|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1 2
Holky i já vám dlužím svůj porodní referát. Tak tady je:
Byla neděle 21.1.2007, říkala jsem si, dneska by to šlo. Moje babička totiž tvrdí, že děti narozené v neděli jsou děti štěsteny, tak jsem byla rozhodnutá porodit prostě v neděli.
Dopoledne jsem strávila venku, bylo krásně slunečno, vozila jsme s manželem dřevo a odpoledne jsme si vyrazili do Pardubic a do Hradce pokoukat po nákupech. Už cestou domů jsem cítila podivné bolesti. Aha tak to jsou zřejmě poslíčci, říkám si. Dojeli jsme dom, navečeřeli se a sedli k telce natěšeni na večerního Spartaka. Ono prd, nedalo se sedět, nedalo se ležet, tak šup do sprchy a říkám si, raději půjdu ležet, co kdyby to fakt na tu neděli vyšlo 
Nespala jsem celou noc, bolesti byli nepravidelné, v pět jsem šla do sprchy, říkám, si, ta rozhodne, rozhodla. Bolesti síleli a byli po pěti minutách. Jedeme, zavelela jsem. Nebyla jsem si ale jistá. Proto ještě před domem říkám manželovi, že na to prdíme, že to asi není ono. A šup, zase škuba. To samé jsem mu říkala ještě před nemocnicí, ale nedal se, narval mě do vrátnice a už nebylo cesty zpět 
Natočili mi monitor, to už byli bolesti po 3 minutách. Manžel čekal a když jsem mu řekla, že rodíme, tak na mě koukal, jak když mě viděl poprvé a nemohl věřit. Byla jsem hrozně nevrlá, hladová, nevyspalá a pořád se mě někdo na něco ptal. Manžel se snažil mi moc pomoci, ale já tu pomoc ocenila až při porodu samotném, ty bolesti předtím co jsme měla byli tak hrozné, že jsem nesnesla jakýkoliv dotyk či slovo. Moc mě to pak mrzelo, ale v tu chvíli si to člověk prostě neuvědomí. Je rád, že rád.
Sprcha, klystýr, naštěstí yelem. pak bolesti jako sviňa a hlavně do zad a pěkně křížový. Mezitím pořád kontrolovali malou. Pořád dobrý, pak mi píchli vodu a to začalo peklo. Říkala jsem si, že je to snad to nejhorší, co jsem kdy zažila. Ne nebylo. To teprve přišlo. Bohužel i já potvrzuji to, že rodina zdravotníků ma hold smůlu. Máma je dětská sestra, táta Dr na RTG, segra na traumatologii. Blbě se mi dýchalo, dělalo se mi tma před očima, vidím, že mi dávají kyslík a na sestře jsem viděla, že spěchá a říká mi ať tolik nedýchám, že Verunce beru kyslík. To už jsem byla i s kyslíkem na stole, na břiše mi ležel jeden doktor, dole v nohách na mě přes brýle koukal kruhý doktor. Najednou tam bylo tolik lidí, že jsem jich tolik najednou dlouho neviděla. Tlačte, tlačte!!!!Maminko musíte tlačit. Hup na břicho, a znova a opět. Žebra jak v ohni., tlačit mi nešlo. Připadala jsem si neschopná, všechny jsem slyšela hrozně z daleka. Najednou velká uleva a Verča byla venku, bohužel 2x pupečník kolem krku, ale Dr byl rychlý. Brečela, ano slyšela jsem brek své dcery a najednou mi došlo, že se ze mě opravdu stala máma a z manžela táta. Hrozné dojetí, uleva. Málá brečela a byl to ten nejhezčí zvuk co jsem kdy slyšela. Ostatní jsem nevnímala, nebolelo mě to. Říkala jsem si, že je mi fajn, že bych šla domů. Když jsem si dvě hodiny po porodu sedla na postel, sestra na mě koukala jak vrána, že sedím a nebolí mě to. Přiznávám trochu bolelo, ale dalo se to. Epidural jsem nedostala, to se nestihlo, takže jsem si to užila se vším všudy, ale stálo to za to!!!!!Máme krásnou holčičku Veroniku, narodila se 22/1/2007, je to vodnář a přestože není v neděli, tak věřím, že to bude dítě štěsteny a udělám pro to všechno!!!!!!Měla 2,8 kg a 48 cm, žádné míry modelky, ale my to pomalu doháníme, už máme 3,3 kg při kontrole minulý čtvrtek.
Holky všechny, které Vás to čeká přeju moc moc sil a my co to máme za sebou přeju zdravé a prospívající miláčky. 
Mějte se krásně!!!!!! Ládi a Verunka
Není tady

Ládí, ještě jednou velká gratulace a ať vám Verunka dělá jen samou radost a roste do krásy 
Není tady

Ládi... zrovna jsem ti psala do emailu, že asi postrádám tvůj referát o porodu !!! 
Tak jste to zvládly, jste šikovný holky !! 
Tak ať vám Verunka pěkně roste a je hodná 
V kolik se tada nakonec narodila ??? 
Není tady
Ládi já jsem nenapravitelná cíťa a opět jsem si poplakala
přeju vám oběma hodně štestí a zdraví a věřím, že Verunka bude skutečně dítkem štěstěny 
Není tady
Ladi, taky jeste jednou gratuluju
Není tady
Pridavame se...moc gratulujeme k "drobeckovi" Verunce

Není tady
Taky moc gratuluju, jste obě šikulky 
Ahoj parťáku 
No konečně jsem si početla o prvním velké výletu Verunky
To sis teda užila, viď? Ale už to bude jen a jen lepší a přeju Vám holky, ať se máte jen a jen bájo, ať je doma veselo a jste šťastná rodinka....a brzo se doufám uvidíme
verunka je krásná, už se těším, až si jí někdy v budoucnu pochovám 
Není tady
Ladi hodne stesti Verunce do zivota:)
Není tady

Gratuluju a Verunce přejeme v životě hodně štěstíčka!!!
Není tady
Moc gratuluju k Verunce,taky doma jednu mám.A přeju hodně zdraví a jen samé příjemné chvíle s malou!
Není tady
Ládi, moc a moc s Adámkem gratulujeme!
Verunce hlavně hodně zdravíčka, ať vám roste do krásy a dělá jen samou radost!
Vím, jak jsi bojovala za to, aby miminko vůbec bylo, a o to víc ti to přeju, tak si to krásně užívej!
Ahojky, Gabča a Adýsek.
Není tady
Ladi, moc gratuluju, uzila sis to se vsim vsudy, ale Verunka vse urcite vynahradi. Preji obema hodne zdravicka a stesticka
Není tady
Ládi,holt zdravotníci to tak mají,vím to z vlastní zkušenosti a to už dvakrát,moc gratuluji k Verunce,hlavně hodně zdravíčka a užívej si malou,pa Iva.

Není tady
Ládi, moc moc blahořeju k Verunce, přeji hodně zdravíčka a spoustu krásných chvil.
Není tady
Přejeme oběma hodně zdravíčka a lásky. 
Není tady
Ještě jednou moc blahopřeju k Verunce a užívejte si to !!!!!! Je to úžasný pocit !!!!!!
Až budeš mít nějaký fotečky, sím sím , pošli mi je, ráda bych tvoji princezničku viděla.

Není tady
DALŠÍ DOJEMNÁ SLOHOVKA, ČÍM VÍC SE MI BLÍŽÍ POROD, TÍM VÍC TO SNAD PROŽÍVÁM.UŽ ABYCH TO TAKY MĚLA ZA SEBOU. A VÁM HOLKY PŘEJU HODNĚ ŠTĚSTÍ A GRATULUJU K VERUNCE!! V
Není tady
Ládi, ještě jednou moc gratuluji a ať ti Verunka dělá samou radost.
Určitě jsi skvělá mamina a mateřství si plně užívej! Moc ti to přeju a díky za SZ.
Není tady
Ládi, moc pěkný!!! Tak ať prospíváte a jste zdraví!!!

Není tady
Ládi, nemusí tě mrzet, že nemáš "nedělňátko". Někde jsem četla, že deti narozené v roce 2007 budou takové úplně všechny!!!
Stránky: 1 2