Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 2. 2007 13:10

foxy
♥♥-----

Bolesti břicha

ahojky,
nevíte někdo, jestli se můžu objednat na gastroenterologii bez žádanky praktického lékaře? Už dva měsíce mě bolí břicho, nikde konktrétně, ta bolest se různě stěhuje, spíš je takový "tupý" pocit. Gynekologicky jsem v pořádku, na sonu břicha zjistili žlučové kameny, ale od těch prý to není, v krvi a v moči nic nezjistili, ale nějaké další vyšetření mi ne a ne udělat....takže plaším a myslím na nejhorší varianty...díky za jakékoli info.

Není tady

#2 13. 2. 2007 13:32

snehurka
♥♥♥♥---
Místo: Jablonec n.N.

Re: Bolesti břicha

Ahoj Foxy,u nás děláme gasto jen na doporučení.Ale zkus se u vás zeptat,třeba je to jinak.Myslím si,že doporučení by ti měl lékař napsat bez problémů.U nás se takové neurčité problémy,nejdříve řeší konzultací,kde lékař doporučí vyš.,které nejlépe odpovídá příznakům.Začíná se většinou sonem,pak vyš.žaludku,střev....Většinou se se vše zdárně vyřeší.

Není tady

#3 13. 2. 2007 14:08

foxy
♥♥-----

snehurka napsal(a):

Ahoj Foxy,u nás děláme gasto jen na doporučení.Ale zkus se u vás zeptat,třeba je to jinak.Myslím si,že doporučení by ti měl lékař napsat bez problémů.U nás se takové neurčité problémy,nejdříve řeší konzultací,kde lékař doporučí vyš.,které nejlépe odpovídá příznakům.Začíná se většinou sonem,pak vyš.žaludku,střev....Většinou se se vše zdárně vyřeší.

Děkuju Sněhurko - to se vždycky nejdříve dělá gastroskopie a pak až třeba kolonoskopie nebo to záleží na příznacích a na lékaři? moje obvodní lékařka má manžela ve velké nemocnici, kam posílá všechny, kdo potřebují nějaké odborné vyšetření. Byla jsem u něj už 4 x a zatím jsem absolvovala všechno, co jsem zmínila výše, ale pořád jaksi ne a ne toho gastroenteorologa....takže jsem to chtěla nějak obejít a zkusit to napřímo.
Kolegyně mi ještě poradily, že si mám zkusit koupit hemokult, že aspoň budu vědět, jestli nemám nějaké krvácení.

Upravil(a) foxy (13. 2. 2007 14:09)

Není tady

#4 13. 2. 2007 17:52

snehurka
♥♥♥♥---
Místo: Jablonec n.N.

Nejdřív si většinou dr. s dotyčným popovídá a pak doporučí vyš.Začíná se většinou sonem,protože je nejmíň zátěžový(to jsi absolvovala),když se nic nenajde,tak se většinou děláme gastro a pak až nakonec kolonoskopie.Hemokult si můžeš koupit,aspoň budeš klidnější.Ale dr. by ti měla udělat bezplatně test na skryté krvácení.
Můžes zkusit přímo zavolat k vám na gastroenterologii,zda by tě vzali bez doporučení.Je možné,že v jiných městech a nemocnicích je to jinak než u nás.
Přeji hodně štěstí.
Tvoje dr.dohazuje manželovi kšeftíky,co?

Není tady

#5 14. 2. 2007 10:00

foxy
♥♥-----

snehurka napsal(a):

Nejdřív si většinou dr. s dotyčným popovídá a pak doporučí vyš.Začíná se většinou sonem,protože je nejmíň zátěžový(to jsi absolvovala),když se nic nenajde,tak se většinou děláme gastro a pak až nakonec kolonoskopie.Hemokult si můžeš koupit,aspoň budeš klidnější.Ale dr. by ti měla udělat bezplatně test na skryté krvácení.
Můžes zkusit přímo zavolat k vám na gastroenterologii,zda by tě vzali bez doporučení.Je možné,že v jiných městech a nemocnicích je to jinak než u nás.
Přeji hodně štěstí.
Tvoje dr.dohazuje manželovi kšeftíky,co?

Právě a já na ty kšeftík moc nejsem... sad nejdřív jí musíš o všechno prosit div ne na kolenou, protože jsem přece mladá, takže mi nic nemůže být a pak jdeš k němu a absolvuješ to nanovo. kolikrát si říkám, jestli není lepší si zaplatit nějakou soukromou kliniku...ale to bych přišla brzo na buben. říkala jsem si, že dneska už snad nemusíš mít všude známý, ale zjevně je to pořád stejný. Moc děkuju, Sněhurko, za rady

Není tady

#6 12. 6. 2007 16:24

pipi
♥♥-----

foxy napsal(a):

ahojky,
nevíte někdo, jestli se můžu objednat na gastroenterologii bez žádanky praktického lékaře? Už dva měsíce mě bolí břicho, nikde konktrétně, ta bolest se různě stěhuje, spíš je takový "tupý" pocit. Gynekologicky jsem v pořádku, na sonu břicha zjistili žlučové kameny, ale od těch prý to není, v krvi a v moči nic nezjistili, ale nějaké další vyšetření mi ne a ne udělat....takže plaším a myslím na nejhorší varianty...díky za jakékoli info.

Ahoj foxy mám stejný problém jako ty také mě pořád bolí břicho a nemohu zjistit, kde přesně jak říkáš pořád se to stěhuje, když jsem byla u lékařky tak na mě koukala jako, když si vymýšlím poslali mě na ultrazvuk, kde mi nic nezjistili tak mi řekli, že to mám od nervů a bylo hotovo. Bojím se někam jít, protože na mě koukají jako na blázna.

Není tady

#7 13. 6. 2007 8:43

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

No holky, take mam bolest bricha,ale v jednom miste(je to oblast vpravo dole od pupiku), a je vic moznosti co to byt muze.
testy na crp, tumory, krevni obraz, moč - vse ok., sono - ok... gynekologicky ok...
nevim tedy co mi je:(boli to pri pohybu a pohl. styku....

pry to muze byt - chronicky zanet slepeho streva, chlamydie(dle znamé),nebo od páteře... mám sedave zamestnani a zada me bolivaji... tak nevim:(

Není tady

#8 13. 6. 2007 8:45

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

a z gastroskopie a kolonoskopie mam sileny strach:(

Není tady

#9 13. 6. 2007 9:16

Décima
♥♥♥♥♥--

Kamchinka napsal(a):

No holky, take mam bolest bricha,ale v jednom miste(je to oblast vpravo dole od pupiku), a je vic moznosti co to byt muze.
testy na crp, tumory, krevni obraz, moč - vse ok., sono - ok... gynekologicky ok...
nevim tedy co mi je:(boli to pri pohybu a pohl. styku....

pry to muze byt - chronicky zanet slepeho streva, chlamydie(dle znamé),nebo od páteře... mám sedave zamestnani a zada me bolivaji... tak nevim:(

Přesně tyto potíže jsem měla leta letoucí, všechna vyšetření OK, slepé střevo dávno vyoperované a přesto jsem měla kolem pupku břicho jak kámen a vpravo trochu dole od pupku bodavá bolest a pocity pnutí ...
Ve žlučníku žádné kameny, jen že je disfunkční (prostě se asi spasmaticky-spasma=křeč - uzavře) při stresu apod... Dále mám rodové dispozice ke slabší slinivce. Oba, žlučník i slinivka, vedou do dvanácterníku a tam vylučují enzymy na zpracování potravy. A ten dvanácterník je přesně napravo trochu dole od pupku ...
Navíc jsem měla v mládí velmi často angíny, taže neustálé ládování antibiotiky. Už jsem to tu někde psala, ale zřejmě ta antibiotika sežrala i ty hodné bakterie, které pomahájí ve střevech zpracovat potravu, aby nehnila a nanafukovala střeva....
Už jsem taky psala , ale pomohly mně až kapsle Lactobacillus Acidophilus ND (uchovávat v lednici !), už půlroku je jím 2-3 ráno při jídle a mám po letech konečně pokoj, dokonce se mi srovnala i letitá zácpa, po bolesti u pupku a pnutí ani stopy.
Ale břicho je prevít, je tam moc orgánů a najít příčinu je kumšt...

Upravil(a) Décima (13. 6. 2007 9:31)

Není tady

#10 9. 7. 2007 22:59

nufka
♥♥-----

hmm, tak pripajam sa k vam,pretoze mam taktiez bolesti brucha a s tym spojenu zacpu, krvacanie z konecniku,,
dalej sa vas potrebujem spytat, ci taktiez citite ze mate okolo brucha uviazany "provazek", ked zaspavate, alebo ked vstavate, alebo ked ste velmi "napita" alebo najedena.. ked sa nadychnem, citim ako by som bola zviazana, snazim sa zdravo zit, ale mam z tohto strach, bojim sa ze by mohlo ist o rakovinu hrubehi creva, vzhladom na to ze som mlaa, taktiez sa trosku hanbim vysvetlovat toto doktorovi aby si nemyslel ze k nemu chodim pre kazdu blbost.. potrebujem od vas poradit, ci by sa mohlo jenat o rakovinu hrubeho creva??? viem ze sa to neda takto zistit, ale len cisto teoreticky
dakujem

Není tady

#11 11. 7. 2007 0:20

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Nufka.. nemusí se hned jednat o rakovinu..Můžou to být polypy, cokoli...,ale i přesto,.že máš strach což je naprosto normální.,k doktorovi zajdi,ať tě vyšetří.....Nestyď se,ničeho se neboj..Vše mu řekni,vždyť jsou od toho!!!!Protože,když nikam nepůjdeš stejně  na to budeš stále myslet a pak to může být naopak jěště horší...Držím palečky a dej vědět jak jsi dopadla...

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#12 8. 6. 2008 8:17

HABIBI-1
♥------

foxy napsal(a):

ahojky,

Foxy, proboha jak Ti mohl někdo říct, že od žlučníku to není, když tam máš kameny? Samozřejmě je to žlučník! Nemá ani cenu dál pátrat! Ale pokud chceš pro klid duše na gastro, tak obvodní ti napíše žádanku. To vše já mám už za sebou. každej doktor mi řekl, že zmíněné potíže způsobuje žlučník, jen já jsem tomu nehodlala uvěřit. No a po dlouholetém trápení mám konečně klid. Přečti si můj příspevěk v diskuzi o žlučníku. Rozhodně musíš řešit žlučník. Držím Ti palce!

Není tady

#13 14. 6. 2008 11:08

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

ahoj, tak po bolestech bricha jsem nekolik mesicu pote otehotnela, zpocatku jeste trosku boleni bylo,ale pote uplne v tehu preslo a nyni uz ty problemy nemam, nechapu to... cim to bylo, nebo jestli to zase prijde...

Není tady

#14 15. 7. 2008 10:13

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Ahoj Kamchinko, psalas, že gynekologicky jsi v pořádku, ale nemohly to být zkrácené vazy po zánětu? Já evidentně prodělala zánět v době, kdy jsem ještě na gynekoogii nechodila, a na jedné straně mi z toho zůstaly zkrácené ty vazy, co drží dělohu na správném místě. Taky to pobolívalo, při styku i jindy při některých pohybech, prostě se vaz nedal natáhnout do normální délky. A doktor říkal, že při těhotenství to děloha s miminkem natáhne zpátky. Tak třeba to bylo ono?

Není tady

#15 5. 10. 2008 15:19

dia
♥------

ahojky, já mám už týden také bolesti břicha, ale jen v noci, přes den mi nic nebolí, v lednu jsem byla na kolonoskopii a nic nenašli, protože vloni jsem to měla také, a po gynekologický stránce jsem také v pořádku, nevíte náhodou, co by to mohlo být a jestli to z vás taky nějaká nemá?? Je to taková tupá silná bolest, že se nemohu ani pohnout, na obou stranách dole v podbřišku.

Není tady

#16 10. 10. 2008 15:47

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kamchinka napsal(a):

ahoj, tak po bolestech bricha jsem nekolik mesicu pote otehotnela, zpocatku jeste trosku boleni bylo,ale pote uplne v tehu preslo a nyni uz ty problemy nemam, nechapu to... cim to bylo, nebo jestli to zase prijde...

Kamči já měla hrozné bolesti žaludku, myslela jsem že mám vřed nebo neurozu, předtím jsem měla pár stresů, manžel mi řekl jestli nejsem těhotná a já na něj, že ne, že je to nesmysl. Tak mi pro jistotu koupil těhu test, udělala jsem si ho dvakrát a byl pozitivní lol žaludek mě bolel ještě měsíc a pak už ne. Ještě mi bylo na zvracení, ale přikládala jsem to stresu, a ono to bylo od těhotenství tummenupp .

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí