranky.cz/fotoalbum … o-dvou/341
Není tady
Miselinko, chodítko je moná dobrá věc pro roční děti co neumí chodit jako pomůcka, ale půlroční dítě bych do toho nedala. Mě před ním také varovali ( Dětská lékařka, rehabilitační Dr a pak i na Neurologi mi Dr poloila otázku : Doufám e jste nepouívali chodítko..)
Vím e o tom cca před 2 lety byly hodně diskuze v televizi, větina chodítek vůbec nevyhovovala a ta část co ano, tak jen na chvilku a pro větí děti.
Nejen e z toho mohou mít nohy do O, ale páteř není u takto malých dětí dostatečně zpevněná na chůzi ani v chodítku ( a potíe s páteří se neprojeví hned). Je to stejné jako kdy se dítko snaí chodit podél nábytku a ty mu samou radostí chce pomoci a chytne ho za ruce a někam odvede, to je také jedna z věcí kterou dítěti spí ublíí...... Stejně jako posazování do křesla, nebo do kočárku kdy jetě neumí samo sedět,tedy samo se posadit a sedět.
Já jsem jednoznačně proti chodítku. Aktivní chodítko je něco jiného. Zkus se na to zeptat své Dr.
Upravil(a) spunt (15. 2. 2007 22:21)
Není tady
Ne, klasické chodítko je kodlivé na páteř, take tahle věc mi do baráku nesměla. Navíc dítě záda nebolí, tak si neřekne, e chce z chodítka pryč, ten prolém se projeví a mnohem později. Od mého kolegy dcery u od základní koly měly problémy se zády a chodítko k tomu prý "pomohlo".
Moje Mudr. byla taky proti chodítku.
Aktivní chodítko Fisher Price jsme měli, ale nikdy s ním malý nechodil. On se o něj moc opíral a vdy mu ujelo a upadl, tak o něj ztratil zájem.
Není tady
My máme tohle chodítko a Elis s ním taky nechodí www.broucitesarici4.estranky.cz/fotoalb … -mesic/19.
Pár bouraček jí stačilo,ale jinak si s ním vyhraje.
Není tady
já ho koupila, kdy bylo malé asi 8 měsíců. Aktivní rychlý nápad jsem okamitě letěla ho zrealizovat. Verunku naprosto nezajímalo.Maximálně ho obcházela. Minuty v něm trávené 100% spočítám na jedné ruce.
Pak jsem se i dočetla, e to není zdravé, ale natěstí jsem to řeit nemusela. Verunka prostě nesnáí omezený prostor. Prodala jsem ho na mimibazaru a čekala jsem, e jen já kravka nevěděla o tom, e to není doporučované! Holky se mi tam o něj skoro popraly! Chodily mi pak emaily typu, prodej ho mě, já jsem samoivitelka........ bylo mi z toho dost divně a nadávala si, e jsem ho měla vyhodit. Kadé jsem psala o tom, e je to nezdravé a kadá mě přesvědčovala, e je vlastně dneska ve nezdravé!
Koupila jsem starí aktivní http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=3847667
je to pak i motorka, u se musím začít pomalu některých věcí zbavovat....
take já jsem taky proti, pokud to jde bez něj vydret. Kamarádky klučík byl prostě v chodítku rád, i kdy u uměl chodit. Kadé mimi je prostě jiné
Není tady
Jedině aktivní chodítko, klasické v ádném případě, nemohu ne souhlasit s holkama. Jeto jen pohodlnost mamin se dítěte zbavit. S aktivním chodítkem si vyhraje stejně, není omezené, kdykoliv se k němu můe doplazit, Kačka ho evidentně pouívala jako prostředek kam se jak snadno dostat. Hlídala jsem ji ze začátku, pak u vůbec. Chodítko je uzpůsobené tak, e nejede rychle, take neujede, párkrát se převrhla i s chodítkem dozadu, ale to u dělá kraviny kdy chodí, neví coby, tak u leze i do odkládacího rotíku , ale vyhraje si s ním i kdy u chodí. Ona má hodně ráda auta, nemá skoro ádné panenky, take i chodítko je v podstatě auto
, ale k němuse nemusí sklánět, co jí vyhovuje
Není tady
S chodítkem také nesouhlasím, jedině s aktivním ..Adélka si stoupala u od 8měsíců a naučila se chodit sama hned u veho a taky lítala za ruku, jinak jsme měli jen takovýho hrocha od FP s kostkama který se dá upravit jako aktivní chodítko a stačilo jí to
Není tady
Miselinko, take holky ti tady poslali odkaz na to aktivní chodítko.
