29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zanedlouho mi bude 45 let a tak se sama sebe ptam: co dal?
V mem zivote jsem mela pomerne stesti, ale v cem se me vubec nedarilo, to byly vztahy s muzi. Vzdycky jsem byla hezka holka, vesela a sobestacna a muzskych jsem mela mraky…. jen jsem nikdy nenarazila na toho “praveho”. Vetsinou si vsichni se mnou uzili a pak prestali mit zajem. Byla jsem sice dvakrat vdana, ale da se rici, ze vicemene z nouze. Proste jsem se chtela vdavat a tak jsem si vzala prvniho, ktery me chtel.
Ted uz jsem skoro deset let sama a vychovavam dve deti, ktere uz jsou v puberte. Nedavno jsem se po dvouletem vztahu-nevztahu rozesla s pritelem. Bylo to tezke, ale to nejhorsi uz mam za sebou, chci zase milovat a tak se rozmyslim, co dal.
Je mi vlastne takhle dobre. Ja vzdycky vsechny vztahy strasne prozivam, vetsinou se trapim a tak. Ted mam klid, ale na druhou stranu nechci byt az do smrti sama. Nekdy si otevru seznamky na internetu s tim, ze si dam inzerat, ale neco me vzdycky odradi. Vlastne chci a nechci. Na seznameni v realnem svete mam dost malou sanci, nechodim do spolecnosti, nebot nemam s kym.
Myslite si, ze je to normalni, aby zenska v mem veku uz uplne rezignovala a zustala sama? Nekdy si pripadam jak mimozemstan….. kazdy nekoho ma, jen ja ne. Docela se stydim. Asi to bude tim, ze nas vsude upozornuji na zitrejsi svatek sv. Valentyna a me mrzi, ze nemam komu napsat a nikdo nenapise me.
Ale ja se tak strasne bojim dalsich zklamani!
Muzete mi napsat vas nazor nebo zkusenost?
Není tady
Já bych si tu seznamku dala, ale proboha Tě prosím, ber to jen jako nezávaznou "milostnou" HRU, jen tak polehoučku ... Nesmíš to brát smrtelně vážně, nedávat se do toho celá a bezvýhradně... A těch seznamek bych si dala víc, počítej, že mezi adepty budou i ženáči a různí típci, ale mezi 10-20ti se může objevit i "poklad" . Píšeš, že vztahy strašně prožíváš, tak tohle vynech, jen si tak hezky hrej a uvidíš... nenech se odradit od nějakýho vola... Když nejde o život, jde o hov... a vůbec 45 let - co to je za věk ??
Není tady
Venuse,
rozebirani tveho prispevku necham holkam, ktere to umeji lip.
Jen shrnu otazky a citace:
- mas strach ze vztahů
- chces zase milovat
- je ti vlastne takhle dobre
- vztahy "strasne prozivas"
- nejsi si jista, jestli chces nebo nechces nejaky vztah - neco te vzdycky odradi
- ptas se, jestli je normalni, aby zena v 45 letech zustala sama - je ti lito sama sobe a hlavne pred okolim se stydis, ze kazdy nekoho ma jen ty ne.
- asi to bude hlavne tim, ze zitra je Valentyn.
Trapny svatek zamilovanych, kdy je nutne nepodlehnout teroru nasilne romantickych vyznani a obchodniku s kvetinami, spodnim pradlem, poukazkami do vyrivek, CD s Love songy apod.
A mrzi te, ze ti nikdo nenapise a nemas komu napsat - proto jsem zalozil forum: napisme si prani k Valentynovi :-)
Není tady
Venuše, ja mám ten istý pocit ako ty. Tie isté rozpory v sebe ako ty. Sú tam síce nejaké odchylky, ako napríklad vek, mne je 37. A tiež nemám 2 deti, ale jedno skoro 8 ročné. Tak isto sa cítim ako mimozemšťan, každý niekoho má, len ja nie. A to trvá zatiaľ rok. No, ja mám ten pocit, že asi ostanem sama. Je mi z toho smutno, ale neviem to, hlavne nesnažím sa to nejako silou-mocou meniť.
Neviem, či som ťa potešila, ale ja som rada, že to niekto cíti, tak ako ja. Že nie som ten mimozemšťan jeden, jediný....
Není tady
Venuše, předně si myslím, že opravdu nevíš co chceš (trefně to popsal Nicolas). Dokud to nezjistíš - partner/nepartner - nehneš se z místa. A to bys holka měla, už jsi na to dost velká.
Dále si pak myslím, že to, že je někdo sám, není výslednicí nějakých vnějších okolností ("nikam nechodím", "nemám se s kým seznámit", "kvalitní chlapi jsou zadaní"), ale výslednicí nás samých. Pokud je ženská lásky hodná, pak tu lásku dostane. Ta láska k ní přijde úplně přirozeně - podobné hledá podobné.
