Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 13. 2. 2007 13:19

DMAD
♥------

pořád to samé....

Tak už je to tu zase a nezbavím se toho dokud nedokončím své rozhodnutí.Možná si někdo vzpomene na moje volání S.O.S loni v dubnu.Musím napsat,že se nic nezměnilo a jdu to řešit rozvodem.Mám z toho strach,ale snad to zvládnu.V podstatě bych měla,když už to musím zvládat nyní.Jen chci napsat stručný popis,který mě dovedl k tomu nejistému kroku.Jsem s manželem 13let a máme 3děti(11,6 a 3roky).Problém je v tom,že celé ty roky manžel pije a já naivně čekám kdy přestane.S ničím nepomáhá a je se sebou spokojen.V listopadu 2003 se nám narodil postižený syn(atypický autismus,epilepsie,středně těžká retardace,opožděný psychomotorický vývoj,atrofie mozečku a tak bych ještě mohla chvíli popisovat co ještě )ani to s ním nepohnulo.Je fakt,že prohlásil jak je smířený s tím že se o syna budeme starat až do smrti,ale jak si to představoval to opravdu nevím.Všechno je stále jen na mně,prostě jako by tu nebyl,jen si sedne k počítači pije a pak jde spát. Bylo by to všechno na dlouhé psaní,mám ho ráda a on mně také,ale já už vím,že láska někdy nestačí.V tom našem případě zvítězil démon alkoholu.Rodiče už mám oba mrtvé,tak se musim nějak prát sama,ale mám silnou motivaci a to jsou naše děti.Někdo může namítnout,že jim rozvod ublíží,ale já si troufám tvrdit,že nás to všechny osvobodí,vždyt máme život před sebou.Vlastně ani nevím proč to tady píšu asi proto,že nad alkoholem se dá zvítězit jen těžko a proto smekám před každým kdo to dokázal,nebo někdy dokáže.DMAD

Není tady

#2 13. 2. 2007 13:22

tracy
♥♥♥♥---
Místo: Bratislava

Re: pořád to samé....

DMAD, myslim, ze si sa rozhodla spravne, len skoda, ze az teraz:dumbom:

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáváme.

Není tady

#3 13. 2. 2007 13:34

Frankie
♥♥-----

Děláš správně. Nikdy není pozdě. Držím palce!

Není tady

#4 13. 2. 2007 13:45

saaarka
♥♥-----
Místo: Praha

Myslim, ze ses rozhodla dobre a mela ses tak rozhodnout uz dlouho. Pokud on sam nechce to zmenit, nikdo ho k tomu nedonuti. Mozna je potreba, aby se dostal na dno, aby nemel porad nekoho, kdo ho zachrani, treba az potom to konecne pochopi. Drzim a palce a preji hodne sily!

Není tady

#5 13. 2. 2007 14:03

kklarkaa
♥♥♥----

DMAD rozhodla ses správně, nikdy nebude jiný, proč by to měnil, když mu to tak vyhovuje a souhlasím..láska někdy opravdu nestačí..Žila jsem s alkoholikem necelých dvacet let a bylo to jen horší, nejdřív pil jen občas-kvartálně, pak ke konci v podstatě denně. Miloval mě, aspoň to tvrdil, ale zároveň, když pil, byl agresivní...nejdřív slovně, později i fyzicky...pak se omlouval, sliboval, vyhrožoval, tvrdil, že pije kvůli mě, vymýšlel si sto a jeden důvod..rozešli jsem se a je to to nejlepší, co jsem pro sebe i své děti mohla udělat. Několkrát se léčil...pořád slibuje, že už nebude, že je v pohodě, že on nám všem dokáže...ale skutečnost je taková, že peníze na děti neposílá...vídá se s náma málokdy, téměř vůbec..přála bych mu, aby se z toho dostal, ale já už mu nevěřím...můj život jde jiným směrem...a už vím, že napořád bez něj. Je to těžké, hlavně to bylo těžké...ale je mi bez něj líp..