Andri-problémy ádné nemáme, doktor to zakazuje vem dětem, dokonce i ty hopsadla. Prostě mi řekl, e dokud se malá sama nepostaví tak nepostavovat a je to se vím. Nesmím malou posazovat (i kdy u sedí), prostě na ve musí přijít sama....
Take do ničeho malého nenu!
Upravil(a) anet (16. 2. 2007 8:30)
Není tady
Misho máme stejné chodítko , Filípek za ním začal chodit teprve včera, protoe doteď mu to na plovoucí podlaze hodně klouzalo. Teď u víc udrí stabilitu, tak to zvládá. Přítě u bych si ho asi nepořídila, protoe s ním začal chodit a kdy ho téměř nepotřebuje, protoe zkouí chodit sám...
Není tady
Chodítko, v ádném případě! jedině tedy to o které se dítě opírá ručičkama, to je myslím to aktivní a to taky a samo začíná chodit.
Z odborného hlediska - dítě, které jetě samo není schopno zatíit dolní končetiny, tedy nechodí úplně samo, nemá schopnosti udret pánev,páteř atd. prostě nemá k dispozici pohbový vzor, kterým by chodil dopředu, ani by si neublioval. Tím myslím - zatěoval doní konetiny, pánev, a celou páteř tak, e z toho potom nemá potíe jako např. zakopává o pičky, vadné drení těla, nohy do x to souvisí s těma pičkama.
Nepouívala bych to ani u 9m dítěte které obchází nábytek, protoe chuze do strany s oporou HKK, je něco jiného ne samostatná chuze dopředu.
V chodítku má dítě zavěenou pánev do nějakého dráku a jen hybe nokama s páneví prohlou dopředu a vyřazenym břiním svalsvem, nemluvě o nějaké rotaci páteře atd.
Neříkám e se nějaká porucha projeví hned u kadého kdo chodítko pouíval, ale bolesti hlavy a páteře v pozdějím věku mohou mít příčinu právě v tomhle.
to jen pro vai informaci, i kdy vm e mnoho maminek řekne my jsme ho poívali u obou dětí a jsou v poho! ale to je relativní, potíe se nemusí projevit hned ale zatěovt dítě tímto způsobem, kdy vím, e mu tím mohu způsobit velké potíe. a zadělám mu tím třeba na problémy s páteří.
lo by to napsat lépe, ale nemám moc času tak jen tohle.
Upravil(a) Pepi (16. 2. 2007 12:00)
Není tady
taky to byla tměř zbytečná investice. Verunku zajímá vlastně a teď a to spí ho překlopit a zkoumat kolečka
jene já jsem jako skoro kadá mamina : "to musíme mít!!!!!!! " a prd. Verča to má v pai a zajímäjí ji jen dospělácké věci
Není tady
Moje obě děti se brzo začly stavět na nohy a tak měly chodítko.... Noičky by v chodítku opravdu neměly viset ve vzduchu.Na kyčle jsme s klukem taky chodily a nijak mu to neublíilo..Holka začla chodit v 9měs. a kluk v 11měs.
Není tady
Já jsem také proti chodítku.
Chodítko je vhodné a kdy dítě chodí kolem nábytku - a to u ho vlastně ani dá se říct nepotřebuje.
Není tady
Chodítko ano, ale ne na dlouhý čas, vichni jsme vyrastali s chodítkem a jsme tady, ale určitě nás tam nenechávali viset celý den a to je důleité. Na půl hodny kdy něco děláta určitě ničemu neukodí, vechno s mírou Já mám taky chodítko a vůbec nic si nedělám z reakcí jak je to moc patné
Upravil(a) AndreaP. (31. 3. 2016 20:50)
Není tady
Tupoune, nech toho
Není tady
Njn, tupé Renče skončil ban, tak zase bude řádit.
Není tady
RencaTupa napsal(a):
Chodítko ano, ale ne na dlouhý čas, vichni jsme vyrastali s chodítkem a jsme tady, ale určitě nás tam nenechávali viset celý den a to je důleité. Na půl hodny kdy něco děláta určitě ničemu neukodí, vechno s mírou
Já mám taky chodítko a vůbec nic si nedělám z reakcí jak je to moc patné
![]()
Mimochodem, ty slípko tupá, vichni jsme s chodítkem rozhodně "nevyrastali". A o kodlivosti chodítka se určitě pobavím radi s ortopedem, ne se samicí kura domácího, která se iví reklamním opruzováním.
To, e ty si nic nedělá z toho, e je to nezdravé jetě neznamená (protoe se ti to hodí do keftu), e tím nepokozuje zdraví svého dítěte.
Není tady