Mně kdysi řekl psycholog jednu úžasnou věc (když jsem si taky stěžovala že "nemůžu najít slušnýho chlapa"): řekl mi, jste jako prázdná nádoba, kterou není možné naplnit. Jakmile se objeví chlap, přisajete se na něj a začnete z něj vysávat - tak se pak nedivte, že vás nikdo nechce. Láskou se musíte naplnit sama, protože láska je všude kolem nás. Ne jen ve smyslu láska partnerská, ale prostě nejobecněji - Láska. Jakmile budete láskyplná sama o sobě, nějakej správnňáckej chlap vás najde. Přitáhnete ho k sobě úplně nevědomky.
Protože láskyplné ženské, jejichž štěstí nezávisí na vysávání druhých, jsou vždycky žádoucí a vždycky sexy. I když mají 80 kilo. Je to "to něco", co chlapy přirozeně táhne, protože taková ženská je správný parťák do života. Vyzařuje z ní optimismus, sebevědomí, něha, obětavost, nadhled - to dělá ženu Ženou.
Jak řekl, tak se stalo.
Není tady
Venuše - abys nemyslela, že jsi jediná - je mi 47 a jsem taky sama. Taky je mi samotné dobře, nemusím se nikomu přizpůsobovat, můžu si žít, jak chci, ale na druhé straně si taky neumím představit, že už mě nikdy nikdo nebude mít rád.
Není tady
Ivano a Venuše - holky, jakmile budete mít doopravdy rády samy sebe, tak se nebojte - on se někdo přidá
Není tady
Potvrzuji . Av, svatá pravda
.
avalonka - já se ráda mám, dokonce mi bylo mým BM vyčítáno, že až moc. Ale nejsem taková krasavice, aby se za mnou muži na ulici otáčeli a stejně jako Venuše nikam, kde jsou svobodní muži v mém věku, nechodím. Leda že by se objevil ten pověstný Princ na bílém koni ( a to ani nevím, zda bych ho chtěla - holt pohodlíčko).
Není tady
Ivana napsal(a):
Venuše - abys nemyslela, že jsi jediná - je mi 47 a jsem taky sama. Taky je mi samotné dobře, nemusím se nikomu přizpůsobovat, můžu si žít, jak chci, ale na druhé straně si taky neumím představit, že už mě nikdy nikdo nebude mít rád.
Tak to je fajn.
A sex a mazleni ti nechybi? Me docela jo a to je asi to jediny, proc bych jeste nekoho chtela.
Není tady
avalonka napsal(a):
Ivano a Venuše - holky, jakmile budete mít doopravdy rády samy sebe, tak se nebojte - on se někdo přidá
Avalonko, ja myslim, ze se rada mam....
Ten problem je spis v tom, ze nevim, kde by se nekdo pridal, kdyz chodim jen do prace a pak kmitam doma a nikam jinam nechodim.
Takze co mi poradis?
Není tady
Venuse,
ale ho :-)!!
"sex a mazleni ti chybi" (jako jediny duvod, proc bys nekoho vubec chtela...).
To si pridej k tomu seznamu, co jsem napsal a co napsala Avalonka
Zajimalo by me, kdyz by ti nejakej chlapek (berme, ze bude fyzicky prijatelny) napsal, ze spolu budete jen spat a mazlit se. Zadny velky city a zadny vztah do budoucna... Rekla bys mu to same, co rikas nam (resp. Ivane)?.. :-))
Není tady
Nicolas napsal(a):
Venuse,
ale ho :-)!!
"sex a mazleni ti chybi" (jako jediny duvod, proc bys nekoho vubec chtela...).
To si pridej k tomu seznamu, co jsem napsal a co napsala Avalonka
Zajimalo by me, kdyz by ti nejakej chlapek (berme, ze bude fyzicky prijatelny) napsal, ze spolu budete jen spat a mazlit se. Zadny velky city a zadny vztah do budoucna... Rekla bys mu to same, co rikas nam (resp. Ivane)?.. :-))
Asi tak.... ja jsem vzdycky city davala a vztah chtela, ale bohuzel druha strana NE! Mam takovy dojem, ze chlapi o city vubec nestoji.
Takze podle tebe ja mam porad davat, kdyz jakteziva nedostanu nic zpatky?
Není tady
Joj, venuše, ty se po svém předchozím příspěvku modli, aby sem nevpadla moudrá Pandorra, ta by ti za takové řeči dala
Jistě ses do této doby nesetkala s teorií zrcadlení, která říká "jaká byla, takový přišel" - aneb podvědomě si vždy přitáhneme jen takové partnery, kteří se k nám hodí a dokonale pasují na naše neurózy, sobeckosti a podobnou havěť.
Není tady
Vidím, že som priehľadná, ale neva.
Ja sa cítim ako mimozemšťan hlavne aj preto, lebo mne ani ten sex a mazlenie už nechýba. Nejako som si už zvykla za ten rok celibátu.
A keď sa tak s priateľkami rozprávam, väčšinou sú zadané, tak sa sťažujú na vzťahy a chýba im ľudské porozumenie a teplo. Ale to chýba asi väčšine. Jeden môj bývalý milenec mi povedal, že nech mi nevadí, že som sama. Lebo on je síce vo vzťahu a cíti sa sám, že všetci sme vlastne sami.
A ja si myslím, že keď je človek vo vzťahu a je to ten pravý vzťah, tak sa v ňom sám necíti. Ale to som asi už mimo témy.
Ja som sama a budem sama, až dovtedy, kým niekto, kto bude stáť za to, sa neobjaví v mojom živote. Ale dovtedy sa snažím žiť naplno sama a aj s mojou dcérkou. ......a mimochodom, mazlenie mi nechýba, mám na to dcérku (zatiaľ)
Není tady
Emmi neblaaaazni, aky mimozemstan?
Není tady
Venuše: sex mi nechybí, mazlení velmi.
Není tady
Venuše
já si myslím, že chlapi mají stejný problémy jako ty ... jenže ty ještě neumíš ten problém najít a pojmenovat ... kdyby šlo jen o mazlení a sex tak máš chlapů hodně i ze seznamky ... ale tohle vlastně nechceš a v podvědomí to cítíš a tak se ti do seznamování nechce. Kdyby jsi jasně napsala co od toho očekáváš, tak se i takový chlapi najdou ...
Není tady
A sakra! Koukam, ze uz tu jsem za babineti strasidlo a pritom ja su taka hodna devcica )))
Z venuse primo čiši sebevedomi na bode mrazu.....
A pritom chce obchodovat..... chjoooooooo..... to je jako v ty Mladkove pohadce: Snehurko, vem si to jablicko, neni vubec otraveny, je jen takovy zaleny, modry, fialovy, nedomrly..... no fakt neni vubec otraveny
Není tady
vašek napsal(a):
Venuše
já si myslím, že chlapi mají stejný problémy jako ty ... jenže ty ještě neumíš ten problém najít a pojmenovat ... kdyby šlo jen o mazlení a sex tak máš chlapů hodně i ze seznamky ... ale tohle vlastně nechceš a v podvědomí to cítíš a tak se ti do seznamování nechce. Kdyby jsi jasně napsala co od toho očekáváš, tak se i takový chlapi najdou ...
Vasku, je to tak jak pises. Vlastne nevim, co chci a proto jsem zalozila tohle forum... doufala jsem, ze mi nekdo poradi nebo rekne, jestli je moje chovani normalni.
Zatim jsem se dozvedela jen to, ze jsem tedy asi spatna, kdyz mam stesti na hajzly... zamyslela jsem se nad tim.... ale to ze me pritahujou nebo ja je, snad jeste neznamena, ze jsem mrcha?
Ale mozna se tak chovam a ani o tom nevim? Jak tedy z toho bludnyho kruhu ven? Predelat se ze dne na den nemuzu... asi by to trvalo leta... a to uz bude na nejaky normalni vztah asi pozde.
Není tady
Pandorra: Z venuse primo čiši sebevedomi na bode mrazu.....
Sebevedomi mam na nule.... to vim. Nemusis se mi kvuli tomu posmivat... tedy alespon tak mi to pripada.
Nebudu se tu rozepisovat jak a proc se to stalo, proc to sebevedomi zmizelo.... nechci se stavet do pozice obeti. Zavinila jsem si to castecne sama spatnym vyberem partnera a o to tady prave jde.
Proto se sama sebe opakovane ptam... chtit vztah nebo ne po tech spatnych zkusenostech?
Není tady
nikdo nepíše že jsi ta špatná, naopak ty sama musí zjistit co chceš a prní krok jsi udělala, ale nikdo než ty sama nemůže říct, že chceš to nebo tohle ... chápeš ?
Není tady
Avalonka: Láskou se musíte naplnit sama, protože láska je všude kolem nás. Ne jen ve smyslu láska partnerská, ale prostě nejobecněji - Láska. Jakmile budete láskyplná sama o sobě, nějakej správnňáckej chlap vás najde. Přitáhnete ho k sobě úplně nevědomky.
Tohle nechapu.... tyhle recicky jsou pro me moc fiktivni. Muzes mi napsat konkretne, jak se "nejakou" laskou sama naplnit? Znamena to napr. kaslat na vsechny a na vsechno jako to delaji moje kamaradky, ktere maji ve vztazich stesti?
Není tady
venuše, taky jsem tu řešila svoje problémy a taky mi přišlo, že se mi pandorra posmívá...... až jsme se kvůli tomu chytly. asi je to její styl komunikace. ale už pár dní na babinet chodím, a musím uznat, že některé příspěvky mají hlavu a patu. ale nechci se bavit o pandořře. jen mi to připomněla tvoje reakce.
venuše, tak zkus nějakou internetovou seznamku, což? zabavíš se a třeba tam objevíš někoho tak zajímavého, takže už ani nebudeš řešit jestli vztah chceš nebo ne. podle mě ho jednoznačně chceš. jen to neumím tak hezky poeticky napsat jako ostatní tady :-)