Rázem, jakoby nebylo proč se znova nadechnout........

Není tady

#6 13. 2. 2007 15:36

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

DMAD: Já bych se rozhodovala stejně jako ty. A tvoje děti to nejen že pochopí, ale časem ti budou ještě vděčné. Moje maminka se rozvedla po šesti letech se alkoholikem a já jí vděčná jsem. Jen si říkám, že to měla udělat dříve. Ale nezazlívám jí to, každý řeší situace tak, jak zrovna umí a na co se cítí....ano, i ona dlouho doufala, že se změní....Je to už dvacet let od rozvodu a on pije pořád, je z něj troska.... Mít v rodině alkoholika je jako mít další postižené dítě, které ovšem má práva dospělého, a to je děs, nemůžeš mu ani naplácat na zadek.... Chlap, o kterého by ses měla opřít, potřebuje podpírat tebou... To je na ženskou až až.... a jen by tě to vysávalo. Jistě by bylo něco jiného, kdyby se chtěl sám léčit, ale pokud jen slibuje, má své "plány", které, jak víš, neuskuteční.....pak je rozvo spíš už o záchraně. O záchraně dětí a o záchraně alespoň jednoho rodiče, který je zdravý a schopný se o děti starat..... kdybys s ním zůstala, ubilo by tě to... Máme známou, je to bývalá manželka kamaráda bývalého muže mojí matky, on byl také alkoholik....Ta holka vypadala ve čtyřiceti tak strhaně...pak se rozvedla a vyloženě rozkvetla....dva dospívající kluky "na krku", manželství v háji a jí se dařilo a daří báječně. Přeju vám všem jen to nejlepší.

Není tady

#7 13. 2. 2007 21:03

DMAD
♥------

Všem moc děkuji za podporu.

Není tady

#8 14. 2. 2007 13:29

sanyhobby
♥♥♥----

Pridam svoju skusenosť.
Moja mamka bola za alkoholika vydatá. Po 3 rokoch sa s ním rozviedla. To som aj ja mala 3 roky. Nepamätám si ho, ale z rozprávania príbuzných viem, aké peklo si pri ňom mamka zažila. Pod vplyvom alhoholu bol agresívny, ničil spoločný majetok, rozpredával veci, mamku ohrozoval fyzicky aj psychicky. Bolo z nej klbko nervov, vychudnutá a strhaná. Nemala ani peniaze na mlieko pre mňa, niekoľko krát musela privolať políciu aby zabránili nešťastiu. Keď vytriezvel, všetko ľutoval, sľuboval, pomáhal a "sekal dobrotu". Lenže triezvy bol málo kedy. Takto ju ťahal za nos celé 3 roky! Mamka sa, ako dobrák od kosti, zakaždým nechala presvädčiť, že už to bolo naposledy, že už nikdy viac, ..... Odchod od neho znamenal útek ako vo filme. Kým bol v práci, mamka zorganizovala vysťahovanie bytu (byt bol jeho, zariadenie jej), zbalenie všetkého a odchod o 350 km ďalej.
Od vtedy som otca nevidela. Bol súdne stíhaný za neplatenie alimentov a občas sa k nám doniesli správy od známych ako sa postupne upíja. Tento rok budem mať 30 rokov a práve pred rokom k nám prišlo oznámenie, že otec zomrel. Našli ho ako bezdomovca, prepitého na smrť.
Mamka sa po rozvode pozviechala, postavila sa na vlastné nohy, neskôr začala podnikať a dnes sa máme veľmi dobre ako po psychickej, tak aj po materiálnej stránke. Ja mám hlboko zakorenený odpor k alkoholu. Som prísny abstinent a opitých ľudí neznášam. Môj manžel je viac menej abstinent, max. si príležitostne dá pohár vína. Ak by niekedy začal piť, určite by to bol dôvod na rozchod. Toto by som tolerovať jednoducho nedokázala.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí